sizinde hiç aklınıza geldimii , ben hep küçüklükten beri düşünürüm nerde diyee ?
sizcee
sizcee
"Beliki de bu dünya başka bir gezegenin cehnnemidir" diyen Aldous Huxley üstadın cevabıyla eksiye boğdular beni. Bence, yer olarak, gayet net bir konum veriyor.
Cennet ve Cehennem yaratıldı mı ? Şu anda var mı ?
Evet Cennet ve Cehennem şu anda vardır yaratılmıştır. Hz. Adem'in Cennette yaşadığını ve yeryüzüne indirildiğini Kur'an-ı Kerim den biliyoruz..
Cehennem'in varlığını ise Hadis-i Şeriften biliyoruz.
"Demincek Cennet ile Cehennem şu duvarın yüzünde bana arz olundu."
"Cennet bana yaklaştı, o kadar ki, eğer cür'et edeydim salkımlarından bir tanesini size getirecektim."
Cennet ve Cehennem Nerededir ?
Bugün bildiğimiz bütün yıldızlar ve gezegenler birinci kat semadadır. Semalar ise yedi kattır. Diğer katların ise bilinen bu semadan çok büyük olduğu bildirilmiştir. Cennet hakkında Kur'an-ı kerimde ve hadis-i şeriflerde bilgi vardır. Cennetin genişliğinin yer ile göğün genişliği kadar olduğu Kur'an-ı kerimde bildirilmiştir. (Hadid 21)
Bu durumda Cennetin gezegenlerde olması mümkün değildir. Cennet daha yukarı semalardadır. (Deylemi)
kimbilebilirki .. ama düşünce olarak ilk defa düşündüm nerde olduklarını
kimbilir belki madden bi yerleri yokturr...
Cevap
12Cevap
başka bi boyutta aklın hayalin alıyomu senin evrenin bi yerinde cennet cehennem olabileceğini falan nasılki cinleri allahı nurani varlıkları göremiyoruz başka bi boyuttalar cennet cehennemde öyle
bir kavle göre,yanlış aktarmiyim, tüm galaksinin etrafında döndüğü bir yerden sözedilir cennet-cehennem olarak. dünyanın merkezinin de cehenenimn çekirdeği olduğu şekinde de bir kavl vardır.yine de kaynaktan bakıp aktariyim unutmazsam
Belkide şu an halihazırda o mekanlar yoktur; ancak nereye kurulur onu tanrı bilir.
Cennet ve cehennem kıyamet kopulduktan sonra varolucak,şu an ölen insanlar ruhlar alemine gider,ruhu azap çeker,veya huzur bulur..
bence cehennem güneşin ta kendisi
güneş kur anda sekar olarak geçer
ayrıca bu dünya öbür dünya ile ilgili ne biliyorsan burada olacak
sırat köprüsü bile bu dünyada kurulacak
arş tadır yani Allah"ın katıdır ,
arş : yukarısı demek artık manevi acıdan mı yukarısı fiziki acıdan mı yukarısı bilemıcem
Allah katındadır ama cennet ve cehennem kıyamet koptuktan sonra varolcak diye biliyorum ?
Ölen insanlar ruhlar alemine gidiyor,yaratılmış ama kimse içinde yok demek ki..
Ben ölüm ve sonrası kitabını okuyordum yarıda bıraktım :(
Nerden geldiğini bilmiyorsun da, nereye gideceğini nerden biliyorsun? (Not: ateist değilim. Bende çok merak ederim)
herhangi kanaate vardın mı?
hiç gitmedim..bilemicem...
Satürn'ü geçince ilk büfeciye sor
uzayda değil ki onu allah bilir hem
cehennemin dibinde.
bide oraya bak.
arkasındadır
uzayın içindedir
hicbiryerinde.
içinde biliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?