Sevgilim bana son zamanlarda ponçik demeye başladı, ponçik nedir? Ponçik anlamı tam olarak ne demektir, ne demek istiyor olabilir? Ayrıca erkeğe ponçik demek ne anlama gelir?

Sevgilim bana son zamanlarda ponçik demeye başladı, ponçik nedir? Ponçik anlamı tam olarak ne demektir, ne demek istiyor olabilir? Ayrıca erkeğe ponçik demek ne anlama gelir?

Merhaba canım✨
Dünyanın en tatlı varlıklarından birinden bahsedince dayanamadım. Ponçik erkek deyince aklıma her zaman Mucize Doktor ve Aşk Yeniden dizilerinin başrol erkekleri gelir. Hani gülüşüyle kalpleri eriten, nazik halleriyle herkesi mutlu eden ve sevimliliğiyle dünyayı biraz daha şekerli hale getiren o tatlı erkekler. İşte bu ponçik erkekle bir gün karşılaş anında "Aman Allah'ım, kalbim" dersin. O zaman hemen ponçik erkeklerin dünyasına dalalım! 🎉✨🍰
Ponçik erkek sevimli, şefkatli ve içten davranışlarıyla tanınan erkeklere verilen sevimli anlamında bir isimdir. Genellikle bu beyefendiler nazik ve duyarlı bir yapıya sahiptir. Küfür neredeyse bilmezler. Bağırmak, sert davranmak asla onlara göre değildir.

Çok centilmen ve sevgi doludurlar. Onların kibar davranışlarıyla bilinir ve bu davranışlarıyla çevresindekilere huzur ve mutluluk verir. Bal gibi tatlı samimi kişilikleriyle herkesin gönlünü fetheden bir beyefendidirler.🍯
"Ponçik" kelimesi, TDK'de "kruvasana benzeyen, içi marmelatlı bir tür kurabiye ve insan ve hayvanlar için kullanılan bir sevgi sözü" olmak üzere iki anlama gelmektedir. sevimli tatlı ve sempatik anlamlarına gelen bu kelime, genellikle şirin ve hoş davranışlar sergileyen kişilere yönelik bir iltifat olarak kullanılır. Ponçik erkekler de bu özellikleri taşıyan; sevimli tavırları ve şefkat dolu halleriyle ponçik kelimesinin tam karşılığını oluştururlar.😻
Bir erkeğe ponçik dersen onun tatlı, sevimli ve nazik birisi olduğunu ifade etmiş olursun. Ama nahoşluk anlamında kullanılan naziklik ve hareketleri için kullanmamaya dikkat etmelisin.

Karşında çok değer verdiğin bir erkek varsa bu erkeğe yapılan en güzel iltifatlardan biri olacaktır çünkü ponçik kelimesi, kişinin içten ve sıcak bir kişiliğe sahip olduğunu gösterir. Eğer tanımadığın bir erkekten arkadaş çevresinde ponçik olarak tanımlanıyorsa onun sevgi dolu ve dost canlısı biri olduğunu anlayabilirsin.🧸❣️
Ponçik erkekler, genellikle nazik, duyarlı ve sevimli tavırlarıyla bilinirler. Etraflarındaki insanlara her zaman içtenlikle yaklaşır ve samimi davranışlar sergiler. Kimseyi kırmazlar ve arkalarından konuşmazlar. Kendilerine öz bir duruşları vardır.

Çocuk gibi deli doludurlar. "Bir erkek cidden bu kadar iyi olabilir mi" sorusunun cevabıdırlar. Ponçik erkeklerin bir diğer önemli özelliğiyse kibar ve düşünceli olmalarıdır. Sevdiklerine çok değer verirler ve özellikle bu davranışları kendi çıkarları için kullanmazlar.💐
Bence herkesin hayatında en az bir tane ponçik erkek olmalı çünkü kızların verdiği değeri alabilecekleri en cömert beyler onlar. 💖
Tamamen gençlerin türettiği bir hitap şekli diyebiliriz :) Ancak tabii ki kelimenin kökeni ve bir anlamı söz konusu. Ponçik içine elma, reçel ya da krema konularak hazırlanan ve üzerine pudra şekeri serpilen bir Polonya tatlısıdır. Hatta Rusya'da da sıklıkla tüketilir. Bizdeki elmalı kurabiyenin aynısı :)

Gençlerin kendi arasında geliştirdiği bir dilde bu kelime genelde tatlı, sempatik çok sevilesi, ısırılası, minnoş, çocuk ruhlu anlamı taşır. Ponçik demek tatlı kimse demektir kısaca :) Yani sevgilin seni çok tatlı ve sempatik buluyor. Bu nedenle de sosyal medyada yaygın olarak kullanılan ponçik kelimesi ile hitap ediyor. Sevinmelisin :)
İzmirliler bilir bunu sadece. Ponçik kruvasan tarzı elmalı, tarçınlı bir kurabiye türüdür. Buyrunnn
www.izlesene.com/video/poncik-tarifi/6962039
yapta yiyelim o zaman
Tatlı bişey görünce deniyo ki ben seviyorum gayet güzel bence :)
Tatlı, sempatik vb demek :D diğer türlü de böyle bir yiyecek :D

en sevdiğim tatlı inanmıyorummm.
esasen hamurdan yapilmis, içi elmali bir harç, disi da bol pudra sekeri ile dolu bir tatli olmakla birlikte, çok özel bir kadina* atfedilmis müstear*addir bir yandan
Yani? kısa cevap versen?
bir tür yiyecek tatlı adı yanisi tatlım demeye getirtiyo lafı :D
Yanakları hafifçe şişirince yavaşça vurulası yanakları sıkılası şey.
Tatli şirin sevimli.. Ama bunu hangi anlamda soyledigi de önemli
narin, kibar, zarif... beni reddeden kızdan öğrenmiştim vay be
Ponçik bir kurabiye türüdür
Cevap
96Cevap
Gençler kelimenin ses tınısından ve gerçekte bir tatlı olmasından kaynaklı sevimli bir hitap olarak kullanmaktadır. Daha çok sevgili için kullanılan bu hitap çok sempatik ve sevimli olunduğuna vurgu yapan bir kelimedir. Sonuç olarak bugünlerde gençlerin ağzından düşmeyen bir hitaptır.
Benim arkadasim poncik diyo milletin sevgilisi hey yavrum hey djdnnd
Kötü mü anlamı?
Bana neden diyor olabilir sence? Tatlı türünün benle ne ilgisi var?
valla bende bilmiyorum
anlamını bilen kaç kişi vardır:)
www.google.az/search
Tatlı çeşidi
Ponçik (пончик) ruslara ait bir kelimedir, bir tatlıya denir. Sonradan bu tatlıdan esinlenerek kilolo tatlı kızlara ponçik denilmeye başladı. Türkiyede o anlamda kullanılıyordur herhalde.
sadece çocuklara değil, sevilen herkese karşı kullanılabilen sevgi dolu kelimedir. ayrıca tüylü oyuncaklardan pofuduk olanlara denir. ingilizcesi ponchic dir. bir diğer kullanımı da çok yumuşak küçük poaçalara da verilen isim. tişkürler
Ponçik ne ya tam ergen kelimesi bence. Sevimli felan gibi bir şey galiba. Ponçik diyince tatlıymış gibi davranan şişman kız gibi birşey anımsatıyor bana.
aslında bir yiyecek adı. genelde yavru kedilere ad olarak takılıyor. sevimli anlamında kullanılıyor.
Güzel bir çörek. Bayılırım D:
Bana demesindeki amaç nolabilir sence? :(
Açık konuşur musun?
küçükcük, minnoş, ufacık diye hitap edilmek isterken fazla ve abartılan şeylerle dalga geçmek amaçlı kullanılan lakap. ;)
Ponçik
Rusça donut demek yani tatlı bir yiyecek
Seni sevdiğinin göstergesi olarak öyle hitap ediyor
Tatlı ve şirin kelimesini hafifletelim diyerek çıkarılan bir kelime bence ponçik kelimesi yerine şirin demek daha hoş.
evet oyle ama norml bı erkk arkdasım en fazla poncık dıyor çocuk bana şirin demez poncık bıraz daha kapalı oluyor ozmn:)
Belki de.
eski kız arkadaşıma derdim poncik diye, açılımı ise tombik değil, balık etli ve elma yanaklarının dolgun olmasıydı,
Sevimli sempatik tatlı hassas her anlama geliyor 😂
Ruslarin bir hamur isine deniyor o.
Hangi embesil turklere yaydi bilmem.
bende bılmem tatlı cesıdı olduğunu bılıyorum:)
Instagram da ömer tunc efendiden çoook duyarim sor bakalim ona :/
Ponçik tatlı ismi'dir. Rusya Ukrayna ve Polonya'da meşhurdur.
Ponçik tatlısı yazarsanız google'da çıkar.
Teşekkur eder efenim , Bizim Türk mutfağindaki elmali kurabiyeye benzetim.
Anlamsız saçma bir kelime. Sevimli tatlı diyemiyorlar ponçik diyorlar, gereksiz vizyonsuz.
Bilmiyorum.. ama.. sevimli ve yuvarlaksin demek gibi
minnoş sevimli aynı küçük minnak yavru pandalar gibi :)
@CSELİİNN belki de ayı olarak kullanmıştır kim bilir niye sormadın o zaman 😂
@CSELİİNN niye sordun demedim o sana ponçik dediğinde ne anlama geldiğini niye ona sormadın dediydim 😂
@CSELİİNN niye böyle yapıyon simdi bana demiş gibi yapsana be 😂
Küçük, tatlı, sevimli, sempatik gibi anlamlara geliyo daha çok
çok sağol :)
Aha bu

Zaten poğaça gibi dicektim sağol
Temem.
Aslında tatlı bir hamurisi ama biz bunu birine sevimli tatlı demek için kullanıyoruz 😀
Böyle yolunmuş, tiftik tiftik pamuk geliyor aklıma nedense =S
sevimli tatlı gibi bir anlamda kullanıyoruz da sözlükte yoktur heralde :D
Bilmiyorum ama sevimli anlamina geliyo galiba
tatlı sevimli insanlar için kullanılır genelde
Yanakları tombul adeten kilolu ama sempatik erkeklere denir
5 yaşındaki çocuğun bile rahatsız olduğu 20 30 yaşındaki kızların duymaktan keyif aldığı saçma bir kelime
keyıf aldıgımz kesın::) ama saçma mı gorecelıdır ıste:) beyfendı
Ben fikrimi söyledim. Sana göre saçma olmadığı için hoşuna gidiyor zaten
ustu kapalı tatlısın dıyorlar ınsanın hoşuna gıder bence:)
Direk tatlısın dese olmaz mi:))
kız arkdaslrım der zaten ama norml sınıftakı erkk arkdasım bana poncıksın der ::))
:) ne diyeyim duyan mutlu söyleyen mutluysa
hıhı evt:)
Sana ve arkadaşlarına ponciklesmeler:)
o kelıme bana ozel bı kere :))
Cok pardon:) kucuk hanım efendi
nıye kucuk dedınkı sımdı:)
:) büyük musun ki
yanı 20 yasındyım kucugum:)
Yani kucukmussunde:) ama genç kız olmuşsun:)
Tatlı demek ya, genellikle kediler için söyleniyor ama insan içinde söylenebilir; ponçiğim diye :D
Bazı salkların şirinlik yapmak adına kullandıkları tamamen dötten uydurulmuş olan bir zırvalıktır.
Göya çok sevimli, minicik, şirin ve tatlı falan demek oluyormuş akılları sıra
biz popoya boncik diyoruz da cidden anlamini merak ettim :)
çörek ^^

ponçik bol yırtmaçlı elbise demek her yerinde yırtmaç var :D
Ablama öyle söylüyorum ben😂😁
Bir sevgi sözcüğü anlamıyla birlikte tüylü oyuncakların pofuduk olanına denir.
Aptal sevgi gösterilerini ifade eden aptalcık bir sözcük. Çok sinir oluyorum :/
Avuçlamak anlamında genelde erkekler kızlar için kullanır başka anlamıda vardı ama o iyiydi
Saçma sapan bir kelime bence. kendi fikrim kullanan arkadaslarım var ama ben hoşlanmıyorum moda oldu😂
Aynen zaten bir kelime veya baska seyler cok kullanilmaya baslayinca moda oluyor hemen :)
Aynen
Anlamını bilseydin canın tatlı bir şeyler çektiğini anlardın 😇
:):):)::))))) eline alipda miciklamak istedigin maddenin bolumune denir :):)
Bilmiyorum çok da sinir bozucu bir kelime olduğunu düşünüyorum 😂
çörek anlamına geliyor yani: açıkcası,, seni yerim demek istiyor :))
Ergenlerin uydurduğu laflardan biri işte :D yorma kafanı bence :D
benim bildiğim ponçik genel olarak tüylü oyuncaklardan pofuduk olanlara denir.
bir de çok yumuşak küçük poaçalara da verilen isim anlamı da var. sevgilin sana demişse ilk söylediğimi kastetmiştir.
TDK da bir karşılığı olmadığına göre gereksiz bir şey
Böyle yumoş yumoş olan sevimli şeyler geliyor aklıma köpek gibi
İyi anlamı da var kötü anlamı da ama tatlış bir kelime bana göre..
Simit sarayinda bir tatli ve tatli sirin minnaaak tatloş ponçiik
Bu ne demekti pek anlamadim :)
Tesekkurler anladim :)
anlatmaya kelimeler yetmez kendin bak @BlondeScarlet = ponçik :)
Ben ne alaka 😂
@BlondeScarlet ponciksin 🤓
Peki
@BlondeScarlet iki hafta olucak senden yeni nasılım sorusu bekliyorum 🤗
Oldu o zaman biz kalkalım
İşsizlerin uydurduğu bişey işte kezbanın kibar versiyonu
Ne demek oldugunu bilmeyip poncik diyenler bile var
Poncik bir tatli pogaca gibi birseydir
Tatli cocuklara falan denir
teşekkürler :)
Tatlı küçük gösteren kisilere özelikle minyon kızlara
yani ben :)
Pelüş oyuncak nrsist çekimser itici kahpe demek knk
ponçik senin gibi tatlı ve sevimli şeylere deniyor.
İlişkiye girmek sevişmek anlamı var ona göre ponçiklemek
Ya saçmalama istersen burada herkes bu sorduğum şeye tatlı türü dedi sen ne diyorsun ya tabi zihniyet kötü olunca dile de kötü şeyler gelir ;) sende haklısın :)
Zihniyet ne alaka şimdi ben anlamını böyle biliyorum hatta hemcinslerin arasında olan bir muhsbbet bu şimdi gelip bana sataşma zihniyetim seni ilgilendirmez
Ponçik benim kedimin adı. Kendisi çok tatlıdır. 🤗🤗
Tatlı sempatik birini görünce kullanıyolar genelde
herkes cahil cahil konusmus aslinda tatli sevimli demek ben hep kardesime diyorum
Pudra şekerli yemesi güzel bir pastane çöreği.
Bana ponçik demesindeki amaç nolabilir?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?