Aşağıda yukarıda Alevilere düşman olanlara geneldir cevabım. Ayrıca soran, cahiliyetinle OKU emi.
Uzak dururum diyenler; Niye alevi ne yaptı sana? Senin ayrımcılık yaptığın milletinde o bütün ithamlarla suçladığını aleviler diye çok mu dini bütünsünüz? Ne oldu 2 namaz kıldın Allahın huzurunda , sen benden üstün mü oldun? Ne oldu senin soyundan olanlar tecavüz etmedi mi? Cünup gezmedi mi? Camiden mi çıkmadı ya da ibadetinden mi ödün vermedi? Kuzenlere akraba akraba ilişki düşünmedi mi? Yoksa sokakta her gördüğüne yan bakmadı mı? Neden Alevi denince dinsiz imansız kültürsüz olunuyor? Bre cahiller, Kur-an ilmini bilmeden konuşmayın; hz. Ali camiide öldürüldü de biz camiye girmeyiz diyen embesillerle herkesi de bir tutmayın. Ne ben doğarken seçim hakkım vardı ne de sen. Ama ben Kitabım Kuranda mezhepçilik görmediysem, ben Hz. Muhammed s. a. v. ne sünnet, ne hadis emir buyurdu ise ona uyuyorsam, ibadetimi herkes gibi Hz. Muhammedin , Hz. Ali ile birlikte kıldığı ve bütün ehli beyti- ashabı ve ümmetine öğütlediği gösterdiği gibi kılıyorsam SEN KİMSİN l*n BENİ KÖTÜLÜYORSUN? sen kimsin ki bana kuranda mezhep yokken bilmediğinle ayrım yapıyorsun? Ben camimede gider, namazımı da kılar, orucumu da tutar, Allah izin verirse haccımıda yapmaya adamış biriyim sen kimsin? Cahil cüheyla beyinler topluluğu. Bak ben Kur-anda hangi ayet hangi hikmetlere sahiptir bunu çok iyi bilen, siz gibi cahilleri bile yazan bildiren ayetleri yalayıp yutmuş biriyim, haydi uzattığın dil gibi şimdi bana bir ayet getirde iman eden kalbimi dışla bakalım? Gıyabından konuşmanın günahını bilir misin? İnsan eti çiğnemiş gibi günaha girdiğini , bak bu da Kur-an da yazıyor -ki soyuna göre, başkalarından duyduklarına göre dil uzatman, üstelik bilmeden de bunu yaymanın hesabını Ahrette vereceğin de Kur-an da yazıyor sen biliyor musun bunu? Keşke bilsen, işte o zaman bunları yazamazdın.. Keşke alnın secdede o huzuru gerçekten tatmış olsaydın, gıyabdan atıp tutmanın ne kadar günah olduğunu bilirdin110 Yorumla- +1 yıl
Ee sende ''hz. Ali camiide öldürüldü de biz camiye girmeyiz diyen EMBESİLLER'' demişsin, hakaret etmissin kendin gibi düşünmeyene. Nne farkın kaldı onlardan? Ayrıca evet ben öyle diyorum, ne yapacaksın?
- +1 yıl
Evet ettim ve ne alaka Onlardan farkım derken; adam gıyabımdan beni kötüleyecek ben cahilliği susacam öyle mi? İmanı olan; Camilerin Kabenin şubeleri olduğunu bilir. Allahın huzuruna cemaat ile namaza durup secde etmenin, Allahın Peygamberi s. a. v. min damadı Hz. Ali r. a. nın düşmanlarının , biz onun başını kesip kanını buraya akıtacağızda siz cumaya geldiğinizde onun kanına basip geçeceksiniz dediği için, işlerine gelmeyen günümüze kadar olan EMBESİLLER; namazı terk ettiği gibi temizlenmekte işlerine gelmemiş kendi ibadet şekillerini çıkarmışlardır. Hadi ibadet ediyorsun, neden GİZLİyorsun, hadi seninki doğru ise, Efendimiz s. a. v. dememişmidir benden sonra Hz. Alinin sözüne uyunuz; e cahil düşünsene, Hz. Ali namazını nasıl nerde kılardı? Kime uyardı? Sen kimsin ki onun kıldığını bile değiştirip bizimki doğru ve bizim inanışımız bu diyorsun? Yakıştırılan tüm yalanlamalar ve işine gelmeyenler yüzünden Alevi kimselere atılan taşlar, iftiralar ve sözleri eden herkese Lanet olsun.
- +1 yıl
Sana ne yapacam Kul hakkıyla öteki tarafta görüşeceğiz, bilmediğinden ettiğin cahilliğinle öne sürüp , öğrenmediğin ilminden hesaba çekildiğinde, klavyenden yazdığın gibi rahat olmayacaksın. Ne mutlu ki sana burada cevabını verip hakkımı alıyorum ( bu da ilimdir bilmezsin sen ) ama seni duymayan kötülediklerinle orada hesaplaşacaksın.'!
- +1 yıl
Ben sana dini bir eleştiride bulunmadım. Herkesin farklı düşünceleri olabilir. Ama sen kendine yapılmasını istemediğin birşeyi başkasına yapıyorsun, hakaret ediyorsun. Ayrıca Alevilere-Şiilere hakaret edenler, 3 halife ve Ayşe'den ötürü hakaret edebiliyorlar. Bir Sünni çıkıp sana '' EMBESİL, Hz. Muhammed bir hadisinde ''tüm sehabeleri sevin, onlar hakkında kötü söz söylemeyin'' demiştir! siz niye Ömeri, Osmanı, Bekir'i, Ayşeyi sevmiyorsunuz, onlar hakkında kötü şeyler söylüyorsunuz'' dese hoşuna gider mi? Biraz empati yap ;)
- +1 yıl
@LeithFidel şimdi bak sevgili kardeşim. Sen ne yapıyorsun? Düşünceler diyorsun, ben ne yapıyorum? İlimden Kur-an dan bahsediyorum. düşünceleri ile aleviliği kötüleyenler bana göre sadece işine göre davrananlardır. Alevilerin kendi içerisinde de namaz niyaz bilmeyen abdest bilmeyen var. Onlardan sen değil ben de uzak dururum. Ama imanı sağlam, dinini şartlarını yerine getiren Allah sevgisi olan birini Alevi diye bilmeden suçlayanlara lafım. Sen bile diyorsun ki bak, siz şunu sevmiyorsunuz , hayır ben Bütün peygamberlere sonsuz saygı ve sevgi besliyorum sen bunu bilemezsin ki; Hz. Ömerin adaletinden üstün, Allaha hesap verme korkusu ile ömrünü bütün haksızlıklara karşı adamış birinden bahsediyoruz, onu tanımadan eşleri arasında çıkan kıskançlık kavgası yüzünden, günümüz tarihi bilmeyen Embesillerin alevisinden sünnisine hanefisinden şiisine kadar, hangi Peygamberi bilmeyerek kötülüyorsa Onlara lafım. Şimdi anladın mı beni? Sen sevmezsin diye düşüncelerle gelme bana. Düşünce değil Bu.!
- +1 yıl
Kuran, İslam, İlim, cami, namaz.. bunları istediğin kadar anlat ama hakaret etme! onu diyorum. üstte yazdıklarına bak. ''cahil! embesil! vs.'' diyorsun, sadece senin gibi değilim, senin gibi düşünmüyorum diye. Bilerek veya bilmeden eleştirdiğin insanlar gibi oluyorsun.
Bazı Aleviler de senin gibi Alevilere ''düşkün'' diyor, ben bunuda çok yanlış buluyorum. ;) Kısacası farklı düşünüyor olabiliriz ancak birbirimize saygılı olmamız gerekiyor! - +1 yıl
Ben bana saygı duymayana Saygılı olmam arkadaşım. O nedenle evet Cahil çünkü bende aynı kitabı okuyorum o da Kuran 1; Evet embesil çünkü ben düşünceler kulaktan dolmalarla değil Sorgularımla öğrendim, taraf tutan hocalara beynimi yıkatmadım. Bütün bunlar o kitapta var, hikaye kitabı değil Allah kelamı. O nedenle Bak aşağıda biri diyor ki Alevi ise uzak dururum; e dur; ikimize de tüm aleme indirilen kitap 1 değil mi? E Allah' ta 1 . Sorun ne? Sen okuduğunu anlamamış ya da kulaktan gelip benim namazıma ibadetime dil uzatıyorsan; ben sana susacak mıyım? İki namaz kılınca Allah katında farklı mı olunuyor? :D Kalp temizliği nerede? Sen bunu anlamak istemiyorsun, Siz sevmezsiniz diyorsun ; Nereden biliyorsun bunu? Sevmeyenler yüzünden benim adım çıkıyor ise E onlarda embesil işte. Bak Alevi ve Peygamber ayrımı yapıyor; Allah c. c. hiç kalbinde kir olana Peygamberlik vasfı verir mi Cahil?
Ben bunun bilincindeyim ; savunurum. Peygamberlerin yolunda, 1 Kur-an ışığında. Hepsi bu. - +1 yıl
Bir de bilmediğini bilmiş havasında yazma; böyle ciddi bir konuda göz kırpmana gerek yok, en başındaki yorumumda bile bildiğin yanlış düşüncelerin cevabı var iken, aynı döngü içindesin, ön yargılarını indir anlamaya çalış yeter. o zaman daha çok saygı alırsın, sorgula , sen şöylesin, böylesin demen saygıyı zorluyor.
- +1 yıl
Şimdi burada kim sana saygı duymadı, kim hakaret etti? Sen durduk yere, Cemevine giden, namaz kılmayan yani senin gibi olmayan Alevilere ''embesil' demişsin. Bende bu yüzden seni eleştirdim. Eleştirdiğin insanlar gibi oluyorsun dedim. Neyse uzatmaya gerek yok, iyi geceler.
- +1 yıl
Uzatan sensin bende gidenlere bir şey demedim ibadetini gizleyen Alevilerden tutta; alevileri düşünceleri ile kötüleyen tüm Mezhep ayrımı yapanlara dedim anlamak çok mu zor arkadaşım.! Baştan oku o zaman. Kimse bana demediği halde diyorsun, aşağıda yorumları oku o zaman , Benim adımı kötüye çıkarana ben susar mıyım mantığına yatıyor mu? Sana da iyi geceler.!
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 17,2b cevap paylaştı.
+1 yılAşk devrimcidir. Otorite, düzen, nizam tanımaz. Coşkuyla çarpan iki kabin yarattığı etkiye hiçbir direnç dayanmaz. sınırlar, harp içindir; aşk sınırdan anlamaz. yaş, sosyal statü, renk, ırk, cins, dil, mezhep, milliyet farkı, tutkuya mani olamaz. iki yürek buluştu mu onları dizginleyen çitler, bariyerler, örf ve adetler, gelenek ve görenekler, ilkeler, nizamnameler, akrabalar, ebeveynler tutuşur. Ten derde ilaç olur; ölüm ayrılığa yeğ tutulur. seven iki yürek ayrılmaya zorlandıkça birleşir. Aşk yalnızca içten yıkılabilen bir kaledir. sadece aşıkların birbirini yemesiyle yok olur.
10 Yorumla
+1 yılben aleviyim, öz türküz katıksız arap geçmişimiz yok kızlarımız çok güzel erkeklerimiz yakışıklı Alevilik kötümüymüş ailen karşı, bizde eğitimsiz yok bizim kızlarımız okutulur erken yaşta evlendirilmez , meslek sahibi edene kadar uğraşır babalarımız, ceketini satar yine okuturlar bizi erkeklerimiz de öyle benim babaannem de dedem de öğretmenler, hem de eski köy enstütilerinden mezun ikiside , eline beline diline sahip çık bizim görüşümüzdür bizde tecavüz olmaz , kadına değersizlik olmaz, kuma olmaz, berdel olmaz alevi bir erkek ile evlenen başta taç olur her dediğini yaparlar ailecek kadına değer verirler, ben sünni biri ile aileme uygunsa evlenirim mesela ama yobaz ise bu saatten sonra ona aleviliği anlatamam onu eğitemem beni ezerler ama zaten kendisinin okuması araştırması icap eder benim ona anlatmam değil hepimizin yaratıcısı tek ve bizi ayırmadan seviyor öyle değil mi size hey sünniler ben alevileri sevmiyorum onları dışladım mı dedi de bize bu düşmanlık cahillik işte araştırın derim allah bir gerisi teferruat şimdi Aleviliğin nesi kötü
03 Yorumla- +1 yıl
Bende aleviyim söylediklerinin çohuna katılıyorum ama katılmadığım yerlerde var alevilerin adına konuşup genelleme yapiyosun türküz diyosun ama kürt ve arap alevileri var. Arap geçmisimiz yok dedin hz ali arapti erkeklerimiz yakışıklı kızlarımız güzel diyosun kendin bile inanmıyosun ben sünni biriyle aileme uygunsa evlenirim diyosun ohalde git aleviyle evlen neden sunni biriyle evlenirim diyosun madem aleviler yakisikli senin ailenede uygun kulturu var iste tipleri kayık milletimin dış güzelliği var diyon neyse alevi erkekle evlenen baş taçı olur her dedihini yaparlar kadina deher verirler diyosun ama bu kisiden kisiye degisir alevi olmanin bunla alakasi yok insanin içinde biten bisey maço erkeklerde var karı sözü dinlemeyen evde erkek lafı geçen alevilerdede yobazlar var alevilerinde sofisi var benim gibi 5 vakit namaz kilan dindar turbanli kiz isteyen alevi erkekleri var ben aleviyim ve tarikatçıyım basortulu kz isterim alevilerde bulamıyom hep açık saçık cıplak geziyolar
- +1 yıl
Alevilihin kötü yanı var çünkü namaz kılarken aile baskısı görüyom haçca gitmek istiyom paramda var göndermiyolar para olduhu halde babam allaha küfrediyo sonra aleviyim diyo tarikata karsilar seriate karsilar annem babam alevi ama ben dehilim bu ne biçim kültür ne biçim millet
- +1 yıl
boş konuşuyosun şu an git Aleviliğin tarihini öğrende gel türk alevileri arap kökenli değil arkadaşım, harp döneminde aleviler yani hakiki türkmen soyu işkence görüyor , alevilere arap soyundan hz ali kol kanat geriyor bu yüzden türk alevileri hz aliyi severler ve arkasından giderler ali soyundan değiliz onun arkasından yürüyen bir ırkız benim söylediklerimide tam anlamıyla okumamışsın ben ne demişim sünni bir insan eğer ki bna uygunsa evlenirim demişim onun dışında alevi bir insanı tercih ettiğimi söylemişim tipleri kayık mı hiç görmedim ağzımız burnumuz yüzümüz gayet güzel düzgün allaha şükür her milletin güzeli de var çirkinide alevilerin sofu su olmaz, açık saçık çıplak geziyoruz öylemi nekadar çirkin bir itham yaptığın sen zaten alevi olamazsın laflara bak git tarikata karış hangi tarikattan olmak istiyosan git ben bölücüleğe karşıyım sen beni eleştirirken bile bölücülük yapmışsın
+1 yılDunyaya gelirken ne turk olmayi secebiliriz ne kurt ne de alevi..
En onemlisi gelirken anne babamizi bile biz secemeyiz..
Karsindaki insan insan degil mi bilmek lazim. Bu sekilde dusunen ayrim yapan herkese my name is khani izlmesini isterdm..
Neyse konuya doneyim ben karadenizliyim sunniyim bunun bir onemi yok alevilerle birlikte buyudum eslerine cok sahip cikarlar maaslarini erkekler eslerinin eline sayarlar medeni insanlardir eslerini hep bir adim ne geride ne onde yanlarinda tutarlar. Siirler edebiyatlar hep ufku genis insanlardir. Isin dini boyutuna gelince sorsan herkes musluman hangi sunni ustune dusuni yapiyor? Eslerine gerektigi gibi davraniyor? Ben alevileri severim sayarim saygida duyarim. Namaz kilar kendine kilmaz yine kendine. Mum dikme gibi sacma yalan hikayeler var gerceklik paylari hic yoktur. Sana her alevi iyi diyemem her insanin iyisi kotusu var. Ama ailen karsi cikiyorsa rizalarini al alamiyorsan da bosver yoluna bak anne baba hakki hepsinden once gelir..23 Yorumla- +1 yıl
@NetGear tesekkur ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılAlevi biri olarak şunu söylemeliyim ki insanları kökenleri yüzünden suçlamak doğru değildir. Aramızda mezhep farklı olabilir önemli olan bu farklılıklara saygı duymak. Eğer senin ailen ya da bizzat sen ona, oda sana saygı duymazsa bunu sorgula. Onun dışında ülkenin diğer geri kalmış cahil insanları gibi "Aleviler böyledir aleviler şöyledir" mubabbetine girme. Aklı olan insan böyle bir ayrım yapmaz. Dediğim gibi zaten konuştuğun insan bunu redddettiyse sana da uygun bir hal alır ve sakınca kalmaz ortada. Iyi insan iyidir, kötü insan kötü. Hicbir insan iyi olduğu halde alevi diye kötü değildir ya da kötü bir insan sünni olduğu için iyi değildir. Buda böyle biline
21 YorumlaAlevi olsa ne olur Sünni olsa ne Olur. Aynı dünyada yaşayıp aynı nefesi alıp aynı toprağa gitmeyecek misiniz. Bu kadar sorun yaşamanın ne anlamı var. Zaten o kızdan ayrıl. Aslını inkar eden birinden ne hayır gelir, ne de senin bu tarz düşüncelerinden bir hayır gelir. Tez vakitte bitirin de kimseyi delirtmeyin. Millet Ay'a yetmedi Mars'a araç gönderip keşif yapıyor. Siz hala onun dini bunun mezhebi şunun ırkından bahsediyorsunuz. Ayıp.
00 Yorumla
+1 yılSünni bir erkeğin alevi bir kız almasında sorun yok. Ama sunni bir kizin alevi ye gitmesi sorun oluyor aileler tarafından çok haklısın yetistirilme tarziniz çok farklı bunu kimse inkar edemez ama çocuk kendini ailene kanıtlarsa bir sorun çıkmaz ve önyargıları yıkar. Bazı alevi aileler yaşantılarını sunni ler gibi sürdürüyor ama sıkıntı sizde çıkmasa bile aileler tanistiginda işte o zaman is büyücek olaylar patlak vericek
10 YorumlaAlevi olan kız sonuçta sen değilsin mesala evlendiğinizi düşünün senin gibi sünni vs olucak kocasının meshebi çocuklarda doğal olarak senin meshebinden olucak sonuçta ama sen kız o erkek olsa hak verirdim ailene
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Bu kadar cehalet fazla. Söyle çocuğa senden uzak dursun. Annenin genlerinden filan çocuğunuza cehalet geçmesin.
50 Yorumla
+1 yılAlevilerin temelinde sevgi saygı ve hoşgörü yatar güzel arkadaşım. Aleviden sana asla zarar gelmez. Bence hiç sorun etme inanç farklılığı seni olumsuz yönde etkilemesin.
10 YorumlaSiz anlaştıktan sonra mesheplerin önemli olduğunu düşünmüyorum benimde alevi bir arkadaşım var ama her ortamda dile getirir sürekli yorum yapar tartışır falan eğer onun gibi koyu alevi değilse probleminiz olacağını sanmıyorum hayat senin kimsenin lafına bakmadan yaşa derim...
00 Yorumla
+1 yılBence ondan ayrıl.
Alevi olmaktan gurur duyması gerekirken utanç duyuyorum tarzında şeyler demiş sana.
Eğer sana sert çıksaydı ve ben böyleyim işine gelirse deseydi işte o zaman aileni karşına al derdim de.
Bu karaktersiz için değmez10 Yorumlabir şey farketmez benim ana tarafı alevi baba tarafı sunni iki tarafta çok mal değişen bir şey yok rahat ol
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 946 cevap paylaştı.
+1 yılAleviler ailelerimizin sandığı kadar farklı insanlar değil ailenin düşüncelerini değişmeye çalış bir çok arkadaşım ailevi yani önyargılı olmamak lazım iyi insanlar
00 Yorumla Iki gonul bir olduktan sonra bunlar bana sacma geliyo alevi diye insan ayrimi yapilmasi hic dogru degil
00 YorumlaKültürel farklılıklar, inanç farklılıkları bir yerde patlak verir ve bu durumda huzurunu bozar. Bence kendi dengin birisini bul
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılAlevi birisiyle bende evlenmem. Kültür farkı ve düşünce farklılıkları sağlıklı bir ilişki zemini oluşmasına müsade etmez
10 Yorumla Şu mezhep saçmalıklarından bıktım. Bu kadar cehalet fazla.. Madem böyle ötekileştirme yapacaksın bırak o çocuğu ://
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. annene sor bir alevilerin ne kötülüğünü görmüş bir şey diyeceğim belki çoğu kişi tepki gösterecek ama anneni dinleme
00 YorumlaSen alevi değilsen, ilişkini yürütemezsin. Bence ayrılığa alışmaya çalış.
00 Yorumla
+1 yılbıktım artik su mezhep yuzunden kavusamayanlardan yazık günah
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlevi eğer son peygamberin hz. Muhammed (sav) olduğuna inanıyorsa , bence sorun değil. Biraz farklar var arada ama yani bakış açısı.. Bir sey olmaz..
00 Yorumla
+1 yılBu kadar büyütmemelisin. Ortak bir yol bulunur bir şekilde. Hem gönüller bir olsun yeter ki.
00 Yorumlane alaka bu şimdi ben alevi değilim ama sevdiysem evlenirdimki
10 Yorumla
+1 yılbir kizin alevi kokenli bir erkekle olmasi cok zor zorluk ceker. erkek sunni kiz alevi olursa bir sikinti olmaz ama kiz zorluk ceker
00 Yorumla
+1 yılAlevilik bir ırk değil, yol'dur. Sana söylediklerine bakılırsa bu çocuk bu yola hiç girmemiş.
Tam senin ve senin gibilerin zihniyetine göre yani.. korkma!00 YorumlaHerzaman toplumdaki bu ayrismadan irkciliktan kutuplasmadan nefret etmisimdir
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSünni bir kız alevi biriyle evlenemez araştır bunu, ben de alevi bir kızı sevdim 5 yıl boyunca birlikteydik ama olmuyor
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 31,3b cevap paylaştı. ilerde sorun yaşama olasılığın oldukça yüksek bazı arkdaşların bu yüzden ayrlmak zorunda kalmıştı
00 YorumlaZorya onlara ayak uysuramazsin sende sikinti yokta onlar takintili
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılvalla alevi bir arkadaşım vardı 3 sene felan okulda biz ona hiç laf atmıyorduk durup duruken müslümanlarla dalga geçiyordu hz ebubekir osman ali felan sallıyordu
sonunda dövdük20 Yorumlane olmuş insan değilmi sünniyim dyip her şeyi yapan var
00 Yorumla
+1 yılaleviliğini inkar ediyorsa bırak aleviliğin kötü bir yanı yok çünkü
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlevi ile evleneceğimë , bırak evlenmeyi sevgili olaxagima aletime bomba koyar patlatirim daha iyi
00 YorumlaAlevi kökenli olması birlikteliginizi etkilemesin etkilemmeli de
00 Yorumla
+1 yılAleviler süper insanlardır.
30 Yorumla
+1 yılValla alevilerden uzak dururum -_-
21 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı. Alevi olunca ne oluyormuş?
00 Yorumlasunni mezhebine dönsün olur bu iş :D
00 Yorumlakültürler paylaşılınca güzeldir bence :D
00 Yorumlaayrım yapanların topunun allah belasını versin
00 Yorumla
+1 yılönemli olan insan olması Alevi ise ne olmuş
00 Yorumla
+1 yılaçlıktan ölürsün bu gidişle
00 YorumlaYa ne olacak ben evlenirim gâvur mu sanki
00 YorumlaSizinkiler alevilik hakkında bişey demeseydin la
00 Yorumlaona gercekleri anlat ve vaz gec me derimm
00 Yorumlane yani alevi diye sevmeye hakkı yok mu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGörende sanki IŞID'e biat ediyor sanır.
00 YorumlaEvlen
10 YorumlaAilem izin vermez.
00 YorumlaHayırlısı olsun
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım