Kantoron yağını biliyor musunuz?

Evet bazı bölgelerde çok yaygın olan bir şifa kaynağıdır, Aktarlarda da bulunur ancak kendi hazırladığınız yağ daha da faydalı olur,

Akdenizin yayla bölgelerinde yaygın olan Sarı kantoron bitkisinin yaz-sonbahar ayları arasında çiçekli iken çiçek ve çanak yapraklarının toplanıp şişe içine tepeleme ancak sıkıştırmadan doldurulması ve doğal (ısıl işlem görmemiş sızma da olabilir) zeytinyağı ile hafa kalmayıncaya kadar dolurulan şişenin 10 12 gün kadar güneç altında bekletilmesi ile elde edilir (şişenin cam olması etkiyi çok daha fazla arttırır)

yararları:

*Antibiyotik etkisi vardır; şeker hastalıklarında ortaya çıkan ve iyileşmeyen açık yaralar da olmak üzere her türlü açık ve iltihaplı yarada etkilidir,

*Güçlü bir ağrı kesici - kas gevşeticidir

*Sindirim ve boşaltım sistemi için temizleyici etkisi vardır sabahları 1 tatlı kaşığı (aç karnına) içilmesi mide rahatsızlıklarını ciddi derecede engeller, Diş ve dişeti rahatsızlıklarında elinizle sürerek tatbik edebilirsiniz.

*yanık, kesik gibi iz bırakan yaralanmalarda iz kalma ihtimalini çok azaltır, cildi yumuşattığı için özellikle yanık sonrası soyulma sorunlarını büyük oranda engeller ve deri canlılığını sağlar.

*Kan durdurucu özelliği vardır, kanayan bölgeye tatbik edilir ise kısa sürede pıhtılaşma başlar 8-12 saat içinde tende yapışma başlar (eğer iyileşmenizi engelleyen bir hastalığınız yok ise)

bu ilacın tek bir saklanma koşulu vardır, ilaç hazırlandıktan sonra 1 ay beklemek daha iyidir, 1 senelik karışım çok daha güçlüdür ancak 2 seneden eski olanlar tercih edilmemelidir.

***Karışım güneş ışığından alındıktan sonra içindeki bitki ile 1 ay saklanmalı, bitki süzüldükten sonra ise Güneş yüzü görmemesine özen gösterilmelidir)

anket açmama puanım izin vermiyormuş,

Altına biliyordum yada bilmiyordum yazarsanız bende diğer sağlık paylaşımlarımı ona göre yapacağım...
Güncellemeler
+1 yıl
puanım yettiğinde ve yazı kısmı tekrar aktif olduğunda doğal taşlar (burçlara göre taş zırvalığına girmeden) ve bitkilerin şifalı kullanımlarını anlatırım...
Güncellemeler
+1 yıl
psödohiperisin ile % 3’ten az hiperforin içermemelidir (Anon, 1999).

Sarı kantaron ekstresinin insanlardaki antidepresan etkisi klinik deneylerle

gösterilmiştir. Sarı kantaron %6.5 – 15 kateşik tanen ve proantosiyanidinler (örn., kateşin,

epikateşin, lökosiyanidin), flavonoitler [örn., hiperozit (% 2’ye kadar), rutin (% 1.6’ya kadar),

kersetin (% 0.3’e kadar)], biflavonoitler (% 0.26 biapigeninler), floroglusinol türevleri [örn.,

hiperforin (% 4’e kadar)], uçucu yağ (% 0.05 – 1.0), % 0.05
Güncellemeler
+1 yıl
bir üyemiz antidepresan etkisi için uyarı belirtmiş konu güncelleme gereği duydum, yazının maalesef kopyalayamadığım kadar uzun olan bölümlerinde sentetik antidepresan ilaçlar ile birlikte kullanılmaması gerektiği günlük doymuş bir solüsyonun ise maksimum oral olarak 80ml tüketilmesi gerektiği belirtilmiş. umarım uyarıyı yazan arkadaşımız 80ml nin bir tatlı kaşığından fazla olduğunu biliyordur.
Kantoron yağını biliyor musunuz?