Nasıl bir duygu? Nasıl davranmalıyım ona karşı ne yapmalıyım? Bilmiyorum. Şuanda astsubay birinden hoşlanıyorum ben 18 yaşındayım o 24. Astsubay sevgilisi olan ya da deneyimli biri var mı?
Cevabın nedir?
+1 yılbence o kadar kasma ya şu kızlar neden bu kadar yaş farkından hoşnut? ben 19 yaşındayım Deniz Astsubay okulunda 1. sınıfım yani bence fazla sıkıntı etme. Ha denizci ise dikkat etmende gerçekten yarar var ;) Birde asker adamın piskolojisi biraz sert olur çalıştığı yerde bayaa stres altında. Dikkat ett
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl24 yaşındaysa benim devremdir kesin 😊 çok bunaltma bazen anlayışlı ol iş yerinde zor Zaman'lar olabilir bazen 😊
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl davranayım? Güler yüzlü mü olayım yoksa samimiyetimi koruyayım mı? Birde henüz sevgili değiliz. Ama biliyorum olacağız. İlişkinin başında ben sana karşı her zaman hoşgörülü olacağım, anlayışlı olacağım sende bana karşı ilgili ol tarzından birşeyler söylemek istiyorum ama bilmiyorum çalışma şartları vs ne. Ne demeliyim?
- +1 yıl
güleç yüzlü ol samimi ol anlayışlı ol yeter
+1 yılŞimdiden Allah sabır versin. Ama neden mesleğine göre bu kadar abartıyosun anlamadım. Normal sıradan bir insan oda. Ayrıca subayların artı yanı olmadığını anlarsın. 😊
00 Yorumla
+1 yılAskeriye mensup biriyle cok zor inan bana yol yakinken vazgec
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
20Cevap
Bu soruyu sorduğuna göre sevgi namına çok kuvvetli bir şeyler yok, daha çok mantık birlikteliği.
Bir astsubay ile evlendikten sonra evde yalnız geçireceğin günlere alışmalısın.
Çocuğunuz olduğunda anne sevgisinin yanında eksik kalacak olan baba sevgisini de telafi edebilmelisin.
Yaz aylarında tatillere akalım düşüncesi çok da olmayacak.
Evlendikten sonda Doğu görevine tekrar gittiğinde sende onun yanında gideceksin ve günlerce evden dışarı tek bir adım atmamaya alışman gerekecek. Belki aylarca tek sosyal aktiviten lojman kantinine gidip alışveriş yapabilmek olacak.
İşin özeti onun mesleği zor ve bu zorluğun tadına sizin de bakmanız gerekecek.
Yorumlarda eminim o kutsal işi yapıyor bırakılır mi vs diyenler olacaktır. Zor, gerçekten zor işin içine girince.
Bana sorarsan ne asker, ne de polisle evlenmek pek mantıklı değil.215 Yorumla
Gizli Soran+1 yılşu an başka bir mesleğe geçmek için sınava hazırlanıyor. Allah nasip ederse savcı olacak
Gizli Soran+1 yılBen onu yıllarca beklerim tek sorunum başka bir kadın olabilme ihtimali. Işte bu beni güçsüz duruma koyar. Üç gün boyunca yazmıyorum görevdeyken. Bekliyorum. Sadece bekliyorum. O astsubay olarak kalsa da sorun değil sevgimiz konusunda şüphem yoksa yeterli ben için.
Gizli Soran+1 yılKendisi hukuk mezunu aynı zamanda
Gizli Soran+1 yılVe sınavı kazanmadan evlenmeyi düşünmüyoruz
Gizli Soran+1 yılEvet kişilikle alakalı elbette. Benim asıl takıldığım şey ya yoğun değil de beni aldatıyorsa. Sonuçta meslek hakkında detaylı bilgiye sahip değilim
Gizli Soran+1 yılArkadaşlarının yanında konuşmuyor dalga geçiyorlar neden bunu yapıyorsunuz ya 😂
- +1 yıl
Konuşmadigina göre emin ol çok bir şey gormemişsindir arkadaşlarına dair.
Bir arkadaşımız var adı ali olsun. Kız arkadaşı olduğunu biliyoruz. Düşün, düşün bu çocuğu nasıl trolleriz.
Sonra bir kız arkadasimizdan rica edip " ali kız arkadaşın arıyorsa ben sessiz olayim" şeklinde ses kaydı alırız.
Neyse Alinin telefon çalar, açtıktan birkaç saniye sonra arkadaş ses kaydını karşı tarafın duyabilecegi seviyede açar.
Neyse baktık taktik tutuyor aynı ses tonu ile birçok cümle kaydettip her aramada trollemeye başladık.
Sonrasında kız ciddi anlamda suphelenmeye başlamıştı 😂😂
Gizli Soran+1 yılNe kadar kötüsünüz ya 😂😂 ben kızdım niye arkadaşlarının yanında cevap vermiyorsun benden bir şey mi gizliyorsun diye o da alkol masasında açtı. Açmaz olaydı ikimizle dalga geçtiler ama çok gülmüştm tövbe ettim bir daha kızmadım 😂😂
Gizli Soran+1 yılEvet siz 😁
Gizli Soran+1 yılTamam çok teşekkür ederim. Bundan böyle daha anlayışlı olmaya çalışacağım. Sürekli şikayet etmeyeceğim 😊
+1 yılBu ne ya en ufak şeyde ayrılsam mı diye düşünüyosunuz. Ayrıl o halde şimdiden böyle düşünüyosan
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılEvet anlattığım kadarıyla ufak sorunlar. Dışardan gördüğünüz kadarıyla. Size de hak veriyorum 😊
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılKendinden yaşça küçük bir asteğmenin karşısında ast kalır, canı sıkılır sonra kime gücü yetiyorsa ona saldırır. Adı üzerinde ast... ona göre adım at.
01 Yorumla haklı adamRahat bırakın erkekleri zaten işi ve stresi başından aşkındır.
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılÇok yazınca ve arayınca engelledi salak o engeli kaldırınca yazar miyim bitti benim için
+1 yılAmaç iyi geçinmek mi yoksa laf geçirmekmi?
Adamı cok bunaltma az konuş.110 Yorumla
Gizli Soran+1 yılIyi geçinmek dediğin istediği zaman vaktim var diyip arasin sorsun ama çoğu zaman aradığımda müsait olamayıp cevap vermeyip beni sinir etmek mi? Bekle diyip duruyor hayırdır ya o beni bekletirken harbiden işine gücüne baktığını nereden bilcem belki de beni bekletirken başkalarıyla konuşuyordur
- +1 yıl
Sanaldanmı sevgilisiniz? Yoksa realdenmi?
Eğer gercekden sevgili iseniz Telefon mesajlarını bırakın Bol bol buluşun eğer buluşmak istemiyorsa vaktım yok dıyorsa seni istemiyordur bu kadar basit.
Gizli Soran+1 yılGerçekte tabiki ama görevinden dolayı farklı şehirlerdeyiz
- +1 yıl
Detay almadan tahmin ettim :)
problemin kaynagı bu zaten 2 şık var adam ya doğuda bunalım geciriyo olabilir eger yeri iyise seni istemiyo olabilir. Cok fazla bunaltma gerektiği gibi davran baktın olmuyor ayrılalım gibisinden ağzını yokla bakalım nolucak
Gizli Soran+1 yılKaç defa dedim ama ayrılık konusunda bir şey demiyor ki istemiyorsan söyle hayatıma yön vereyim dedim az önce yok cevap vermedi bu konuda açıklama yapmıyor kaç defa söyledim iliskimize saygın bu mu falan dedi bugün belki 100 tane mesaj attım aradım falan telefonu kapattı akşam açtı yine aynı şeyleri yaptım cocuklasma yazma dedi yine yazınca engelledi
Gizli Soran+1 yılDün cevap verdi seni ariycam dedi müsait olunca sesi çok kötü geliyordu çok agresif geliyordu sesi iki gündür bir tuhaf ama işiyle alakalı belli zaten
- +1 yıl
2 türlüde sana fayadası olmayacak bitir gitsin yapıcak bişe yok hayat şartları bazen eşit olmuyor sende kendini fazla yıpratma kimse vazgeçilmez değildir.
Gizli Soran+1 yılSürekli bu işte olmayacak aslında işini değiştirecek belki o zaman şartlar değişir diyorum sevdiğim için çok katlandim ama çok yıprattim iki tarafı da
- +1 yıl
öyle kolay değil askeriyeden cıkmak için en az sözleşmeli olan 3 -9 yıl diğer i 10 yı.
Senin hayatın senin kararın bana sorarsan iç sesinin mantıklı basan yerini dinle 2+2=4 düz mantık (kızlarda hiç yok :D) hayat kurtarır bazen düz düşünmek gerekebilir.
Gizli Soran+1 yılHayır merak etme biliyorum neyin noldugunu kendisi savcılık hâkimlik sınavına girecek 20 güne kadar ve prosedürü de biliyorum merak etmeyin kendisi yeni girmedi bu işe. Ama savcı olsa şu an umrumda değil bitti benim için
+1 yılSaçmalama ne başka kadını böyle düşünme onların işi zor zaten kendince tribe girme
13 Yorumla
Gizli Soran+1 yılGerçekten böyle mi sizce başka kadın yok mudur? Ya bu düşünce beni sürüklüyor o noktaya yoksa ona deliler gibi aşığım çok seviyorum. Beni sevmeyen adama asla katlanamam. Konuşunca diyorum ki asik bu adam bana. Ama gün boyu sessiz kalınca bu düşünceler sarmalıyor etrafimi
- +1 yıl
Saçmalama kızım bir saat zor konusuyoduk onlar müsait olamıyor hicbirsekilde astsubay olmasına bakma görevleri zor zaten çok zorluk çekiyorlar birde sen üstüne gitme
Gizli Soran+1 yılTeşekkürler tecrübenizi aktardığınız için 😊
+1 yılSen bu çocuğu sevmiyorsun askerimize polisimize subayımıza bunu yapma sorun sende.
29 Yorumla- +1 yıl
helal olsun sana
Gizli Soran+1 yılAdamı seviyorum bu sevgimin ikimize de zarar vereceğini düşünüyorum. Seviyorum sürekli konuşmak istiyorum gün içinde çok az gorusebiliyoruz kadınları bilirsin bunları sorun edip söylenir şikayet eder ben de aynıyım. Zaten sorunları var ben de ona sorun olmam istemiyorum
- +1 yıl
Zaten sorunları varsa yanında destek olmak yerine korkup kaçmayı mı seçiyorsun yüreksizlikte son nokta. O adamı sevsen doğuda kalmış öyle bir yerde yanında olur kafasını rahatlatmaya mutlu etmeye çalışırdın
Gizli Soran+1 yılHiç konuşamıyoruz bazen diyorum nasıl destek olayım hiç konuşmayarak mi? Siz nasıl bir psikolojiye sahipsiniz bilmiyorum ama öncelikle tüm durumu bilmeden bu şekilde yargılamayı bir kenara bırakın isterseniz yoksa ömür boyu yalnız kalırsınız
- +1 yıl
Açıklayıcı bir şekilde yazsaydın o zaman ne gibi bir sorunu var seni bu kadar uzaklaştıran? Ömür boyu yalnız kalmak mı😁 20 yaşındayım 6 yıllık bir ilişkim var ilk ve tek sevgilim 😊
Gizli Soran+1 yılTüm hayatımı yazamam surda sadece beni ilgilendiren bir durum değil onu da ilgilendiriyor her şeyi yazamam. Fakat siz yine de bu kadar yargilayici olmayın tavsiyem. Şu hayat sadece aşktan ibaret değil
- +1 yıl
önemli detayı belirtmeden yazarsan böyle tepki alırsın kusura bakma. tüm hayatın aşktan ibaret olmadığını sen mi söylüyorsun? ee madem öyle hayatta aşktan önemli şeyler var niye hemen ayrılıp kendine daha başka bir aşık bulmaya çalışıyorsun 😉😄
Gizli Soran+1 yılBaşka bir aşık bulmak derken? Benim tek derdim hayatıma birini almak değil. Hayatımı bilmeden tekrar yargı. Iyi hoş ne bekliyorum ki sizin gibi sadece cevap vermek için dinleyip okuyan insanlara
- +1 yıl
Sen kendin yazıyor kendin oynuyorsun boşa elimi çenemi yormayayım. Allah o çocuğu bir an önce senden ve sıkıntılarından kurtarsın amin. İyi günler
Sabah akşam karakolda ise seninle ilgilenebilir arayarak
00 YorumlaKızlar çok ilgi istiyor erkeklerde bu yüzden kendini geri çekiyor.
010 Yorumla
Gizli Soran+1 yılYa ne ilgisi adamakıllı konuşamıyoruz bile bu yüzden sinir oluyorum.
Gizli Soran+1 yılNe yaptın peki ben ayrılmayı düşünüyorum
Gizli Soran+1 yıl46 yıl alacaktım derken
Gizli Soran+1 yılÇok mutlu yanındayken konuşurken ama konuşamıyoruz görüşemiyoruz şu an bekle diyip duruyor ben de sinirlendim bugün bir sürü mesaj attım aradım meşgule verip durdu yine aradım engelledi her yerden
Gizli Soran+1 yılKaldıracak eminim ama artık bitti benim için
Gizli Soran+1 yılNormalde başta ben yapıyordum ama çocukça bulduğum için yapmaktan vazgeçtim ama çok üstüne gittim sanırım bugün yazmamı engellemek için yaptı eminim yoğunluğu geçince yazacak ama çok bekler beni artık
+1 yılBence sen ona guvenmiyosun ve sevdiğini sanıyorsun o yüzden ayrilda bos yere o insanin kalbini kırma
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılO benim kalbimi kırıyor asıl ben hiçbir şey yapmıyorum beklemek dışında. Üç gün boyunca sevdiğin adamdan cevap alamazsan anlarsın beni
aklını kurcalamak etmek istemem ama benim teğmen sevgilim vardı o da böyleydi yoğunum falan diye başka biri varmış meğersem
113 Yorumla
Gizli Soran+1 yılIşte şu insanlara bunu anlatmaya çalışıyorum anlayan yok ki başka kadın olabilir mi diyorum hepsi ayrıl sevmiyorsun sen falan filanlar
Gizli Soran+1 yılNasıl öğrendiniz peki?
- +1 yıl
genelde konduramazlar Türk askeri olduğu için suçu sende ararlar. Nasl öğrendiğime gelince izinde yanıma geldi boşluğuna mı geldi ne telefonunu yanımda bıraktı bende baktım aslında güvenim sonsuzdu ama içimdeki ses bak deyince baktım. görmez olaydım eski sevgililierini yeni sevgili yapmış sonra oradan buradan bulmuş hepsiyle canımlı ciğerli aşkımlı öyle
Gizli Soran+1 yılGel de güven sonra neymiş efendim, Türk askerine polisine bunu yapacak kadar şerefsiz olursun
Gizli Soran+1 yılBen de diyorum ama ben sana aşığım hatta bir ara evli mi diye takıldım niye böyle meşgul diyince bunu kanıtladı. Hiç çevrimiçi değil wp de. Bir kere gördüm sordum sorduğum an ekran fotosu attı
Gizli Soran+1 yılEvet haklısın peki ne önerirsin
Gizli Soran+1 yılCiddi bir sorun görmediğim zamana kadar iyi davranıp sessiz kalıp o günü mü bekleyeyim 😂 ama ona aşığım üzülsün kırılsın istemem asla
Gizli Soran+1 yılTeşekkürler tavsiyeler için 😘
Gizli Soran+1 yılTamam bitanesin 😍 çok teşekkürler tekrardan
Bu hayat sana göre değilse ayrıl tabikide.. Evleninceye fazlasını bekleme hatta kötü olacak.😄
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBaşka kadın olmasın da ben beklerim ömür boyu
+1 yılÇok saçma bir ayrılık sebebi.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyrıl çoğu asker sapık oluyor başka kızlarla da konuşuyor bence ikicini sevgilisi var ayrıl bitsin
10 YorumlaBenim nişanlımda astsubay bu durumlar normal çok seviyosan ayrılma derim
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 608 cevap paylaştı.
+1 yılcok havalanmis bence astsubay oldugu icin 👈🏻 ?
04 Yorumla
Gizli Soran+1 yılAğzının ortasına çarpcam bir gün
- +1 yıl
ahaha 😁😁😁
- +1 yıl
bir eig verir misin :)
Gizli Soran+1 yılOnun ne olduğunu bile bilmiyorum desem 😂
+1 yılAstsubayın eşi vatanıdır.
21 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBen neyi oluyorum evlenince peki 😂😂
+1 yılSıkıntı, aşırı sinirliler
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılEvet bana yansıtmıyor ama öyle
Ayrılma zamanla düzelir
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSiz de mi aynı şeyleri yasadiniz?
- Aşk İlişkileri konusunda 29,1b cevap paylaştı.
+1 yılastsubay olduysa nolmuş ayrıca onlar capkın olur
12 Yorumla- +1 yıl
Doğru bu arada capkinlar
- +1 yıl
@Yasemin_bla üniforma merakı olan çok
Bence bu meslekle alakalı değil karakter meselesi
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılAma hepsi mi olur bence ortam da etkiliyor üzüm üzüme baka baka kararır
Isin zor ne diyebilirim
00 YorumlaİŞİN zor allah yardım etsin hiç goresemiyormusn
06 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTeşekkürler genelde görüntülü arar öyle görüşüyoruz Şırnak'ta dediğim gibi görüşemiyoruz hiç. Sorunlari zaten var bir sorun da ben olmak istemiyorum
Gizli Soran+1 yılEvet kesinlikle öyle. Burda herkes beni suçluyor ama ben bir kadın olarak görevde olduğunda 3 gün boyunca hiç yazmıyorum konuşmuyoruz. Beni suçlayanlara soruyorum hanginiz bu durumu kabulleniyorsunuz. Aşkım sevgimden biraz şüphe etsem asla katlanmazdm.
Gizli Soran+1 yılYa cinsel ihtiyaçlar değil mevzu tek ihtiyacım sevdiğim insanın her daim yanımda olduğunu hissetmek. Üzüldüğümde onu aramak istiyorum ya da mutlu olduğumda ama o hep meşgul
+1 yılgöbekli başçavuş mu =)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyrıl
05 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBir kere ayrıldım ama onsuz bir gün dahi geçmiyor
Cevap sahibi+1 yılOzaman katlan ne diyim
Gizli Soran+1 yılGitsem ben yapamıyorum kalsam onu mutsuz edip uzmekten korkuyorum sürekli ayrılalım dedim bitirdim beni engelledi. Sonra yine yazdı tekrar birlikteyiz yine eskisi gibi olmak istemiyorum. Sürekli yazıp şikayet Edip ikimizi üzmek istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılOzaman iş işten geçmeden ayrıl ikinizde üzülmeyin
Gizli Soran+1 yılAslında sorunum başka kadının olabilme ihtimali bazen gün boyunca yazmıyor aramıyor. Bu ihtimal beni üzüyor. Beni sevmeyen adamla olamam. Konuşunca yok diyorum ne kadını saçmalama sana aşık ama konuşmayınca böyle düşünüyorum. Bu düşünceler olmasa ömür boyu beklerim
Tamam kezban
00 Yorumla
+1 yılNereli?
01 Yorumla
Soran+1 yılHatay
Ayrıl
00 Yorumla
+1 yılne alaka
00 YorumlaMutlu olursunuz inş
00 Yorumla
+1 yılSen de git yanina
06 Yorumla
Gizli Soran+1 yılAilem de öyle diyordu 😂 ayrıca gitsem dahi o lojmanda kalıyor o şehirde yasasam nolcak
- +1 yıl
Git 2 hafta kal gel
Gizli Soran+1 yılNe değişecek
- +1 yıl
Uzak olmak daha mi iyi
Gizli Soran+1 yılDeğil elbette ama o benim oraya gitmeme izin vermez terör bölgesi olduğu için. O gel dese de ailem karşı çıkar. Yoksa ben istemez miyim sevdiğim adamın yanında olmak
- +1 yıl
Şehirde bir şey olmaz. Terör azaldı zaten git gor
Sen bilirsin
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSağol işte aradığım cevap 😂😂
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!