Bence üç ortak grup var. -Bu konuda sabırlı olan emin adımlarla ilerlemek isteyen karşındakini iyi tanıdıktan sonra doğru bir eş olacağına inanıp yuva kurmak isteyen erkek / kız grubudur. Ancak kızların yüzdesi bu grupta fazladır ve konuyu ilk açanlar kızlardır. -Neredeyse birliktelikte ay dolmamıştır ne yapacağını bilmeyen gruptur. Evlilik konusu açan erkek / kız grubudur. -Hiç zaman kaybetmek istemeyen kriterlere göre uygun olup olmadığını kontrol edip eğer uygunsa hemen evlenmek isteyen kız erkek grubudur. Ancak erkeklerin yüzdesi bu grupta fazladır ve konuyu ilk açan erkeklerdir.
Erkek olur, çünkü kızı yatağa atmadan önce ikna etmesi gerekir.. Bunu da en çok evlilik vaadiyle yapar. Güvenilir sadık adamı oynarlar. İşleri bitince de başlarından savarlar bu kez de evlilik delisi "kızlar" olur... Tabi bu genel bir örnek. Daha ilk görüşmede nişan hazırlığı yapan kızlar da vardır, ama aynı şekilde erkekler de vardır. Kızların bunu daha çok istemesi ise belki de namus kavramına daha çok önem verdiklerinden , herşeyi sadece eşleri ile paylaşmayı istediklerindendir ve bu en doğal hakları. Dürüstçe bir beklenti en azından.
Evliliğe fobim var. korkarım evlilikten fedakar olmaktan korkarım en çok bir de anneme benzemekten. büyük konuştuğum konuları yaşamaktan aldatıldığımda boşanamamaktan... savunduğum düşünceleri gerçekleştirememkten. şu kızdığım dayak yiyen zulüm gören kadınlara benzemekten. Evliliğe fobim var benim anlamlar yüklediğim adamın çocuklarını doğurduktan sonra itilmekten. KADINIZ BİZ FOBİMİZ VAR...
Bu cevabı EİG olsun diye yazdım. dikkate alınırmı bilmem.!!
''bizim toplumumuzda kız ve erkek sevgili olur ve bir süre birlikte olur fakat örf , adet , gelenek ve görenekler sayesinde kız ailesi kıza baskı yapar ve evlilik muhabbetini kız açmak zorunda kalır. yoksa biz erkekler bunu düşünmeyecek kadar salak değiliz fakat imkanlar diyelim..
Tabiki kızlar açıyor.. Daha ilk günü tanıştığımda bu muhabbeti açan kızlar oldu.. Aslında çok itici bir durum.. Erkeği kendinden soğutuyor kızlar böyle acele edince.. Aradan biraz zaman geçtiğinde kızın bunu söylemesi erkeğinde hoşuna gidiyor.. Zamanlı yapmak lazım..
Çıkma teklifine gelince ben niye edeyim ben gururluyum o etsin o erkek diyen kız evlilik teklifine gelince ne zaman evlenicez ne zaman istiyceksin beni diye utanmadan söyleyebiliyor. Mantığın bittiği yerdeyiz:D:D
bu zamane kızları nedense hemen evlenme derinde iki gün konuşursan üçüncü günü evlilik hayalleri kurarlar gelinlik resimleri begenir gözüne sokarlar sonracıgıma.. sürekli yeni evlenmiş arkadaşlarından bahsederler
Bence en çok kim seviyorsa o seçeneği yakın gibi. Tam olarak o da değil. Ama en yakını o. Bazen insan sevdiği adamı kaybetmemek, onu korkutmamak için evlilik konusunu açmayabilir.
Hangisi seviyorsa. Ben her zaman ciddi düşünürüm daha olmadı ama bir sevgilim olursa direk evlilik konusu açarım. O evlenmek istemezse ben onu bırakırım
Ben genelde kızlar evliliğe meraklı bilirdim. 6 yıllık sevgilime evlenelim dedim ayrılmak istedi :) O yüzden kızların pek evliliğe meraklı olduğunu sanmıyorum.
kızlar olur... çünkü baskı üzerinde daha çok vardır ... hem aile baskısı hemde çevre baskısı ... erkek biraz daha lakayit takılır genelde... önemli olan iki tarafında hazır olması ya
En İyi Cevaplar