arkadaşlar gözü bozuk olupta ameliyat olan varmı lazer ya da farklı bir ameliyat
lens kullananlar iyi ve kötü yanlarını aktabilirler mi
lens kullananlar iyi ve kötü yanlarını aktabilirler mi
lazer kesin çözüm olmayabiliyor yani biraz şans işi ve %1 bile olsa kör kalma ihtimalin var sonuçta ameliyat ;) ben lens kullanıyorum 2 senedir gayet memnunum ama herkes memnun olacak diye bir kural yok ayrıca belli bir süre sonra gözün irisine baskı yapıp gözü tamemn rahatsızda edebilir.nacizane tavsiyem bi kutu lens alıp dene şimdilik kullanamazsan eğer lazer ameliyatını iyice araştır,aklına yatarsa ol.
bende oyle yapmaya karar verdım zaten lens denıyım 1 ay
Kardeşim sonradan yazılanları okudumda 6 aylık lensten bahsedilmiş ama sakın alma sen ilk başta o lensten.Çünkü ilk 1-2 hafta lens takıp çıkartırken zorlanıyorsun ve düşürüp kaybediyorsun.O yüzden 1 aylık olan lenslerden 1 kutu al dene.İçinde 3 çift oluyor.Birini kaybetsen bile çok bi zararın olmaz yani.Bi de su oranı fazla olan lenslerden almaya özen gösterki gözüne fazla batmasın.Lensmarket.com dan gönül rahatlığıyla alabilirsin çünkü hem çok ucuz hemde 1-2 güne hemen teslim ediyorlar.
teşekkür.
yasımdan beri asa yukarı 20 yıldır gözlük kullanıyorum ... Ben hipermetrop um astigmat ta var lazer tedavisi miyoplarda etkiliymiş hipermetropta hastalık tekrarlanabiliyomuş DOKTOR bana oyle soyledi + göze ileride bi müdahale edilmesi gerektiğinde lazerle ameliyat olunduğu için müdahale edilemiyomuş...
kurtulus yok galiba benimkıde hipermetrop lens mı taksam acaba?
Ben lensi de sordum lens senin göz yapına uygun değil dediler birde sen sor.. Belki seninkine uygundur ;) Hem sen kaç senedir takıyon emmoğlu gözlüğüde bıktın?
7 yıl taktım bi bozulup bi düzeliyo 3 ten 1 e inmişti şimdi biri 3.50 diğeri 4.25 olmus bende takmıyorum ulan dedim
bazen kartal gibi görüyorum bazen bi bulanıyo 5 dakka bulanık görüyorum ((:
oha o kadar inip çıkıyo ben 7 yaşımdayken 5,50 idi şuanda 3,50 ne iniyo ne çıkıyo 20 sebnnedir takıyorum hiç çıkarmamaca
bende çözemedım nasıl bi gözüm var benım yarın gitcem dicek ki 2 numara emınım
3 hastane gezdim 6 ay önce üçüde farklı şeyler soyledı özele gittim en son moralim bozuldu en yüksek numarayı özel söyledi işte 3.50 - 4.25 6 ay önce
Enteresan...
bılım adamları benı arıyor bu işi çözmek için ((: neyse lens takıyım baktım olmuyor gözü komple atıp göz nakli olurum artık ((: yardım için saol
:D sende sağol gözü atıp NAKİL olmak :D vGÜLDÜRDÜN eşek gözlüler tutuluyo EŞEK gözü taktır ;) :D
çok buyuk o ya sığmaz benım kafatasına ((: dısarı yapıstırırız olmadı
:))
Kuzenim yıllardır gözlük kullandı, geçen birisi de yakın zamana kadar gözlük kullandığını ama ameliyat olduğunu söyledi, inanamadım. Çok rahat, çok kolay oluyo.
miyopum ama lazerle çizdirmeyi düşünmüyorum çünkü tekrardan bozulabiliyormuş garanti veremiyorlar bu konuda
gözlük mi takıyosun?
düzelme var mı
Cevap
4Cevap
Aşağıdaki linkte bulunan kitabı bi okuyun.
link
Ben gözlük kullanıyorum lazerin ileride sorun çıkarma ihtimali varmış çevremde çok arkadaşım lazer ile gözünü çizdirdi hepsi memnun sorsan tavsiye ederler ama işin birde şu yanı var lazer çok iyi birşey olsaydı doktorların hepsi gözlüksüz olurdu.
evet benımde dikkatimi çekti sıkıldım artık ama bu göz bozuklugu hayatımı çok etkiliyo gözlük takmayı fazla sevmıyorum lens hakkında ne diyebilrsin?
lens hakkında pek bir bilgim yok ama gözlük iyi bir aksesuardır kendine yakışanı takarsan seni daha iyi gösterir
7 sene kullandım sıktı artık şimdi bozuk gözle dısarı çıkıyorum bazen araba kullanırken koca arabayı son arda farkettiğim bile oluyo Allah koruyo vallaha ((: benimki hipermetrop hastayene gitcem yarın bakalım ne önercekler genelde gözlük diyolar ama yok dicem bu sefer inş. farklı bi yolu vardır
Lazerle çizdirenler birkaç yıl sonra eskiden beter oluyormuş. Bende miyopum. Bi ara lens kullandım, sol gözüm elimde kalıyordu az daha :) Ya gözlük ya körlük :))
Lens kullanan arkadaşlar ilk başta zorlandıklarını daha sonra alıştıklarını söylüyor bakımı anlamında..
Ben değil ama kuzenim lazer ile çizdirdi şimdi benden iyi görüyor.
Lens kullanıyorum, mutluyum umutluyum.
mıktop falan kaptımı hiç bi de aylık lensmı kullanıyorsun
6 aylık kullanıyorum. Sabah takıp akşam çıkarıyorum, solisyonlu kutusuna koyuyorum dezenfekte oluyor sabaha kadar zaten.
Lensin özelliği de iyi, istersen 1 hafta gözüzünde kalabiliyor, uyurken ve duşta da dahil. Ama ben çıkartıp da kullanmayı tercih ediyorum, mikrop kapmadı.
gözlerinde iyileşme varmı
Miyop var, uzağı çok iyi görüyorum. Hatta karşı apartmandaki çocuk soyunurkene onu izliyorum mesafeyi zorlayıp :P dhggf Şaka tabi, ama memnunum ben. Göz çapına göre alırsan lensi hiç hissetmezsin bile varlığını.
Ben hiç hissetmiyorum lensi :)
gözünü kötü emellerine alet etme (: 6 aylık derken 6 çift kastettin deme
Lensin ömrü 6 ay:)
aksam cıkarıp sabah takmakla iyi yapıyosun da benım için iyi olur 6 aylık varsa benım için ıyı olur bn çıkarıp takarsam mikroptan kör olurum
ben sadece aylık var sanıyodum ya da doktorlar hiç bahsetmedı ondan olabilir
maliyeti nedir (:
bu fiyat 1 aylık lens fiyatı sen o lense dikkat et 6 aylık olduğuna emınmısın göz doktoruna kontrole git o lensle
yardım için teşekkür. bende lensi deniyim o zaman bi süre
Bu lens değil dediğim ben eczaneden aldım :D Markası bu anlamında yolladım :))
ok anlaşıldı (:
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar