Yemek yapmaktan ziyade bulaşık yıkamayı daha çok seviyorum. Ancak benimki biraz zahmetli.
Gazetenin birinde bulaşık deterjanındaki kimyasalların tabaklardan ancak 13 kez yıkandığında tamamen arındığını okumuştum.
Bu husus bayağı içime oturmuşki, önce deterjanlı sıcak su ile iyice yıkadıktan sonra, yine sıcak suyla gıcır gıcır sesini duyana kadar 2 kez duruluyorum, böylelikle üzerinde yağ ve köpük kalıntısı kalmadığına kanaat getiriyorum. Daha sonra bu kez soğuk suyla duruluyorum.
Tabii bunları yalnız kaldığımda yapıyorum, biriktirip makineye atmayı sevmiyorum.
hayır yıkamam :) ama şimdi böyle bir durum da var.. Hz. Ali (a. s): Ben ev işlerinde Hz. Fatıma’ya yardım ederken, Resulullah (s. a. v) içeriye girdi ve şöyle buyurdu: “Ey Ali, sözlerimi iyice dinle, Rabbimin buyruğundan başka bir şey söylemem ben. “ Evde eşine yardım eden her erkek için, vücudunda olan her bir tüy sayısıca, geceleri ibadet, gündüzleri ise oruç tutularak yapılan bir yıl ibadet sevabı verilir.
Kuzenim vardi. Benden 2 yas buyuk. Bize geldiginde birlikte yer birlikte yikardik. Bardaklari gicirdata gicirdata yikardi. O zaman erkeklerin isterlerse cok guzel ev isi yapabilecegini anladim. Tabi o zaman yas 15😆😆😆
Evdeki kadınlarımıza bişi olduğunda yıkarız genelde anneme bişi olunca hastalanınca felan öyle özenirim bide bulaşık detarjanını bol sıkarım annem der l*n sana kalsak detarjan yetiştiremeyiz diye ama napalım temizlik imandan gelir sonuçta ayarını tutturamıyorum. D ama çok parlıyor böle tvde ki gibi pırıl pırıl.
Annem var gerek kalmıyor :D Ama biz çoçukken annem çalışıyordu ve evi biz çekip düzenliyorduk mesela yatakları kaldırıyorduk evlielektirikli süpürgeyle bir güzel çektiriyorduk tozunu alıyoduk sonra bulaşıkları yıkıyorduk :D Şimdi biz büyüdük kardşeim babam ben çalışıyoruz annemi çalıştırmıyorum yıkıyor ev tertemiz ALLAH razı olsun:D
makinaya atıyorum ama bazen cok az bulasık oluyor tasarruf etmek ıcın elımle cıkarıyorum ıkıdakıkaya usenmem ben askerde cok yıkadım sıvıldede devam gocunmuyorum annem yanımda olmadıgı ıcın
evet yıkarım hatta sevdiğim kadının evinde yemek yemiştik o yorulmasın diye ben yıkamıştım hem yıkadım hem onu izledim seyrettim güzel bir duygu idi hemde sevdiğim kadın yorulmadı
En İyi Cevaplar