Gerçek aşkta bir gün biter mi yoksa sadece vazgeçmek zorunda mı kalırız unutan var mı aramizda ya da hala daha unutamayan

Aşk insanın “bitti” dediği noktada başlar. Asıl acı, asıl aşkın insanın kalbinde derin izler bırakan fırtınası, her akşam ışıklar sönüp, huzurlu bir uyku uyumak adına başını yastığa koyduğunda aşkın gözlerinde başlattığı dinmek bilmeyen sağanak… Rüyalarına değin süzülen gözyaşları… Her şey asıl bitti sözcüğü dudaklardan sarf edildikten sonra başlar. Çünkü aşk ortak sevdiğiniz şarkılar radyoda çaldığı dakika kalbinde oluşan sızıdır. kahve kokusu burnundan içeri sızdığında, alkol damarlarında özgrlüğünü ilan ettiğinde ve fotoğraf makinasının denklanşöründen çıkan sesin ardında çekilen fotoğrafta onun eksikliğini fark ettiğin anda kalbinde kapandığını sandığın yaraların ilk gün ki tazeleğiyle seni yıkmasıdır. Aşk bittikten sonra başlar.
Onu özleyipte birkaç sokak ötende oturmasına rağmen kapısını çalamadığın noktadır aşk. Şehre bir aralık sabahı ayrılık kokusu yayıldığı zaman aklına sevdiğin kadının ılık tenine egemen kokuyu özlediğin zaman dilimi içine çöken ağırlıktır aşk. Ağırlıktan kurtulamamak, ağırlığın seni, adı sanı duyulmamış, hüzün kuyusunun dibine çekmesidir. İki heceli kendine mecali olmayan çelimsiz “bitti” sözcüğünün tüm arzuların önüne engel olmasıdır aşk. Aşk bittikten sonra başlar.
Bitti sözcüğü sadece başlangıçtır ‘gerçek’ bir aşk için. Aşkın mutluluk adı verilen ve daha gösterime girmemiş filmin fragmanı gibi gelir bitti sözcüğünden öncesi. Zamanın su gibi geçtiği, tebessümlerin yankılandığı yalancı bir bahardır bitti sözcüğünden önce hatıralar biriktiridğin zaman dilimi. Aşk bitti sözcüğünün dudaklardan firar etmesinden sonra başlar.
Onu her gördüğünde içinde uyanan binlerce farklı his, onunla yan yana geldiğin anda cümlelerin dudaktan onun için çıkmaması, birbirini tanımıyormuşçasına gerçekleşen fiiller, birbirinden habersizmiş gibi çizdiğin tavrın ve geri kalan her şey “bitti” sözcüğünden sonra başlar. Aşkın gerçek yüzü o beş harfli sözcük dudaktan çıktıktan sonra çıkar ortaya. Aşk bitti’kten sonra başlar.
Bazı şeylere müsaade etmek lazım
Tatlı birer anı kalmaları için
bence bitmez, bana onca şey yapmasına, üzmesine, kırmasına rağmen unutamadım hala. hep dedim alıştım zaten yokluğuna diye, onsuz hayatım nasılsa bundan sonra da öyle devam eder diye. ama hiç de beklediğim gibi çıkmadı. bundan sonra napıcam bilmiyorum, 1 yıl sonra okullarımız değişcek zaten. naparsam yapıyım, olmuyo unutulmuyo. bundan sonra geri dönse de hiçbişi olmıcak, affedemem bidaha bunu biliyorum ama hiçbi ihtimal olmasa dahi sevmeye devam ediyorum. o acı çekmiyo gibi gözüküyo, başkalarıyla çıkmaya devam ediyo, ama ben onun kadar duygusuz olamamışım ne yazıkki. resimde de belirttiğin gibi, günler aylar yıllar geçiyo ama asla unutulmuyo.
keşke bir iksir olsa da, bir sonraki gün onu gördüğümüzde sadece bir insanmış gibi bakıp eskileri hatırlayamasak..
keşke bir iksir olsa da, karşımızdaki de bizim çektiğimiz kadar acı çekebilse..
benim daha 3-4 ay bakalım 1 yıl sonra bende neler değişcek. belki de başkasına aşık olmayı denemeliyiz :D
Alışırsın unutamazsın.
Çünkü o kadar basit değildir.
Unutmak için sevmemişsindir
Belki bir süre sonra küllenir onu görene kadar..
Cevap
17Cevap
Şuana kadar gerçekten aşık olduğum insan kim bilmiyorum ama lisede sevdiğim bir delikanlı vardı. Deli gibi aşık olduğumu sandığım adamla birlikte iken bir gün karşıma çıktı ve nefes alamadım, kalbim sıkıştı. Eğer gerçekten aşık olduğum kişi o ise ki sanırım o. Unuttuğunu sanırsın ama aslında yokluğuna alışmış onsuz olmanın rahatlığına kendini inandırmışsındır.
Birinin yokluğuna alışıyorsun sonuçta biriyle yaşadıklarını unutamazsın eğer gözünde değeri varsa ama zaman alışmayı meydana getiriyor sonra acı çekmiyorsun acı çekmeyincede yeni mutluluklara yelken açıyorsun yani eline yeni bir sayfa vermiyorlar ama yeni şeyler yaşadıkça eskiler soluklaşıyor hiçbir acı sonsuza kadar sürmüyor
ben de sevmiştim. unutmayı çok istedim. sonra dedim ki, niye unutuyorum? hayatımın 3 senesini çöpe mi atayım, onunla yaşadım ve artık o yok diye yaşamamış mı sayayım kendimi. o kişi bana hiç mi birşey katmadı, hayatımın yaşadığım kısmında en mutlu zamanlarımı onla geçirmedim mi sanki, neden unutayım. güzel olan her anımı hatırlamak ama yeni insanlarla yeni yeni güzel anlar yaşamak istiyorum :)
Asla unutamazsi. sarki dinlersin icinde onu ararsin. biryerde gorsen icinde cok degisik hisler olusur. onunla ilk tanismaniz hic gitmez aklinzdan nereye baksan onu gorursun bir ask kitabi okursun karakterleri sizi yaparsn bir film izlersin oyuncusu ikiniz olur aglarsin aglarsin aglarsin en iyisi uyumak dersin gozlerini kapadigin an hayaller bogazini tirmalar ve uyuyamazsin tabii eger gercek ask ise gercek ask annesinden dayak yedikten sonra annee diye aglayan cocuk kadar masum ve saftir ve bir omur seninle yasar💕💞
Ben hala unutamadım ama kişiliksizin tekiydi bir sürü acı da çektirdi niye unutamadım bilmiyorum. Telefonda beni arada arayıp beni bırakıp gittiği 2 senelik sevgilisiyle olan sorunlarını anlatır ben de ona çözüm bulurum ayrılacaklar diye de ödüm kopuyor çünkü o mutsuz olsun istemiyorum.
Bir gün değerini anlaması dileğimle
Cok ender rastlanir senin gibisine @DemetriaMad yegenim.
Sanki aski tarif edmissin; karsilik beklemeden mutsuz olmasina gonlun razi olmadan.
Insallah @Ismimdensananee yegenimin diledigi gerceklesir en kisa zaman da.
Hakettigin degeri mutlulugu bulman dileklerimle. melek ruhlu kizim benim
@İsmimdensananee artık çok geç ikimiz için sadece onun mutlu olmasını istiyorum o yeter bana teşekkür ederim canım
@Ahrazadam Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için... İnşallah hepimiz mutluluğu bulabiliriz
İnan senin gibi birinin olduğunu bilmek bile beni duygulandırdı cidden tebrik ederim seni bunu becerebilen çok az insan sayısı var
Gerçekten sevdiysen unutmak gibi bir lüxsün yok hafizana kazıdığın birini unutamassin sadece yokluğuna alısirsin o kadar. biyerlerde duracagına uzaginda dursun
gerçek aşk aslabitmez. içinde hep kalır sen geçip gittiğini sansan bie o hep ordadır. yerini doldurdun sanarsın. ama onun yeri bambaşka yerdedir sadece oraya kendini hapsetmiştir. en ufak kıvılcım onu hatırlatır körükler yakar ama elinden hiçbirşey gelmez. gerçek aşk evlensen bile aklından cıkmaz cıkamaz
Unutmak değilde insanlar alışmak zorundadır, yeni bir hayat kurmak zorundadır, yeniden sevmek sevilmek zorundadır insan mutlu olma ihityacı duyuyor bu yüzdende hayatlarına devam etmek zorundalar..
Unutuluyor. Acısı ciğerini söküyor önce. Öldüğünü sanıyorsun. Zamanla alışıp hissizleşiyorsun. Bir Zaman sonra onu görsen bile bişey hissetmiyorsun. Hayatına başkasını alıyorsun hatta
Gerçekten sadece acısına alışırsın karsına çıksa eğer gerçekten seviyosan gerçekten yine içinde onun aşkı varsa o aşk kıvılcımlanır yine.. seven unatamaz.
Yokluğuna alışırsın. Diğerleri onun gibi olmaz. Ne olursa olsun vazgeçmem diyemezsin, gözü kara her ana her şeye varım diyemezsin. Kusurlarını bile sevemezsin diğerlerinin.
İnsan hayatında bir kere aşık olur ve unutamaz sadece yokluğuna alışır.. Ve aradan yıllarda geçse onu gördüğü an yine aynı şeyleri hisseder.. Ben aşık oldum ve hala unutamadm ve unutmayacağımıda anladım kesin net bir şekilde...
Yazıdaki çok doğru. Bence de insan hayatında bir kere aşık olur ve onu unutmak zorunda kaldığında bile unutmaz. Unutamaz. Yokluğuna alışır çok olsa
Gerçekten sevdiysen Unutamazsın çünkü bir daha kimseyi onun gibi sevemezsin kalbinde hep onunla gezersin
Sadece alışırsın asla ama asla Unutamazsın. Unutmaya bir ömür yetmez
2 kere aşık oldum unuttum bir şey his etmiyorum. Üçüncüsü de sıradanlaşmaya başladı istersen yapamayacağın şey yoktur. Aşk acısı yaşayanlar ise hipnoz tedavisi iş görür tavsiye ederim.
şayet söylediğin gibi gerçek aşksa yıllar geçse de üstünden mümkün değil unutamazsın.. sadece unuttuğunu sanırsın ama günün herhangi bir saatinde herhangi bir yerde anlık da olsa düşer aklına.. sen yokluğuna alışmaya çalıştığınla kalırsın..
Yokluğuna alışılır sonra hiç ummadığın anda görürsün onu ve tek hissebildiğin kalbinin bütün vücudunda atması olur
https://i.hizliresim.com/d086Ap.jpg
Sevdim ama sevilmedim çok şükür...
‘Unutamıyorsun, ne yapsan olmuyor bir diyorsun ki: artık onu unutacağım onu artık sevmeyeceğim, onun yüzüne bile bakmayacağım ama işte hayat, sözlerinin bir faydası yok kalbine, o bakmasın diye dua edip o bakışlar olmadan acı çekmek, insanın ‘bitti’ dediği yerde Başlar her şey ‘
gercek aşk bıtmez
tabı gerçekten gercekse
bıtmesı ıcın hıc bır sebebı yokkkkkk
unutulmuyor alışılır dıyorlar ben daha onu bıle yapamadım
Unutulmaz sadece alışırsın için hep sızlar evli 2 çocuk sahibi olan da 70 yasında bir teyze de bunu söyledi ve ekledi sende unutamazsın inşallah erken alışırsın
@Ahrazadam eyvallah abi sağol
Sayfaların arasına karışır. Belki silikleşir, tozlanır üstü ama aklına geldikçe sızlatır içini.
Gerçekten aşk varsa unutulmasın günümüz takıntıdan ibaret ve evet unutuyorlar
Geçmişi unutmak diye birşey yok senin istediğin HAFIZA KAYBI.
Ömründe bir defa gerçekten aşık olmuşsan başkaları hep eksik gelir.
Ben vazgeçmek sorunda kaldım en kötüsüde bu. Araya karşı çıkanlar giriyo ikiside sevdiği halde ayrılmak zorunda kalıyo ben unutamadım da alişamadım da seneler geçti oda bende ne yoklumuzu aldattık nede unutabildik ikimizde ahireti bekliyoruz orada kavuşuruz belki Allah büyük...
Geçer elbet efendim; bazısı teğet geçer, bazısı deler geçer, bazısı deşer geçer, bazısı parçalar geçer...
Ama mutlaka geçer!!!
Oğuz Atay
Eski acı kalmıyor illaki aklına geliyo duygu olarak bişey yok o eski acı yok onu sevmiştim ne acı çekmiştim be diyip geçiyorsun okadar.
Unutulmaz Aşklar
Unutmaz Aşıklar
Yoğurdu Kaşıklar
Kimseyi beynimizden silemeyiz.. Ama kalbimizden silmemiz mümkündür..
Geçer geçer sadece alışkanlıklarını özlersin okdr yoksa ujutulmayacak kimse yok;)
Herkes bir gün unutulur. Herşey ilk günkü acısıyla kalmaz. Zamanla hepsi de geçmez ama arasıra hatırlayıp burun direği sızlatılır.
sadece alışırsın. aklın kalır, anıların kalır, sen kalırsın... her yeni gelende ondan bir şeyler bulur çıkarırsın
Gerçek aşk unutulacak bir duruma gelmez
3 senede bitmesi icin garanti veriyorum. Acının
Bagımlı kisilik bozuklugu
Unutulmaz asla. sadece alışılır..
Zamanla insan herseye alisiyor emin ol.
kabullenmek gerekir yapacak bir şeyin yoktur çünkü
sadece alışırız onsuzluga değil acısına :P
Yok.. unutulmuyor :/ alışırsın yokluğuna sadece.
Kitaba yazar ve tozlanması için rafa kaldırırsın
Gercek ise olursunde unutamazsin
Alışırsın acın hafıfler.
Unutmak diye bir şey yok, sadece alışırsın...
Eğer gerçekse unutulmaz
Alışırız gerçi alışmayıda basaramadım ben daha
Yokluğuna alışılır, unutulmaz
hicbisey unutulmaz.
Kesinlikle alisiriz unutmayiz
Yokluğuna alışılır
Her ask birgun biter
Alışılır😪
unutamam
Yokluğuna alışır
Biter
ikiside olabilir.