Her iki durumu da yaşayan var mı?
Yani platonik aşık nasıl hisseder karşılıklı duygular belli olan aşık ne hisseder?
Yani platonik aşık nasıl hisseder karşılıklı duygular belli olan aşık ne hisseder?
karşılıklı aşk sosyalizim gibidir sen seversin o sever aynı duyguyu aynı miktarda paylaşırsın acıyı aynı anda aynı miktarda yaşarsın mutluysan o da senin kadar mutludur ama platonik aşk kapitalizm gibidir acımasızdır vicdansızdır adaletsizdir.. sen onu düşünürsün acı çekersin yanında olsun istersin o seninle aynı duyguyu paylaşmaz gider başka biriyle gününü gün eder onunla mutlu olur sana da uzaktan bakıp ah zavallım der ama hiç bir çaba göstermez sen de mutlu ol demez umursamaz..
İstediğim cvap buydu sanırım :) karşılıklı aşkta şu anda ne hissettiğini merak ediyorsun ama aslında o da senin gibi hissediyor değil mi. Bu genelde dogru mudur?
aslında kimse tam anlamıyla karşındaki onu seviyor mu sevmiyor mu anlayamaz ki çok extrem durumlar vardır dara sevda dedikleri ilgi çok fazla olur da anca öyle evet bu beni gerçekten seviyor dersin.. ama dediğimiz gibi adı üstünde karşılıklı aşkda herşey karşılıklıdır :D normal şartlarda olması gereken budur en azından :D
Doğru söylüyorsun adı üstünde :D ama sevdiğini biliyorsun. Bazen öyle anlar oluyor ki çok fazla düşünüyorsun çok fazla aklına geliyor yani belki 1-2 dk sürmüyor ama daha yoğun hissediyorsun duygularını. Yani bu anlar da karşıdaki de seni düşündüğü için mi bu kadar yoğun oluyor acaba.
yok ya onla alakası sen seviyorsan olay bitiyor aklımıza gelmesi bizim ona duyduğumuz arzudan kaynaklı yoksa aaa oda kesin beni düşünüyor demek polyannacılık bana göre.. bir de sevgi işlerinden karşılık beklememek gerektiğine inanıyorum biz seviyoruz die o da sevmek zorunda değil elbette ama bir ilişki içerisinde bulunuyorsak iki kişinin de özen göstermesi gerekiyor yoksa o ilişki zaman kaybına dönüşür gerek yok öyle durumlara kimse kimseye katlanmak zorunda değil.. kader diip yoluna devam etmeli insan
Kalp kalbe karşı olayına inanıyorum ben tabi doğruluğunu nasıl öğrenirim bilmiyorum :D
Kesinlikle sevgi zaten karşılıksız olduğu zaman değerlidir. Teşekkür ederim yorumların için :)
rica ederim... allah karşılıklı sevgi nasip etsin herkese :D
Amin :D
En guzel aşk bence platonik ask, sen onu masumca seversin onun haberi yoktur hiç üzmez hic aldatmaz hic yalan söylemez...
Güzel ve farklı bir bakış açısı :)
Birinde gözünde mükemmel kalmaya devam eder, diğerinde yavaş yavaş anlarsın ve gerçeğe dönersin tabii yersen.
Plotonik aşkta sadece sen acı çekersin, karşılıklı gerçek aşkta ikinizde acı çekersiniz
Çok doğru ya :(
Yaşadında mı böyle bir şey söyledin yoksa tuttu mu?
Teşekkür ederim
Cevap
16Cevap
Platonik aşk tek taraflı olduğu için hep bir beklentin olur. Beni sevse bana baksa gibi olmayincada acı cekersin. Ama aşk iki kisilik olduğu için hepsi karsilikli dir. Sürekli birini düşünüp dusunulmemek gibi bir sıkintin olmuyor.
platonikken o kişiyi kendi kafamda kurduğum şekilde hayal ediyorum ama karşılık alınca onu daha iyi tanıyorum ve genelde düşündüğüm gibi biri olmadığını görüyorum soğuyorum ve mutsuz son
Diyelim ki karşılık alınca da sevdin. Ben platonikken hissettiğin duygularla karşılık aldığında ki hissettigin duygu arasında fark var mı yok mu onu merak ediyorum
baştaki heyecan kalmıyo monotonlaşıyo ilk zamanlar insanın içi kıpır kıpır oluyo ay elimi mi tutcak ay öpücek mi sonradan zaten hepsini yapıyosun
Karşılıklı platonik aşk diyorum 10 numara 5 yıldız olurdu :D
Neşeli olmak güzel :D
Karsilikli askda kiymet biraz daha az biliniyor halbuki gozlerini acip bir etrafa bakmalilar ve ellerindekilerin kitmetini bilmeliler
Platonik aşk yürek ister. Emek ister ve en önemliside azim ister. Yani her önüne gelen platonik olmayı beceremez.
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin…
Beklentisiz…
Korkun ne olabilir ki?
Kaybetmek mi?
Hep yalnız değilmiydik zaten…
bir bakima cildirtyor bir bakima kafan rahat oluyor ya trip derdi yok kavga gurulutu yok ama bir sey olunca kendi kendi yiyorsun o ayri bir sey
Platonik cok zor * cocugunsa bende gozu var diye sevinirken arkadasima yavsamasi soxkks
Ikisinde de bir yerden sonra acı cekiyorsun fark yok bence.
Platonik aşkta bir taraf nötr diğer taraf mutsuzdur.
Karşılıklı aşkta her iki taraf mutludur.
platonik aşk bir bakıma güzel sürekli bir heyecan var mevzuda, karşılıklı aşk bu zamanda çok zor
Birini yaşayamazsın.. birini de doya doya yaşarsın en büyük fark :) ;)
Gerçek aşk platonik olandır.
Mast yapmakla seks yapmak arasındaki fark gibidir :)
her iki durumda da aşkı yaşamak güzeldir ama birinin sonu mutlu son diğerininki hazin sondur
Karşılıklı aşk mutluluk verir platonik ise sevene acı çektirir.
Biri televizyon izlemek biri görüntülü konusmak :)
karşılıklıysa ona sarılırsın platonikse hayaline
Platonik adamı derbeder eder :)
Öteki etmez mi?
Biri tek tarafli biri karsilikli
Platonik aşk tek kişilik, diğeri çift ;)
Biri tek taraflı digeri çift taraflı basit yani
Ikisini de yaşadım platonik daha zevkli
Bne platoniğim daha çok çekiyon ne olcak
Yani acı çekiyon :)
platonik yaşandı ama karşılıklı hala beklemede
Hepsi aynı çukurun boku
ikisi de boka benzer
Fark ykķ
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar