Geçen gün tartıştık. 11 geç bir saat mi? Hem de yaz saati uygulaması için...
Nedir geç kavramını belirleyen koşullar, tehlikeler? Anlayamadık gitti.
Nedir geç kavramını belirleyen koşullar, tehlikeler? Anlayamadık gitti.
Kız arkadaşım yetişkin ve ayakları üzerinde duran, ne yaptığını bilen biriyse, yani özetle kendini gecenin tehlikelerinden koruyabielcek biriyse zaten kendimde ona eve giriş saatiyle ilgili tek bir laf söyleme haddini kendimde bulmam. Çok ayıp bence. Yetişkin bir insana kaçta eve gireceğini söylemek. Ben sevgilimin, "ay Markı şimdi kızar eve gitmeliyim acilen" diyerek dışarıda en keyif aldığı anları yarıda bırakarak eve koşmasını istemem. Tadını çıkartsın isterim. Sadece merak ederim diye (kontrol için değil) eve dönünce bir mesaj atması yeterli.
yok eğer biraz şaşkın ve kendini koruyamayacak biriyise de dikkat et kendine, arkadaşlarınla hareket et, yalnız kalma gece sokaklarda diye iyi niyetle anımsatma yaparım o kadar.
yaşadığın şehire göre değişir bu. eğer tutucu bir şehirde yaşıyorsan değil 11 hava kararması bile sınırlama olabilir. onun dışında büyük şehirlerin modern bölgelerinde yer alıyorsan 11 iyi bir saat.
sınırlama lafı pek yakışı kalmıyor ama bunu sorun etmemizin sebebi merak etmek yani sizi düşündüğümüzden. çevrenizdekileri ne kadar bilsek de aklı kalıyor insanın ister istemez.
bakıyorum erkeklerimiz çok serbest anlaşılan kızları sıkmak istemiyorlar.ama şahsım adına konuşayım.yeri geldimi kısıtlanmaktan hoşlanırım.bence çoğu kız bundan ne kadar şikayet eder görünselerde onlarda hoşlanır.bana sevgilim en geç şu saatte evde ol derse olurum bunu demesi zaten hoşuma gider.benimle ilgilendiğini beni merak ettiği sevdiğini gösterir.gerçekten hoşuma gider.eve gelince haber vermek onun eve gidince haber vermesi falan.seviyorum böyle şeyleri.sahip çıkıyor sonuçta bu nasıl hoşuma gitmesinki. :) güçlü cesur ve sempatik erkekleri severim güçlü derken kas olarak demiyorum tabi :)
ailesiyle yaşıyorsa olabilir. erkeklerin hiç hoşlanmadığım bir şeyi bu,lütfen anlayın, evde ailelerimiz var.. sizin kızınız olsa merak etmez misiniz.. şahsen ben düşünürüm, gece bir genç kız dışarda kiminledir ne yapar.. her yer kapanır o saatte nereye gider..
Ailesiyse sizin yüzünüzden karşı karşıya gelmesini istemezsiniz herhlade. Ailesine saygı duyun ki, kız arkadsınızda size duysun. her anne bana evladına güvenir ama istediği kadar sizi tanısın istediği kadar yanınızda olduklarını bilseler bile... çevreye güvenmezler.
Cevap
6Cevap
Kızlar doğası gereği erkeklere göre daha güçsüzdürler.Eğer yanında başka arkadaşların varsa istersen sabahla.Ama yalnızsan ya da yeterince güvenmediğin insanlarla birlikteysen başına bi şey gelmesinden endişe ediyo olabilir.Bu normal bir durumdur.Çünkü sana değer veriyo seni kıskanıyo seni düşünüyo.Tamam sen kendini kısıtlanmış olarak görüyo olabilirsin.Ama senin kimlerle olduğun gerçekten önemli canım...
en geç akşam 8'de evde olmam lazım önce telefonla annem,arkasından babam arar ben eve gelinceye kadar babam balkonda ki yerini almıştır ondan sonrada bir saat ifade ver...
İdeal şartlarda böyle bir sınırın neden tartışıldığını anlamadım. Kızı değilsin ki kız arkadaşısın.
sınırlama getirmez ne zaman istersen dersen... sorun yaşamazsın...
benimle ise sıkıntı yok sabahlayabiliriz ama ben yoksam 10 ideal bir saat
ailesi ile sorun yaşamayacak bir saatte evde olsa iyi olur
ailesinden ayrı yaşıyor ise kendini güvende hissettiği
saate kadar
hayatın bazı tehlikeleri var artı kıskanıyordur..
kendi bilir
kendi bilir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar