Babalarınızın evlenmiş olduğu kadınlarla evlenmeyin. Ancak (cahiliyyet devrinde geçen) geçmiştir. Şüphe yok ki o, bir hayasızlıktı, (Allah'ın en büyük) hışmı (na bir sebep) di. O, ne kötü bir yoldu. Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz halalarınız, teyzeleriniz, birader kızları, hemşire kızları, sizi emziren (süt) analarınız, süt hemşireleriniz, karılarınızın anaları, kendileriyle (zifafa) girdiğiniz karılarınızdan olup, himayelerinizde bulunan üvey kızlarınız size haram edildi. Eğer onlarla (Üvey kızlarınızın analarıyla) zifafa girmemişseniz (onlarla evlenmenizde) size bir beis yok. Kendi sulbünüzden (gelmiş) oğullarınızın karıları (ile evlenmeniz) ve iki kız kardeşi birlikte almanız da (keza haram kılındı). Ancak (cahiliyyet devrinde) geçen geçmiştir. Çünkü Allah hakıykaten, affedici çok esirgeyicidir. (Sure-i Nisa Ayet: 22-23)
hm pardon ozaman. uygun olmadıgını anlatmaya calısırım tabıkı saglık konusunda sakıncaları cok fazla. ve annem baban da bu yuzden üzülmenı ıstemez herhalde degilmi..
evet. çünkü bu olay bir kaçımızın başına gelmiş ve ben de merak ettim buradaki kullanıcıların görüşlerini. ben d eistemiyorum inan... ama karşımdakinin de kırılmasını istemiyoum :/
siz cahilmisiniz körmüsünüz nesiniz? ayeti bile doğru düzgün aktarmaktan acizsiniz... "birader kızları, hemşire kızları" nerede yazıyor? hemşire diye bir kelime o ayette geçiyor mu?
bence bu kadar abartmaya gerek yok yani. oluyor diye hepimiz biliyoruzbunu zaten. sadece sağlık konusunda şüpheler var. ben de düşünmüyorum akraba evliliği.
Olabilir. Akraba evliliğini ensest korkunç yok kardeş gibi diyolar (kuzenler için) ama ne dinen ne de hukuken bir yasağı yok yani millet boşa konuşuyo. Annenyle babasi aynı olmayan kimse kardes değildir kardeşim zaten kimsenin kuzenine kardes gözüyle baktığını düşünmüyorum belli bir yasa gelince hersey mümkün oluyo valla.
evet mantıklısın bitanesin canım kardeşim. peki bu konuda sen nee düşünüyorsuun? Yani dayının oğlu seni beğendi diyelim. Ya da sen beğendin evlenmek istersen...
Dayım yok amcamın oğlu diyelim :) mümkün yani iki taraf içinde iyi olur çünkü iki tarafta birbirini taniyo aileler zaten ortada ve kimse hayal kırıklığına ugramaz. Benle evlenmek isterse olur valla :)
aa benim de amcam yok dayım var ama onun da kızları çok küçüktür şimci hatta var mıdır onu bile bilmiyorum :) çok uzağız çünkü birbirimize. geçen gün benim bir arkadaşım da dayısınıın mı amcasının mı kızı, her neyse onunla evlenecekmiş. hatta çocuk kız gitmesin diye evleniyormuş. yani kızı çok beğeniyormuş, iyi anlaşabileceği biriymiş. bir de akraba yani tanıdık falan filan derken mantıklı buluyor sonuçta. böyle düşünen çok insan da var. bir de akraba olunca eğer insan birbirini tanıyorsa kolay kolay yanlış yapamaz.
Kardeşim eğer böyle bir durumun varsa sakın yapma. Dünyada kız mı kalmadı. Akraba evliliklerinde özellikle sülale de görülen kronik hastalıklar çok görülüyor. Çocuklar fazla zeki olmuyor. Bizim sülalede iki örnek bak. Dayım ve teyzem kendi kuzenleri ile evlendiler. Teyzemin çocukların da kalp sorunu var gencecik yaşta. Dayımın çocukları genelde sağlıklı ama pek zeki değiller. İnan bana evlenme. Benim annem ile babam da kuzen çocukları. O kadar yakın değiller ama özellikle ben hastalık hastasıyım, kardeşlerim benim gibi değiller ama sülalenin tüm bozuk genleri bana gelmiş mk. Allah tan kafam çalışıyor:)
Allah yardımcıları olsun. Yok kesinlikle ben de düşünmüyorum ama karşı tarafın kalbini kırmak istemiyorum. O yüzden herhangi bir cevabım olmadı. Yani zor durumda kalıyor insanın başına gelince. Ben henüz acele etmiyorum tabii zaman var. Buradaki görüşleri merak ettim. Çokta yardımcı oldular arkadaşlar sağolsun bilgileriyle...
Kız arkadaşım benim akrabam. Benim ananem ile onun babanesi öz kardeş. Yani kuzen çocuklarıyız. Dinen ve hukuken bir sakıncası olmadıgı için sorun yok. Ayrıca benim açımdan daha iyi. Örf adetler aynı. Düğünde yok yatak odası senin oturma odası benim diye kargaşa cıkmıcak. Tanışma derdi yok. Severler mi acaba diye korkmak yok. SEvdiklerini bilmenin verdiği özgüvenle yürüyosun. Ne güzel :)
Ben akraba evliliğinden korkuyorum öyle iyi bir akraba çıkmadı isteyen Var ama kötü biliyorum Aileden iyi akraba olup evlenen var âma erkeğin iyisi seçiliyor kız babası pazarlıyorlar benim öyle annem babam yok Oğlu pasaklı issiz olup isteyen var ondan korkuyorum kötüler denk dusuyor
doğru diyorsun. durumu iyi olan aileye kızını kendisi evlendirenler de var. pek sağlıklı olmuyor ama ben yine de aklı başında yerinde hani isteyerek olsa düşünr müsün? kötü değilse de tabii.
Dediğin gibi iyi biri olsa düşünürdüm İSsiz saf sefil bide kendi anne babasıyla oturmayı düşünen akrabaların var Arabayla evlendi dediğim kız kendi evinde oturuyor sonra oğlunun işi mesleği var tahsilli okumus Beni isteyen akrabam böyle degil Bide kızın ailesi kızına sahip çıkıyor uzaktayken bile koruyorlar benim ailem öyle değil Korkuyorum şahsen Âkrabada olsa yabancı da olsa kötü erkek dekoru kaynana da var
Yok olmaz öyle. benim dediğim her şey kendi isteğinle olacak... yani zorla ve zor bir hayat değil. Umarım hayalindeki mutluluğu yakalarsın. teşekkürler görüşün için.
ben buldum ama tuturramadık. akraba değil tabii.. neden öyle diyorsun? ikiniz anlaşabilirseniz birbirinizle ve birbirinizi beğenirseniz neden olmasın? :)
O öyle söylemek gibi kolay olmuyo ki bak kendin diyosun tutturamadık diye , ben sadece o akraba oglu icin konusmuyorum genel olarak diyorum. İnanmıyorum aşkın varlıgına ya da varsada bir kez olunuyodur heralde :)
yok benim bulduğum akraba değildi ya :) eski okul arkadaşımdı. :( neyse yaramı deştin şimci. aşk yaşamak demek bence. az önce de bahsediyordum. aşk öyle lafla olmaz ;)
Özür dilerim yaranı desmek istemezdim :/ beni buna inandırıcak biriyle karşılasmadım henüz ama umarım günün birinde hayırlı biri inandırır aşkın varlıgına :)
e daha çok gençsin bitanesi. sen ne delikanlıların gönlünü feth ediyorsundur şimdide haberin yok. kendi kıymetini bilirsen sana değer veren erkek çok olur. sen seçeçeksin sonuçta. sen seçilmezsin, seçersin ;) kızlar daha avantajlı bu konuda. biz erkekler şanşısız. 3 tane evlenmeyi düşündüğüm insan vardı 3üde olmadı belli başlı sebebler yüzünden... okulları vardı, mesafeler uzaktı falan filan... ama çocukluk rkadaşları tabii.
Aslında haklısın ama benim durum biraz karısık onun icin süpeli yaklasıyorum :) umarım sende seni hak edicek iyi ve güzel bir kızla bir yuva kurarsın.. :)
inan bana ben de çok ders aldım. aramızda yaş farkı var ama belki bnden daha tecrübelisindir bu konuda bilemeyeceğim. :=) ben de artık kimseye güvenmiyorum doğrusu. o yüzden şimdilik çok dikkatliyim.
anlaşıldı. ben öyle dememe rağmen bundan 2 sene önce yine bir rüzgara kapıldım ama aşık falan olmadım tabi ciddi düşündüm. olmadı. hayal kırıklığı işte. ne yapabiliriz ki. biz doğru olanı yaptığımız sürece ne yapabiliriz... bazen olmayacak duaya amin dememek lazım..
Belkide cok iyi tanımak gerekiyo sadece karsındaki kisiyi degilde ailesinide. Yani ciddi bir iliski icin ailelerin uyumlu olması bana göre cok önemli. Biz duamızı edelim Rabbim en hayırlısını eyler (ısrarcı olmamak lazım)
Babanın kardeşinin çocuğu yani Amca Kızı ya da Amca Oğlu kısacası senin kanından biri ile evlenirsen. Evlendiğiniz zaman Senin babanda kalıtsal bir hastalık varsa ya da ailende doğacak çocuk o kalıtsal hastalığın daha ilerisinde doğabilir. İkiz doğacaksak yapışık ikiz ya da görme engelli işitme engelli zihinsel engelli ya da mutasyona uğruma olasılığı fazla oluyor akraba evliliklerinde.
Woaw Rabbim kimseye göstertmesin inşallah. Zor bir durum tabii çocuğun yapışık doğması vs diğer bahseetiğin hallerde. Ben bu başlığa girmeyeceğim ya. Valla korkmaya başladım. Ama zaten ben de düşünmüyorum buradaki kullancıların görüşünü merak etmiştim.
Balkanlarda akraba evliligi siye bisi yoktur bizde akraba evliligi olmaz ki ben kuzenlerimle agbi kardes gibi buyudum kesinlikle karsiyim ve duyduklarim var ve mide bulandirici
bence hiç mide bulandırıc değil. olabilir dedik biz. ama ben de düşünmüyorum tabii... saygı duyuyorum düşüncelerine velakin mide bulandırıcı deme üzme başkalarını.
Akraba evliliğine kesinlikle karşıyım. Bu tip evliliklerde doğacak çocuklarda sağlık problemi ve hatta engelli olma ihtimali çok yüksek. Bu yüzden bence akraba evliliği yapılmamalı.
hmm. böyle söyleyenler çok ama çevremde gördüğüm kadarıyla evliliğini sağlıklıca yaşayan ve çocukları sağlıklı bir çok insan tanıyorum. bence %10 böyle. ona bakarsak normal bir hiç aileden olmayan biriyle de evlenince ne olacağı belli değil. bir önceki mesajlarımda da belirtmiştim takdir-i ilahi ve kişinin çok önemli bir sağlık sorunu yoksa eğer olacağını zannetmiyorum. beslenme ya da doğum sırasında olabilecek şeylerdn de sebeb olabilir. tam olarak katılmıyorum ama senin gibi düşünenler de var tabii...
Tabiki aileden olmayan biri ile evlenilirsede çocuklarda sağlık problemleri çıkabilir. Hiç bir şeyin garantisi yok. Sadece akraba evliliğinde riski daha yüksek. Senin çevrendekiler nadir şanslı çıkanlardan ozaman. Benimde çevremde akraba evliliği yapanlar var. Burdan örnek alarak yapılmaması gerek olduğunu söyledim. Çünkü malesef benim tanıdıklarım senin cevrendekiler kadar şanslı çıkmamışlar. Çoğunun çocuklarında sağlık probleri mevcut. Herkesin kendi fikri tabi ama ben dediğim gibi bu sebeplerden dolayı akraba evliliğine sıcak bakmıyorum.
anlaşıldı efendim. çok teşekkürler yorumunuz ve düşünceleriniz için. ben de düşünmüyorum velakin hani hemşehri olabilir yine de belki. dilerim evlenen akraba da olsa mutlu ve sağlıklı bir hayatları olur. biliyorsun gönül bu ota da konabilir (...) da :p -parantez içindeki sakıncalı bir cümle ama anladın sen.
Aşk din dil ırk veya kan bağı dinlemiyor malesef. Ama evlilikleri biliyorsunuz ki tam sağlıklı çocuklar olmuyorlar. Aşkın meyvesi çürükse o aşkın sonlandırılması düşüncesindeym ama tabi yaşamadan bilinmez böyle şeyler
anladım efem. peki teyzenin oğlu sana aşık oldu, evlenmek istiyor ama sen kardeş gibi görüyorsun onu. ne yaparsın ne düşünürsün. hani kıramzsın da belki "yok istemiyorum" falan filan diyemiyorsun da. ama tabi aslında sen istemiyorsun. evlenmeyeceksin. olmayacak yani...
Tam bana sorulmus soru. Kardesim bende sıkıntıdayım. Kuzenim benden hoslaniyo ben ondan kaciyorum. Kacmamin nedeni ( kuzeniz yoksa kiz cok guzel bende hoslaniyorum ) ama olmaz abi birbirimizi sevsekte ben onu sevmiyormus gibi gorunuyorum. Ama oda vazgecmiyo nolucak bilmiyorum. 😥😥
ahaha, valla ben düşünmüyorum tabii. kendim aileye çok yakın olmayan biriyle ama tanıdık olsa olur ben de beğenirsem zamanı gelirse belki düşünürüm. kardeş gözüyle baktığını söylersin fazla da uzatma mevzuyu. sadece kardeş gözüyle bakıyorum sana de. bir de şimdilik düşünmüyorum zaten çok plam projem falan var de... :) aynı durumdayız aynen :)
yan gözle bakma, evlilik düşün sen. yuva kurmayı düşün. benim sorduğum başka konuyu başka yerlere çekmeye gerek yok. yani sen yuva kurmayı mutlu olmayı düşündüğün bir insan akraban olsa evlenmez misin. seviyorsan bir de.
yani "son çaren" diye "onunla evlenmek zorunda kaldın" deseydim bunu demekte haklısın. madem böyle. ben de evlenmiyorum zaten. inşallah son çaremiz olmaz.
anlaşıldı. aslında benim sormak istediğim genel olarak "karşınızdaki akrabanız sizinle evlenmeyi düşünse" idi. yani zor durumda kalıyorsunuz bir yandan size aşık olmuş falan. nasıl onu ikna edeblirdiniz vazgeçirmeyi. sonuçta siz de onu kardeş olarak görüyor ve bşka şeyler düşünüyorsunuz, karşısınız bir de.
Maalesef... Bizde akraba=Kardeştir. Akraba evliliği yapan yahut düşünen insanlardan hep bir adım uzak durmuşumdur. Zihin ve kafa yapısı bana uymuyor çünkü
Karşındakinide değil doğacak çocuklarını düşün bence. Sakat bir evladın olsa allah korusun onun için kahrolacaksın onun çektikleri yüzünden üüleceksin karşındakide emin ol senden daha çok üzülecek o zaman.
ya zaten öyle bir şey olmayacak. inşallah evlenince hepimizin sağlıklı çocukları olur. rabbim herkese hak ettiği hayatı yaşatsın inşallah. ben baktım olmuyor son zmanlarda biraz muhabbeti kestim sanırım küstü bana. neyse sağlık olsun ne yapalım :)
Çocukların özürlü olma nedeni annenin kan grubuyla alakali. Ikinci çocuklarda Özür riski var oda annenin ilk dogumdan sonra olmasi gereken bir iğne var ondan sonra sorun ortadan kalkar.
@Momol şöyleki kalıtsal bir hastalık varsa bunun çocukta çıkma olasılığını 2ye katlar buyüzden sevgiden aşktan çok mantıklı düşünülmeli. Hee baktılar uyumlu sorun yok pek ala mutluluklar zaten
Bilinçli ve medeni bir kültür. 😊 Araştırma yok, işin aslını öğrenme gayreti yok. Abimgil evlendiydi ama hiç sakat çocuğu yok ehehe diyen pek akıllı diyemeyeceğimiz cahil tipler var. Böyle deyince gocunurlar bir de. Bu bir olasılık veya teori değildir, zararları kanıtlanmış, kesin olarak bilinen bir durumdur. Tabii her şey açık da olsa, yine diretecek olanlar var. Akraba evliliğinin somut zararlarını kendilerinde görebilir bunlar.
o zaman benden sana tavsiye kırmadan söylersen iyi olur. yani kardeş gibi görüyoruz birbirimizi diye. bak ben senin düşünceni merak ettim ama sen ters bir şekilde red edersen üzersin belki. yine de üzmemeye çalış derim :) teşekkürler.
Türk Töresinde böyle bir şey yok, akraba evliliği oranına bakarsan zaten nerdeyse hepsinin güneydoğu-doğuda yapıldığını göreceksin. Ha ben Türk değilim diyorsan istediğini yap bizi ilgilendirmez.
yani ikinizde birbirinizi seviyorsanız. bakın başlıkta evlenmiş olduğunu belirtenler ve çocuğu olanlar var. sıkıntı yok mesela. Rabbim onları daha da mutlu etsin. tabii yaşayanlar bilir ancak. Çocuğunun sağlık sorunu olanlar da var.
mesela diyelim 5 yıldır görmediğin bir amca kızı geldi seni yıllar sonra gördü beğendi evlenmek istedi. çok ani oldu diyelim... sen de beğendin, hoşlandın, belki olabilir dedin... ne bilim düşün bakalım. yani aileden olsun elbet. çok uzak dğil.
woaw.. yani vardır illa her yerde ama bazıları akraba evlilğinden değil. illa akraba evlilliğinden oldu diye hepsinde olacak bir durum değil bence. takdir-i ilahi demiştim ben daha önce bu tür durumlara.
sağlıklı çocukları olma ihtimali düşer ayrıca çocukları sağlıklı olsa bile taşıyıcı genler ile gelecek nesli sakat özürlü doğma olasılığı artar öyle bir durumda olsaydım evlenmezdim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Dalga geçmeyin ben akraba evliliği sonucunda dünyaya gelen bir meyveyim ama azıcık çürüğüm yapmayın no akraba evliliği !! Do not consanguineous marriages ...,
haklısınız ama bunları zten biliyorduk. bilmediğimiz bir şey; size karşı böyle düşünen bir akrabanız olsa ne yapardınız, nsıl tepki verirdiniz, ne hissederdiniz?
Yanlış düşünüyorsun. Kötü bir gözle bakmıyor ki. hayırlı bir iştir bu sonuçta. Evlilik ne zaman kötü göz oldu ya? Mesela teyzenin oğlu seninle evlenmek isterse ne düşünürsün. Mükemmel bir çocuk diyelim, tam istediğin biri de... ;)
anladım. ben kötü gözle bakmadım, bakmam da. bana bakanlar olmuş galiba senin anlattığına göre :p Ama ben yine de hayırlıdır diyorm bu tür işlere. Peki! senin görüşüne de saygı duyuyorum. Elbette ben de düşünmüyorum şimdilik...
bence insan sağlıklıysa Allah ın izniyle hiç bir şey olmaz. Herkesi korkutuyorlar böyle. Sanki biz başka gezegenden geldik. Hepimiz aynı ana ve babadan gelmiyor muyuz?
Sayın arkadaşım lütfen bilim dışı konuşmalar yapıp buradaki insanlara yanlış bilgi verme. Ben teyzemın ogluyla, dayımın kızı evlendıler. şu an çocuğunun biri işitme engelli, diğeri ise doğuştan obez.
yanlış bilgi değil örnekleri gördük, biliyoruz. tanıdığım bir çok akrabam var evli ve çocukları sağlıklı. ben sizin çevrenizi bilmiyorum maalesef. Allah şifa versin. Ben de akraba evliliğine karşıyım elbet ama kendi düşüncelerimi yine de belirttim. Burada kimseyi yanlış yönlendirmek istemem elbette.
hmm, olumlu bir görüş. yani ben de akrabaya pek yan gözle bakmam ama bazen oluyor işte. insan sevince her şey olabilir. tabii bir sakıncası yok. sadece sağlk konusunda şüpheliler insanlarımız.
ben kuzenlerimi de kardeşim gibi görüyorum böyle birşey söz konusu bile değil çevremde de benzer olaylar olmuyor ve olması da söz konusu değil ama dinen bir engel olmadığı sürece isteyen istediği ile evlenebilir kimseye karışmak düşmez
ama düşünenler var diyorum işte. burada da siz ne düşünürsnüz diye görüşünüzü merak ettim sadece. neyse zorlamayın kendinizi canım. ne kadar da kasılıyoruz yahu :)
Allah mutlu mesut etsin. Evet normal tabii. Ama korkanlar çok var. Ben bir yandan da takdir-i ilahi diyorum. Yani siz sağlıklı olduğunuz sürece inşallah kötü bir şey olmaz. Buradaki yorumlar da umarım sizi korkutmamıştır :)
En İyi Cevaplar