Geçenlerde arkadaşım anlattı ve ülkemizde de böyle bir şeyin olabileceğini söyledi. Siz bu konuda ne düşüyorsunuz? Doğruluk ihtimali nedir?
Mide bulandırıcı bir durum olduğunu düşünüyorum ben.
Mide bulandırıcı bir durum olduğunu düşünüyorum ben.
"Nikahlı" dan ne anlaşıldığına bağlı.
Bazı arkadaşlar "dini nikah" diyor da, o nikahların "dinen" geçerliliği olmadığını bilemiyorlar. Dini nikah bizatihi uydurma bir kurumdur. inen gerçerliliği yoktur. Din örf der ki o örf bugün resmi nikahtır. Kur'an ı açıp okuyun yani. Hangi sayfada dini nikahdan bahsetmiş bulursanız söylersiniz.
Ha Halkın dini Kur'an dini değil tabi, halkın dinine göre dini nikah ile herşey olur. Kerhaneye girerken dini nikah kıy, bahşiş ile beraber 3 kere boş ol de tamamdır onlar için mesela...
Kur'anda 4 bayanla evliliğe cevaz verilmiş ama bu önüne gelen öyle evlensin diye değil. 1 tane ile yetinin diye de buyrulmuştur.. Ha niye tersini söylememiş 1 bayan niye 4 erkek alamıyor gibi şeylere girerseniz işin içinden çıkılmaz. Elbet bir sebebi vardır ama bilemeyiz kesin olarak nedenini. En görünen sebep çocuğun kimden olacağı bilinmediğinden ama artık tıp var bulunabiliyor.. Ama görünmeyen sebeplerde vardır. Kıskançlık yüzünden insan öldürülüyor. Ayrıca bayan ve erkeğin bu konudaki psikolojisi de çok farklı. Açıklarım ama konu dışına taşıyorum...
Resmi olarak bu ülkede 2 kişi ile evlenilir mi sorusuna gelirsek evlenilir tabiki. Burası Türkiye. Allem ederler kullem ederler yaparlar. Ölen insanlar canlı gösteriliyor (maaşını almak için), canlı insanlar ölü gösteriliyor, adam canlılığını ispat etmek için baş vurmadığı merci kalmıyor bu ülkede (birden çok kişinin başına geldi diye biliyorum)...
Fiili canlı resmi ölü, fiilen ölü ama resmii olarak canlı bile olabiliyorken, sen kalkmışsın 1 kişi 2 kişi ile evlenebilir mi diyorsun... Ha "kanuni olmaz" belki ama "resmi" olarak evlenilir. En basitinden evlenme dairesinde araştırma yapılmaz bir şekilde, ihmal edilir vs... İsteyene yol mu yok. Yapılır...
Resmi nikah yapmadan mümkün..
İzmirde yapanları bile biliyorum...
Kuma hayatı eskındendi biye bakıyoruz ama kabul etmekten başka çaresi olmayan kadınlarımız da var maalesef... :(
Adamın karaktersizliğiden... Ablamın okulunda olmuştu benzer olay. :)
Bir bayan ne resmi ne dini nikahta iki eşli olamaz.Bir erkekte resmi nikahta iki eşli olamaz ama dini nikahta dörde kadar hakkı var tabi bunu yapmanın bile belli şartları vardır.Sanmayın ki islam tek eşlilikten yana değil.İslam dini aslında tek eş olmasını ister insanların.Dört olmasının nedeni islamdan önce erkekler kadınlara değer vermediği gibi istediği kadar kadınla evli olurlarmış yani 4'ten fazla bunda sınır yokmuş.İslam dini buna sınır getirdi var olan bir şeyi kısıtladı.
Medeni Kanun 145. Madde
- Aşağıdaki hâllerde evlenme mutlak butlanla batıldır:
1. Eşlerden birinin evlenme sırasında evli bulunması
Cevap
5Cevap
Bana bunlarla gelmeyin, eskiden kadını korumak için gerekli olan bir yöntem olarak çıkmış,dinimize yerleşmiş bir olgu. Ama günümüzde sosyal devletin parçası olarak tek eşlilik olması gereken, yoksa dini nikah kimilerinin elinde(özellikle sosyete dediğimiz çapraşık toplulukta) sadece halkın tepkisinden kaçmak ve gayrimeşruyu meşru gösterme aldatmacası olarak kullanılıyor. konuyu dağıtmazsak, kadına yapılan hakarettir.
gerek ıkısıde ımam nıkahı yada ıkısıde resmı nıkahı (ki bu ımkansız)olsun bence çok iğrenç bır durum yapanlar yapıyorlarr zaten ama sana katılıyorum mıde bulandırıcı bır olay
resmi nikah sadce bir kişiyle olur..ama imam nikahı adı altında bunun sayısını arttıranlar var..dinin altına sığınıyorlar ama bilmiyorlarki resmi nikeh olmadan imam nikahnın geçerli olmadığı fetvası var..dolayısıyla 2. eş diye birşey hiç bir koşulda olamaz olmamalı
biri resmi nikah diğeri imam nikahı olabilir bi problem olmaz.eşler arasında bir kıskanclık yada hak geçmemek suretiyle bir sorun olmayacağı kanaatindeyim edindiğim bilgileri yanlış hatırlamıyorsam
sen imam nikahlı olanımı olmayı tercih ederdin resmi nikahlı olanı olmayımı?
yorumu yaparken iki eşin bayan olacağını düşündün neyseki kendinde 1kadının iki eşinden biri olma olasılığında tek eşli yanlısı oluverdin..helal olsun..
bi bayan yerine kendini koyabilirsin ya da kız kardeşinin ya da annenin yerine koyup düşünebilirsin.başkalarının açısından bakmak için onların yerinde olman gerekmiyor.1bayan iki erkek olunca niye boşanılıyor mademki anlaşılabiniyo,kadın eşler araında hak geçirmiyorsa sorun olmayacağını söylemiştin..
yani demek istiyorsunki kadınlar ancak bi erkeği parası için paylaşabiliyor..
bende diyorumki bunu kadın erkek diye ayırmaya gerek yok,hiçbir insan eşini bi başkasıyl paylaşmak istemez.eğer bunu ancak erkek para için görmezlikten geliyor dersen,kadınında bu erkekten bi çıkarı vardır ki katlanıyordur.yani zorunluluktan..
bilgisayarlı sisteme geçildiğinden bu yana pek mümkün değil, nfus kütüğünde her şey kabak gibi çıkıyor ortaya.
bir tane resmi nikahli 3 tane de imam nikahli toplam 4 esi olabilir
ama iki tane resmi nikahli esi olamaz eger varsada ortada bir sahtekarlik vardir
Erkekler icin 4tane bile olur :)) bayanlara gelınce, ilginç.. aslında yasak diye biliyorum
arkadaşın hangi çağda yaşıyor. Mantığına yatıyor heralde .
kanunen herkese bir es kanun disi cok es düser (: imam nikahi altinda 3 4 ese sahip olanlar da var.
Bunun neresi hoş olabilirki...
olur millet bir tanesini idare edebiliyor sanki (maddi ve manevi)
Allah yasatmasın canım
iki erkek mi allam cennet gibin
Resmi olarak olamaz çünkü suç.
Oyle bisey yoktur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar