Evrim teorisi ve evrimin farkı, bu konuda ne kadar bilgiliyiz?

evet arkadaşlar biraz da bilim konusunda soru olsun istedim sitede belli bir süredir gözlemlediğim kadarıyla herkes çok bilgi sahibi değil bazı konularda ancak sorun değil bildiğiniz kadarını da konuşabiliriz =)

evrim ve evrim teorisi arasındaki farkı bilen konu hakkında bilimsel yazı ve araştırma okumuş olanlarınız var mı? yahut evrim konusundaki bilgileriniz nelerdir? bilgilerinizin kaynağı ve doğruluğu konusunda ne düşünüyorsunuz?

hadi bakalım dökün bilgilerinizi ve fikirlerinizi her türlü düşünceye ve görüşe açığım =) bakalım nasıl bir tablo ortaya çıkacak kimlerin düşüncesi çoğunlukta olacak ve genel kanı ne yönde olacak =)
Güncellemeler
+1 yıl
Deimos adlı üye bilimsel bazda bir tartışma çıkaramadığı üzere çareyi beni engellemekte bulmuş, bilimsel açıdan tartışabilecek seviyeye geldiğinde kendisini yine bekleriz =) kendisini bilgilerini bilimsel kanıt ve referanslarla paylaşmaya davet etmiş ancak olumlu yanıt alamamıştım.. umarım bilimsel konularda bilimsel referanslara dayalı tartışabilecek altyapıya sahip olacağı bir gün gelir ve o gün yeniden tartışabiliriz, bu keyifli olurdu =)
Güncellemeler
+1 yıl
bazen şu şekilde bir durumla karşılaştığımı da hissettiğim oluyor: link
Evrim teorisi ve evrimin farkı, bu konuda ne kadar bilgiliyiz?