düsünceniz nedir?
acaba bildiginiz güzel kürtce isimlerde varmi?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir oğlum var Kerem ,Kızımında Buğlem ...
Kürtçe İsimler ise Rojda...Rojhat...Mizgin...(kız ismi)
Azad,Civan, Mirhekim,
Arnavutçada Güzel İsimler...Kızlar için...Lule(Çiçek),Luledeyl(ayçiçeği)..Dudiye(Güzel Konuşan)
Bukır(güzel) Meyşsol(Tapınası Kız) Bukıratse(Fevkalade Kız) Sıtse(gönül) Barkın(Yürek) Zıdoçh(alev) Barf (apak-Tertemiz) Maresol (Deniz Kızı)
erkek Deer(geçit-Kılavuz) Morad(murat-istenilen arzu edilen) Nical(Yanlız Tek) Fale(şükran)
bebek ismi derken büyüyünce normal yetişkin olabiliyorlar heralde. bebek ismi diye birşey mi var.Neyse,
kız:alize
erkek:atlas
Erkek olarak noyan ismini hep asil ve cool bulmuşumdur.. Kız olarakta Rima isminii :) tavsiye edebilirim
anlamlarını çok merak ettim güzel geliyo kulağa
aycelya,cerennur,banu,tuana
berkay,vuslat,canpolat,ozgur
Bakalım ilk kim "Tuana" demiş diye girdim sadece şu başlığa... Piyango sana vurdu. Artı mı versem, eksi mi versem karar veremedim bu duruma. Neyse artı verdim. Bu konuda kesin bu isimin olacağını düşünmüştüm. En azından beni haksız çıkarmadın.
Tuana çılgınlığının bir an önce son bulmasını isteyenlerin en koyu destekçisi hatta önde bayrak sallayanıyım...
Cevap
18Cevap
''lornaje'' koymalılar. anlamı : eski orta asya kültüründe dişi şeytana verilen ad. güzelliğini kullanarak kandıran
Veya,mastema--> ibranilerin seytan olarak tasvir ettikleri sey
melektaus--> yezidilerin seytan olarak tasvir ettikleri sey
Bunlar kız isimleri erkek ise herhangi bir isim koyabilirler.
Anlaşılan bunları beğenmedin.Alternatif olarak şunlar var.
azazel; (ibranice) insana savaş silahlarını yapmayı öğreten, her türlü güzelleştiriciyi ortaya çıkarıp tanıtan özendiren iblis.
balaam; ibranice hırs ve tamah şeytanı.
emma-o; japonca cehennem'in idarecisi demektir.
mania; etrüskler'in cehennem tanrıçası.
shiva; (hindu) yok edici şeytan yoldan çıkarıcı demektir.
tiamat; yeryuzunun ilk denizlerinin ya da kaosun tanrıçası.
yuhh artık yaa küçücük bebeğe önerdiğin isimlere bak ...
Olabilir ama sen bu isimleri can-ı gönülden koyabilecekmisin çocuğuna .Ne demek kadına bu tür isimler yakışır .Senin kadınlarla ilgili düşüncelerin ortaya çıkıyor bence :)) benim adım melek ne o yakışmamışmı bana şimdi ?
Senin isminde güzel.
Bunlar bana ait görüşler değil.Kadını şeytan olarak tasvir eden birçok filozof ve yazar var.Hatta çoğu yabancı şeytan anlamına gelen isimleri kız çocuklarına koyar.Şimdi senin ismin Melek.Peki Melektaus olsa ne olurdu.Yakışmazmıydı.Yada Emma,bence bunlarda güzel isimler.Tamam küçücük bebeğe bu isimler verilir mi diyorsunuz ama bu bebek ileride büyüyecek,sence sorun mu olur böyle isimler konması hem daha az olduklarından değişik ve özel bir isim olur.
Aslaaa kesinlikle çocuğuma bu ismi vermem .İsimler etkilidir insanların hayatında biliyorsun bunu .Bu isimleri koyan ana babanında aklına şaşarım .
Yanlış anlama ama bende bu isimleri bebeğin anneside ikna olursa koyarım.Tek taraflı koymam yani,annesinin düşünceleride önemli.Bana sorarsan yeni doğan bebeklere belli bir yaşa kadar isim verilmemeli kayıtlarda yalnızca Tc numaraları olmalı belli bir yaşa gelince kendi ismini kendisi seçmeli.
Bu bence daha adil olur.
Bence onu doğuranın rızası dahilinde iyice düşünülerek verilmeli ,güzel bir anlamı olmalı , ismi söylendiğinde yüzün gülmeli .Ana ve babadan gelmeli isim ..
Nova gerçek adını Melektavus koysana yada ezidi falan.. neden özgurce seçmini yapmıyorsun!
Nasıl bir dünyan var senin..
İsim önerisi istenmiş bir kaç isimde biz önerdik olay oldu ya.
İster koy,ister koyma bu isimleri ben sadece klasikleşmiş isimler yerine daha az rastlanan anlamlı isimler önerdim.
yokoylebisey
Benim adımı değiştirmem artık birşey ifade etmez herkesin dili alışmış artık ismime değiştirsemde kimse o isimle hitap etmez.Hem Melektaus kadın ismi.
Çok karmaşık bir dünyam var benim.
Benim naçizane önerim Kürtçe isim koymamanız.İleride nasıl bir ortam olacağı belli değil, çocuğunuz isminden dolayı sıkıntı yaşamasın.Bence Kurandan isim bulmanız daha iyi olacaktır onun açısından
Tuana harika bir isim bence hem az bulunur hemde anlamı çok güzeldir.Zeynep,Melek isimleride klasik ama hoş.Erkek çocuk ismi Kerem,Emre sevdiğim isimler arasında.
kız kürtçe isimler
Şilêra
Jîla
Hejin
berfin
asna
erkek kürtçe isimler
dewjin
ezmir
ferzan
lezan,
mirza
robin
serdar
terkan
yezdan
zagros
serdar; erkek ismi - başkumandan, başbuğ.osmanlı imparatorluğunda
sefer zamanında padişah
yerine ordunun başında
sefere giden veziri
azamlara verilen unvan,
serdar-ı ekrem. Bilip bilmeden atmayalım lütfen.
Iyide osmanlı neden veziri azamlarına kürtçe isim versin. Osmanlı olarak çoğunluk türk değilmi. Ayrıca ben serdar isminin genelde hep türklerde gördüm kürtlerde fazla duymadım.Diğer saydığın isimler olabilir ama serdar değil.
kürtçe güzel isimler var ama burda söylemeyim rtük e takılır...
isimin güzelli değilde anlamıının güzelliği ara bence
Sahara kızıma, Kuzey oğluma.
Tabii böyle bir ihtimal varsa.
link
=)
güncellemeye cevap: hayır ben hoşlanmıyorum. zaten birer adet soyadları olduğu için çift isimleri var. 2 ön ad koyunca çocukların adları 3 leniyor...
Erkek: Mert, Cihan, Yiğit, Deniz
Kız: Deniz, Ece, Nisan, Masal, Nil, Cemre
kız: alanis ve nelit
erkek:ata,saygın falan olabilir hiç düşünmemişim erkek ismi ya :|
Çok güzel Kuran dan isimler var artı çok güzel türk isimleri var. Niye kürt ismi ?Ayrıca milliyetçilik yapmayı bırak kurandan güzel bir isim koy
Senin konun olsun benim konum olsun senin siten değil ya istediğim konuya yorum yaparım. Sanamı soracağım dingil artı erkek olduğumu sanada ananada hertürlü ispatlarım hatta zevkle yaparım bunu :)) hem gardaş falan değiliz baba de daha uygun olur. :d
2 kişi konuşuyoruz uza
vala milliyetcilik yapan sensin. sanane insan ne isim isterse koyar insan. sende neden dincisin? kurandan sen koy. tovbe tovbe
kız ismi olarak gökçe,balım ,belemir yada alex isimlerini beğenmişimdir hep
alex mi? :)))
evet.türkçe değil biliyorum ama beğeniyorum işte :)
tuana çok güzel bi isim bence...cennete düşen ilk yağmur tanesi demek
kız olarak neris ismini çok severim..
erkek olarak da onu da ayırmayacağım için nerit koyarım :)
helin pelin ASMİN royda delal şilan ahin arin rozarin SARYA bunlar kız çocuğu için
mervan servan diyar CİVAN AGİT ferhat serhat bunlarda erkek büyük harfle yazılanlar favorim .d
Kız ismi olarak Rüya,Melek,Zeynep isimleri çok güzel.
erkek ismi ilker kaan burak
kız ismi gözde mehveş hanzade
Selen Aylis Tamay Giray ... :D Esen Ve en önemlisi Derin
Duru, toprak,yağmur,nefes, eda,tanem, görkem, oğuzhan..
bebek ismi diye birşey yoktur o büyüyünce çocuk olacaktır zaten :) kız aden erkek arda
elif, nil, su , ırmak , toprak, pelin--------------esat, ali , agit, civan
kiz ismi olarak Sare
erkek ismi olarak Muhammed Ali
En sevdigm isimler
kız olursa Dilruba
erkek olursa II.Mahmut
nehir ve doğa, hoşuma gider kız isimlerinden.
Ben kürtçe bilmiyorum , anlamam da .. üzgünüm
Kız ismi : Belinay
Erkek ismi : Efe
Melek - Bade
Baha - Reha-Taha
okulda bi kızn ismiydi dilan rojda kürtçe
hevdem kız ismi kürtçe olarak..çağdaş demek anlamı
Kız ecrin erkek kürşat
kız:eylül
erkek:can .)
erkek: metin
kız: :sinem