Bir insanın duyguları ile oynamak ne kadar basit değil mi? Duyguları ile oynamak alay etmek ne kadar zevkli birşey? Sıf kendini tatmin etmek için bir kalp kırmak... Bunu yapan bir insan olabilir mi? En hassas yeridir insanın kalbi.. Çünkü sadece kan ile değil aşk ile sevgi ile atar... Yetmez ona kan sağlıklı bir vücut.. Önemlidir onun için aşk ve sevgi.. Kendini bilmezin birine kaptırırsın kendini sonra alıp götürür kalbinin gerekli olan sevgsini aşkını.. Sen bütün temiz duygularını teslim edersin ona güvenirsin o ise gülerek çeker gider... İnsanlık mıdır bu? Neden bir insanın gurur ile oynarızkı ? Neden kalp kırmak için savaşırızkı...? Elimize ne geçecek ki bir ego için mahsum bir insanın kalbini kırmak bize ne vericek.. İnsanların kendine olan güvenlerini sarsmak senin ne haddineki. Çok temiz saftır belki ama bu onun suçu değildirki.. Bazen düşünüyorumda insan olmak sanıırım bize verilen en büyük ceza... Biz şu an cezamızı çekiyor olabiliriz... Peki neden basiti seçeriz kalp kırarız?
Cevabın nedir?
+1 yılParamparça bir kalp ile yaşamak !
Başka bir açıdan bakmak istiyorum buna. Kırılmış bir kalbe sahip olanların tarafından. Onların aslında yeni bir kalp kırıcıya dönüşebilecekleri gerçeğinden..
İnsanoğlu o kadar içselleştirmiştir ki, yaşama gereğinin öldürmek olduğunu.. Davranış biçimi olarak tam da hayvanlara özgü olanı nasıl da kabul etmiştir.. Canı yanmıştır çünkü.. Paramparça olmuştur en kıymetli şeyi.. Yeminler eder, yaşadığı acıyı acı verene yaşatmak için yada bir başkasına.. Çünkü kime baksa hep onu görür.. Acıyı vereni..Bu yüzden hedef olarak genelde bir başkasını seçer. Kırılmış olanın diyetini bir başkasınınkini kırarak alır, almaya çalışır..
İnsandır madalyonu üfleyen, görünen tarafın belirleyicisi olan.. Öyle davranışlar sergiliyoruz ki, karşımızda ki madalyona üfleyip onun kötü tarafının kalmasını sağlıyoruz.. Veya izin veriyoruz üflemelerine.. Eğer silkelenip o madalyonu çevirmeyi başaramaz isek hep kötü taraf kalacak görünende.. Davranışlarımız, hareketlerimiz buna göre şekillenecek..
Evet izin veririz buna. Arkadaşımızdır, dostumuzdur, sevgilimizdir, eşimizdir, annemizdir- babamızdır çünkü.. Öyle görürüz bazen ve izin veririz.. Bizi böyle gören birine geçmişte yaşadığımız acının aynısını yaşaması için türlü şeyler yaparız. Sonuçta ben yaşadım, o da yaşasın mantığını içselleştiririz.. Aslında düşünmeyiz bu acının ne kadar kötü olduğunu.. Hiç bir insanın bunu hak etmediğini..
Nefret, doğuştan gelen bir duygu değildir, sonradan öğrenilir.. Öğretirler !
İşte tamda yukarıda bahsettiğimiz insan tarafından öğretilir.. Usta- çırak ilişkisidir bu. Sana acıyı öğreten usta, senin acıyı öğretmen için bütün hünerini sergiler.. Sende usta olasın diye.. Usta olmayı sevdiğimiz için bunu bilinç dışı dahilinde kabul ederiz.. Bilinç dışı diyorum çünkü hepimiz biliriz nefretin ne kadar kötü bir şey olduğunu.. Peki bilinç dahilinde olan nedir ?
Bilinç dahilinde olan şey, bize öğretilen nefreti başka birine öğretmemek' tir.. Aynı acıyı başkasına da yaşatmamaktır.. Ama engel olamayız değil mi ? Hayvansal bir içgüdü nasıl olur da bastırılabilir değil mi ?
" Yaşamım boyunca, kalbimin tüm parçalarını dağıttım ve artık yaşamak için bile yeterli değil.." Böyle söylüyordu bir mahkum.. Müebbet yemiş bir mahkum.. Çok kalp kırmış bir mahkum bunu söyleyen kişi.. Kırılmış kalbini, başka kalpler kırarak onarmaya çalışan bir aptalın sözleri bunlar.. Mahkum olunca bunu anlayan düşünme yetisini yeni kazanan bir insan.. Gerek var mı kendimizi müebbet hapse mahkum etmeye.. Düşünme yetisini her şey olmadan önce kazanmaya, kazanabilmeye çabalamak, sonucu itibariyle güzel bir ödül değil midir ?
Etrafımızda usta olanlar fazlaca var.. Elbette bize öğretileri olacak bu insanların ama biz onların öğrencileri olmamalıyız.. Sadece bilgi sahibi olmamız yeter.. Görerek, ibret alarak davranışlarımızı şekillendirmemiz için bu bilgi yeter.. Uygulamaya gerek duyulmayan bir bilgi olarak kabul etmeliyiz bunu ve uygulamamalıyız...
Kalp kırmamak dileği ile.34 Yorumla- +1 yıl
seni yakın takibe alıyorum... :D
- +1 yıl
- +1 yıl
iyi geldi... sabah sabah..
- +1 yıl
hahahha ;)
En İyi Cevaplar
İnsan şekline bürünmüş her canlıyı, insan sanma!
Kur'anda bizzat insanlardan da şeytanlar olabileceğini yazmış. Hatta en son ayet şeytan için söylenmiş şu sözler ile biter. "cinlerlerden de insanlardan da olur o."
Buradan hareket ile, karşımızdaki varlığın insan mı, şeytan mı, hayvan mı olduğunu anlamadan, sevgini vermeyeceksin, duygularını teslim etmeyeceksin, güvenmeyeceksin... Karşındakini önce deneyeceksin...Öyle kendini kaptırmayacaksın. Kaptırmak kolay, önemli olan uzaktan sevebilmek. İçine düşmeden. Dışarıdan. Kavuşmak kolay, Zor olan, güzel olan, kavuşmasanızda seni bekliyor mu diye bakabilmek, sabredebilmek... Sevdiğini daha sevmeden test edebilmek zor olan. Önce biraz, sonra biraz daha sevgi vereceksin, sonra biraz daha. Taa ki her şeyini verebilecek kadar sevecek seviyeye gelene kadar. Ama hiçbir zaman herşeyini verecek kadar sevmeyeceksin, insanoğlu, hepsini alabiliyormuyum diye merak eder, alıp denemek ister çünkü, o yüzden vermeyeceksin tüm sevgini, birazı sende kalacak, sana kalacak. Bencillik edeceksin, o bencillik seni ihanete uğradığında kurtaracak... Unutma bu sözlerimi haa. Unutma sakın...
Hadi kal sağlıcakla.95 Yorumla- +1 yıl
tesekkür ederim
- +1 yıl
ağzına sağlık dostum
- +1 yıl
Keşke 3 4 sene önce yazmış olsaydınızda ben de okuyup dersimi erkenden çıkarmış olsaydım. Ömrüm boyunca sevebileceğim tüm sevgimi o' na vermeseydim. Bende böyle kırkın kalmamış olurdum. Yinede geç değil sanırım eline sağlık.
Bazı insanlar senin şu an düşündüğün gibi düşünebilme yetisine sahip değildirler , tabiri caiz ise cidden kalpsizdirler, Sen seviyorum dediğinde sevmek mi o da nedir tarzında bakar sana... Hayat öyle garip ki seveni sevdirmiyor önce sevmiyenin acısını tat ki seni sevenin değerini anlıyabilesin diyor. Bugün site dışında bir arkadaşıma bunu yazmıştım burda da paylaşmak isterim. Bazıları o kadar yüzeysel (fiziksel ve tatminkar) bir açıdan bakar ki olaya sadece , denizdeki dalga misali dalgasını geçer hayatla insanlarla ne zaman ki bu tür şeylerden boğulur dibe çöker işte o zaman denizin dibindeki bir istiridye kabuğunun arasına gizlenmiş o değerli inci dikkatini çeker ama sadece onun dikkatini çekmiyordur o zaman herkes o inciyi istiyordur mecazen eş değer olarak bunu paylaşmak istedim umarım aydınlatıcı olmuştur. Biraz hata bizde , biraz hayatın kendisinde yanlış kişilere yanlış anlamlar yüklüyoruz, sonuçta hüsran...
12 Yorumla- +1 yıl
aslında kırmak kadar gönül almakta cok kolay ama nedense özür dilemeyi özür olarak görüyorlar
bu soruların cevabını almak ıçın bırden cevremdekı boyle olan ınsanlara baglanasım geldı cevap almak ıçın.bu zıncırlemedır aslında ılk basta cok ıyı bır ınsansındır bırı gelır kalbını kırar o kalbını kıranında kalbını kırmıslardır o senın kalbını kırar sonra sen baskasının kalbını kalbın kırıldı dıye kırarsın baskasıda baskasını kalbı kırıldı dıye kırar bu boyle uzar gıder.aslında bazı ınsanları kalp kırmaya ıten bızlerız aslında evet bu suçu baskalarına yıkmak gerekmıyor ama ınsan bır noktadan sonra yettı ya hep ben mı kırılıcam dunyanın enayısı benmıyım dıye dusunuyor
15 Yorumla- +1 yıl
ben katılırım sana :)
- +1 yıl
yook :) hani katılmam demişya arkads ben sna diyorm katılırım yalnız kalma die :D.d.d
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
12Cevap
en son ayrıldığım arkadaşımda bu duyguyu yaşadım , ben ona bazı nedenlerden dolayı bu aşkın yaşanamayacağını bu ilişkinin sakat olacağını söyledim o ise ben herşeyi göze aldım biz birlikte olursak herşey daha iyi olur dedı daha sonra sırf onun bu yoğun ısrarı üzerine birlikte oldum tabi bende biraz hoşlanıyordum ve sonrasında aşık oldum ama bir zaman sonra o arkadaşım ilişkinim bitmesını ıstedı bende olur dedım fakat bu bana çok ama çok koymuştu ben ona bir şans tanımıştım fakat o benı sırtımdan vurmuş gibi hissettım herneyse oldu bıttı fınalın zaten böyle olacağı böyle olması gereken bır aşktı bazı nedenlerden dolayı ama bunu başlatan ve bıtıren kişinın o olması benımse belkı bu ilişkı devam edebılır arayışları son buldu sözün özü acıma yetime döner...
02 Yorumla- +1 yıl
gardas hemen ayni durum benimde basima geldi
birini tanidim dedim bunlan ileride birsey olmaz o bana sevgi verdi ben ona fazla vermedim cünkü fazla yoktu öyle zaman gecti ben onu arar oldum birgün ayrilalim dedi
bende dedim tamam sonra birkac sahat sonra özür diledi
bunu bir iki defa yapti ama ben dedim normal kiza bilir falan filan sonucta insan
ama ogün geldi catti ve bana dedi ayrilalim ben dedim oturup konusalim
dedi bir süre görüsmeyelim ve öyle bir kalbimi aldi gittiki hic sorma
İnsan olmak bize verilen en büyük ceza neden olsun? Hiç de öyle düşünmem.
Kalbim kırıldığı vakit, bu kötü hisle nasıl baş ederim diye çabalarım. Kalp kırdıysam, hele ki sevdiğim biri ise, net olup söylerim. Eh sonuçta hepimiz insanız ve ister bilerek olsun ister bilmeyerek karşımızdakini üzme durumlarını hep yaşarız.11 Yorumla- +1 yıl
ölee değilde biz bu hale getirtik ama
Olaylara tek yönlü bakıyorsunuz. Herkes aynı şekilde hissedemez. Kırmak güzeldir demiyorum, bazılarımızın elinde değil. Zamanımın büyük bir kısmını dağıttıklarımı toplamakla geçirdim. Büyük bir kısmını topladım fakat yine ayrı ayrı dağınıklıkları sokuyorum hayatıma. Biraz empati kursanız, madem seviyorsunuz biraz da karşılık beklemek yerine karşılığı direk sunmaya çalışsanız çok şey kazanırsınız. Aynısını karşı taraf yapsın diyeceksiniz. Mesele orda zaten, onu biz yapamıyoruz.
00 Yorumla
+1 yılask bence iki tarafli olmali sevmedigin biriyle olursan sende mutsuz olursun ilerde onuda mutsuz edersin onun icin en basta konusmak en mantiklisi bu yasima kadar kimseye baglanamadim ama bisey hissetmedigim kisilerede en basta olmayacagini soylemisimdir kalbini kirmamaya tabiiki ozen gosteririm ama olmayacak duayada amin denmemeli
10 Yorumlaakşam bu sitede bile şahit oldum.ister istemez bakıyorsun..böyle ortam olunca burda olma nedenimi sorguluyorum..
11 Yorumla- +1 yıl
belkide soru sorma amacım o dediğin olaydır...
+1 yılKalp kırmak, kalbi kazanmaktan çok daha kolaydır. Küçük bir söz, bir düşünce ile bile kalp kırılabilir. Ama kalbin onarılması kırılması gibi değildir.
Kabe'yi yık da gönül yıkma...Herkesle iyi geçin, öfkelenip sert çıkma!
Kalp Allah’ın evidir, bu evi sakın yıkma..11 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle ufacık bir söz ve dokunus bazen yettio ama onu bile yapmaktan acizler var
+1 yılKalp kırmamaya çok özen gösteririm, Öyle kolay kolay da kırmam. Belki onarmaz kırdığım kalbi ama sonrasında mutlaka kendimi affettirmeye çabalarım eğer hasar vermişsem bir kalbe.
12 Yorumla- +1 yıl
işte bu yüzden seviliyorsun...
- +1 yıl
bimukabele
Maalesef o kadar kolay olanı seçmek kimseye zor değil.
11 Yorumla- +1 yıl
dogru sölüosunn
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılbi soğuk duş al bi kendine gel sen allahın depresifi :D
15 Yorumla- +1 yıl
:)) canım ben iyiyim bişi yok :D aaa iyki bigün bişi yaptık :D
- +1 yıl
- +1 yıl
sen git sapancalara sonrada hesap sor... ohh...
- +1 yıl
valla kibar bi daveti geri çevirmek terbiyesizlik olurdu canım kusura bakma yani :D:D
- +1 yıl
:(( taam tammm..
nankörluk ve hırslarımız bizi bu hale getirdi bende dahil.. bir cokkez kalp kırmışımdır.. kırılmışımdır bunların altındada genelde doyumsuzluğumuz ve şükür etmeyi bilmeyişimiz yatar bana kalırsa..
04 Yorumla- +1 yıl
hatanı kabul etmek cok hos bişi bence
- +1 yıl
işte sorun orda zaten...
Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Kimsenin kalbini yok yere kırmadım beni üzeni bende üzerim.
05 Yorumla- +1 yıl
Evet sana inanırım sen burda bile bişi yazarken düşünüosun belli :)
- +1 yıl
herzaman sölüorum merak etme :) tskler
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kalbimi kıranı paramparça edebilirim..
34 Yorumla- +1 yıl
o seni ettikten sonra sen etsen ne olucak önemli olan kırmamak...
kardeşim seni sıkıntılı gördüm. Kim bu seni böyle yaralayan kişi.
02 Yorumla- +1 yıl
Yok arkadasım benle alakası yok ya dün bişiye kafam takıldı ondan. Merak etme bize kimse karışamaz...
Sırf artniyetli insanların ego tatminidir durduk yerde kalp kırmak.
10 YorumlaHak edenin hayatını allakbullak ederim.Hak etmeyene gerektiği gibi davranırım.Özel durumlar hariç kalp kırmam.
01 Yorumla- +1 yıl
özel durumlar :)
Haklısın silentnight
Sevmiyorsa,seviyormuş gibi yapmamalı02 Yorumla- +1 yıl
insanlık dısı bir olay bence...
zaten zayıf insanlar değilmidir egoları için kalp kıran... kendimize üzülmek yerine onlara üzülmeliyiz. asıl zavallı olan onlar çünkü.
12 Yorumla5 yıl sonra iş yerine gittiğinizde sizden empati testi sonucunuzu isteyecekler :)) bunlardan haberiniz varmıydı peki:))
02 Yorumla- +1 yıl
nee
+1 yılbenimde bazen kalpim cok cabuk kiriliyor nedenini bilmiyorum her zaman boyle ve cok'da aliniyorum sebebini ise bilmiyorum, ve inanki bazen aglamak iyi geliyor.
01 Yorumla- +1 yıl
ağlamak..severim..:)
Bazıları için çok kolay insanın ar damarı çatlayınca her şeyi yapabiliyo işde onlar şeytanın patronu
04 Yorumla- +1 yıl
:)) bişi dicektim vala içimden söledim :D:DD:D::D bölee uzadı gitti :D
- +1 yıl
:))) yeterli ben seni anlıorum :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılKim bu toplanıp dövelim :).
Bazen istemeyerek, bazen bile bile kırdığım oluyor. Alışkanlık haline dönüşürse kötü. Bir süre sonra zevk almaya başlıyorsun.04 Yorumla- +1 yıl
dövmek... ben diyorrum senden korkuorum ... :)) saka saka.. Kırmak ve sonrası önemli ama... özür dilemeği bilmek gerek değilmi..
Cevap sahibi+1 yılŞiddet yanlısıyım :). Önemsemiyorsa özür dilemez. Seni önemseyen biri kalbini kırdığını farkettiyse zaten ardından düzeltmek için uğraşacaktır.
- +1 yıl
aslında kızdıgım nokta özür dilemeği özürden sayanlar. Bence özür dilemek yeni birşey öğrenmektir
Cevap sahibi+1 yılBoşver silentım nightım ya takılmaaa. Gül geç. Zamanla herşeye alışıyor insan.
keske bukadar kolay olmasaydi,kirdigim oluyor.
35 Yorumla- +1 yıl
istemedende olsa kırıyoruz birilerini dimi..
- +1 yıl
sen uyumazmısın
bu kadar kolay başka bişey sanırım yoktur...
11 Yorumla- +1 yıl
bencede abla...
Bir egolo insan olarak kalbimi kirani kirarim ..
11 Yorumla- +1 yıl
aynen öleee arkadasım
Çok fazla kalp kırdığım söylenemez. Sadece umursamam o kişiyi olur biter.
00 Yorumlaara sira kirarim
22 Yorumla- +1 yıl
ahaa...benim kırdın mesela..
Ne oluyor sana ya?
17 Yorumla- +1 yıl
:))) güldürdün beni bişiyim yok cok iyiyim merak etme: D
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Teşekkür ederim... :P
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında