Şahsen benim mantığım mezhepleri algılayamıyor, yani Peygamber zamanında da mezhep yoktu daha sonra çeşitli çeşitli mezhepler ve buna karışık haram helal olayları çıktı, ben namaz kılınışını nasıl öğrendiysem ona göre kılıyorum aynı şekilde abdestimi ona göre alıyorum ama mezhep konuları bana saçma geliyor kısacası. Sizce de mezhepsiz olan kişi dinsiz midir? veya dinsizliğe yakın mıdır?
Cevabın nedir?
Bence bu konu tamda yorum yapması bile tehlikeli ve insanı günaha sokabilecek çok hassas bi konu.Ama Yaradanın affına sığınarak kendi düşüncemi paylaşmak istiyorum.Mezhep konusu ne Kuran-ı Kerimde nede Efendimiz Hazretlerinin hadislerinde geçmiyor ,İmam ünvanıyla anılan İslam alimlerinin Hadis kitaplarında geçiyor ve anladığım kadarıyle Ebu Hureyre r.a. dan aktarılan Hadislerin ki (kendisi en sağlam hadis kaynağıdır ), eksik yada çarpıtılarak ilerdeki nesillere geçmesinden kaynaklanan bir durumun süre gelmiş halidir . Günümüz Hocalarının söyledikleri 4 HAK MEZHEP olduğu ancak dierlerinin Haram a düştüğü yönündedir.Ama Haram ı Helal i de hakkıyla bilebilecek yalnız O yasakları koyan ve onun elçisidir .Gel gelelim toplumda yaygın olan Sunni yani Hanefi mezhebine göre ibadet eden bizler aslında bir mezheb e değilde Efendimiz Hazretlerinin Sünnet lerine Biat edip Onlara göre ibadet etmeye gayret göstermekteyiz ki doğrusu bence budur.Ama doğrusunuda eğrisinide ancak Rabbimiz bilir biz bilmeyiz.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet katılıyorum.
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 650 cevap paylaştı. Alakası yok arkadaşım..İçinden geldiği gibi ve dini kurallara göre yapıyorsan ibadetini sorun yoktur..Mezheplere takılma..
13 Yorumla
Soran+1 yılYani Kur'anda geçtiği gibi rükuyu da yapıyorum, secdeyi de.
Soran+1 yılAmin.
+1 yılBunu araştırdım da. Hz muhammed zamanında mezhep yoktu.Çünki zaten peygamber direk birinci ağız olarak hayattaydı. Vahiy devam ediyordu.
Allah için hukum birdir haram veya helal net.Vahiy kesildikten sonra meydana çıkan yeni olaylar olmuş.Peygamber hayatta yokken. Bunlar sahabe tarafından farklı yorumlamıştır.Haram ve helali sabit tutup kendi görüşlernce devam etmişler. Fazla araştırma şeklim olmadı bunları az çok hatırladım.25 Yorumla
Soran+1 yılEvet genellikle işte İslam kesin kurallar koymamış bu konular hakkında çok katı bir din yapmamak amaç veya kültürel farklılıklardan dolayı...Kimisi su bulamaz işte kanarsa bir tarafı abdesti bozulmaz kimisinde bozulur..Veya yiyecekler haram helaller değişiyor vs...Benim mantığım almıyor şahsen din içinde din gibi bir durum. Ayette de bölünmeyin der ama mezhep farklılığından dolayı savaşan da çok olmuş...Bölünme derler her yönden bölünmemek demektir benim ayetten anladığım bu en azından.
- +1 yıl
Mezhepler aslında kolaylaştırmak için var diyor. Ama dediğin gibi çok soru var benim kafamda da.
Soran+1 yılKolaylaştırmanın içinde Kur'anda bile atıyorum yılan balığı yemenin haram olup olmadığı yazmıyorken bir mezhebe göre haram, diğer mezhebe göre helal denmesi bence Allah'ın yerine karar vermektir. Alimlerde kul nihayetinde yanlış da yapabilirler değil mi ama...
- +1 yıl
Zaten orada başlıyor nokta. Vahiy kesildi. Sonradan bu olay çıktı yılan balığı yeme olayı. Haram mı helal mı belli değil diyelim. Hemen alimlere sorarlar sanırım. Hadislerden veya ayetlerineden tekrar bakın hesabı. Araştırır yenileiblir der ( yerleşim alanı ve iklimle de alakalıymış hayat şartları cart curt)
Diğer alim ise farklı. Yani benm anladığım bu. Kendi fikirlerim değil. O yuzden bilmeden de yorum yapamam. Şuan araştırmaya başlıyorum.
Soran+1 yılEvet öyleymiş bende baktım ona garip ya ne bileyim böyle ayrımlar din içinde yakışmıyor. :/ Bir şey elde edersen haber verirsen sevinirim.
Dine sonradan sokulan hiçbir hurafeye inanmıyorum.Mezheplere göre değil kuranın emirlerine göre hareket edilmeli.Emeviler'in Müslümanlığa soktukları fitnedir mezhep.
32 Yorumla- +1 yıl
Ve ayrıca İslam dünyası Muaviye ve Yezit yüzünden bölünmüştür.
Mezheplere bende karşıyım.
Soran+1 yılEvet haklısın.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
10Cevap
Sözlerinizde doğrularda var yanlışlarda.Sizi bu noktaya iten belkide mezhebi dinin bizzat kendisi gibi algılayan insanlar dan dolayıdır. " Mezhepsizlik dinsizliğin köprüsüdür. " hayır mezhepsizlik dinsizliğin bir köprüsüdeğildir. mezhepler peygamberin vefatından uzun bir zaman sonra zarurete binaen ortaya çıkmış görüşlerdir.bu sözü mezhep imamlarına söylesen buna ilk karşı çıkcak olan onlar olurdu.kısacası mezhep dinin aslından değildir ama avam olan insanların dinlerini daha iyi yaşamaları için bir kolaylıktır. meseleye böyle bakmanız daha faydalı olacaktır
113 Yorumla
Soran+1 yılTamam öyle de kolaylaştırmanın içinde haram helal olması saçma değil mi? Kolaylaştırma da o konuda herhangi bir hüküm yoksa Kur'anda haram helal olayını alimler koymamalı.
- +1 yıl
Mezheplerin görüşleri kuran ve sünnetten bağımsız değildir, bir mesele üzerinde kesin bir nas varsa bir mezhabin ona aykırı bir görüş belirtmesi söz konusu değildir. mezheplerin alanı daha çok ictihat la alakalıdır. içtihat ise zanni deliller( anlamı ihtimalli olan kelimeler) üzerinde yapılır.eğer isabet ederse iki sebap hata ederde bir sevap alır. yani ihtilaf teferruattadır. üzerinde açık bir delil bulunan bir meselede farklı bir görüş belirtme durumları yoktur.
Soran+1 yılDin içinde bir din varmış haberim yok ilginç.
Soran+1 yılDin var diyorum İslam olarak onun altında da Alimler işte böyle ayrılıyor, sözlerden anladıklarını yorumluyorlar falan...Garip yani..Din içinde din demek bu. 1 sevap 2 sevap olayı da ayrı bir şey.
- +1 yıl
bunu din içinde din değil dinin bir zenginliği olarak algılamak gerekir. kuranda ve sünnette herşey açık ve net olsaydı bu ilimlere olan rağbet olmayacak ve asırlardan beri binlerce alim yetişmeyecekti. nasıl olsa hüküm bellidir diyerek konu kapatılacaktı. yani böyle olması müslümanları daha fazla ilme kafa yormaya itmiştir. bir sevap iki sevap meseleside hz. pergambere ait bir sözdür. ihtilaflar sahabeler zamanında da omuştur, mezhepler bu ihtilafların sistematize edilmiş halıdir,
- +1 yıl
amelde birleşemiyeceğizde neyde birleşicez.önce içerde birlik olmak gerekmezmi.
Soran+1 yılİlme kafa yordum da ne oldu dinsiz oldum çıktım. :/
Soran+1 yılBenim mantığım almıyor birisinin bir şeyler demesine gerek yok ki. Benim babam imam hatip mezunu, dedem de imam onlarda aynı şeyi diyorlar ve ben anlamıyorum...Hadi onu geçtim zamanında Kur'an kursuna gittim namaz kılmayı da orada öğrendim eee niye o zaman tek düze namaz çekli öğretiyorlar yani madem farklılıklar sorulması icap eder ama hiç mezhep konusunu duymadım şahsen...Ben anlayamıyorum anlayamıcam da.
- +1 yıl
aslında en doğrusu dellerin köküne inmektir. yani delili bizzat kanağın kendisinden almak. özellikle bizim ülkemizde mezhep olmazsa olmaz bir şey olarak algılanıyor, bu doğru değil, anank dinden bi haber insanların delillerin kaynağına inmesi söz konusu değil, dolayısıyla bazı insanla için zaruret haline gelebilir. sonuzun cevabı ise: böyle olmasının sebebi bilgisizlikti başka bir izahı yok
- +1 yıl
iyide itikatta birlik var ne kadar denebilir.şiiliğin bir kolu olan nusayrilere ne diyeceğiz peki.
Benim bildiğim kadarıyla İslamdaki mezhepler hristiyanlıkta olduğu gibi tamamen birbiriyle zıt, çatışma içinde değiller. Peygamber Efendimiz'in davranışlarını imamlar farklı farklı yorumlamış. Biri namaz kılın derken diğeri hayır gerek yok kılma demiyo. Uygulanışta ufak tefek farklılıklar var.
17 Yorumla
Soran+1 yılBu sözü söyleyen bence namazı kılmaz falan diye yorumlamış..Nasıl kılacağını bilmiyor gibi düşünmüş sanki.
Soran+1 yılBirisi bir söz söylüyor herkes bir mantığa göre yorumluyor bunu anladım o linkten. :/
Soran+1 yılDin içinde din gibi bir şey bu bence..Saçma değil mi?
- +1 yıl
Cevabı burası galiba: "Çünkü Mezhep, din� hassasiyettir, din hakkında konuşmanın ve din� bir hüküm vermenin kuralı, çerçevesi ve sistemidir. Mezhep, metot demektir; mezhepsizlik ise metotsuzluktur. Metotsuz, kaidesiz yapılan her türlü faaliyet ise karmaşaya ve yanlışlığa düşmeye mahk�mdur. "
Soran+1 yılYılan balığı yediğim için cehennem ateşinde yanacak mıyım acaba...İlginç şeyler vesselam.
Hurafe bunlar bknz : "Doğrusu Kur'an, sana ve kavmine bir öğüttür. İleride ondan sorumlu tutulacaksınız." ZUHRÛF - 44 Kurandan sorumlu tutulacakken böyle saçma sapan şeylerle dinini zorlaştırmanın anlamı yok kuranda varsa vardır, yoksa yoktur sen kurana sarıl sadece :)
11 Yorumla
Soran+1 yılBölünmeyin der hem de Kur'anda görüyoruz ki mezhep için bile savaşan var.
+1 yılRum-32. Dinlerini parçalayan ve bölük bölük olanlardan (olmayın. Bunlardan) her fırka, kendilerinde olan ile böbürlenmektedir. Ali İmran-103. Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Ali İmran-105.
45 Yorumla
Soran+1 yılBence de...
- +1 yıl
dahasıda varda ben yazmadım:)kuran da yazıyor zaten.aklı olan okur öğrenir.mezhepler bildiğin siyaset aracı olmuş bugün.hele iran tam bir felaket.
Soran+1 yılKatıldım.
+1 yılBenim de mantığım almıyor.
Her zaman söylediğim gibi Kuran'da herşey yazıyor zaten.
Ayrıca dinsizlik konusunda bir kul'un karar verme yetkisi yoktur. Allah karar verir o konuda.12 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle..Bazı imamlar ermiş sanırım.
- +1 yıl
Bizim önümüzde kaynak var, başka bir şeye de ihtiyacımız yok :)
benim caiz olup olmadığıyla ilgili fikrim yok ama senin için google a yazdım bu çıktı: link
126 Yorumla
Soran+1 yılUlu-l emre demek Arapça'da ulunun emri demek yani Allah'ın emri demek...İmam emri demek değil.
Soran+1 yılMadem böyle ise Ulü-l emrelerin kim olduğunu nereden bilicez peki?
- +1 yıl
alimleri nerden anlıyacağız demekle aynı anlamda. bunun için bol bol dini kitaplar okumamız gerekir.yoksa bu devirde sapık itikatlı birçok alim var hem dini bilgileride iyi.bu yüzden çok okumamız lazım mesela ben 18 cilt kütübi sitte okudum ayrıca sayısız tasavvuf kitabı ve mücdehit alimlerin kitaplarını okudum
Soran+1 yılSonuçta kul...Kul yanlış yapamaz mı? yapar elbette...Böyle haram helal olayı bir mezhebin içinde olması tehlikeli, Allah'ın yerine hüküm vermek demek bu.
Soran+1 yılBunların Allah ile anlaşması mı var acaba? Veya niye bunlar Peygamber olarak geçmiyorlar da Alim olarak geçiyorlar? ilginç yani...1 sevap 2 sevap falan nerede geçiyor bunlar ya..
Soran+1 yılYukarıda da birisi demiş onu...Garip şeyler.
- +1 yıl
aslında islam dini tam teslim olmamızı istiyor.ondan dolayı böyle hadisler var.mesela islamda şöyle bir hadiste var:eğer başkanınız namaz kılıyorsa o zalim bile olsa ona itaat edin .bu hadis sabittir.hatta peygamberin vefatından sonra haccac bin zalim başkan oluyor. halka kan kusturduğu için bu lakabı vermişler.ama halk bu hadisten ötürü ona itaat ediyor .ölümünden sonra halkta onunla ilgili nefrettten başka duygu kalmıyor
Soran+1 yılTeslimiyetim var da mezhebim yok. Kabul edemiyorum.
Soran+1 yılNefs zaten dinin temeli yani..Neyse ben dinsizim herhalde.
Soran+1 yılDüşünemiyorum malesef neyse bunun için dinsiz olacaksam olayım ne diyeyim.
Soran+1 yılCevap için teşekkürler ayrıca..
Soran+1 yılBenim mantığım almıyor birisinin bir şeyler demesine gerek yok ki. Benim babam imam hatip mezunu, dedem de imam onlarda aynı şeyi diyorlar ve ben anlamıyorum...Hadi onu geçtim zamanında Kur'an kursuna gittim namaz kılmayı da orada öğrendim eee niye o zaman tek düze namaz çekli öğretiyorlar yani madem farklılıklar sorulması icap eder ama hiç mezhep konusunu duymadım şahsen...Ben anlayamıyorum anlayamıcam da.
Soran+1 yılBak sen kitap okumuşsun o kadar alimlerin yüksek olduğunu kabul et diyorsun ben onu okusam da kabul edemem yani olmuyor mantığıma oturması lazım.
- +1 yıl
namaz görerek öğrenildiği için farklılıklar yok varsada az var. mezheplerdede çok büyük farklılıklar yok sadece şekil farklılığı var mesela biri demişki şafi demişki kadının başörtüsüz olduğunda bir erkek görürse abdest gider hanefi demişki gitmez bunlar inanca yönelik farklar değil şekle yönelik farklar
Soran+1 yılTamam işte şekilde bahsediyorum..Kimisinde sünnetin ilk rekatında sübhaneke yerine direkt Fatiha okunuyor veya başka şekilleri de var yani bunların farklılıklarını ben görmedim Kur'an kursunda tek düze öğretildi. Madem mezhep var ona göre öğretilmesi gerekirdi diye düşünüyorum...Veya yeme içme olaylarında helal haram olayları var bunlar büyük farklar bence. Ben şimdi yılan balığı yediğim için cehennemde yanacak mıyım yanmayacak mıyım? belli değil...
Soran+1 yılKibir ile alakası yok öğrenmek istiyorum hepsi bu. Öyle olsa secde etmem.
- +1 yıl
:D yılanbalığı konusunda bir bilgim yok ama şöyle söyliyim kim ne derse desin dinin asıl amacı nefs teskiyesidir.nefsini yontmuş bir insan itaatkar olur itaatkar olan bir insan dinin tüm kurallarına uyar dinin tüm kurallarına uyan biride yılanbalığı yemez aslında bu böyle özetlenebilir bu durumda ebu hanife bazı deniz canlıları insan asaletine aykırıdır yenemez demiş diğer imamlar yenebilir demiş ama tabi bunun takdiri Allaha kalmış Allaha en yakın olanınız Allahtan en çok korkanınızdır(hadis)
Soran+1 yılHe işte biri öyle diyor biri böyle saçmalığın daniskası...Neyse artık kısacası bunun için dinsiz olacaksam olayım. :) iyi geceler...
benim durumumda şuan ateistliğe doğru gidiyor aslında ateist olmak istemiyorum ama bazı duyduğum söylemler saçma gelmeye başladı ne biliyim kafam karışık
16 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi söylemler mesela?
Soran+1 yılTanrının varlığına inanıyor musun inanmıyor musun bence ilk önce bu soruya cevap ver...Hakkında hayırlısı olsun.
- +1 yıl
İnanıyorum tabi ki ama artık eskisi gibi değilim pek fazla öenmsemiyorum gibi geliyor örnek veriyim mesela ezan okunurken önceden saygıdan müziğin sesini kısardım veya yattığım yerden kalkardım ama şuan bunların hiçbirini yapmıyorum.En son ne zaman vumaya gittiği mi unuttum.Bu aşırı dinci takılanlar bağnazca dini savunanlar bi b.k bilmeden kualktan dolma laflarla savunanları gördükçe dahada soğuyorum ve gülüyorum onların o hallerine.Birde bi atesit arkadaşım var onunda etkisi olabilr benim üzermde
Soran+1 yılAnladım..Kimsenin etkisi altında kalma bence, kendin oku, kendi kalbini dinle en güzeli.
+1 yıldedem rahmetliye mezhep soruldugunda biz mahammediyiz derdi islam çeşitli sıfatlarla ayrıştırıcı degil birleştiricidir mezhep din degildirki mezhepsizlik dinsizlik olsun
12 Yorumla
Soran+1 yılYani Kur'anda geçmiyorsa benim diğer konulara karşı hep bir şüphem vardır.
- +1 yıl
tabiki kuran temeldir orda yazmayana inanma hatda çeviren kişi bile önemli yazarına güvenmediğin kişilerin kitaplarını alma bir kısım yazarlar abartıp bizleri yanıltıyor
+1 yılAbestle iştigal bir cümle kurmuş, kim zırvalamışsa işsizin tekiymiş sadece onu algıladım.
15 Yorumla
Soran+1 yılAdam bence düz mantık kurmuş. Mezhepsiz olan nasıl namaz kılacağını bilemez, abdestini alamaz tamam bu dinsizdir demiş..Sanki kendisi Rab. :/
- +1 yıl
Ya da kendi mezhebine taraf çekmek için böyle bir girizgahla koyuldu işe. Mezheple dini karıştıranlar hep cahi görünür gözüme, insan bu kadar mantıksız olamaz arkadaş. Aynı yaratana inanıyorsun, hangi mezhepten olursan ol adı islamdır. Bi dönemde gelişen olaylardaki taraf yeni bir din oluşturmamış ki, sadece haklı haksız bölünmesi olmuş.
Soran+1 yılAyetlerle çelişiyor ki..Bölünme der Kur'an bunlar böyle şöyle diyor...Saçmalık yani...Namazda olması gerekenler yazıyor rüku, secde...vs yani böyle yiyeceklere kadar haram helal olayı saçma.Bence de kendi mezhebine çekmeye çalışıyor olabilir.
- +1 yıl
Kesinlikle, kutsal kitap bir taneyse bu din için yapılacak ibadetler de bellidir. İnsanların işgüzarlığı biraz da.
Soran+1 yılKatılıyorum sana.
hiç de dinsiz değildir vede yakında değildir.bir konuda RASULLULLAH (s.a.v) nin davranışı ne ise ona göre amel etmek en güzeli.
20 Yorumlamezhep dediğin Hanefi mezhebi gibi Allah ın yolundan Muhammed in ümmetinden şaşmıyor sa mezhep olarak sadece Hanefi mezhebi derim Büyük Alim İmam-ı Azam sadece o yolda bir yağmur damlası Önceliğimiz Allah sevgisi
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 679 cevap paylaştı.
+1 yılılımlı islam bir mezhep midir değil midir?
13 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir mezhep duymadım.
- +1 yıl
Gülen cemaatinden bahsediyorum. bu cemaate bağlı kişiler çıkarsa onlara sormak istedim. yani mezhep olarak görüyorlar mı bilmiyorum. merak.
Soran+1 yılOnlar ayrı bir tel.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > " Mezhepsizlik dinsizliğin köprüsüdür. " bu söz hakkında ne düşünüyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler