Gizli Üye(30-35)+1 yılBence evlenme ilerde çok sorun olur Ailenin rızası olmadan yapilan evlilikten hayır gelmez aleviler bizden çok farklı camiiye gitmezler namaz kılmazlar oruç tutmazlar yahu Hz osman kuran başında şehit edildi namaz mi kilmayak Arkadaşım vardı 5 sene felan çıktılar kizin ailesi ve kız aleviydi is yattı yarın bir gün birşey oldu seni kapının önüne koydular gidecek ailende olmaz hristiyanlada evlenirim demişsinde islam dinine gore müslüman bir kız sadece müslüman bir erkekle evlenir din dışı evlenmesi haramdır çünkü seni dinden çıkarır bir sure sonra hanefilil safilik mezhep ama namaz oruç herşey var alevilerin çoğunda yok unutma sme burdakileri dinlesen oooo kültür farkı arisiri derecede var ;) Annen birseyi görüp biliyorda söylüyor
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHz Ali camide şehit edildi diye camiye gitmemek kuran i kerim namaz oruç islamin şartlarını neden sağlamıyorlar
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılOncelikle benim gozumde sunnilik de alevilik de batil inanctir onu belirteyim.
Eger eleman kokten aleviyse onun ailesi de sorun eder. Alevilik ibadete degil insana onem veren, samanist etkileri olan bir inanc bicimi. Bana kalirsan sunnilikten daha iyi bir mantigi var ama teknik olarak onlar da alevinin ancak alevi ile evlenmeainden yanadir.00 Yorumla
+1 yılOncelikle alevilik de muslumanligin bir mezhepi bunu soylemek istiyorum alevi sunni birlesmesinde sorun cikartiyo aileler genellikle alevi erkeklerde sunni kiz alirlar o yuzden sevgilin cok sorun yasamaz ama sen onemlisin simdi bende bu ayrima karsiyimalevi sunni ne fark eder birbirinizi sevin yeter siz ama aileni de uzme sevgilini de durum cok zor Allah yardimcin olsun :-)
11 Yorumla- +1 yıl
Mutlaka üzülcek bir taraf malesef 😣 of ya ne zor bu işler
Bir kere aleviler de müslümandır. Müslüman değil diyenler kulaktan dolma laflarla söylemiştir bunu. Annen en yakın arkadaşını tanıyo sonuçta o yüzden ayırt etmiyo. Sevgilini de tanıması lazım. Önemli olan insanlık. Sevgilin gerçekten evlilik düşünüyosa alkolü azalta bilir. Ama annen tanıdıktan sonra kişiliğini, karakterini sevmediyse ve hayır derse yapıcak bir şey yok.
15 Yorumla- +1 yıl
Tanımıyor evet. Azaltacak zaten aramızda bişey yokken bana alkolü azaltırcak biri lazım diyodu. Teşekkür ederim bu arada beni eleştirmeden bir yorum yaptın.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
+1 yılAleviyim Bende. Sevgilimde beni bu yüzden terketti. Kimin ne düşündüğü umrumda değil ama insanların birbirlerine, inançlarına, inandıklarına, hayat görüşlerine saygı duymaları gerekiyor.. Bu konular çok basit şeyler. Ve çözümü o kadar basit ki.. Sadece "saygı" olduğu gibi kabul edeceksin. ya da hiç bu konulara dahil olmadan çekip gideceksin.. Karşındakinin kalbini kırmadan..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAhhhh ahhh... Keşke sana bunu anlatabilmek için sihirli değneğim olsa. Ama dilim döndüğünce sana bir kaç cümle yazıp bilgilendirmeye çalışcam. Yıllar önce ben de senin gibi düşündüm. “Önyargıları parçalamak, atomu parçalamaktan zordur…” (Albert Einstein) bu söze göre hareket ettim. İşim çok zordu. Albertten bile zordu. Başardım. Fakat sonuç? ...
21 Yorumla- +1 yıl
Sonuç?
Öncelikle şunu biliyor olmanız lazım Aleviler de müslümandır, Alevi demek Ali evi yani Hz. Ali yanı dır, Hz ali kimdir Sevgili Hz. Muhammedimizin Damadıdır, tek bir soru size, sizce Peygamberimiz güvenmediği birine kızını emanet ederrmiydi, Müslümanlık içi savaşanların başında Hz. Al gelmiyor muydu? cevap lütfen
23 Yorumla- +1 yıl
Bakın bunları bende biliyorum. Bana anlatmayın ama bunu aileme anlatamıyorum. Çünkü artık aleyim diyip herşeyi yapan var.
- +1 yıl
Kızmayın bana :( sadece bu düşüncelerin bu devirde sürüyor olması zoruma gidiyor o yüzden.. Mutlaka mücadele etmelisiniz, çevrenizde bu gibi evlilikler mutaka vardır onları örnek gösterin, yine çevrenizde iki aynı mezhepten olan, mutsuz ya da boşanmışlar varsa onları örnek gösterin..
- +1 yıl
Benimde zoruma gidiyor annemle bu yüzden tartıştım. Ancak annem ailede ki en anlayışlı kişidir o bile böyle düşünüyorsa işim zor
+1 yılYa nolursa olsun sonucta daha is ciddiye binmemis bile ve annen ayrıl diyosa bir bildigi var demekki neden karsi cikiyosun ki? Ne kaybedersin? Dinleme istersen ama ilerde pisman olursun sonucta anne bu bişey biliyo ki söylüyo, senin kötülüğünü ister mi hiç?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence aileni dinlemelisin tamam seviyo olabilirsin ama illaki sorun çıkcak ilişkiye girdiklerinde bile abdest almıyolar oruç tutmuyolar ramazanda bizim gibi camiye gitmezler yani en azından benim tanıdığım böyle bende alevi birini sevmiştim ama olmazyani çok sorun çıkar
12 Yorumla- +1 yıl
Evet ama bu konuda ikna edebilirim. Ayrıca oruç tutan var
Cevap sahibi+1 yıltabiki istisnalar hariç sonuçta bizde dört dörtlük ibadet yapmıyoruz sürekli namaz kılamıyoruz (Allahım affetsin). yinede iyi düşün derim ben ya da iyicene araştır toplumda alevilere çok farklı gözle bakıyolar aslında onlarda insan onlarda müslüman sadece farklı
alevilerde müslüman benim içinde sorun olmaz böyle bir durum ama benimde ailem karşı o yüzden uzak dururyorum
21 Yorumla- +1 yıl
😣😣😣
Bu yapida bir ailen varsa size buyuk sorunlar cikacaktir. Ailenle baglarini koparmak zorunda birkilirsin. Aleviler biraz daha ilimlidir ama onlarinkilerde ailene ters gelecektir. Sapla samani karıştırmamak lazim...
12 Yorumla- +1 yıl
Onlar öyle sorun etmiyor en yakın arkdaşımdan biliyorum doğudan kız alıyorlar ayrım yapmıyorlar. Ama aileme bunu kabul ettiremem. Ailemle bağlarlarımıda kopararamam ikilemde kaldım
+1 yılArada kullanabilir tabi.. Bu nasıl bir zihniyetti? Müslüman ama alkol kullanıyor diyosun bide, hatası vardır bişey demiyorum ama bırakmalı dedikten sonra Arada kullanabilir tabi. demek ne demek? Siz hiç mi dini eğitim almadınız? Hiç mi din bilgileri, örf adet bilmiyorsunuz?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlen bacım kimseyi dinleme ayrımcılığa inat yobazlara inat evlenin onlarda bizden bir suru alevile evli insan var ✌
25 Yorumla- +1 yıl
Var evet ama bunu ailene kabul ettirmek sorun
Cevap sahibi+1 yılBırakma onu hem nerenin alevi? Sivas dersim maraş hatay hangsi?
- +1 yıl
Sivas
Cevap sahibi+1 yılHıımm Sivas biraz daha farklı onların arap alevisi olsa onlar bize yakın sivaslılar daha farklı
- +1 yıl
Merhaba rica etsem bana bir yazar mısın bir şey sormak istiyorum çünkü
+1 yılAlkol arada kullaniliabilir mi? Sen muslumanligini bir gozden gecir. Kullanirsin yanlis oldugunu bilirsin o ayri ama haram olana onay vermen apayri bir durum
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 465 cevap paylaştı. Bence evlenme. Her şeyden önce değişik düşüncelere sahipsiniz. Çocuk ne düşüncede büyüyecek? Sen mi eğiteceksin çocuğunu o mu?
23 Yorumla- +1 yıl
Saçmalama ya 😀 güldürdün sanki o kadar fark var.
- +1 yıl
Ben etmiyorum. . Bu işler tek başına olmuyor aile olması lazım
Gizli Üye(30-35)+1 yılannen haklı anneni dinle. Alevi bir kız ile birlikteydim ve gerçekten çok tersler bize göre.
Burada ki hümanist bozuntularına aldanma. En çok sıkıntıyı sen çekersin ileride çünkü gelin gideceksin o aileye. Sana tavsiyem anne sözü dinle.35 Yorumla- +1 yıl
Benim için sıkıntı olmaz. Saygı duyarım.
Cevap sahibi+1 yılŞimdi öyle konuşuyorsun. Bende aynısını yapıyordum nişanlanma arifesindeydik. Onlar çok farklı, bizim gibi değiller. Belli bir zaman sana da baskı yapıcaklar alevi olman için. Evlenip çocuk sahini olduktan sonra.
Annenin sözünü dinle. Aşk acısı dediğin bir kaç ay. Ama evlenirsen o sıkıntılar bir ömür yakanı bırakmayacak.- +1 yıl
Her gece rakı masası hazırlamanı isterse ne yapacaksın? o akşam anne baban size gelmek istedi ne olacak?
- +1 yıl
Öyle birşeye müsade etmem. Oda bazı şeylerden fedakarlık etmeli
Cevap sahibi+1 yılAfedersin ama nah eder. Aleviler için öyle şeyler kültür gibi. Namaz kılmayacak, oruç tutmayacak hayatı boyunca. Senin kutsal gördüğün bazı şeylere gülüp geçecek. Çocuğunu da kendisine benzetecek.
Sonra da zamanla sana baskı yapacak hem o hem ailesi alevi olman için. Bir şeyler yaşadıkta sana anlatıyoruz bunları. Anne sözü dinle.
+1 yılAlevi değilim ama yok alevi yok subayrimi yapmayin. Alevilerde müslüman.
213 Yorumla- +1 yıl
Müslüman ama dini yaşamıyorlar ya bunu sorun ediyor ailem. Bana göre sorun yok hristiyan olsa bile insan olduktan sonra evlenirim
- +1 yıl
Olur
- +1 yıl
Diyen olur lakin nikah kabul olmaz demek istiyor.
- +1 yıl
Olmaz çünkü müslüman bayanın gayri müslim biriyle evlenmesi haram ve alevileri gayri müslüm olarak nitelendirmek yanlış olur.
- +1 yıl
@Ruthles ,
@assfddaasasasd , arkadaslar alevilerde müslüman sadece hz ali nin izindeler. Yoksa onlarinda peygamberi hz muhammed.
Bu arada musluman birisinin, baska dinden birisiyle evlenmesi dinen caizdir. - +1 yıl
- +1 yıl
Müslüman bir adamin gayrimüslim bir kadınla evlenmesi caizdir ama kadin icin değil.
Alevilerin ibadetleri islama uygun değil ehli sünnet olmadıkları icinde hak mezhep değildir. - +1 yıl
Namazı ikna etmiyorlar sadece kılmıyorlarlar biz çok mu kılıyoruz sanki? Ayrıca peygamberleri HZ. MUHAMMET bunuda kabul ediyolarlar
- +1 yıl
@SarısınaKırmızı Müşrik kadınları, iman etmedikçe nikâhlamayın. Bir müşrik kadın, sizin hoşunuza gitse bile, iman etmiş olan bir cariye herhalde ondan daha hayırlıdır. Müşrik erkeklere de mümin kadınları nikâh ettirmeyin. Bir müşrik, sizin hoşunuza gitse bile, mümin bir köle elbette ondan daha hayırlıdır. Onlar sizi ateşe davet ederler, Allah ise, kendi izniyle cennete ve mağfirete davet ediyor ve âyetlerini insanlara açıklıyor. Umulur ki onlar hatırda tutup, öğüt alırlar. yani arkadaşım bilmiyosan yorum da yapma , dinden cikarsin yetersizsen aç oku o kadar zor değil. Bilmeden etmeden ne cok seviyosunuz yorum yapmayı. Caizmiş daha neler. Bunu demek senin üstüne vazife değil.
- +1 yıl
@femalehunter Boşuna kendini yorma tencere kapak misali bu durum iki tarafta dine uygun değil zaten. Neyse aileni ikna etmen cok zor gibi kaç o zaman anlarsın ne demek istediğimizi.
- +1 yıl
@assfddaasasasd haklisin. aleviyi yadirgamiyorum tabii ki insan olarak ama müslümanin harami (içkiyi) onaylamasi da garip geldi bana. dediğin gibi tencere kapak.. Yaşa gör madem söylenenler ters geliyosa.
+1 yılAlevi Vs. Müslüman... kıyaslamaya bak.. Örümcek beyinliler..
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Aleviler musluman degilmiymis. Buraya gelip soru soracagina sevgilinden sana aleviligi biraz anlatmasini isteseydin keske.
10 YorumlaKullandığın cümle yanlış ama. Aleviler de Müslüman.. Yakın bir arkadaşım ailesine karşı gelerek Alevi sevgilisiyle evlendi. Ve şu anda çok mutlular çocukları var. Aileleri de onları affetti :)
00 YorumlaAlevilerde müslüman sonuçta ama kültür farklılıkları çok sorun olmaz diyorsan neden olmasın
10 Yorumla
+1 yılBu alevi sünni hala böyle mi düşünülüyor dediğin gibi ailen karşı çıkar ama sevgi varsa aranızda hiç birşey olmaz sevgi herşeyin önünde
00 Yorumla
+1 yılAleviler de müslüman bunu anlamayacak kadar aptal bir ülkeyiz
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılsünni biri ile alevi biri olmaz, bende istemem ailemde istemez alevi birini, çünkü meshep farklılığı var
43 Yorumla- +1 yıl
Senin düşüncen.
- +1 yıl
yav he he, tamam senin dediğin hadi uza şimdi
+1 yılAlev'i Müslüman ayrımı cok saçma ateist Müslüman desen neyse de al bu Müslüman nedir?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlevilerin de bir çok ayrimi var. Türk alevisi arap alevisi gibi.. Ama emin ol senden daha cok dinlerine baglilar.
20 Yorumla
+1 yılinsanı insan olduğu için sevseler bu tür din mezhep ayrışmaları olmayacak da işte
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle ama işte bunu ailene anlatamıyorsun 😣
- +1 yıl
Unutma, ailen seni büyüttü yetiştirdi. Onların sözleri daha önemli.
+1 yılinsan ile insan evleniyor anlaşıyorlarsa gerisi boş.
10 Yorumla
+1 yılNe gibi bir sorun olsun? Hiçbir sorun olmaz seviyorum diyorsan bir seçim yapacaksın ya da aileni ikna edeceksin
02 Yorumla- +1 yıl
Seçim yapmam çözüm bulurum
- +1 yıl
En iyisi
+1 yılAleviler Müslüman değil midir? Bunlar hep ayrımcılık...
00 Yorumla
+1 yılŞimdiden alkolünden vazgecirmeye çalışıyorsun sonra kim bilir neler çıkacak uzatma bemce.
01 Yorumla- +1 yıl
Kendi dedi zaten onu ben değil.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAlevi erkekle musluman kiz mi? Ulan mal. Aleviler musluman degil mi adami sinir etmeyin l*n .
11 Yorumla- +1 yıl
Böyle deniliyor genelde ne yapayım !
Muslumanlar insan ayrimi yapmaz diye bliodum ben iki gonul anlastiktan sonra neden olmasinki
04 Yorumla- +1 yıl
Ayrım değilde dinlerlerini hakkıyla yaşamıyorlarmış hani namaz falan kılmıyorlar ya o yüzden
- +1 yıl
Değerlendirme değil annem böyle dedi bende aynen senin dediğini dedim nedense sapık insanlar çok dindar kişilerden çıkıyor dedim. Ama beni takmadı bile
+1 yılAleviler müslüman olmuyor muymuş?
Bu nasil bir düşüncedir bende Aleviyim elhamdülillah Müslümanım kim yıkıyor sizin beyninizi10 Yorumla
+1 yılarkadaşım Alevilik islâmın mesheplerindendir manyak mısın
04 Yorumla- +1 yıl
Alevilik mezhep değildir. Bunu bil bir . Onlarda Müslüman
- +1 yıl
"Alevilik mezhep midir?"i Google'a bir arat bakalım
- +1 yıl
Alevilik mezhep değildir. 4 tane mezhep vardır. 5 . De sen eklemiş oldun
- +1 yıl
yav HE HEEEE
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen karşıyım nedende şu
Kız alırken sorun yok iş kız vermeye gelince vermiyorlar
O yüzden karşıyım😤00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı. beyin terk kız diyelim... alevi senden daha müslüman
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe sen ne de Aile bağların birbirine uymaz madem insanca yaşamanın koşullarını kabul etmiyorsunuz , onun bunun yaptığına karışıyorsanız bu iş olmaz..
10 Yorumla
+1 yılEmin ol aleviler senden daha musluman. Sununi ot kafali seni ona suni derler
61 Yorumla- +1 yıl
Bana laf yapma benim öyle bir düşüncem yok. Olsa baştan görüşmem iyi oku yazdıklarımı kardeşim dediğim insan alevi annesini annem olarak görürüm. Çok bilmişlik yapma. Ailem sorun ediyor ailemi değiştircek değilim ya !
6 ay gecirdim alevilerle ve amaaaaan diyim aman hele erkegimi sakin git irkinla evlen kardesim
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 769 cevap paylaştı. ben sunniyim ama şunu belirtmek isterim. Aleviler bizden daha iyi insanlar. biz kotuyuz...
10 YorumlaAlevi demek ne demek. Farklı bir din değil. farklı bir insan yapısı değil. sonuçta onlarda Allaha rasulune inanır. Sadece hz aliyi çok severler.
00 Yorumla
+1 yıltercıh senın ama ben bır musluman olarak alevı olan bırıyle evlenmezdım..
00 YorumlaAleviler müslümandır diyerek nktayı koyuyorum, bu ne saçma sapan sorudur arkadaş?
00 Yorumlasoru yanlış...
alevi farklı bir din gibi yansıtılmış...
alevi müslümandır00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 353 cevap paylaştı. Ailenin bir bildiği vardır aşk biter emin ol.. olmaz.. şimdi değil ama ilerde anlarsın..
00 YorumlaOlmaz aynı şeyleri bende yaşadım olmuyor ne kadar fedakarlık yapsan da olmayacak
00 Yorumla
+1 yılEvlenme , gez toz ne olacak. Mecbur musun evlenmeye?
00 Yorumla@Buse-naz ben müendiz bir mesaj at bişey söyleyecem çok önemli seni tanıyorum ben
00 Yorumla
+1 yılBen türküm eşim kürt yurtdışında yaşıyoruz ama hep sorun yaşıyorüz evlenmeden iki kere düşün derim
00 Yorumla
+1 yıl@assfddaasasasd hangi mezhebin hak olduğuna kim karar veriyor allah aşkına :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaynı durum bende de var aynı senin anlattığın gibi aldatılıyo muyum dedim hatta :|
00 Yorumla
+1 yılalevinin müslüman olduğunu bilmeyecek kadar müslümansın.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı.
+1 yılmüslüman kız derken? alevilerde müslüman önce bunu kafana sok
00 Yorumla Alevi erkek müslüman kız nedemek? Neyin ne olduğunu ogrende öyle sor sorunu...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlevi bir erkekle müslüman kızmı alevilerin nufüs cüzdanında islam yazıyor konuya gelince benim için sorun olmaz diyorsan olur
00 Yorumla
+1 yılSen din hakkinda ne biliysn mezhepler hakkinda var mı bir bilgin muslumanla ermeni evleniyo gibi sormussun hayirdir sen kimsin be cahill konusmayi ogren ole gel soru sor
14 Yorumla- +1 yıl
Böyle deniliyor. Çok konuşma senden iyi biliyorum ikisinide yaşadım.
- +1 yıl
Iste sizin gibi cahiller oyle diyo kesin hanifisin sen kendini hak sanan alevileri musluman olarak bile gormeyen. Adi ustunde ali nin pesinden gidenlere alevi denir alevilerinde icinde hakki var batili var. Sen hic peygamber yuzu gormemis imam i azam gercek adi numan olan yani seni. Mezhep baban hanifi kim oluyoda dini mezheplere boluyo onuda gectim hanifinin daha babasi bile anasinin karninda deilken aleviler vardi sen kimsi. n ya alevilere laf edicn
- +1 yıl
Benim ağzımı açtırma boş boş konuşma ilk başta düzgün yazmayı öğren sen. Aleviler vardı diyo sizin geçmişinizi sizden iyi biliyorum hatta geleklerinizi bile. Hala laf yapıyo. Mezhep değil Alevilik hadi yol al şimdi. Alevi insanları da seviyorum saygı duyuyorum sen hariç.
- +1 yıl
Alevi degilm ben bos bos konusma. Muslumanlar 73 firkaya bolundu yani hanifilik gibi alevilikte mezhep. He aleviler diyolarki peygamber mezhep getirmedi islami getirdi biz o yolda yuruyoruz dogruda diyolar. sen bir git kendi mezhebini arastir iyice ondan sonra baskasinin inancina laf et
Uyamazsiniz yurumez maalesef herşey çok farklı onlar çok farkli
10 Yorumla
+1 yılSizin o işiniz olmaz.
Sen o kişiyi müslüman olarak dahi görmüyorsun.
Alevilere bakış açınız belli.14 Yorumla- +1 yıl
Bunu diyosan anlattıklarımı anlamamışsın demekki
- +1 yıl
Gayet iyi anladım.
Sizin ailece alevilere bakış açınız belli.
Müslüman olarak dahi görmüyorsunuz.
Görüyor olsan soruyu böyle sormazsın.
Ailen madem bu kadar dindar bir müslümanın tekfir edilemeyeceğini de biliyor olmalılar.
Bir kişi kendisi söylemedikçe ''sen müslüman değilsin'' yargısında bulunamazsın. - +1 yıl
Ben öyle bişey demedim. Anlayamamışsın. Ayrım yapmıyolar ama evlilik olmaz diyolar
- +1 yıl
peki sustum :D
Alevi erkek ve müslüman kız çok cahilsin g*tümle güldüm.
07 Yorumla- +1 yıl
Gülmeye devam et o zaman canım dikkat et yırtılmasın
- +1 yıl
Ahh canım bugun derdine mi düştün kıyamam
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılalevi de musluman degil mi?
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 442 cevap paylaştı. çok sıkıntılı bir durum ya
10 YorumlaSorun olur dinen caiz değildir
00 YorumlaAynı durum bizim ailedede oldu, ayrıldılar.
02 Yorumla- +1 yıl
Deme öyle 😕
- Devamını Gör (15)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler