'Bir kadınla güzelliği için evlenmek doğruysa, bir adamla parası için evlenmekte doğrudur' . Marilyn Monroe
bu söz hakkında ne düşünüyorsunuz ,sizce doğru mu?
bu söz hakkında ne düşünüyorsunuz ,sizce doğru mu?
öncelikle şunu söyliyim ikisi aynı şey değil bir adamın kadının güzelliği için evlenmesi sonuçta yine kadının bir parçasıdır bence nekadar ruh sevilmeye laikse bedende okadar sevilmeye ve istenilmeye laiktir bir erkek güzelliğinize iltifatda bulununca nasılda kendinize ait bir hoşnutluk hissedersiniz,oysaki diğer kavram kadının paraya bakması tamamiyle karşısındaki erkekten hariç maddesel bir varlığa bağlanmasıdır ikisini aynı kefe koymak yanlıştır benimle bir kadın param için birlikte olmak istese samimiyetsiz bulurdum fakat fizikim için isteseydi bunun altında azda olsa samimiyet bulurdum burda marilyn monroenin sözünde kadının yaptığı daha adicedir,ve bana göre doğrusu karşındakinin hem fiziğine hem ruhuna bakmaktır,maddesel seylerin bunların yanında hiçbir önemi yoktur,gelelim sözü söyleyen marliyn monroe ye bu kadın tam bir medya soytarısıdır kariyerini okuyun hayatta hiç bir işi düzgün yapamamış zenginlerin altına yatmış insanlığa hiç bişey katmamış populer medya şişirmesi bir sürtüktür bana o zamanlardan çağımıza aktardığı bir eser söyleyin alttan fanın üfleyipte etekleri havalanan kadın figürü dışında...
Bir kadınla güzelliği için derken bu illa dış güzellik vs olcak değil +günümüzde dış güzellik istemiyorum diyen kişiler dikkate alınmıcak tipler yani he dicen geçicen onlara..Parası için evlenmek doğruysa kadına görede o zaman paraya kendinizi sunuyorsunuz gibi birşey bu biz yine güzelliğe bakıyoruz paraya değil yani güzellik maneviyat para isa maddiyat ben sadece bu sözün amk için yazdım yanlış anlama söyleyen halt etmiş pezoo.
Çıkar için yapılan evliliklere sıcak bakmıyorum, doğru bulmuyorum her ikiside çıkar amaçlı , evlenmek için kadının güzelliğine bakmakla erkeğin parasına bakmak ikiside bence aynı şey, önemli olan sevmek, aşık olmak ve başka hiç birseyi düşünmemek
cok zengin olsam da,benimle param için evlenicek dedigim bir adam olsa.. şu an geyigini yaptgm sey birgün cidden olursa ozaman görürüm hanyayı konyayı.. ne beter sey be ..bög
Cevap
29Cevap
"Kadınlarla dört hasletleri için evlenilir: Malı için, asaleti için, güzelliği için ve dini için. Sen dindar olanı tercih et, mesut olursun." Hadis-i Şerif
Kısa ve Net
bir erkekle yakışıklılığı için evlenmek doğruysa bir kadınlada parası için evlenmek doğru. katılıyorum
güzellik ; hissiyatının o kişiden hoşlanmasını sağlar
ama para
beğenmediği hoşlanmadığı bir insana , bedenini satmasına yarar , bunun adına da mantık evliliği demişler .
paran varsa aşında güzel olur hayatında güzel olur evlenecegin kişide güzel olur her şey para bu zamanda iş adamı adam 60 yaşında 20 yaşındaki kızla evleniyo parası olmasa başmaz bile
kadın gücü sever güçte paradan oluşur haliyle kadınlar para için evlenir.
ticaret işte :D iş ahlakının resmi adıda evlilik olmuş oluo bu kafaya göre ;)
Sanki Eflatun söylemiş, Hayyam söylemiş Allah'ın sarışın aptalı.. Doğru olsa bile o dedi diye bile insan kuşkulanır.
zaten parası olmayanla kim evlenir. parası olmayanı geçtim orta halli birisi bile evlenemez fazla parası yoksa
Onun karşılığı o olamaz, bir kadınla güzelliği için evlenmek doğruysa,bir adamla yakışıklılığı için evlenmek de doğrudur.
sana 2 tercih verseler birini seçeceksin!
1-güzelsin ama fakir bir kızsın
2-çirkinsin ama çok zengin bir kızsın
hangisini seçersin?
1-yakışıklı fakir biriylemi evlenmek istersin
yoksa
2-normal tipli ama çok zengin bir erkeklemi
evlenmek istersin
ya güzelliği için evlenmiyorsak ne olacak...seks sembolü ablamız tekrar dünyaya gelsin bu soruma cevap versin...
her zaman için doğru değildir.
vitrinde görüp beğenip "evet işte bu olsun" diyorsa adam evet sırf para için beraber olan kadınların kategorisine sokabiliriz onları.
Yesinler birbirlerini, ben çekirdeğimle ve mısırımla izleyip mutlu olurum. D.D.
zengin erkek&güzel kadın için uydurulmuş bir söz..illaki doğruluk payı vardır..dünyada yaşayan insan sayısı gözönünde bulundurulursa..
Son 12 hesabımdan bu yana o profil resmi değişmedi :((
Bir erkekle parası için evlenmek doğru ise,bir kadının para uğruna her şeyi de yapması normaldir.
Ali Tuna ...
Kadınlar makyaj yapar önermesiyle çok rahat çürütülecek sikko bir aforizma
Güzellik, Para içinde evlenilebilir ama ikiside geçicidir.
ahlakina onem vermeden yapilan evlilikler sadece cikar amaclidir ikiside sacmaliktir
Bence doğru olan ne biliyo musun ? Bi kadınla güzelliği için yatılıyosa , bir adamla parası için yatmak doğrudur. Aşk güzellik veya para dinlemez. Aşk kendi kendine var olabilen tek duygudur.
Parası olanı gördük
alayı mutsuz
gariban olsun karısı güzel olsun mutlu olsunlar
Kim kiminle evleniyorsa evlensin,başım ağrıyor çünkü. :(
Geçmiş olsun:)
kadın evlenebılır ama erkek hiçbir zaman çirkin kadınla evlenmek ıstemez
Parayla kadini satin aldigimi dusunuyorum. Monroe'yu da sevmem.
bu düzende parası olupta evlenen ( erkekler ) bence pek mantıklı hareket etmiyorlar
Normaldir..
O bir sarışındı çünkü..
Parasız adamla evlenen kız salaktır (=
Onu bilmem ama,beklentiler karşılıklı olmalı.
Parası varsa niye evlensin ?
katılmıyorum bence ikisi çok ayrı şeylerr
hayırlısı be gülüm
-sarhoşbaykuş
tamamen dogru
marlin gıbı olmasın sonra sonunuz
Tüylerim diken diken oldu lan
bu kadında kendini ne sanıyormuş böyle ya
Doğru bir söz değil ama tespit doğru
Bunu düşünmek için arif olmaya gerek yok
haklı bi yazı:)
doğru yani