+1 yılİlkçağ ve Ortaçağ'daki "iktidar"ların sırtını yasladığı temel taş "din" idi. "Din"in temeli de "yaradılış"tı. Ve evrim teorisi bu "yaradılış mitleri"ni söküp attığı için, insanı "doğaüstü bir gücün kölesi" olmaktan çıkarıp "doğanın bir parçası, bir ürünü" yaptığı için ve de "iktidar"ların kalbine okunu fırlattığı için bir an önce "saptırılması", "küçümsenmesi", "yok sayılması" gerekli bir kavram oldu. 150 yıldır bitmeyen saldırılar bu yüzden... Bilimde aslolan şey doğrulamak değil yanlışlamaktır, yanlışlanamayan her şey "doğru" kabul edilir, bir süre sonra yeni bilgiler elde edildiğinde o kavram yanlışlanabilir ve terkedilir. Einstein'ın Newton'u yanlışlaması gibi. 1800'lere kadar mikroplar bilinmediği için "kendiliğinden oluşum" teorisinin "doğru" kabul edilmesi gibi... Her neyse... 150 yıldır biriken bilgilerin evrim teorisini yanlışlamak şöyledursun daha da güçlendirdiği aşikar. Özellikle genetiğin gelişimi çığır açtı ve eğer Darwin'in genetik bilgisi olsaydı, o dönemde yeterli bilgi olsaydı, ortaya attığı teorisi de farklı olurdu. Bilimin yaptığı şey Darwin'in teorisinin yanlış tarafını atıp, yanlışlayamadığı tarafını almak oldu. "Fosil bulmak" sanıldığı kadar basit bir iş değildir, "Hani nerede ara form, nerede insan fosili?" diye yaygara koparanların konu hakkında en ufak bilgisi yoktur, dediğim gibi bütün amaç "iktidar"ların soytarılığını yapmak... Evrim teorisi sadece biyolojiden beslenmez, jeolojik bulgular da dünyanın bir zamanlar şimdiki gibi olmadığını gösteriyor. Kıta hareketleri, dağ oluşumları, dünyanın yavaş ama kararlı bir değişim geçirdiğini, bu değişimin de canlılara yansıdığını anlatır
25 Yorumla- +1 yıl
bir jeolog var aşağıda 1 tane ara form fosili yok demişti, dediği anda çıkarttım şu anda literatürde bulunan geçiş fosillerini evrimin gözlemlenebilir kanıtını ancak öyle bir mentalite ki okumadı bile inceleyip keşfetmekten korktu gerçekleri.. böyle de ilginç insanların titri var bu ülkede..
- +1 yıl
Var ama bunlar kolay bulunmuyor işte. İnsanlar sanıyor ki her saat başı yeni fosil bulunacak :)
- +1 yıl
Ne yapalım Doktor? Bizim işimiz de karanlığa ışık tutmak
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 732 cevap paylaştı.
+1 yılEvrimin var olduğu bir gerçektir. Bu kadar kör ve bu kadar bağnazca tek bir bilimsel veri sunmadan ''yoktur'' diye kesip atanlara sadece acıyorum. Önce komik geliyorlardı ancak bunun trajik bir konu olduğunu anladım. Daha kendi körelmiş kuyruklarından haberleri yok. Anne karnında 28. günde kuyruk oluşur zira genomlarımızda vardır. İşte evrimin genlerde işleyişi burada başlar. 35. gün kuyruk hala uzamaya devam eder ve evrimle işlenmiş kodlar bu kuyruğu imha eder. Tıpkı bugün bazı kuyruksuz maymunlarda olduğu gibi. Daha bunun gibi çok şey var ama bazıları kedi canlı sohbetlerin efsunundan kurtulamamış. Kurtulamıyor.
Teoriler konusunda da eksikler olur, yanlışlar olur o ayrı konu. Evrim vardır. Yok diyen önce balina ve su aygırının ortak atasının çift toynaklı bir kara canlısı olduğunun ispatlanmasını tarihten silmeleri gerekir alsınlar o ara formu imha etsinler. Ayrıca yine Almanya'da yakın tarihte sergilenen ara formu da imha etsinler. Hayır bilimsel bir şey sunmadan yok diyebilen bir zihniyet kanıtları da yok etmeye başlar yakında ondan diyorum.21 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 938 cevap paylaştı. dünyanın ilk halini hayal ediyorum tek hucreli canlıların olduğu zamanlarıı sonra bişey oluyo aradan mılyon yıllar gecıyo ve tek hücreli canlılar bir araya gelerek ayakları dişleri kalbi ciğeri böbreği penisi vajinası olan filleri kuşları balıkları insanları yani sistem ve tasarım sahibi organizmaları oluşturuyo
Neden yani ben anlamıyorum biri bunu açıklasın benim neden göğsüm var yada neden gözlerim var ağzım burnum falan neden duygularım var ikitane hücre tesadüfen karşılaşıp hadi birleşelim belki bişeyler çıkar ortaya dedi ve bu tesadufler zincirinde benmi meydana geldim allah aşkına bu kıytırık evrim bilimi bunu bana açıklasın.215 Yorumla- +1 yıl
bunu yüz yüze açıklayabilmek isterdim.. ilk önce basitten anlatayım gelişmişe doğru hareket ederiz.. tek hücreli canlıların yapısı ve çalışma mekanizmaları ihtiyaçları da kendileri gibi basit sayılabilir.. milyon yıl atlamamıza rağmen henüz bahsettiğiniz komplekslikteki canlılar görülmeyecektir.. kolonize olan canlılar belki yeni yeni oluşuyor olabilir bunun sebebi genetik kalıtımın henüz buna elverişli olmayacak kadar az veri birikimine sahip olmasıdır..
- +1 yıl
yani diyorsunnki bu tek hücreli canlılar akıl sahibidir genetik kalıtımın henüz buna elverişli olmadığına kararda veriyo yani bi karar mekanizması var işin içinde birde az veri birikimine sahip olduğundan dolayı bekliyolar yani bi kaç milyon yıl daha bekleyinde birikimimiz çoğalsın mütahitmi bu arkadaş çimentomu bekliyo nedir anlamadım.
- +1 yıl
hayır bilakis bilinçli bir durum söz konusu değil.. ancak genetik evrim mutasyonlar ve doğal seçilim söz konusu.. kolonize olma eğilimi gösteren canlıların hayatta kalma oranı arttığı üzere genetik materyallerini sonraki nesillere aktarma olasılıkları artıyor.. bu eğilimi müteakip o genetik yapı daha baskın ve güçlü bir hal alıyor güçsüz olanlar doğal seçilimle elimine oluyorlar ilk hayatta kalma savaşı bu şekilde oluyor toplu halde duranın hayatta kalması şeklinde..
- +1 yıl
ancak toplu duranın hayatta kalmasının çok büyüyen kolonilerde bazı dezavantajları da mevcut, iç bölgelerde kalan mikroorganizmaların beslenmeye fırsat bulamaması zira dıştaki hücreler besinleri tüketirken iç hücrelere yetmemesi durumu ortaya çıkıyor.. bu nedenle iç taraftaki hücreler yok oluyor ve hydra ya benzeyen ilk canlılar oluşuyor: link
- +1 yıl
kısacası canlılar işlevsel olanın, daha başarılı beslenme ve üreme yetenekleri olanın, daha başarılı bir hayatta kalma stratejisine sahip olanın doğal seçilimle soyunu devam ettirmesiyle yeni ve daha gelişmiş canlılara evrimi söz konusu oluyor... farklı yaşam ortamlarında farklı özelliklere sahip olan canlıların daha iyi hayatta kalma yani uyum sağlama özellikleri olduğu için de genetik çeşitlilik artıyor.. bu şekilde milyonlarca yıl geçiyor =)
- +1 yıl
bilinçli bir durum söz konusu değil diyorsun ama bu soylediklerinin hepsi muthiş bir zeka gerektirmiyormu bir canlının herhangi birşeye eğilimli olması için duygularının yada fikirlerinin olması gerkmezmi yani yani bu anlattıklarınız bana göre müthiş bir mühendislik örneği biz genleri bile yeni bulmuşken zekamızla bilimimizle genleri bile yeni yeni değiştirmeye başlamışken nasıl oluyorda bu tek hucreli canlılar boylesine müthiş bir mühendislik örneği yapıyı bilinçsiz olarak başarıyorlar.
- +1 yıl
doğal seçilim =) aşağıda anlatmıştım aslında bu tamamen doğal bir biçimde gerçekleşiyor.. kolonize olma eğilimi taşıyacak şekilde evrimleşen genetik materyale sahip canlılar daha iyi hayatta kalabiliyor bu da doğal seçilim nedeniyle soyunu sürdürebilmesini sağlıyor.. yani her şey doğal olarak gerçekleşiyor.. bu bir topu dünya zeminine belli bir yüksekten bırakmanın onun düşmesine neden olacağı kadar basit..
- +1 yıl
ne kadar basitmiş ya :) kolonize olma eğilimi neden oluyor bunu taşıyacak şekilde evrimleşmesine kim karar verıyor ve doğal seçilim ne ya şimdi biz materyalleri uzaya götürsek orada oksijensiz yaşama ayakmı uydururlar diyosun bilmem kaç milyon sonra falan özelliklemi tercih etti bu tek hucreli canlılar dunyayı yoksa ha tercih yetenekleri yoktu tamamen doğal olarak dunyada turedi bunlar :) şansa bakki dunyadada oksijen hidrojen su falan hep onlara denk geldi onlarda yaşam kaynaklarımız olsun dedi
- +1 yıl
kolonize olma eğilimi yaşanılan mutasyonlar sonucu ortaya çıkıyor rastgele mutasyonlardan başarılı sonuç verenleri soyunu sürdürürken zararlı mutasyonlar, zararlı mutasyon geçirmiş türlerin yok olmasıyla elimine oluyor yani ortada sadece yararlı mutasyonlar kalıyor.. evrimleşme sürekli devam ediyor bir anda olup biten bir şey değil.. dünyada da oksijensiz yaşayabilen türler var ancak uzayda yaşayabilen bakterilerin de olduğu biliniyor zaten ekstremist mikroorganizmalar deniyor bunlara..
- +1 yıl
hayır canlılara uygun ortam dünyaya hop diye gelmedi... dünyada var olan ortama uygun canlılar dünyada oluşup evrimleşti.. örnek vermek gerekirse canlılığın başlangıcında dünyada serbest oksijen yoktu.. bu nedenle canlılar kemosentetik olarak canlılığa başladı.. ancak bu kemosentetik mikroorganizmaların birçoğu oksijen üretiyordu ve uzun yıllar boyunca atmosferi ve suyu oksijenle doldurdu.. bu olaydan sonra oksijenli solunum yapan daha gelişmiş canlılar türedi..
- +1 yıl
ego + :) bilinçli iki insanı tartışırken görmek burada beni gerçekten mutlu etti... Benimde bir sorum var, evrimciler dünyanın yıldızların galaksinin büyük patlama sonucu meydana geldiğine mi inanıyorlar arkadaşım? bunu merak ettim, sorum sorana ve egomanya da bilinçli olduğu için katılmak istedim sadece.
- +1 yıl
Ortada tesadüf falan yok.Az akıl kullanın azcık.Takmışsınız iki kelimeye maymun-tasarım-tesadüf.Evrende kendi sistemine en uygun biçimde oluşan düzenler var.Bu düzenler o kadar sonsuz olasılıklı ve akıl almayacak genişlikte ki, bunların sayabildiğimiz kadarıyla bile bütün bunlar oluşur. Ayrıca ilk canlı örnekleri de akıl sahibi olmasına gerek olmadan, kafasına vurula vurula radyoaktivite,manyetik etkileşim, biyo kimyasal etkiler eşliğinde çekiçle vura vura düzene girmiştir.Böyledir bu iş.
- +1 yıl
Ayrıca diyelim ki yaratılış doğru olsun. Sadece bir tek dişi ve tek bir eril bireyden bugün tespit edilebilmiş 12 farklı ana insan gen modeli nasıl çıkıyor? Al bu da temelde evrim oluyor. Gidin araştırın biraz, korkmayın ısırmaz.
- +1 yıl
@loguace we are starstuff desem anlar mıydın acaba? evrende milyarlarca galaksi var aslında.. sadece bizimki değil.. ama büyük patlama evrenimizin başlangıcına dek varolan her şeyi açıklayan ve doğruluğu kanıtlanmış bir olgudur.. şu anda dünya çapındaki fizikçiler bu evrenin oluşumu ve sonrası konusunda tamamen hemfikirler.. ancak evren dışında olan şeyleri inceliyorlar şu anda.. mesela dünyada evren yaratabildiğini iddia eden fizikçiler var ancak şu anda çalışmalarını sunmuş değiller..
insanın maymundan geldiğini değil, insan ve maymunun ortak atadan türediğini, hatta tüm canlıların ortak bir atadan türediğini öne süren teori. darwinizm olarak addetmenin gibi bu alanda çalışmaları olan diğer bilim adamlarına haksızlık olmasından öte, bilimsel bir kuramı hedeizm olarak addetmek, onu bilimsellikten çıkarıp ideolojileştirmeye çalışmaktan başka bir şey değildir.
38 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvrim diye birşey yok bence hayatta herşey bir düzen içinde at attır eşek eşektir insan insandır he zamanla fizikte kibarlaşmalar zarfileşmeler oluyor illaki 5-10 bin yıl önceki insanla şimdinin insanı bir mi hayır kafa yapısı fiziği herşeyi değişti ama evrim değil bu evrim mesela daha önce balık olan bir canlının zamanla sürüngen olarak karada yaşayabilmesi gibi değişim demektir ama hiçbir balık hiçbir değişime uğrayarak karada sürünemez. Maymundan geldik olayına gelince veya maymuna benzer bir türdeki insan modeli diyeyim belki çok eskiden bir yabani yapımız vardır hayvan görüntüsü gibi bişeyler olabilir zamanla yakışıklı olduk diye düşünüyorum ki öyle de git gide kızlara benziyoruz artık bazı erkekler kız gibi yani ama eskiden harbi maymun gibi tiplerizdir. bulundan kafa tasları da bunu gösteriyor. kısaca zamanla bir değişim olduğu belli ama bir cinsin başka bir cinse dönüştüğünü sanmıyorum herşey düzen içinde bu hayatta çim gibi yerden bitmedik heralde ve et yığını da değiliz tuhumuz var ve ruhumuz varsa bunun da yaratıcısı var. Neyse filmimi izleyeyim ben :)
37 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet bunun gibi başka hayvanlar da izledim ama bunların böyle yaratıldığını düşünüyorum ben
- +1 yıl
kendi iletinizde daha önce balık olan zamanla sürüngen olarak karada yaşayabilmesi için değişime uğraması gerekir ve hiçbir balık değişime uğrayarak karada sürünemez demişsiniz de tam olarak buna ters düşen bir canlıyı örnek gösterdim diye sevinmiştim.. zira bu bahsettiğiniz olmaz dediğiniz şeyin varlığıdır çamur zıpzıpı..
siyah tenli insanlarla beyaz tenli insanların aynı tür olduğunu düşünüyorsunuz değil mi acaba? eğer yanıtınız evetse size1türden yaşanan2farklı türe ayrışmayı anlatabilirim
Cevap sahibi+1 yılİklimler zamanla canlılarda fiziksel değişimler yapar ama türünde bir değişme yapmaz zenci de insandır beyaz da sadece biri sıcak bölgede yaşamış diğer daha ılık. Kutup ayıları gibi boz ayılar ile kutup ayılarının farkı gibi ama sonuçta ikisi de ayıdır iklim her ne kadar değiştirse de. söylediğin hayvanın da o özellikte yaratıldığını düşünüyorum değişim oldunu düşünmüyorum. Bunca güzelliklerin doğanın canlıların tesadüfen olmsı veya değişmesi yaratıcıyı inkar etmeye girer.
- +1 yıl
öncelikle boz ayı(Ursus arctos) ve kutup ayısının(Ursus maritimus) 2 farklı tür olduğunu belirtmeliyim.. tıpkı insanların farklılaşmaya başladıkları gibi hayvanlar da farklı adaptasyonlar geliştirerek farklı türlere dönüşmüşlerdir.. bunlara en büyük neden farklılaşmış genetik havuzları doğuran farklı özelliklerin doğal seçilime uğramasıdır..
örnek vermek gerekirse anatomik olarak siyah ırkta orak hücreli aneminin çok daha fazla görülmesi siyah ve beyaz ırk arasındaki evrime örnektir.. - +1 yıl
bu genetik farklılaşma özellikle de afrika kıtasında doğal seçilim açısından çok daha büyük farklar ortaya koymaktadır.. zira afrikada çok yaygın hastalıklardan biri olan malarya(sıtma) orak hücreli anemi hastalarının hemoglobinleri üzerinde hayatlarını sürdürememektedirler.. normalde bir hastalık olan ve yaşamı performansı tehdit eden bu durum afrika kıtasında siyah ırka hayati bir avantaj katmaktadır.. ve bu nedenle de afrika kıtasında orak hücreli anemi daha fazla rastlanır çünkü koruyucudur.
Cevap sahibi+1 yılİklimin etkisiyle zencinin ve beyazın farkına evrim mi diyorsun sen ? boz ayı ve kutup ayısı ikisi de aynı atadan gelir zamanla iklimin etkisiyle değişim olmuş ama bu değişim iklime ayak uydurma değişimdir yani önceden ayılar suda yaşardı şimdi karada olsaydı tamam bu evrim derdim ama bir iki değişime evrim diyemeyiz. adam zenci oldu diye evrim mi geçirmiş oluyor ? desen ki önceden yürüyordu artık uçuyor bu adam tamam o evrim geçirmiş derdim ama bunlar evrim değil
Maşallah adnan hoca vakti zamanında evrim teorisini fazlaca açıklamıştı inşallah.
https://www.youtube.com/watch?v=MZdKMcs_tG0https://www.youtube.com/watch?v=Kf3OyP8Z79o43 Yorumla
+1 yılGenelde bu konuda en çok tartışılan şey şu oluyor:"Eğer evrim gerçekse neden adı teori?"
Evrim başlı başına bir yasadır önce bunu birkez kavramak gerekiyor.Teorisi ise, mekanizmanın türler üzerinde işleyişi ve birikimli ilerliyor olması ile ilgili. Evrimin özü basittir. Doğaya adapte olabilen türler yaşama avantajına sahiptir, adapte olamayanlar elenir. Uyum sağlayan türler hayatta kaldığı için dışarıdan bakanlar onları mükemmel yaratıklar zanneder. Oysa evrim mükemmele değil, iyiye gitmektir. Bu oldukça kesin bir ayrım. Fakat doğa hiçbir şeyin tam olarak yok olmasına izin vermez. Ata genleri birgün açığa çıkmak için gizlice bekler. mekanizmanın anlaşılması zor bir süreç kabul ediyorum. Teorinin, doğanın başlı başına yasası olan evrimden farkıda burada başlıyor zaten. Bu yüzden bence sürekli üzerinde durulması gereken şey; mutasyonlardır.
Evrim her yerde, her an yavaş ama kararlı adımlarla işliyor. Geriye gitmeden. Evrimde negatif yoktur zira, o ölümdür :)04 Yorumla- +1 yıl
hoş bir bakış açısı olmuş =) ancak çekinik özelliklerin geri kazanılması adına negatif bir evrim söz konusu olabilir diye düşünüyorum.. ancak bahsettiğimiz negatif evrim kavramları aynı şeyi ifade etmiyor muhtemelen.. ama demek istediğinizi anladım =) yine de sizin bahsettiğiniz açıdan da negatif evrim söz konusu olabilir.. eğer ki bunlar mortal sonuçlar doğurmuyorsa geçerliliğini sürdürebilir örnek: insanların c vit sentezi özelliğini yahut selüloz sindirme özelliğini kaybetmesi..
- +1 yıl
Teşekkür ederim :) Evrimin negatif yönünden bahsederken açıkçası kastettiğim noktada,bunu benim daha açık ifade etmem ama beni anlamış olmanıza sevindim.Evrim sürekli iyiye doğru gidiyor ve bu canlının seçiminden ziyade,değişen çevreye adapte olabilmesi,canlının bu değişen çevreye kendini uyarlaması fakat negatiften tam olarak kastım şuydu;evrim bir kontrol etme ve üstünlük kurma mücadelesi olmadığı için,hayatta kalmak adına çabalamayanlar doğanın geride bıraktığı artıklarla yetinmek zorundadır
- +1 yıl
Bu yüzden yaşama arzusu zayıflayanlar ölüme dair düşler kurarak ölürler. Bu ise doğanın, vazgeçenlere yaşama arzusu kalmayanlara oynadığı bir oyundur :)
Yoksa negatif diye adlandırdıgımız genetik miras,mutasyonlar yararlıda olabilir.Bu doğaya ayak uydurmak ile ilgili.Zaten tüm bu kararlı mekanizmalar evrimin bir itici gücü:) - +1 yıl
Hafız ters evrim bu sitede çok. Ara form olmuş hepsi haberleri yok?
bu teori yüzünden bir kaç dersten yalan söyleyerek geçtim. herşeyi bir kenara bırakalım, ilk canlının nerden geldiğinden tut da diğer herşeyi. evrim teorisinin hipotez olabilmesi için, direk darwinin ağzından söylüyorum, evrime uğrayan bir canlının en az 10 binlerce geçiş fosilinin bulunması gerekir diyor. ki bugune kadar bir tane bile geçiş fosili bulunamamıştır. konu da benim için kapanmıştır.
317 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
jeoloji bölümü mezunuyum, mecburen yeterince araştırma yaptık... ben eminim, sen emin misin? seni ikna etmek gibi yada şimdi bu saatte tartışmak gibi bir amacım yok. evrim teorisinin doğru olabilitesi benim için % 0.00001 bile değil. sana göre nasıldır beni hiç ilgilendirmiyor. ben sadece fikrimi söyledim.
- +1 yıl
ben de diş hekimliği son sınıf öğrencisiyim, ailemde 5 kuşak boyunca tıp doktorları mevcuttur.. az önce verdiğim linkleri incelemediniz mi acaba? zira verdiğiniz yanıta bakacak olursak bilime kayıtsız kalarak bilimsel olduğunuzu iddia ediyorsunuz.. bununla birlikte hiç düşündünüz mü her yıl olduğunuz grip aşıları neden 1 yıl sonra işlevsiz oluyor? neden grip aşıları her sene yenisi yapılıyor?
- +1 yıl
bildiğiniz şeyler konusunda açıklama yapmanız söz konusu olabilir kanaatindeyim =) ne geçiş fosillerinden haberdar olduğunuz ne de evrimin işleyişi konusunda fikir ve bilgi sahibi olduğunuz üzere çırağın ustaya değer vermiyor oluşu ustaya bir şey kaybettirmez diye düşünüyorum =) aradaki usta çırak bakış açısını çok gerçeği yansıtacak şekilde veremedim zira siz çırak olacak altyapıya da sahip değilsiniz gibi görünüyor ancak örnek bazı şeyleri açıklamada faydalı oldu =)
- +1 yıl
:) deimos büyüksün
- +1 yıl
en olmayacak adamın şutu kaleyi tuttu zaten.hesap et ne kadar bahtsız bir geceydi:)
- +1 yıl
eğer ki bilgi konusunda daha iyi olduğunuzu iddia ediyorsanız benim aşağıda yapmış olduğum gibi bilimsel referanslara sahip kaynaklarla görüşlerinizi desteklemeyi deneyebilirsiniz.. eğer wikipedia seviyesini geçebilirsek google scholar a da terfi edebiliriz.. belki siz de bu vesileyle bilimsel makale okumaya başlar yahut bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunuz konularda bilgi edinmeye başlarsınız =)
- +1 yıl
benden daha fazla bildiğiniz şeyleri bilimsel olarak ortaya koyabilmeniz çok güzel olurdu..örnek vermek gerekirse evrime alternatif olarak sunulmaya çalışılan akıllı tasarım hipotezinin en büyük savunucularından1i olan michael behe bile2007de çıkarmış olduğu edge of evolution kitabında evrimin varlığını kabul edenler arasına girmiştir..zaten size vermiş olduğum ilk yanıtta bulunan linkte88den beri yapılmakta olan deneyde de gözlemlenebilir evrim söz konusudur okudunuz mu? eleştirebilir misiniz?
+1 yılEvrim dedikleri olay canlıların yıllar boyu kullandıkları uzuvlarının gelişmesi kullanılmayanın da körelmesi, tutupta eşekten sincaba dönüşmek veya maymundan insana değil.
21 YorumlaOlayı tamamen canlı varlıklar üzerinden ele alıyorum.
Canlıların evrimsel süreci ile ilgili birçok makale okudum ve okumaya devam ediyorum.
Evrim; canlıların zaman ile, çok çok uzun zamanlar ile farklılaşmaları.
Evrim Teorisi ise, canlıların geçirdiği bu evrimsel sürecin farkına varılıp bu doğrultuda bilimsel veriler yoluyla konunun açıklanmaya çalışılması.03 Yorumla- +1 yıl
aslını isterseniz muhtemelen sonsuz bir hayatı hak ettiğimi düşünmeyerek yahut tüm bir evrenin sadece biz insanlar için yaratıldığına inanmayarak daha minik bir egoya sahip olduğumu düşünüyorum ancak tabii ki görüşlerinizin kendinize göre doğru olabileceğini de kabul edebilirim =)
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evrim sureci basladiginda bunu baslatan etken nasil olustu?
Kremeli dondurmadan gelmedik herhalde.. ben sonsuzluga inanirim15 Yorumla- +1 yıl
Herseyi bir gucun yarattigina inaniyorum ve bu guc bize sorgulama yetisi veremeyecegimiz sekilde yaratigini. Bilimsel aciklamam sunmam mumkun degil, bilimsel aciklama yapmami saglayacak seylerde sonucda ayni guc tarafindan yaratilmisdir. Hersey bir anda kendi kendine olusma dusuncesi biraz tuaf geliyor bana. Bir olusum varsa bunu saglayacak bir etkende olmali
bülent ersoyun çocukluk yıllarının fiziki halleriyle şimdiki halini karşılaştırdığın zaman evrimin her aşamasını her şeyini öğreniyor insan... :D
35 Yorumla
+1 yılsorunda ki aşağılamayı bir tek ben mi sezdim acaba cevaplardan çok bununla ilgileneceğim takipteyim:)
29 Yorumla- +1 yıl
ben bilirim siz bildiğiniz kadarıyla cevaplayın edaları:)
- +1 yıl
tahammül edemediğim insan tipisin kusura bakma:) bilgin varsa bırak da insanlar seni övsün kendi kendine kıvranıyorsun iki saattir :)
- +1 yıl
teşekkür ettim:)
- +1 yıl
kırılma kibarlıktan ya :D sen einstein ın kuzenigillerden misin:D neyse bu kadar makara yeter etrafındakilere gani gani sabırlar diler yoluma devam ederim iyi geceler:)
ya bu evrim konusu sadece tek hücreli canlıya dayanmıyor diye biliyom yanılıyorsam beni uyarın ta ilk atomlardan başlıyor kaostan düzene diye bir şeydi galiba
019 Yorumla- +1 yıl
abiyogenez ile evrim farklı konular ancak canlılığın başlangıcı ve evrimi aynı olayın birinci kısmı ve ikinci kısmı diye özetleyebiliriz..
yani şöyle düşünelim bebeğin anne karnında organizasyonu gibi bir şeydir abiyogenez, yaşamın oluşması için gerekli şartların bir araya gelmesini inceler evrim ise canlının oluşumu gelişip değişimini filan inceler.. örnek birebir örtüşmese de canlandırma açısından az bilgili kişilere hayal etme imkanı verebilir diye sunulmuştur.. - +1 yıl
sadece evrimle değil bilimle ilgiliyim.. kendi alanımın oldukça dışında bulunan astrofizik kuramlarının birçoğunu bile altyapımın elverdiği ölçüde biliyorum.. mesela burada penrose un cyclic evren kuramı desem yahut paralel düzlemler arası stringlerin oluşturduğu evren kuramı desem yahut m teorisi desem kimsenin aklında pek bir şey var olmayacağını sanıyorum.. ancak ben bu konularda kendimi geliştirip eğittim.. çünkü bilmek öğrenmek istiyorum.. gerçeğe ulaşmak istiyorum..
- +1 yıl
evrim bilimdir, deney ve gözlemlerle kanıtlanabilirliği olan bir fenomendir.. felsefi, sosyolojik, siyasi akımları yahut dini kaynaklar ise bilim değildir düşüncedir, kanıtlanabilirliği deneye tabi tutulup doğruluğunun gözlemlenmesi mümkün değildir.. ancak bunların bilim olmaması bu konularda da bilgi sahibi olmadığımız anlamına gelmez.. zaten biliyoruz da.. örnek vermek gerekirse kuranı baştan sona(kendi dilinde, anlayacağı şekilde) okumuş çok fazla mümin yok benim çevremde..
- +1 yıl
ancak ben 1 sefer elmalılı hamdi yazırın mealinden 1 sefer de süleyman ateşin mealinden tümünü okumuş, defalarca da çeşitli ayetlere link dan bakarak değişik çevirmenlerce yapılmış çeviri ve kelime anlamlarını karşılaştırmış, önceki sonraki ayetleri inceleyerek adil bir şekilde yargılamasını da yapmış bir insanım.. müslümanların bir kez okumadığı kitabı ben anlaya anlaya uzun uzun okumuş kişiyim.. ama yine de bilimi anlamak için bunlar gerekli değildir...
- +1 yıl
eski ahit denilen tevratın bir kısmını yeni ahit olarak geçen incilin de daha büyük bir kısmını okumuş haldeyim.. onların da herhangi bir bilimsel kaynağı yahut altyapısı bulunmaz.. onlar da bilimle ve kendileriyle sık sık çelişir herhangi bir özel yanları bulunmaz.. kavimlerin kültürlerinin ise gerçeklere herhangi bir etkisi olmayacaktır.. tahminimce türkiyedeki birçok insandan daha altyapılı bir insanım bu konuda.. ama bu konulara ilgili olmam benim bireysel tercihimdir..
