Statüde yüksek olana subay diyorum zaten subayları ezdiğim falan yok
Subay ve öğretmen evliliği bir bakarmisiniz ( cevap veren herkese puan )?
Statüde yüksek olana subay diyorum zaten subayları ezdiğim falan yok
of ne saçma bir ayrımdır bu? seviyorsan her şekilde yürütürsün neden olmasın yani? benim teyzem de öyle gayet mutlular. önemli olan meslek değil ki güven, sadakat, sevgi. Bunlar varsa gerisi aşılabilecek teferruatlar.
Beence gayette uygun olur matematik hocam bir subayla evlendi 5 sene de beraberlerdi çokta mutlular
Teşekkürler :) hocaniz bayan değil mi?
Evet bayan😊
asıl öğretmen subayla evlenir mi demen lazım.. sonuçta subayda olsa asker.. habire ordan oraya tayin olup duruyo, gece nöbetleri var, terör durumları var.. öğretmenlik subaylığa göre çok daha güzel meslek bence..
Teşekkürler içimi rahatlattiniz
öğretmen haftasonlarında bayramlarda yazın mis gibi tatilini yapar, subayda olsa sonuçta askerdir, asker tatil falan dinlemez, göreve nöbete gider..
Demi ama canım beyin özürlü insan israfı seni. Asker nöbet tutacak ki senin öğretmenlik dediğin avare meslektekiler daha rahat fink atsınlar, asker adam binbir akıl oyunuyla, zekayla başarı ve çeviklik isteyen terörle mücadele edecek, oraları sizin gibi olan o lanet ucubelerden temizleyecek, sonrasında askerin sayesinde oraya yatırım gelecek, okullar yapılacak ve o okullara öğretmen ihtiyacı olacak ve neticede askerin sayesinde hem ekonomi canlanacak hem de nefesi kokan aç öğretmen sürüsü askerin sayesinde atanmış olacak dolaylı olarak. Zaten sizin gibi zihniyetler değil mi hep kendiyle çelişen. Bir yandan Atatürkçüyüz, onun ilkelerine bağlıyız dersiniz ama sosyal, statü ayrımını reddeden Atatürk ün Halkçılık ilkesinin savunur, onun çığırtkanlığını yaparsınız. Asker adam en başarılı, en kutsi görev üstlenen kişidir ve bunun kanıtıdır ki siz gibi gereksiz zihniyeti bozukların fesatlık, hasetlik dolu beyinlerine, vücutlarına oksijen gitmesini sağlayarak en büyük başarıyı göstermiştir. Rolünüzü büyütmeyin, öteden beri genelde çapsız, ideali olmayan kişilerin öğretmenliği tercih ettiğini el alem biliyor. Başarıyı sadece tyt - ayt ile kpss den ibaret gören tiplerin de bay ve bayan öğretmen tipler olduklarını da herkes biliyor. O kadar dar düşünceliler ve sözde eğitimli tipler bunlar. Kış tatilini ayılar, yaz tatilini öğretmenler yapıyor ve gariptir ki bununla da övünüryorlar. Adını soyadını kağıda yazarsın 60 puan alırsın ve bununla da devlete kapak atan öğretmencikler kalkıp başarıdan söz eder trajikomik bir şekilde.
yaşayana sorabilirsin aklına takılan ne varsa?
Tamam çok iyi olur :)
Bir statü farkı olur mu bir subay için öğretmen yeterli mi
Havacı kendisi ne kadar surede gorev yeri değiştir
Siz kendinizden de anlatip bilgi verebilirsiniz?
statü farkına takılma rakip değil eş olacaksın aynı pencereden bakıp aynı yastığa baş koyacaksın... subayda olsak nihayetinde kendimize eş aradığımız kadar çocuklarımız içinde anne seçiyoruz. bu açıdan öğretmen eşin hem vakit bolluğundan hemde eğiticiliğinden en iyi anne olacağını düşünüyorum. bizim mesaimiz yoğundur. vatan için yapılacak çok fedakarlık var ve zabitler fedakarlar sınıfının en önünde yer alır. bu yüzden eşimize ayırdığımız zaman az olabilir ama çok kıymetlidir. 5 ton bakır 1 kilo altın etmez;)
sanıldığı gibi evde askerlik falan yapmayız çünki eşimiz askerimiz değildir sevgilimizdir, başka her erkekten daha fazla kıymet biliriz. zaman zaman adımızın kılıbığa çıktığı da doğrudur. :=))
havacı olması bir avantaj, biz karacılar gibi en doğuya gelmezler ve bizim kadar uzun kalmazlar.
askerlik bir meslek değil yaşam tarzıdır. eğer eş adayın seni seçtiyse bu yaşam tarzını benimseyeceğini düşünmüştür. biz dışarı çıktığımızda da farklı bir duruş sergilemek zorundayız.
gururlu yürüyüşümüz kibrimizden değil, dosta güven düşmana korku vermek gerektiğindendir. dışımız aslandır ama içimizde hep masum bir çocuk vardır.
velhasıl biraz zorludur subaya ayak uydurmak ama çokta keyiflidir mutluluk vericidir, ve çocuğunun babam subay annem öğretmen diyebilmesi kadar keyifli birşey yoktur.
Çok teşekkür ederim çok güzel bir kaynak oldunuz benim için hayatta mutluluklar dilerim allah yardımcınız olsun...
Genelde arkadaşlariniz eşleri ne işle meşguller? :) :)
Teşekkürler hayatınızda başarılar dilerim çok yardımcı oldunuz bana 😉
Cevap
11Cevap
Öğretmen olabilirsin ancak Bir subayı bu kadar hakir görme canım neden statü farkı olsun onlarıda iyi yetiştiriyorlar merak etme
Statüde yüksek olan taraf subay zaten beyefendi kendimi ezik görüyorum...
İşte Yanlış Görüyorsun Öğretmelik Tarihin ilk mesleklerinden bir tanesi ve en kutsalı Bu Arada Bir meslektaşım subayla evli hatun hayatından mutlu ayrıca evlilikte statü diye bir zımbırtı olmaz öğretmensen kendini gerçekleştimiş donatmışsan anlaşmada da sorun olmaz
Galba meslektaşız öğretmen misiniz?
Evet ancak Öğretmeni subaydan üstün görmemin sebebi Mesleğim değil başından beri böyle düşündüğüm için öğretmen oldum
Hocam bencede sonuçta ister subay olsun ister astronot hepsini bizler yetiştiriyoruz ancak ciddi bir konu olunca ne bileyim paronoyaya bağlıyor insan
statüsel korkun olmasın ancak askerle evliliğin sıkıntıları var sevdiğin adamda bunlara katlanırsan sorun yok mesela emir komuta zincirine alıştıkları için evde de o şekil davranırlar doğu görevi ve yurtdışı görevlerinde yalnız kalacaksın gibi ama aranızdaki ilişki sağlam duygulara dayanıyora korkma çekinme eşitsiniz ;)
Hocam sağolun bir kez daha iyi ki öğretmenin dedirttiniz bana :)
Ben teşşekür ederim iyi geceler
saçmalama çok hojdir. ben de subayım nişanlım beden eğitimi öğretmeni gayet iyiyiz.
Sizde subay bayan yani?
aslında ben baya rütbeliyim subay diyelim
Teşekkürler mutluluklar dilerim
rica ederim size de
Bence hiç bir fark yok tam hatta cuk diye olur güzel de olur.
Ciddi misiniz? :) yorum için teşekkürler :)
Ne sacma seyler evlilikte statu olmaz kardes.
Gonuller bir olsun gerisi hal olur
Statuyu stktr et de sizin beraber zamn gecirmniz imknsz o dogu da gorev yprsa
Sanırım mantık evliliği dusunuyorsunuz?
Evet öyle gibi
bence mantikli bir evlilik olabilir subaylar emekliye ayrilinca sinir sahibi oluyrar gerçi ama maddi yonden dusunucek olursakta gayet imkanları yerinde oluyor
Teşekkürler
rica
olabilir öğretmenmisin sevdiğin subaymı
Evet öyle :(
:D e ne fark ederki :D sevdiğin havacımı karacımı?
Hava :) olur mu diyorsun
olabilir :D sen ne oğretmenisin :D
Edebiyat :)
olabilir ya :D pilot beyin mayaşı ne kadar biliomusun sjsjs :D?
Aaa erkeklere maaşı sorulmaz :)
Öğrenci misin? Teşekkürler ederim vakit ayırdığın için :)
Öğrenciyim önemli değil başka işim yok zaten :D denizci olsaydı belki sıkıntı çıkabilirdi ama hava iyi sjsjsj :D
ya ilişkiniz iyimi? öyleyse evlilikte ii olabilir :D
E yani iyi ama evlilik önemli bir konu soru işaretleri oluyor insanın kafasında 😉teşekkür ederim yorumun için☺
Önemli değil :D bence olur diyorum insallah mutlu olursunuz ablacım :D
Kafaların uyuşması lazım.
sanırım sonsuza kadar bekar kalacağız.
Neden?
kızlar, ya kendiyle eşit işte çalışan ya da kendinden üst konumda çalışan erkekleri istiyor.
100 analizimden 99 u böyle.
sonuç olarak baktığımda görüyorum ki;
artık babalar kızlarını oğullarını okutuyor, sürekli dersanelere gönderiyor.
kız -erkek hep bir daha iyi olma yarışı var artık
standartlar sürekli yükseliyor ve yetişmel imkansız.
inanılmaz derecede karamsar oldum ve hiçbir kıza laik değilim diye düşünüyorum.
çünkü herbirinin hayalleri dağlar kadar.
azcık etim budum ile de o hayalleri yıkmayı da ben beceremem.
neticede ben ve benim gibiler "sonsuza kadar bekar kalacağız"
Hayır sakın böyle düşünmeyin benim sorumun amacı çok farklı ben aşık değilim mantık evliliği yapıyorum ve böyle evlilikte insanın aklında soru işaretleri kalıyor aşık olsaydım kesinlikle bu soruyu sormazdım işi ne olursa olsun bazı mesleklerin sadece adı var eğitim cehaleti alır ama eşeklik baki kalır demiş atalarımız ne güzel demiş zaten herkesin bir kaderi bir kısmeti var biz ne kadar konuşsakta boş gerçek aşk olduktan sonra gerçekten kalp ne statü ne meslek dinler😉 bana inanın ve söylediklerimi unutmayın en güzel servetiniz güzel kalbiniz ve güzel düşünceleriniz olsun hayatta mutluluklar dilerim...
sana inanmayı gerçekten çok isterdim. ama inanamıyorum. çünkü;
'aşık olsaydım farketmez di ' diye belirtmişsin.
aşık olabilmen için bazı koşulların gerçekleşmesi gerekir.
bunların başında erkeğin karizmasının yerinde olması gerekli.
karizmanın başınıda erkeğin işi çekiyor.
şu rekabet ortamında herşey bu kadar zor olduğu için binlerce erkek asgari ücretle çalışan bir işçi.
bir temizlik işçisi ne kadar ve nereye kadar karizma yapabilir sana?
ne kadar süre etkileyebilir seni?
öğretmensin, meslek hayatın boyunca görev yaptığın yerde mutlaka gerçekten karizması yerinde olan bir meslektaşını görüp etkileneceksin.
çok iyi bir insansın ancak sende insansın. aklın fikrin sürekli onlarla olacaktır.
aynı atalar:'davul bile dengi dengine çalar' demiş.
çok ta iyi demişler. Çünkü bu atasözüyle bize durmamız gereken yeri belirtmişler.
Meslektaşlarımı bilemem ama bunu seni inandırmak için söylemiyorum zaten bir mecburiyetim yok öyle değil mi 😉ben aşık olup bir temizlikçiyle evlenirdim çünkü bence aşk değerli bu sorudan kendi tenzih et çünkü benim durumum başka bir kez aşık olursun seni gerçekten seven kızı bulacaksın hiçbir sevgisiz paralı "karizma" erkek bir kadının içini ısıtamaz bu son sözüm...
ben bu cümleleri kpss ile 96 alıp atanmış bir memur olarak söyleyebiliyorum. bir temizlik işçisinin neler çektiğini sen sakin kafayla bir düşün istersen.
meşgul ettim senide teşekr ederm cevaplar verdiğin içn
Sorun yok normal olur
Kalpler bir olduktan sonra , olur.
Niye evlenmesin statü olmaz aşkta
Cok zor olur bence
Ne açıdan?
Ya tahini cıkcaak bes yılda bir
normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar