Saçlarım bu son 3 aydır çok dökülüyor.. Zaten saçım az ve ince telli. Gittikçe azaldı ve tepedeki dipleri görünüyor artık :/ zayıf bir kız da değilim, vitamin eksikliğim de yok. Bir tavsiyeniz var mı? Saçlarımın boyu uzun uçları zayıf, kestirsem işe yarar mı? Saç dökülmesini ne engeller?Saç kestirmek dökülmeyi önler mi
Saç dökülmesini ne engeller? Saç kestirmek saç dökülmesini engeller mi?
Saç dökülmesi sıklıkla yaşanan saç problemleri arasında yer alır. Birçok şey saç dökülmesine neden olabilir, saç dökülmesini önlemek için öncelikle altta yatan sebep tespit edilmeli ona göre de tedavi uygulanmaktadır. Saç dökülmeleri tedavi edilmediği takdirde kelliğe sebebiyet verebilir. Kellik özellikle erkeklerde daha yaygındır, fakat kadınlar da erkek tipi saç dökülmesi yaşayabilirler.
Saç dökülmesi sebepleri nelerdir?
Saç dökülmesi sebepleri
Beslenme eksikliği hem saç yapısını hem de saç büyümesini etkileyebilir, saç dökülmesine yol açabilir.
Sigara, alkol kullanımı saç dökülmesi nedenleri arasında yer alır.
Yanlış saç bakım ürünleri kullanmak, saç tipine uygun tercih yapmamak dökülmelere yol açabilir.
Demir, çinko eksikliği saç dökülmesi sebeplerinden birisidir.
Sık sık saç boyamak saçların zayıf hale gelmesine, dökülmesine yol açar.
Aşırı aktif tiroid bezinin veya hipoaktif tiroid bezinin, her ikisinin de saç dökülmesine neden olduğu bilinmektedir.
Saç kestirmek dökülmeyi önler mi?
Saç kestirmek dökülmeyi azaltır mı?
Saç dökülmesi yaşayanların merak ettiği sorulardan bir tanesi de saç kestirmek saç dökülmesini engeller mi sorusudur. Ancak maalesef ki saçları kestirmenin dökülmelere herhangi bir pozitif etkisi yoktur. Saç kestirmek saç dökülmesine iyi gelir mi diye merak edenlere öncelikle bir uzmana danışmalarını tavsiye ederim. Çünkü saç dökülmesini etkili bir şekilde engellemek için yardım almak şarttır. Altta yatan sebep tespit edilmeli, saç dökülmesi de ona göre önlenmelidir.
Saç dökülmesi nasıl önlenir?
Saç dökülmesi nasıl önlenir?
Saç kestirmek dökülmeyi azaltır mı sorusuna olumsuz cevap aldığınız için hiç üzülmeyin! Saç dökülmelerinde etkisi kanıtlanmış birkaç tavsiyem olacak;
Protein açısından zengin bir diyet yemek saç dökülmesini önlemeye yardımcı olabilir. Protein yönünden zengin gıdalar arasında yumurta, fındık, fasulye ve bezelye, balık, az yağlı süt ürünleri, tavuk ve et gibi yiyecekler bulunur.
Biotin eksikliğiniz varsa saç dökülmesi yaşayabilirsiniz. Biotin içeren gıdalara yönelebilir, yine biotin içeren saç bakım ürünlerini kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Aşırı ısı kullanımı saçlarınızın daha hızlı dökülmesinde rol oynar. Saç dökülmenizi durdurmak için ısı kullanımına ara verin.
Saçları düzenli bir şekilde yıkamak da dökülmeleri büyük ölçüde önlüyor. Kendinize bir rutin oluşturabilirsiniz.
Badem veya susam yağına lavanta yağı ekleyerek saç derinize masaj yapabilir, saç köklerinizin güçlenmesini sağlayabilirsiniz.
Saçlar ıslakken daha zayıftır. Saçlarınızı hafif nemliyken taramayı tercih edin. Kuruyken tarayacaksanız mutlaka saç bakım yağları kullanın.
Ama benim de saçlarım 3-4 ayda yarıya indi ve dipleri gözüküyo :/
Bioblas kullandım o biraz fayda ediyor onun dışında sirke diyorlar ama kokusuna dayanamıyorum..
Saç kestirmeye gelince de hiç bi işe yaramıyor sırf dökülmesi dursun diye kestirdim ama hiç bir etki olmadı hatta çok pişman oldum gitti güzelim saçlar artık hem kısa saçlıyım hem de az :/
Çinko eksikliğinden dökülür diye biliyorum bende de aynı sorun var? saçlarına bakım yaptır ve protein ağırlıklı beslen anca toparlar.. Yılan yağı ya da tatlı badem yağı kullan işe yarar :)) vakit alıyor söyliyim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
merhabaa. oncelıkle buyuk gecmiş olsunn.. malum erkeklerın sacları daha zayıf ve koklerı derı dısına daha yakınn. ve daha cok zayıftır
erkeklerın sac dokulmesını engellenıyosa bayanların kıı daha cabuk sorun cozulur. sana tek bir sabun soyleyecem. dogal bıtkı den. ben 1 sene dır kullanıyorum ve ustunn basarı sagladım. sabunun ısmı BITTIM.. BU SABUN MARDİN de yetisen bir bitki fıstık bıtkısınden yapılıyor. kepege ve sac dokulmesıne % 100 cozum getırıryor. ben denedım vee cok memnunummm. kaybedecek bı seyın yok saclarından baskaa:) bi 3 ay kullan ve kendı gozlerınle gor.
o saçı daha çok döküyo bırakınca da çıkanları döküyo dikkali kullanım ister bencee o da kimyasal bi ilaç bırak patır patır döker ömür boyu mu kullancaksınız
Vitamin eksikliği nedeniyle saçlarınızı kaybediyosanız avokado yağıdı bunun için birebirdir saçlarınızda direkt olarak kullanabileceğiniz avokado yağının kullanımı da kolay saçlarınıza sürün havlu sararak birkaç saat saç derinize ve saçlarınıza nüfuz etmesini bekleyin
Vitamin eksikliği nedeniyle saçlarınızı kaybediyosanız avokado yağıdı bunun için birebirdir saçlarınızda direkt olarak kullanabileceğiniz avokado yağının kullanımı da kolay saçlarınıza sürün havlu sararak birkaç saat saç derinize ve saçlarınıza nüfuz etmesini bekleyin
saçını kestirmen dökülmeyi engellemez kopmaların azalmasına yardımcı olabilir çünkü kopacak yerleri sen kesmiş olursun kopmaz.ama saçın için sarımsağı tüketmekte fayda var. gece uyumadan önce sarımsaklı yogurt yada bir iş sarımsak yiyip uyuyabilirsin.
saç köklerini güçlendirdiğini duydum bende=) neyse için rahat etmesi için o zaman sende argan yağı kullan=) saçına maske yap. güzelce nemlendir. sebze meyve tüketimine dikkat et. =) falan filan. bide saçını ısııdan koru yani fön düzleştirici gibi şeylerden uzak dur canım.
anladım haklısın canım tabi saç bu kızların en çok değer verdikleri şeylerden sonuçta. korkabilirsin. korkuyosanda sen değilde ilk annene sadece kafasının bir bölümüne denet düzenli olarak kullansın sonra sen kullan=)
genetik olabilir hormonlardan gfelan ki muhtemelen hormonlar testesteron hormonu bayanlarda saç dökğlmesi yapıyo yatkınlığın varsa genetik stresli bi ortamın varsa dökülür jinekoloğa git hormon testtlerini yaptır adetin 3. günü yapılıyo pcos var mı diye bakıyolar ultrasyonda dermatolağa gitsen de yönlendirir
bana göre kestirmek işe yaramıyor çinko eksikliğinden oluyo demişti bi eczcı çinko hapları içmek gerekmiş ben en son 2 ay üst üste kestirdim saçlarımı ona rağmen 2 avuç saçım dökülüyo çinkoyu deneyenler yararını görmüşler bende denicem sanada onu tavsiye edebilirm .
malesef hiç bir ürün saç dökülmesini engelmemiyor sanırım stresden her sabah aynanın karşısında saçlarınızı tararken avuç avuç elinize geliyor saçlarınız eğer evlenme çağına geldiyseniz bir an önce evliliği denemelisiniz o zaman sizin değil eşinizin saçları dökülür
Badem yağı iyidir emin ol iyi gelir,kokusu kötüdür ama gürleştirdiği gibi parlatırda,ama önce doktora gitmeni tavsiye ederim doktora git burdan ne desek sağlıklı olmaz doktor incelesin ona göre yardımcı olur geçmiş olsun
Vitamin eksikliğin olabilir bir değerlerine baktırmanı öneririm. Ben bu sebepten çok önceden doktora görünmüştüm ve vitamin tedavisi görmüştüm. Baya azalmıştı diyebilirim :)
Ciddi anlamda minoxidil kullanmanızi tavsiye ederim bayanlar için %3luk solusyon kullanımı 2 ay sonra saç çıkmaya başladı Babam annem enistem ve ben kullanıyoruz 1 senedir değişim akıl almaz
Uzun saç bakımsız olursa daha çok dökülür. Sürekli ilgilenmek lazım. Badem yağıyla yumuşatabilirsin. Böylece dökülmesini biraz daha zorlaştırabilmiş olursun.
niye çook mu azaldı peuk saçı kapatır hava almassa saçın daha kötü dökülür şeker dr a git gerçi benimkiler de dökülüyo gittim çaresi yok dediğin gibi napcağız yaa
En İyi Cevaplar