- +1 yıl
ayrıca siz her okuduğunuz kitaptan yeni şeyler mi icad ediyonuz yoksa kendi yaşam felsefenize uygun olan fikirlerimi kabul ediyonuz yani cidde bu konular ciddi disiplinli bir eğitim ve de çok keskin bir zeka vede keskin bir akıl gerektirir bu konular cidden insan zihnini bulandırırı zaten türkiyedeki eğitim anlayışıyla bunları anlamak baya zor bir iştir
- +1 yıl
bu soru ancak bilimle hiç haşır neşir olmayan bir insandan gelebilir.. bilim, biz yeni sorular bulamayacağımız ana kadar ilerleyecektir.. bu da teknik olarak sonsuza dek demektir.. sonsuzun neresinde olduğumuz ise görecelik açısından çok büyük bir anlam ifade etmez.. ancak bilimle elde ettiğimiz bilgilerin aksi kanıtlanana dek doğru olduğundan emin olmak mümkündür, dinlerin aksine... dinlerde ise hemen hemen her şey tamamen spekülasyondur ve gerçeklerle karşılaştırıldığında yanlış olduğu görülür
- +1 yıl
türkiyedeki eğitim anlayışına sahip olan bir insan gibi mi duruyorum oradan? yahut türkiyenin ortalama zeka düzeyinde gibi mi duruyorum.. stanford binet testinden 151 yahut 153 gibi bir puan almış bir kişiyim.. bu 10 milyonda bir kişilik bir orandan daha az rastlanan bir aralığa denk gelmektedir..
- +1 yıl
peki siz bu konular hakkında şimdiki gençlik gibi 35 kitap okuyanlardanmısınız yoksa yani size diyebilirimki bu konuyu anlayabilmek için değişik bilim dallarından ortalama diyom 1000 kitap okumak gerektir ki bu konulara vakıf olabilesiniz yani bende bu konular hakkında derinlemesine bir bilgim yok fazla bir vaktim olmadığı için
- +1 yıl
kitap değil bilimsel araştırma okuyor olmanız gerekir.. zira okuduğunuz kitapların kanıta dayalı olduğunu anlayabilmek için referans gösterdiği çalışmaları inceleyebiliyor olmanız gerekir ki bunu yaptığınızı sanmıyorum.. örnek vermek gerekirse kitap olarak basılmış yaratılış atlası da var bu dünyada.. ama bilimsel açıdan değeri sıfır.. neden, çünkü bilimsel deney ve gözlemlere dayanmıyor denenebilirliği bulunmuyor bilim dünyasında sahtecilikten öteye geçen bir şey değil..
- +1 yıl
evrimi bir felsefe sanıyorsanız evrim konusunda bilgi sahibi değilsiniz demektir: link umarım ingilizceniz vardır zira yazıyı komple türkçeye çevirmeyi planlamıyorum..
ancak evrime felsefe demek, elmayı havada bırakıp yere düştüğünü gördükten sonra yer çekimi kanunu felsefedir demekle aynı şeydir.. bu da bize ya felsefenin ne olduğunu bilmediğinizi yahut ilgili konuda en ufak bir araştırma sahibi bile olmadığınızı gösterir..
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvrimin sistemini Allah yaratmıştır diyeyim, bütün düşüncelerede ters düşeyim.
26 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılŞimdi diyelimki evren laboratuardaki boş bir kutu olsun. İçine bir ses dalgası yolluyorsunuz ve bu ses dalgasının frekans etkisi kutu içerisinde bir quantum sarmalı oluşturuyor ve sürekli enerji artışı olan bir süper süper iletken döngü oluşturuyor. Bu enerji birikimi bir yerden sonra patlıyor ve parçacıklar arasında bir itme çekme durumu ile parçalar sabit yörüngelere yerleşiyor. İşte bu sistem galaksiler olsun diyelim...
Cevap sahibi+1 yılDeneyi yapan , kendi kendine gelişen bir sistem kurar ama istediği yerde sisteme müdahale edebilecek yeterli araç ve bilgisi varsa, sistem içindeki küçük güneşlerden birinin sistemi zamanı 1 milyar yılda oluşma ihtimali olan bir değişikliği bir günde yapması olasıdır. Ama sistemin geri kalanına karışmaması, ilerde geçmişini araştıran bu müdahale edilmiş canlıların kafasını karıştırmaz mı ?
Cevap sahibi+1 yılSayın fizikçi , birebir evren oluşumu anlatmadım zaten hayali anlattım, kafada başka birşey vardı, konunun özü evren nasıl oluşmuştur değil, mesele kutu ve içindeki sistem. yoksa benim bunu anlatırken kafamda neodium mıknatıslar ve magnet motorlar meselesi geçiyordu.
Stephen Hawking görüşü.BAşkada birşey değil.Ama teorileri severim.O yüzden saygım sonsuz. !
211 Yorumla- +1 yıl
Çok fazla düşünüyorlar.Her zaman akılları önde olduğu için akıl her konuda öne çıkıyor.Fakat akıl herzamn bizi doğruya götürmüyor.Ateistler bu nedenle Allha inanmazlar.İlk kız arkadasım ateistti mesela.Ondada bu tür açıklamalar görmüstüm:D YAni akıl çok kullanıyolar zamanla akıl herseyin yerini alıyor.Görmek istiyorlar duymak.Teoride ise doğru değil.MAa teoriler olmassada keşifler olmaz.Ondan teori ortaya atmaları iyi.O nedenle saygım sonsuz.
- +1 yıl
Kraldan habersiz kral ilan etmiş kendini herif kime araştırması için izin çıkıyor? bizim hocalar makale istedi şu ünlü evrenin şifresi muhabbetinden kime gönderdi? Tamam adam bişeyler yaptı saygıyı hak ediyor ama bazı noktalarda kendini büyük gösteriyor belkide bu şekilde kıymete değer görüyorlardır.
- +1 yıl
hele birde o kafasını eğip koşması yokmu.bıraksalar habur sınır kapısından çıkıp ülkeyi terkedecek:)
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılbirazdan biri maymundan girip dinden çıkıcak dinsiz işi diyecek falan...
13 Yorumla- +1 yıl
tartışmak burda tartışılmaz saldırı olur sadece
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞimdi biri çıkar kesin madem maymundan geldik neden tekrar maymun olmuyoruz yok neden diğer maymunlarda insan olmadı bıdı bıdı.
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAma boşa tartışıyorsun biliyor musun? Boşa vakit harcıyorsun. Zamanla anlayacaksın bunu ;)
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSEN O CÜCÜK KAFANI ÇOK ŞEYE YORUYORSUN KAPASİTE ALMIYOR
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSenin kaçan karışık başını ellerinin arasına al seytanlarini bir kovda iyice düşün
Cevap sahibi+1 yılSenin kaçan karışık başını ...
- +1 yıl
şeytan, insanın suçunu yıkmakta kullandığı, sorumluluk almamak için bahane olarak sunduğu bir hayali zımbırtıdır.. hani şeytana uydum deyip de çocuklara tecavüz eden o ak sakallı dedeleriniz var ya, işte onların yaptığı sorumluluğunu şeytana yükleme işini bir ateist yapmaz.. ateistler dürüst ve iyi insanlardır dinleri çıkarlarına alet etmez, muska yazayım ayağına genç kızların ırzlarına da geçmezler.. sevgilerimle..
+1 yılCelal Sengör forever derim anlayan anlasin..
12 Yorumla- +1 yıl
2009 da tanismistim bende kendisiyle , mükemmel bir sahsiyet..
bence yok öyle bişi :)
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılevrimi mevrimi bırakıp açıp kuranı kerim okuyun
08 Yorumla- +1 yıl
evet okuyun, okuyun ki öğrenin nasıl saçma olduğunu.. güneşin balçık denizine battığını, dünyanın kenarı olduğunu, muhammedin cinsel hayatının din kitabında ne aradığını, kendi içindeki çelişkilerini, bilimle çelişkilerini filan görürsünüz belki.. okuyun yani.. zaten mantıklı bir insanı dinden çıkarmanın en kolay yolu kutsal kitabını okutmaktır..
Cevap sahibi+1 yılsenin şaftın kaymış be yazık senin ellerine gelen hastaya ki bilmiyor iman nuru olmayanın merhameti de olmaz çömez ayrıca ne peygamberimizin ne yüce Allahın ne de yüce kitabımızın asla hiçbir zaman yanlış yapmadı pis ateist pis dinsiz
Cevap sahibi+1 yılcahil
- +1 yıl
kuranı da muhammedin icraatlarını da senden daha iyi bildiğim için öfkelisin sanırım.. kehf 86, vakia35-38,duhan54,nebe33-34,saffat49 sadece ilk yazılabilecek örnekler.. işin içine muhammedin cariyelerden biriyle eşini, eşinin yatağında aldatmasıyla ilgili ayetleri filan da ekleyince oldukça ilginç sonuçlar çıkabiliyor.. bununla birlikte asıl imanı olanın merhameti olmadığı ortadadır.. örnek intihar bombacıları kafa kesenler yahut inanmadığım için bana nefret kusan sen..
Cevap sahibi+1 yılyahu sen nesin benim kimseye öfkem yok aksine yüzümde alaycı bir gülümseme var gerçekten merak ettim bu saydığın örnekler neyin örnekleri, ayrıca ne olursa olsun inanmasanda bir büyük olana ismiyle ifade edilmez önce onu bir öğren sonra bunun dinle değil önce görgüyle,bilgiyle alakası var
Cevap sahibi+1 yılboşver sen bakmışsın o surelere görmemişsin net bakta anla
Cevap sahibi+1 yılayrıca o surelerde açık yazılmış senin gibi kafaları katılarda oraya buraya sürsün diye değil anlasın diye o yazılanları senin sapmak istediğin yolu siz açık açık uyguluyorsunuz ne mahrem bilirsiniz ne namus evlenmeden her türlü halt yiyen siz,herkesin önünde edep bilmeyen siz ,temizlik yok iğrençlik çok,iman nuru yok kalp yumuşaklığı yok,sonrada kuranı kerime dil uzat yanlış yoldasın hemde çok yanlış ne halin varsa gör
- +1 yıl
biz kimseye tecavüz etmiyoruz ya siz? daha 5 yaşındaki kızına tecavüz edip bakireliğinden emin olamadım diyenler müslüman değil mi? link yahut 13 yaşındaki kıza tecavüz edenler? yahut 27 kişi 1 çocuğa anal yoldan tecavüz edenler? ahlak demiştin di mi? biz sevdiğimiz kişiyle onun rızası dahilinde ise yaşarız ilişkimizi peki ya siz? zorla küçücük çocukların ırzına geçenler sizin üstün müslüman ahlakınızın ne güzel bir örneğidir öyle değil mi?
:) aynen katılıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılilginçç evet bu konu
01 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım