2 sene öncesine kadar çok güzel saçlarım vardı. ( abartmıyorum kuaförler falan çok beğenirdi.) Uzun saçtan sıkılınca kuaföre gittim kestirdim ve çok kötü kesti, kısacık oldu-,- Kısa saçı da doğal kullanamadığımdan düzleştirdim sürekli. Bu da saçlarımı zayıflattı, inceldi. Benim canım bu duruma çok sıkılıyor.. Saçlarım her şeyim. Kuaför de saç teliniz ince uzatmamalısınız kötü durur uçları dedi. Canım iiyice sıkıldı. Hani genetik deseniz, benim genetiğim mi değişti 2 yılda. İncelmesi mümkün de kalınlaşması mümkün mü ? Saçı güçlendiren, kalınlaştıran formüller, şampuan, bakım yağları var mıdır. Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.saç incelmesi
Saç incelmesi nasıl önlenir? Saçlar inceliyor, peki kalınlaşmaz mı?
Saçlarım ince telli olduğu için bir hayli yıpranmıştı. Saç tellerimde incelmeler oluşuyordu. Saç incelmesi sorunu benim de problemimdi. Bunun yanında diğer saç sorunlarım yüzünden saç ürünü arayışı içine girdim.
Saç incelmesi neden oluşur?
saç incelmesi
Saçın incelmesi, saç tellerinin zayıflamasından kaynaklıdır. Ayrıca saç incelmesi saç dökülmesine de sebep olabilir. Saç incelmesinin sebepleri;
- Fazla ısı kullanımı - Fazla boya - Yanlış ürün kullanımı - Beslenme ve dış faktörler - Saçlara yapılan işlemler - Yıpranmış saçlar saç incelmesine sebep olur.
Saç incelmesi nasıl önlenir?
saç incelmesi nasıl önlenir
Saç incelmesini önlemek için beslenmene dikkat etmelisin. Yeteri kadar demir ve folit asit tüketmelisin. Saçlarına bir süre şekil verme. Isı ve boya kullanmamaya dikkat et. Saçlarına düzenli olarak bakım yap. Doğal yağlardan faydalanabilirsin. Saçlarını taradığın tarağı değiştirmelisin. Plastik fırçalardan kaçınmalısın.
Saç incelmesi için saç ürünü önerim
Saç incelmesine iyi gelecek saç bakım ürünleri kullanmalısın. Şampuanın yanında saçlarını onaracak ve güçlendirecek saç bakım kremi de kullanman oldukça önemli. Saçlar, diplerden olduğu kadar uçlarından da beslenir. Benim yıpranmış, cansız ve sönmüş saçlarımın sırrı yeni Elidor Serum Bakım Kremlerinde saklı. <3 Yeni Elidor Serum Bakım Kremleri ile yıpranmış ve incelmiş saçlarım gitti, yerine canlı, parlak, güçlü ve onarılmış saçlar geldi. Elidor Serum Saç Bakım kremlerini düzenli olarak kullanabilirsin. Saçları ağırlaştırmıyor ve kolayca durulanıyorlar. Böylece saç incelmesi sorunun önüne geçip harika saçlara kavuşabilirsin. İçlerinde bulunan Keratin ile saçlarını anında onarıyorlar. Yeni Elidor Serum Bakım Kremleri ile, saç sorunların ile vedalaşmanın tam sırası!
ben bi yağ kullanıyorum içinde 60 adet yağ varmış serum gibi bşy haftada 2 kere falan uygulamak gerekiyor normalde ama o kadar vaktim olmuyor ne yazık ki ben arada bir yapıyorum gerçekten işe yaradığını hissediyorum.
İnce telli saçları kalın ve güçlü yapmanın tek çaresi Keratin kaplamaktır. O da kuaförlerde olan değil. Onlar hep kımyasal. Katkısız keratin olacak. bakın saçınız nasıl toparlayacak. üstelık parlak ve canlı da oluyor.
Canım ben internetten buldum bunu, Liquid Katkısız Keratin Marka. denemenızı tavsıye ederım. Ben çok memnun kaldım, saçımda yıpranmışlık ve kırıklardan eser kalmadı.
Ben kendimi bildim bileli saçıma boya sürmedim, öyle çok da düzleştirmedim. Ama saçlarım çok dökülür ve ince tellidir. Yardımcı olabilir miyim bilmiyorum.
Benimde bir aralar saçım ince telliydi ürünler kullana kullana bakım yapa yapa sağlıklı saçlarım çıkmaya başladı ve saçlarım kalın telli olmaya başladı. İstersen hc care saç bakım yağını kullanabilirsin. Bu bakım yağı saçlarının hızlı bir şekilde uzamasını sağlar ve daha gür saçlara sahip olmanı sağlar. Ya da istersen bioblas şampuan kullanabilirsin.
Saçların incelmesi bakımsızlıktan, yıpranmalardan kaynaklanıyor. Güzel bir bakımla saçlarını tekrardan eski haline getirebilirsin tabii ki de. Bunun için Elidor serilerinden Anında Onarıcı Bakımı tercih edebilirsin. Saçlardaki yıpranmaları en kısa sürede onarıyor ve saçların eskisi gibi sağlıklı olmasını sağlıyor. Saç tellerini güçlendirecektir.
Benim saçlarım küçüklüğümden beri çok inceydi ve uçlarını ne kadar kestirsemde her zaman incecik kalırları daha sonra organix biotin & collagen şampuanını üstünede biotin hapları almaya başladım (saçlarım çok dökülüyordu ve uzamıyordu). Saç dökülmem aşırı olan kansızlığımdan dolayıydı ama bana neden bilmiyorum ama bu haplar yaradı. Fena haldede uzatıyor. Biotin haplarının 5 mg olanlarını öneririm internette daha detaylı araştırmanı öneririm.
Markası ne olursa olsun şampuan kullanmamaya yemin ettim. Bıttım sabunu, şu sabun, bu sabun o kadar çok çeşit var ki hangisi bana uygun bulmak çok zor.
Dokulmeyi durdursa yeterli bak sarimsak ozlu sampuan falan demis arkadaslar sakin ha deniyim deme hem orjinalini bulmak cok zor hemde o bioblas diye bir sampuan var yeminle kullanan herkes kufretti olan saclarida dokuyor. Aldanma derim ben sampuan falan anlarim azcik kizlar icin ama senin icin arastiririm. Erkek sampuanlarindan anlamam hem kullanmadigim icinde onermeye korkuyorum daha kotu olur diye.
Buda etki ediyor inanki. Hicbirseyi takma kafana olan uzulene oluyor hersey geciyo unutuluyo ama uzulen uzuldugu ile kaliyo uykusu kaciyo insanin bazen icine atiyo herseyi bilirim benimde bir aralar saclarim dokulmeye baslamisti yemek bile yiyemiyordum dusunmekten sonra dedimki neden kendime eziyet ediyorumki herkes hayatini yasiyor kavgalar unutuluyo her sıkıntının bir çaresi oluyor ya benim halim? Deyip kendime geldim herseyi bosverdim iyiyim artik depresyon bana gore degil :)
jöle tarzı saç şekillendiren kimysallar ve fazla ısı saçları saç köklerini yıpratır bir süre yapma bir de bioblas tarzı şampuanlar saçları kalınlaştırıyor denemeni tavsiye ederim
Sabun konusunda biraz araştırma yaptım ve sahte sabunu ayırt etmenin kolay olduğunu öğrendim. Ama şöyle bir şey var ki; gözü paradan başka bir halt görmeyen insanlar her türlü orjinale yakın sahte ürünler çıkarıyorlar. Ne bileyim, güvenemiyorum. İçindeki faydalı ve pahalı olan maddeleri çıkarıp yerini tutabilecek ucuz ve zararlı maddeler kullanıyorlar. Orjinal ev yapımı satan bir yer bulsam kamyonla alırım.
Günümüzde faydalı olan bir şeyin rağbet gördüğünü duyan üreticiler hemen sahte olanını piyasaya sürüyorlar. Bu sebeple hangisinin doğru olduğunu, faydalı olduğunu bulmak zor. Senin bir önerin var mı?
Canlarım sizin de saç telleriniz benım gibi ince telli ya da işlemlerden dolayı da iyice inceldiyse, tek çaresi Keratin Sprey ile keratin yüklemek. Ben evde kendım yatarken yukluyorum ve sabah duruluyorum resmen saçlarım diriliyor hacım kazanıyor ve de etkısı aylarca devam edıyor hiç cıkmıyor. Çok mutluyum.
En İyi Cevaplar