Siz Kalbiniz ile mi yoksa Aklınız ile mi seçim yaparsınız? Hislerinize mi güvenirsiniz , yoksa mantığınıza mı? Kirilcaginizi bile bile tekrar denemeye Değer deyip mantığınızı hiçe mi sayarsınız? Yoksa mantıklı davranıp kalbinizin tekrar zarar görmesini mi engellersiniz?
Bana mantıklı gelmeyen birşeyi kabul etmem, kalbim ne derse desin , sonuçta o değil ben karar veririm , duygularımla değil aklımla hareket etmek daha mutlu edici ve huzur verici bence.
Zaten artık kalbim alışmış bu duruma mantığımdan 🆗✅ almayan birşey kalbime doğru yol almıyor ⛔🚫
Kalp mi akıl mı dersen akıl derim. Çünkü akıl olmadan kalbi de yönetemezsin. Sonra kalbinin şifresi 1234 müş gibi açılır herkese. Akıl ise sınırını koyar kalbe. Parolasının güvenli olmadığını söyler. Ve iradeye kalp lafını geçiremez de akıl geçirir. Kalbin işlevi azdır. Yalnızca sever ve acı çeker. Akıl ise kalbe dahi olsa acı çekmeyi öğütleyen bir hocadır ;) His mi mantık mı dersen bence her ikisi de ölçülü seviyede olmalı. Her şeye mantıklı bir açıklama ararsan bulamazsın. Hem bu seni hayattan soğutur, aşk hayatını olumsuz etkiler. Ama dediğim gibi hislerine de teslim olursan her zaman, insanlar bunu fark ettikleri anda seni oyunlarından diskalifiye ederler. Yani biraz daha açayım. Kullanırlar. Mantığımız hislerimize babalık yapar yine bir yerde aklın kalbe yaptığı gibi. Hislerin sana karşı masada oturan oğlanın çok hoş olduğunu söyler. Ama mantığın ise şu an elini tutan bir kız olduğunu hatırlatır. Yani bana kalırsa akla, kalbe, mantığa, hislerine hep beraber teslim olma. Bir karar verirken hepsinin fikrini al :D
Sadece kalp demyecek kadar olgunlaştım ben. Sadece kalp diyerek başlayan ilişkilerin sonunda beyin nutuk çekiyor, kalp ise dinleyip ağlıyor. Aşk, sevgi tabii ki olmalı ve çok da önemli ama aşkın bizi çıkardığı doruktan inerken, arşa fırlattığımız mantığımızı da, deniz seviyesine indirdiğimiz gururumuzu da eski yerlerine getirip, ilişkiyi artı ve eksileri ile değerlendirmeye başlamalıyız. Hele hele belli bir yaşa gelince, kriterler değiştiği için daha da ince eleyip sık dokumalıyız.
Kalbimi dinledim neler olduğunu gördüm kalbi dinlemek tamamen aptallık olabiliyor çoğu zaman mantık senin iyiliğin için en iyisidir çünkü ımmm nasıl desem duygularla hareket edersen anlık mutlu olabilirsin evet ama bunun ileriside var bazıları duygularından korkar kimi ağlamaktan kimi üzülmekten kimi de kırılmaktan korkar bunları önlemek için mantıkla hareket etmek en iyisidir bence çünkü mantıkla bir karar verdiğinde mesela sevdiğin çocuk sana seni seviyorum pişmanım dedi ama daha öncelerde bir çok kez seni üzdü kalbini dinlersen ona inanırsın bir kere yapan herzaman yapar mantığını dinleyio reddedersen bir süre acı çekersin ama unutursun kalbini dinlersen ve pişman olursan işte o pişmanlık o keşkeler asla unutulmaz demem o ki mantık her zaman önce gelmeli
ya aslında bu sorunun cevabı günlük hayatımızda mantık çercevesindemi hareket ediyorsunuz , duygularınız yönündemiyle aynı doğrultuda die düşünüyorum cevabıda herkes aynı doğrultuda verir muhtemelen. benim cevabım duygusal bir insanım kalp diyorum o yuzden. ama keşke mantık diebilseydim çünkü insanlar mantık çerçevesinde davranırsa daha mutlu olurlar, daha az pişmanlık yaşarlar die düşünüyorum.
konu aşk olunca; Mantık kaybolur, kaçar senden, bulamazsın onu. Kalp; seni alır götürür, çarpıntı yapar, sıkılır, huzursuz eder seni. Akıl ise; kaybolmuş mantığın yokluğunda kararsız kalır, Kalp desteklemez onu, akıl ile duygu karar vermeye çalışır ama karar veremezler bir türlü. Çünkü kalp içindeki için doğruyu ve yanlışı ayırt edemez, sadece onu (!) düşünür. Sıra geldi Duygu'ya; Kalp onu hapsetmiştir ama o her şeye hükmeder, mantığı kovmuştur, kalp onsuz yapamaz, akıl onun yanında çalışmaz, emrine amade dir. YANİ sen duygunla hareket edebilirsin tabii adrenalin hormonun normal olmadığı sürece.
Deniz Çetin'den bir alıntı yapmak isterim; "Hep tartışılır, Kalp mi Akıl mı diye? Bunu birini tercih edene değil de ikisini de yaşayana sorun.. Kalp sever, Akıl katlanır.. Ama çoğu zaman en azından birisi pes eder.. Yani ya kalp bırakır bir gün atmayı ya da yaşanılanları AKLINIZ ALMAZ olur.. "
Akıl iki kere ikiyi iyice bilir. Kalp ikiyi inkar edecektir. Kalbin kararını akıl tartar.. Bundan ötürü her ikisi de..
Farzımisal sevdiğin var açılamıyorsun. Ama belki o da senden karşılık bekliyor veya kalbi başkasında senle ilgilenmiyor bile aklına bile gelmiyor.
Şimdi şöyle düşündüm. Söylersek de söylemesek de ya kabul edecek ya etmeyecek. Neyden korkuyoruz? Redederse diye :) Ederse etsin çünkü söylediğimizde zaten onun kafasında %0.001 bile olsa yer yapıyor. Sonraları belki o %0.01 %0.1 %1 %10 artış olur. Aklı kalır.
birincis duygu kalpten gelir. o yüzden duyguyu eleyelim yalnız kalp ve mantık kalsın. ikiside önemli. mesela birine karşı birşeyler hissetmeden karşıdaki kişi çok düzgün, anlayışlı, merhametli vs. bütün mantığa uyan şeylere sahip olsada o kişiyle birşeyler yaşamak azap verir. ama kör kütük aşık olup ipsiz sapsız biriyle aileni hiçe sayıp gitmekte gelecekte mutluluk verirmi? pek san mıyorum. yani hem mantıklı hemde duygulu olsun işte
Akılda bulunan nöranlar bize duyguyu yaşatır biz bu duygulari kalbimizin etrafinda hissederiz kısacası tüm seçenekler bizi akıla götürüyor (aklinizda kalan birsey varsa sorun çünkü bilimsel konu oldugu icin elimden geldikce özetledim
Duygularım, kalbim tüm mantığımı ele geçirmiş durumda. Keşke yapabilsem mantıklı davranabilsem ama elimde değil. Kırılsam da ağlamaktan ciğerim de çıksa kalbime engel olamıyorum. Lanet ossuuun.
Ben bir şey söylemek için geldim.☺️ Akıl ya da kalp bunları mı dinlersiniz demişsin. Bak... Bunları dinleyip karar veren nedir? mantık falan da var işin içinde. Tüm bunları çarpıp bölüp karar veren mekanizma? O nedir? Hiç düşündün mü? Aslında çok ama çok basit, bir okadar da karmaşık duran; özün var. Gerçek aşk olan... Gerçekten sadece var edilen ve dışı bedeninle kaplanmış olan özün..! Bir şeyi dinlemek zorunda değil. O zaten var...
Duygular bilincaltindadir bilinc altini kontrol edemeyiz. mantik daha cok bilincli bir davranistir. Ben kontrol edemedim seyleri sevmem oyuzden akil ve mantik..
Eğer bişeylerden ders almak ve gerçekleri görmek istiyorsanız duygular ve kalp derim ama yok ben üzülüp kırılamam hayat güzel üzülerek geçiremem ömrümü derseniz aklınızı kullanın mantıklı olun derim :) Benim kendi düşüncem ise 2 hafta öncesine kadar kalp kalp duygularrr diye basbasbarırdım ama 2. kez anladım ki mantık her zaman en doğrusu..
Ne kadar mantığımla hareket etmek istesem de kalbim duygularım daha ağır basıyo şimdiye kadar kalbimle verdiğim hiç bir karardan pişman olmadım cıkmaza sürüklese de
Kalp olmazsa akıl çalışmaz. Mantık tek bir kelimeyle yaparsın doğru veya yanlış, ama hissettiğin şeyleri yaparsan hayatına doğruları veya yanlışları aklınla düzelteblirsin.
Mesela örneğin, bazı hayvanlar vardır hisleriyle hareket ederler hissettikleri şeyler kötüyse ya uzaklaşır ya da mücadele etmeyi tercih ederler.
5 sene önce aklımı mantığımı dinledim. Sonrasındaki 5 senem zehir oldu.3 ay önce aklımı mantığımı bir kenara atıp kalbimin sesini dinledim hayatım güzel mutluyum fakat huzursuz geçirdiğim günlerin saatlerin haddi hesabı yok. Paranoyaklığım hat safhada. İkisi de bir bütün bana kalırsa hem kalben hem mantıken uygun olanın yapılması gerektiği kanaatindeyim fakat öyle birşey mümkün olmuyor hele ki konu aşksa
Kişilik & Karakter konusunda 15,2b cevap paylaştı.
hislerim kuvvetlidir.. ama aklı selim düşüncelerde fikir yürütme sistemini kullanmaktan çekinmem.. aslında her ikisinde doğru zamanda kullanmayı tercih ediyorum genelde... çünkü doğru seçimler için bir duyguya aşırı yüklenmek kişiyi sonrasında yanıltabilir..
Her zaman mantık derim akıl derim ama o vicdan yok mu o vicdan çogu zaman yine yenik düser beni incitene yardım ederim. sonunda üzülecegimi biliyorum yine de ama hayat yoğuruyor artık vicdanım beni kandırmakta zorlanıyor mantık ağır basıyor
Aşayı okurken soruyu unuttum ama Kırılacağımı bile bile o yola girerim şansımı denerim Herzaman kalbim mantığımdan daha ağır basar :/ bu kotu bişi ama benboyle olmayı seviyorum :)
Akıl ve mantık ayrılmaz. Kalp ile de duygular ayrılmaz. İnsan her zaman kalbine gelene göre hareket ederken bunu akıl ve mantık esaslarına da dayandırmalıdır.
be hep kalp ve duygularımla hareket ettim bu zamana kadar.. ama artık değiştim... akıl ve mantık daha önemliymiş meğer, bunu gösterdi bana yaşanılanlar...
üzülmek ve sıkılmak dışında diğer hislerim çalışmıyor. bu yüzden mantığımla karar veriirm. açıkçası kaybedicek bişeyimde yok. sanırım bende insanları sevmeme hastalığı var :D sadece sinirli olduğum durumlarda kalbimin azıcık sözünü dinlerim :D
Kalbim daha önce gelir ama mantığım da bir o kadar önemli O yüzden önce ikisini de kullanmaya çalışıyorum son söz kalptir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kalp birini görüp bütün bedeni ele geçirince beyin de iflas eder geriye kalan herşey de. His mi mantık mı dersek de mantığı seçmek isteriz ama çoğunlukla hislerimizle hareket ederiz. Yeterli cevap olmuştur umarım :)
İkisini de ölçülü kullanmak lazım. kalp insanı fazla duygusal yapar. ve bu insanı zayıflatır. Beyin ise insanı fazla hazır yapar ve bu da zayıflatır. İkisinin arasını bulursan güçlü olursun. yoksa hep ezilmeye mahkum kalırsın
Allaha biraktim. Zamanın da kalbim bokluk yaptı irade desen eksik kaldi dogru secimlerimi yapa bilseydik irade ike bir kere bu soru sorulmazdi cevap bariz tevekkul.
Tabiki de mantık kalp bazen yanılır duygular insanı yanıltır farkında olmadan hata yapmaya sürükler ama mantık öyle değil çoğunlukla yanılmaz. Kalbimi dinleyip kırılmaktan pişman olmaktansa mantığımı kullanarak dimdik ayakta durmayı tercih ederim
hisler insanı yanıltır. ben düşüncelerimle hareket ederim. his geçer gider ama eğer ona göre davranırsam kendimde kalıcı hasarlara neden olurum. kimse duygularıyla hareket etmemeli.
sadece kalbi dinleyip, aklını, mantığını bir kenarda tutarsan elinde hayal kırıklığından başka birşey kalmıyor. Ben mantığımla hareket etmekten yanayım. Zaten mantığa uyan bir süre sonra insanın kalbinde de yer ediniyor..
mantığın canı cehenneme, his desen 21. yüzyılda hisler yüzünden çok yanılıyoruz,( kalbe güveni 1-2 defa şansımı zorlarım, olmassa beyne bırakıp unutmaya çalışırım ) tabi benim görüşüm..
Paradigma (algılama düzeneği) ile yani ikisi ilede karar vermez insan dış etkenler karar aldırır ya kalple aldırır, ya akılla bazen hangisi ile karar aldığını bile bilemezsin.
Seversin, Bakmazsa acı çekersin, özlersin, kendini kaybedersin. Mantık diyorum. Mantık olmazsa hiç bir şeyin olacağını düşünmüyorum. Aşk olsun, paran olmasın elbet bir yerde patlak verecektir. Ama mantık en doğrusudur.
Kardeş ben kalbimi dinliyorum ve hep kırılıyorum çünkü ilgi görmüyorum pek ama napiyim çok aşığım çok seviyorum evleneceğim kadın o ve sadece sabrediyorum. Görmezden gelmemiz lazım tabi ilişkiniz ciddiyse ve allah izin verir evlenirseniz bazı şeyleri görmezden gelin. ALDATMAsı dışında tabiki !!!
Kimi zaman mantığımla hareket ederim kimi zaman hislerile. Açıkçası mantığımla hareket etmeme rağmen aşık olursam ister istemez kalbimle hareket ederim.
Verilebilecek en iyi cevap ; Kalp insana kötü bir şey yaptırmaz, sadece zaman zaman aldığın bazı sonuçlar canını yakar ama kalbinle yaptığın herşey iyidir. :)
kalp>> ask icindir askda duyguya mantika yer yoktur duygu >> aska var olan bir hisdir okuzlerde bu yoktur mesela ben mantiksa>> akillilara mahsus bir seydir askda buna yer yoktur duygu ise mantikla alakali bir sey diyildir
Herşey dış görünüş birbirimizi kandırmayalım yakışıklı birine aşık olursun onu seversin onu sayarsın belki kölesi bile olabilirsin zira çirkin birine bunların birini bile hissetmezsin kalp mantık duygu vs. Geç bunları.
Bu zamana kadar duygularımla hareket ettim ve bir yararını görmedim. Sonradan hep ''keşke mantığımla hareket etseydim'' dedim. O yüzden duygulara kaptırmamalı insan kendini.
En İyi Cevaplar