Arkadaslar baslikta belirttigim gibi ben ateist'im Lakin kiz arkadasim musluman 4 senedir birlikteyiz ve artik birbirimizden eminiz sadece ona bunu soyleyemedim cok seviyorum. Onu kaybetmemek adina cok kez dualarina amin dedim ve el ele tutusup ayrilmamak icin dualar ettik bu durumdan dolayi onu kullanmis hissediyorum ve kendimi onun yaninda kirli hissediyorum bu durumda n yapmam gerekiyor bilmiyorum kafam durdu.
Cevabın nedir?
Çok büyük hata. Böyle bir durumu söylemeyen bir birinize aşık olmanız büyük bir hata.
Bunu söylemen gerek bence ve söylemeden önce biraz sevgilinin ağzını yokla derim. Böyle bir durum olsa nasıl bir tepkisi olur, veya düşüncesi nedir vs. Eğer sevgilin mantıklı konuşuyorsa (sana göre) direk söyle. Ha konuşmuyorsa (sana göre) o zaman bu konuyu birazcık daha bekletmen gerek ve bir kaç gün sonra karşına alıp konuşman gerek.11 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim iyi bir fikir bunuda denicem
En İyi Cevaplar
+1 yılBenim farkettiğim şu ateistler daha insancıl oluyor
mesela evrensel seylerle ılgılenen derneklerde
barış yütüyüşleri
kadın hakları sempozyumu
ve ya
cocuk hakları gıbı toplantılarda
hep ateıstler var nedense tesetturlu bır hanımı bole yerlerde nadır goruyoruz
belkıde algıları henuz dıger ınsanları farkedememıs sadece gunah gorev biat boyutunda kaldıkları ıcın17 Yorumla
Soran+1 yılCennette cehennemde insanin icindedir o yuzden kotuluk yapmamak gerekir
- +1 yıl
sadece kendıne ıyılık yap kendını degerlı gor dıgero otomatık olur
bı futbolcu gol atar o anlık kendını farkeder ve ıstemsız arkadaslarına sarılır
yoksa gol ıle dıgerıne sarılma arasında ne bagıntı olabılırdı.
buyuzden kendını sevme sayma degerlı gorme kendıne ıyı olma bu kadar onemlı
bunu herkes yapsa herkes bırbırını severdı ve savaslar bır gece de bıterdı
oysa garıp olan su dın hep dıgerını dusun dıyor kendını bı sekılde yadsı dıyor
oysa aynı tanrı bılımınde tersını soyluyor
kendı ıcınde tutarsızlık yapıyor
bu ıste bı garıplık var dimi?
Soran+1 yılKesinlikle oyle sende fark etmissin bunu
- +1 yıl
ama benim gördüğüm şu
herseyın bır bılıncı var atomun senın yerde huzurla uyuyan kedının atomlardan olusmus kayanın metalın ametalın ve ısın ılgıncı bu bılıncler bır boyutta ole uyumlukı aynı akıldan yasıyorlar ve hıc karmasa cıkmıyor sıstem ya nı hayat her defasında ne kadar bozulsada ozune donuyor sıgarayı bırak cıgerler hemen ılk halıne donmeye kendını temızlemeye baslıyor kırletılmesı bırakılan denızler temızlenmeye baslıyor vucudundakı yara ıle oynamassan yara hemen ıyılesmıye baslıyor kızaca evrende sayısız bılınc var ve o bılınc sınrsız olmalı yanı sankı tek bır sey var gıbı zıhın ne kadar cok sey var dıye algılasada bu sınırsız boyutlu bılınce her neısım verırsen ver o hep var - +1 yıl
bazıları tanrı demiş bazıla yehve basıları kutsal 3 lemedekı kutsal ruh manıtu dıyen var doga dıyen var
ıstersen charli de
ama bır sey var daıma formunu degıstırıp varolan degısen devıngen
Soran+1 yılKesinkikle asla islama yok veye baska dinlere yok demedim bole bir dusunce asla yasamadim lakin bu kisir dongu surekli degisiyor sende gercekte islam varsa neden coklu din toplulugu cikmis anlamis diilim
- +1 yıl
ben bir yaratıcı var dedim
bir bilinc denızı var dedım
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılİçindeki sesi dinle doğru olan ne ise onu yap, inanmayı da deneyebilirsin gönlün varsa, ama senin dini özgürlüğün kadar onun da bunu bilmeye hakkı var, belki sevgi üstesinden gelir bu durumun, birşey saklama derim ben, ben de inançlıyım sonradan öğrenmek daha çok ağırına gider bence, belki ciddi bir geleceğiniz olur neticede
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim sevecen yaziniz icin
Ya çok sacma degil mi inanmamak? Yazık kiza ilerde sorun yasarsiniz hem. Babam alevi annem hanefi oldugu icin bile anlasamadilar annem dini yönü zayıf beni de Allah yolundan uzaklastiriyo diye dayanamayip terketti babamı. Öyle bisey olur sizde de
06 Yorumla
Soran+1 yılBenim annemda babamda dindardir
Soran+1 yılKendilerini dusunen zavallilar hak hukuktan behsedenler yuzunden boyle oldum ben polis memuruyum yasim 27 bunlari gordum o an sorgulamaya basladim
- +1 yıl
Cat steven kuranı okuyup anladiktan sonra müslüman oldugunu ama ilk önce müslümanları tanisaymis müslüman olmayacagini söylemiş. O hesap iste. Biz beceremiyoruz muslumanligi pek hatta yaptığımız rezillikleri de bir sekilde dine inanca bağlıyoruz. Suç bizde ne diyim. O yüzden sen islami gerçekten yasayabilen insanlar bul onlarla muhatap ol o zaman anlarsin ki islamiyet, inanç ne engin deniz de biz bir kulac bile atamıyoruz.
Soran+1 yılVarsa yol goster deneyim benim aramadigim kalmadi yok yok yok
- +1 yıl
Tasavvufla ilgilenen hocalarim vardi derslere girmez onlarla sohbet ederdim, onlarca farklı kitap okudum sayelerinde bana o kadar com sey kazandirdilar ki. O siralar layigiyla müslüman olmaya çalışıyordum okul bitince uzaklaştım o sohbet ortamlarindan sonra dinden ibadettende uzaklaştım. Herseyi bildigim farkinda olduğum halde oldu bide bunlar. Ve simdi hic ruhani olarak huzurlu degilim. Insallah en kisa zamanda yeniden dini sorumluluklarimi yerine getirmeye araştırmaya ogrenmeye baslayacagim. Yani diyecegim o ki çok bilen bile uzaklasabilir dinden nefsimiz var sonuçta bu yüzden sana çok kizamiyorum insallah dogru yolu bulursun
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
12Cevap
Senin ona saygı göstermen onunda sana bu konuda saygı göstereceğini gösteriyor.
Keşke her insan senin gibi olabilse.
İnançlar sevgiye aşka engel olmamalı. Karşılıklı sevgi ve saygı olduktan sonra anı yaşamak insana huzur verir.
Sevgilin dini konularda titiz ise bir fedakarlık yapıp tövbe eder sende Müslüman olursun ve mutluluğunuz devam eder.10 YorumlaOnun inancli olmasi ve senin inancsiz olman neyi degistirir ki sonucta birbirinizle bunun icin evlenmeyeceksiniz
20 YorumlaKız arkadaşının musluman olmasından ziyade dindarmi? Yani kimlik te müslüman yazipta ateist gibi yasayan milyonlarca insan var demeye gerek yok 2. Evlendiginizi varsay çocuklara ne denebilir ki.
Tuhaf bir durum ama çıkmazı yok denemez.04 Yorumla
Soran+1 yılAlllak bullak oldum
Soran+1 yılGercekten guzel ozetlemissin tesekkur ederim bunu denicem
İstesende bir yerden sonra saklayamazsın zaten belli eder kendini , önemli olan birbirinizin değerlerine saygı duymak kanımca, eğer sonradan öğrenirse daha büyük arıza olabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBana da bir ara eski sevgilim sevgili olmadan önce inanmıyorum demişti sonra ben istemiyprım diye inanıyorum demişti. yalan dedi kesin. bir anda düşüncemi değişir. yalan günah günahı bırak kötü bişey söylemen gerek bunu
10 Yorumla
+1 yılMerak etme Ateist Sevgili Olan Cok Ateisle Evlenen Kızlar Bile Var
Seni Kabul Edicektir
Ulan İnansın Diye İnşAllah Demişindir Kesin :)20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılAllah a inan ! Hersey yoluna girer ztn inanmadikca hayatın berbat olacak
28 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@küretüleyns ne oldu kime yazdın nerden çıktı 5N1K?
- +1 yıl
- +1 yıl
@küretüleyns soruyu soran ben değilim farkında mısın?
- +1 yıl
- +1 yıl
@küretüleyns atarlanırken gözün kimseyi görmüyo
- +1 yıl
- Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılNE duası ya nasıl ateistsin sen :D
Bence sen kendini kirli falan hissediyorsan ateistlikle ilgili problemlerin var demektir.00 Yorumla Bence anca bu kız seni adam eder sende Müslüman ol en güzel ve her konuda mükemmel din.
08 Yorumla
Soran+1 yılRaziyim zaten sadece bu konuyu ona nasil acicami bilmiyordum saolsun bazi arkadaslar yol gosterdi
- +1 yıl
@ayza1993 Alevilik muslumanligin mezheplerinden biridir. Yanlis bilgilerle yanlis sozlerle insanlari bu sekilde yonlendirmeyin lutfen !
Gizli Üye(36-45)+1 yılkelimeyi sahadeti getir..
bos bosuna inancsiz oluuorsunuz ama ask sevgi vs gelince basa bunlar birer inanc halini alabiliyor. tap dese taparsin..
o halde neden olmadigina inandigin birseyi onunla yasiyorsunki? o olumlu oburu gercek.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 378 cevap paylaştı. Allaha inan tövbe et şehadet getir
216 Yorumla- +1 yıl
sen bu açık başla mi allaha inaniyorsun ve sehadet getiriyorsun?
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
evet inanıyorum. ne kadar belki dört dörtlük olamasak da beni kimin yaratığını, varolduğumu, verilen nimetleri güzellikleri görebiliyorum şükür edebiliyorum. istediğinizi söyleyin umurumda değil cahilce düşüncelerinizi kendinize saklayın. haa ilişkine gelicek olursak sizden bir cacık olmaz. Allaha inanmayan bir insanda merhamet de olmaz vicdanda olmaz çok ayrıntıya girmek istemiyorum. @federalist
Soran+1 yılSizin dediginiz munafik olmaktansa bu iyi bole
- +1 yıl
ya bir git şu ataistlerin mantığını çözemiyorum. kendi çaplarında Allah ı sorguluyorlar. yok görmediğim şeylere inanmam. bana kanıtla gibi vs. saçmaca istekleriniz var. yazık yani senle bu konuyu özel olarak çok tartışmak isterdim çünkü belli ki birileri akılını çelmiş. ve doğru yolu bulman gerek Allah doğru yolu göstersin
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@federalist çok yanlış konuşuyorsunuz. Evet dini görüşler ve inançlar herkesin özgür iradesiyle olur ve bunu sorgulamak tartışmasına girmek çok yanlıştır. Bizim inancımıza göre bizim görmediğimiz ama hissettiğimiz, kainatı ve inandığımız diğer dünyanın , insanoğlunun yaradılışının bir sahibi var biz bu sonsuz güce Allah (Rab) diyoruz. Ve bizim inancımıza göre inanmayanlara doğru olanı söylemek onları uyarmak var @lisa_123 de anladığım kadarıyla kendince bunu yapmaya çalışmış ama yanlış kelime kullanmış. Dini yönden bakış açınız inanın benim için hiçbir şekilde önemli değil ve ben küçümsemek veya size hakaret etmek gibi bir niyette değilim sadece nacizane fikirlerimi söylemek istedim. Bende müslümanım bana görede Din zihnimizin bittiği yerde ve sonsuz bir boşlukta başlıyor ve ben buna kendimce inanç diyorum. Umarım dininiz ne olursa olsun kalbiniz çok saf ve temizdir çünkü şuanda dünyanın buna ihtiyacı var. Sevgiler...
- +1 yıl
@uykusuzaşıkım "inanmayanlara onlari uyarmak ve dogru olani soylemek var", cok komiksiniz,
kuran inanmayanlari oldurun onlari katledin diyor - +1 yıl
@federalist Hayir boyle dusunme yanlis dusunuyosun bizim inancimiza gore inanmayanlari uyarin cunku ahirette onlar sizden hak isteyecekler bize dogruyu gostermediler diye egerki inanmamakta kararlilarsa o ortami terkedin cunku onlar seytana uyan kisilerdir seklinde aciklama var... Benim inancima ve sahsi dusunceme gore inanmayanda inananda benim icin degerlidir.. Cunku ben YARADILANI SEVERİM YARATANDAN OTURU... Umarim hayatinda hep guzel insanlarla karsilasirsin inanmani cok isterdim ama bu senin secimin bundan sonrasi icin yapilcak birsey yok sadece guzel ve iyi anlasan insanlarla dolu bir dunya olsun din dil irk onemsiz :)
- +1 yıl
@federalist Ayrica soruna cevap vermek istiyorum :) Aranizdaki bag sonsuz bir enerji sonucta yani Aşk ve 4 yil boyunca sizinle hayat gecirmis birisi sizin yemek yemenizden, gulusunuze, su icisinize , gulmenize en onemlisi onun adiyla carpan bir kalbe asiktir ve bu aski bu durum yikmamali. Anlayis gostericegine eminim sevgilinizin sadece dogru zamani bekleyin konusmak icin ve sadece mutluluk icin yasayin ve cok mutlu olun...
- Aşk İlişkileri konusunda 592 cevap paylaştı.
+1 yılpeki müslüman olmak için içinde bir arzu var mı, ya da yakınlık hissediyor musun?
00 Yorumla
+1 yıl4 yıldrı söylememişsn. eteresan bir ateist kafası
01 Yorumla
Soran+1 yılN alaka
+1 yılYa Müslüman ol ya da kızı meşgul etme! Şayet beni bir kız böyle meşgul etseydi, öğrendiğim an ondan nefret ederdim.
00 Yorumlaona söyleyüyeceksin söylemek zorundasın ve kaybetme olasılığın yüksek uzun süredir vunu ondan sakladığın için sana kızaacak sinirlenecek kabul bile etmeyebilir bu da normal olan bu bir müslüman bir kafirlen evlenemez asla
05 Yorumla
Soran+1 yılMunafik diyorsunuzya oyle olmaktansa bu daha iyi kafir nedir ya ayip bise
Soran+1 yılBende namaz kilmayan hacca gitmeyen islamin bes sartini bilmeyenlere munafik diyorum dinini bilmeyen diyorum sende bole isen sende munafiksin
Soran+1 yılO yuzden asla kafir deme guzel insan herkezin bir acigi vardir
ateistim den sonrasını okumadım
hani ne kadar mantıklı olabilir ki devamı diyerekten00 Yorumla
+1 yılSorun değil onunla bu konuyu açıkca konuş. İslamiyeti birde ondan dinle.
00 Yorumlanankörlüğü bırakıp seni yaradana inanabilirsin, mesela.
00 Yorumla
+1 yılBaştan söylememen hata. Sorun çıkabilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden ateistin beyninde sorunmu var aklını calistiramiyomusun? Bir şeyin biri tarafından yapılması sana niye cazip gelmio yazık etme kendine
01 Yorumla
Soran+1 yılSen neden ataist diilsin?
Aşk İlişkileri konusunda 313 cevap paylaştı. Bilmiyorr mu ateist olduğunu?
01 Yorumla
Soran+1 yılHayir
Gizli Üye(30-35)+1 yılsöyle de ye tekmeyi şerefs*z. Bu kadar zaman kandırmışsın kızı yazık.
19 Yorumla
Soran+1 yılKandirmadim ayrica o laf siz zatslinizindir
Cevap sahibi+1 yılkandırmadın naptın?
Soran+1 yılSizin adam akilli yapamadiginizi yaptim sevdim yetermi
Cevap sahibi+1 yılsevmiş, PEH!
Soran+1 yılSen n yaptin bu 4 senede kac kisiyle ciktin onu bir aklinda canlandir sonra burun kivir emi
Cevap sahibi+1 yılsanane l*n benim hayatımdan? Yaptığın adiliği bir kabullen sen. Yalan üstüne kurulu ilişkim olacağına hiç olmasın. Ve o kız seni asla affetmeyecek onu da bil.
Soran+1 yılSeni yaptiklarinla bas basa birakiyorum ozaman aklinda ben k*****m diyecesin
Cevap sahibi+1 yılNe diyon ya sen? Agzindan cikani kulagin duysun hadsiz ! Sen buyu once sonra sev kimseyi tanimadan bilmeden yargilama. Hadi isine simdi sevcek mi s*kcen mi napcaksan.
Soran+1 yılBunu sen yapiyosun uzum cekirdegi krndine gel ne dedigini bilmeden bunu diyosun turner beyinli benim konusmami degerlendirmeden once kndi yazdiklarina bak ole de emin ol firsatim olsa seni s******m terbiyesiz
Gizli Üye(30-35)+1 yılhak yoluna dön huzura er
00 Yorumla
+1 yılNikah şahidimiz Allah olsun deme sakın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılona islamin ve kuranin ne kadar aptalca oldugunu soyleyebilirsin
16 Yorumla
Soran+1 yılBunu yapmam ben hic bir dine karsi diilim
Cevap sahibi+1 yılo karsi olmadigin din, senin gibi insanlari, oldurme ermri vermis
Soran+1 yılOlabilir fakat onlardan olmayacam onlarin inandiklari cennet ve cehennem iclerinde insanin
Cevap sahibi+1 yılkuran i ateistleri, oldurun demis sen hala gelmisin burada ne diyosun
Soran+1 yılOnlardan mi olalim
Cevap sahibi+1 yılben git muslumanlari oldur demiyorum ki, sadece senin "karsi olmadigin din" senin icin neler soyluyor, ondan bahsediyorum ben
+1 yılMüslüman ol
00 Yorumlakonuş onunla
00 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri