Kız açık biri pek dindar sayılmaz erkek çok dindar ailesi tutucu ama imam kıza aşık olmuş gözü kızdan başkasını görmüyor. İmam biri açık kızla olur mu çevresi falan sıkıntı çıkarır mi? Kız sorun yasar mi erkek çok dindar olduğundan?
Cevabın nedir?
Hadislerde bir insanı dine çeksen cennetliksin derler çoğu da bu kafada, açık bir kızı kapatırsam namaz da kılarsa sevap alırım gibi. Ailesi çok tutucuysa mutlaka sorun olur erkekte kıza bu yüzden çok fazla baskı yapar. Ben asla aşırı dindar biriyle anlaşamam.
02 Yorumla
Soran+1 yılBen de aşırı dindar ya bir de erkek arkadaşlardan kıskanıyor gorusturmiyor pek açık giyindiyse kiz onu kapatmaya çalışıyor
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. Muhtemelen ileri de eşinin kendisi gibi dindar olmasını isteyecektir, çevresi her ortamda bu farklılığı dile getirecektir. O yüzden sıkıntılı bir evlilik. Mutlaka bir taraf düşüncelerini ve yaşam tarzını değiştirmeli ki bu taraf genelde kadın olur.
00 Yorumla
+1 yılEvlenecek kızın yaşam biçimine göre değişir imam ile evlenip evlenmemesi.
yanlız imam neden açık bir kızla evlenmek istemesin, imamları cemaat lideri bellemeyin. Günahı ayrı sevabı ayrı bu işlerin, her imam izzeti nefise sahip değildir ki.01 Yorumla
Soran+1 yılDogrudur
- Aile & Toplum konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılzor olur cunku ımam sana surekli dayatma yapacak
024 Yorumla
Soran+1 yılAşıksa o kadar kisitlamaz herhalde
- +1 yıl
bak canım ask evlenince biter bu adam imam diyosun sen hic bası acık imam karısı gordun mu? ben gormedim
Soran+1 yılGördüm ama adamın 2. evliligiydi karısını çok seviyordu her dediğini yapıyordu en sonunda kadın kafayı kapattı çok dikkat çekiyor diye kapatmış açıkken herkes konuşuyormuş imamın karısı böyleyse millet napsin diyormus kadın en sonunda kapanmış
- +1 yıl
sen seviyosan kapanacaksın canım yapcak bişey yok
Soran+1 yılİşim var desene zaten erkeklerle çalıştığım için çok zıt gidiyor ne yapayım mesleğim inşaat mühendisliği aşık olan erkek de imam, ımamligi birakip başka meslek yapmak için sınava girecekmis tekrar işletme fakultesi bitirdi bu sene hırs yaptı baya bir iyide mesleği neden degistiriyor anlamadim
- +1 yıl
ya bak diyorum sana bırak adamı ona senınle olmaz de bitir gitsin niye uzatıyosun ki erkek mi kalmadı
Soran+1 yılKac defa dedim bildiğini okuyor takmış
- +1 yıl
biz aynı pencereden bakmıyoruz de bitir gitsin zorlamasın seni baskı yapmasın gorusme bence
- +1 yıl
gecici olarak bir sevgili bul ozaman senden sogumasını bekle
Soran+1 yılİyi fikir denemekte fayda var
- +1 yıl
yanlıs anlama ama seni merak ettim imamıda merak ettim yani adam nasıl bir tip senin guzelliğin nasıl yani asık olacak kadar ne vardı sende :D
- +1 yıl
piyasa kız mı yokmus :D
- +1 yıl
bak ben cok akıllı oldugum ıcın her kadın yanasmıyor yanasanda benden akıllı olunca o anda ben yanısmıyorum
:D - +1 yıl
dene tabi yap bir sevgili gecici modda onla takıl gez ona unut beni mesajını vericeksin
Soran+1 yılPiyasa kiz dolu o konuda hem fikiriz de Ne demek istiyorsun neden öyle dedin aşık oluncak kadar ne vardı sende diye
- +1 yıl
yani adam diyorum senin neyine tav oldu insanlıgına mı yoksa fiziki ve yüz güzelliğine mi ask için bişeyler lasım anlatabildim mi
Soran+1 yılOnu Allahla kendisi biliyor bilmiyorum çevremde herkes sever çok iyi çok yardımsever olduğumu söylerler kalbinin güzelliği yüzüne yansimis diyende cok bilmiyorum hersey olabilir
- +1 yıl
şimdi oldu anlasılan guzel ve tadlı dılın iyi yonun gulumsemen cekmis seni ona yardımsever kısımda var bir erkek icin yeterlidir bu ozellikler bundan dolayıdır yani aradıgını sende bulmustur buda ask oluıyor
Soran+1 yılAradığı özellikler bunlardır belkide doğru
- +1 yıl
aynen diyorum ya bu yuzden sen kactıkca gelecek pesinden sen ona mesafeli dur bide sevgili yap kendini sogutmaya calıs cunku sıkınıtılı olur bir imamla senin gibi muhendisin evliligi ben adam kotudur ya da sen kotusundur diye demiyorum dunyalar farklı deneyip pişman olmaktansa denememeyip onu uzmen daha iyidir
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumların için haklısın
- +1 yıl
rica ederim ne zaman istersen mesaj at konusurum :))
- +1 yıl
eig icin tesekkurler :)
Soran+1 yılRica ederim😊
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
13Cevap
+1 yılEvlendikten sonra kapatirim diye düşünüyordur. Peşin peşin söylerim taksit taksit alırım :D
34 Yorumla
Soran+1 yılEvlendikten sonra kapatırım derse e o kızı öyle beğenmiş niye kapatıyor
- +1 yıl
Bence de öyle ama bir imam öyle düşünmez düşünemez. bir kere toplumsal baskı çok daha yüksek onun üzerinde. Sürekli bu konuda sana gelecektir evlenirken ya da sonra taa ki kapanana kadar. iyi düsunmelisin bu konuda yapamam diyorsan sıkma kendini
Soran+1 yılO bana aşıkmış ben gelinligimi de açık giymeyi düşünüyordum dugunde calgili müzikli istiyordum onunla evlenirsem onlara da karisir mi
- +1 yıl
Tanımadan bisi söylemek zor ama olabilir. büyük ihtimal, ailede tutucuymus yani bilemedim ki. Bunlari onunla baştan konuşmalisin ama bu yola girmeden iyi düşün dönüşü çok zor oluyo biliyorsun
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşin polemiğinde değilim bence şöyle dindarlığı giyimle ölçemezsin başı açıktır dindardır, kapalıdır dindar değildir, dindardır ama lafla kalır her türlü işi yapar vs. giyimle falan ölçemeyiz bir de imamda olsa islamda kadın kesinlikle bası kapalı olur diye bir sey var mı sizce olabilir bence olmayabilir sonuçta bası açık pek çok musluman kadın var mı var kadının bası acık ve muslumanmı adam imam yani muslumanmı iki musluman evlenebilirmi evlenir.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKız olsaydım, din adamları ile işim olmazdı. O şimdi, seviyor ediyor iyi de, evlenince, kapanıp, namaza başlamasını dayatacak, efendim erkeklerle toka yapma falan diyecek. Baskı görmek istiyorsa, evlenmesinde sakınca yok.
12 Yorumla
Soran+1 yılErkeklerle toka yapmaya karışıyor ben dinlemiyorum onu aşık olduğu için de bişey diyemiyor sinir oluyor
Cevap sahibi+1 yılOnunla evlenince, daha iyi anlarsın...
+1 yılKarı işi karışık işler.. İmam, yolu sapıtmış :) Benim gibi.. Sırf bu tarz konular yüzünden imam gibi mesleklerden korkmuşumdur, uzak durdum..
01 Yorumla
Soran+1 yılImamligi birakip yeniden sınava girip başka bir iş yapmayı düşünüyormus imamligi birakacakmis bana asik olmus birde işini nden bırakıp başka bir yeri kazanıp calisacaksa artık sacmaliyor iyice
Cikar ama kiz kapanir allahin gorevlerini tam getirmeye calisirsa sorun olmaz onlarda haremlik selamlik var
07 Yorumla
Soran+1 yılHatemi selamlik mi kızın işi var desene
- +1 yıl
Hatemlik degil haremlik selamlik bir misafir geldiginde erkek varsa sen o odaya giremezsin cematlere bagli olacaksin 5 vakit namazini kilacaksin oruclar eksiksiz tutacaksin ve esinle iliskide cok bir sey arama sevismek gibi olsun veya baska seyler onlarda o seyler ters bakilir
Soran+1 yılDemek o yüzden erkeklerle çalışıyorum diye baskı yapıyor yanımızda bitiyor erkek arkadaşlarımla gorusturmuyor. Eşimse iliskide neden öyle olacak ters bakiyorlar bazi seylere değişik gerçekten
Soran+1 yılÇok garip eşiyle yasamicak da bunları kimle yasicak acaba aşık olsa bile bunlar geçerli herhalde çok kötüymus yazdiklarini okuyunca bile sogudum
Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. bir kitap vardi huzur sokağiydi galiba
Onu gerceklesmesinimi istiyor acaba dedim...04 Yorumla
Soran+1 yılNe anlatıyordu kitapta ☺
Soran+1 yılAtv'de dizisi vardı o mu anlatılıyor
+1 yılAçık kapalı amma polemik ettiniz. Ne kapalılar var açıktan beter. İmanla paranın kimde olduğu belli olmazmış
12 Yorumla
Soran+1 yılBen açığım imam olan erkek bana aşık ben cekiniyorum olmaz diye
- +1 yıl
Bende kapalıyım çok piçi yola getirdim. Olmaz diye bişey yoktur.
ben şahsen evlenmezdim ama imam da olsa kendi tercihi canım
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden evlenmek din aşırı dindarlar o yüzden mi
:D imam olan illa kapalı mı istemek zorunda öyle bir yemin falanmı ediyorlar :D mesleğe başlarken
05 Yorumla
Soran+1 yıl😃edi ile budu gibi el ne der imamın karısı açık makyajlı falan filan
Soran+1 yılBen açığım imam bana aşık olmuş kendi gibi biri olsaydı keşke onun için hem benim dinde pek iyi sayılmaz onu ugrastirmak istemiyorum vakit kaybi olur
Soran+1 yılDogruda yine de zıtlik iyi birsey degil
Muslumanim diyosan ne onemi var imam olsa bile adam dinen caiz nolcak
05 Yorumla
Soran+1 yıl☺ben açığım o bana asik olmuş neden ben kapalı birileri varken diyorum
Soran+1 yılAşkı bulmustur aklinca yakında kapan işi bırak evinde de otur çocuklarına bak da der
Soran+1 yılEvet diceni biliyorum o kendine öyle birini bulup aşık olsun bana değil
bizim köyün imamı istediği kızı babası vermeyince o da kaçırmıştı. sonra barıştılar
04 Yorumla
Soran+1 yılHaha burada kiz istemiyor gibi onu napcaz😀
Soran+1 yılHayatı boyunca tek bir kizla cikmamis bana aşık birde ben açığım onun çevresindeki herkes kapalı
bence olmaz yani sıkıntı imamın hanımı açıksa milletin ki nasıl olur derler
111 Yorumla
Soran+1 yılKiz açık makyajsız dışarı çıkmaz kiyafetine ozen gösterir imam neden kapalı değil de açık kızı tercih etti
Soran+1 yılMaalesef ben açığım biz onla çok zittiz neyime aşık olduysa
Soran+1 yılBen imam olduğu için uzak duruyor um yoksa iyi biri de hayat şartları farklı
Soran+1 yılOna karşı bir şeyler hissediyorum hoşlanıyorum ama korkuyorum baskı altında olucam diyede
Soran+1 yılBenimle uğraşamaz benim dinim zayıftır okulda bile din dersinden kalırdim bütün dersler 5ti din zayıftı bir de imam aşık oluyor neler gorcez bakalım daha
Soran+1 yılO benden hayat sartlarimi değiştirip kapanmami isticek ben zor durumda kalicam
evlenipte imana getirirse ne mutlu ona yok getiremez ise hali yaman
011 Yorumla
Soran+1 yılImansizmiyim ki ben de imana getircek
Soran+1 yıl☺Ben yanlış anladım kusura bakma ozaman☺arkadaşlarım da farketmis bu kiskanclikla seni çarşafa da gerer diyolar korkuyorum acikcasi acik dediysem mini etek şort filan giymem disarida bir tek kafayı kapatması makyaj yapmaması var ama gitseydi kapalı birine aşık olsaydı neden ben diyorum
Soran+1 yılBilmiyorum ya hersey ilk görüşte başladı ilk gördüğü günden beri değişik ben olumsuz baktım imam olduğu için, sınava tekrar girip kazanıp başka mesleğe geçmeyi düşünüyor ımamligi birakicakmis insan işini birakirmi
Soran+1 yılAçık birine aşık olduğu icinmi ben onu imam olduğu için reddettim zittiz diye o da mesleği değiştirecek bu sene bana inat kaldigi yerden işletme fakultesi bitirdi diplomasını da bana getirdi ben de hayırlı olsun ne diyim dedim o da bozuldu
Soran+1 yılTakintili işte gitsin kendine göre birini bulsun ben kisitlamaya gelemem hayatı zehir eder
Soran+1 yılBir de inşaat mühendisiyim is gereği erkeklerle çalışıyoruz genelde o bunu hazmedemiyor işi biraktirirda onun oylesi ben bütün gün evde oturup koca bekleyemem kendimi çok kötü hissederim psikolojimi bozar bu durum
Aile & Toplum konusunda 463 cevap paylaştı. cuma hutbesinde eşleriniz başlarınız örtsün demekten bir ömür mahrum kalır :)
00 Yorumlaonun kararı ya da açık kızı kapatacaktır
04 Yorumla
SoranSevabı girceni dusunuyordur
Soran+1 yılZorlamiyor artık ben istemiyorum onu
Kertenkele mi izledin kız
12 Yorumla
Soran+1 yılYoo imam bana aşık ben açığım sorun orada ben de zor diyorum
+1 yılİmam seviyorsa aşıksa sorun yoktur bize laf duşmez
01 Yorumla
Soran+1 yılOnlarda pek aşk olayı olmuyor normalde
Gönül bu söz geçmez ki :D
01 Yorumla
Soran+1 yılOf ya aşıkmış bir de
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Ileride seni namaza baslatir ve kapattirir
01 Yorumla
Soran+1 yılOrası öyle de ben baskı altında yaşayamam onu istemiyorum
Aile & Toplum konusunda 897 cevap paylaştı. O iş olmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- Aile & Toplum konusunda 498 cevap paylaştı.
+1 yılAsla.
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Uymayız, anlaşamayız, dindar insanlarla hiiiiiiiç anlaşamam.
- +1 yıl
Gizli Üye(36-45)+1 yılgönül işi bu
01 Yorumla
Soran+1 yılHep zıtlik peşinde bu gönül işleri
evlenirim valla :)
04 Yorumla
Soran+1 yılÇok baskıcı muhafazakâr olurlar hersey kısıtlı olur sıkıntı olur gibi
Soran+1 yılBen inşaat mühendisiyim genelde erkeklerle çalışıyorum bu onun için benim için de sorun o yüzden sıkıntı olur
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılsanmam :D
11 Yorumla
Soran+1 yılHımm anladım
+1 yılKalp bu ya
02 Yorumla
Soran+1 yılPeki bir kıza aşık olmasi için hangi özellik olmali
- +1 yıl
Ordan bakinca imam gibi mi duruyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenirdim
00 Yorumla
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > İmamlık yapmış biri açık bir kızla neden evlenmek ister? Kızlar imamla evlenir miydiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım