- Aile & Toplum konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılçok sık gelip gitmesi beni rahatsız eder. ailenin bir mahremiyeti, iç dengesi vardır. aile büyükleri geldiğinde illa ki bir stres faktörü oluşur. ev temizlenecek, ikramlıklar yapılacak, rahatsız bir ortam olacak... elbette çocuklarının evi gelecekler ama sık sık gelmelerinden hoşlanmam.
benim eşimin ailesi şehir dışında, geldiklerinde 1 hafta 10 gün kadar kalıyorlar. Bu kadarı yeterli oluyor. Daha fazla kalırlarsa kaldıramam. Sürekli iyi yemekler pişmesi gerek, bu da ciddi bir masraf demek. Sürekli (günde 3 demlik) çay içiyorlar, oysa biz sadece sabah kahvaltıda içeriz, sonra da ara sıra birer nescafe o kadar. çay kuru kuru içilmez, yanına mutlaka ikramlık gerek... bu nedenle evin hanımı olarak benim devamlı surette çalışmam gerekiyor. eşim bana bir şey sorsa kayınvalidem hemen ne dedi diye bana soruyor. bu durum beni geriyor. kayınpederim eşimin saçlarının (uzun saçlı ve sakallı eşim) ve sakallarının kesilmesini istiyor. eşimi böyle beğendiğimi kabul etmiyor. hakkını helal etmemekle tehdit ediyor. eşim de saçlarını kesmeye karar verdi. ben de bu nedenle eşimin ailesinden çok soğudum işin açıkçası. bir süre hiç görüşmemeyi tercih ederim. eşim gitsin ailesini görsün ben gitmeyeceğim.24 Yorumla- +1 yıl
bu zamana kadar bu kadar baskı görmemiştik.
- +1 yıl
sanmam ama İnşallah diyelim
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvlendiğimizde benimde, eşiminde ailelerimizin başımızın üzerlerinde yerleri var tabiki. Ama onlarda eminim bu işi abartıp her gün her gün gelmez diye düşünüyorum. Bu durumda ben annemi kibarca uyarabilirim. Eşimden de annesini uyarmasını rica ederim. Yeni evlenmeşiz hergün annemlerin ne işi var yanlız kalalım annene uygun bir dille söyleye bilir misin bak ben anneme söyledim derim :) :)
01 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. duruma bagli eger esimin hasta annesi varsa gelsin sonucta esimin de üzülmesini istemem, ama annesi saglamsa iki de bir gelipte kocana karsi sunu yap bunu yap derse o zaman hic gelmesin..
gelmesine gelsinler ama esimi doldurmasinlar sonucta bende esim olacak kisiyi gezdirmek ve onla birlikte bise yapmak isterim hep evde de kalinmaz ki :)00 Yorumla
+1 yılne cok sık gitmek
nede az gitmek iyi degil
dozajını ayarlamak lazım01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
+1 yılO aile kavramı evlenince yok oluyor. Eşinle bir aile kurmuş oluyorsun. Gelmeleri elbette hoş, ancak sık sık olmaz. İnsanlar mahremiyet duygusunu severler. Alışkanlıkları, yapmayı sevdikleri davranışları birinin gelişiyle düzenini kaybeder, çift yalpalamaya başlar. Bu yüzden çok sık gidiş geliş hoş değil. Sabah gelirler, 1 saat kalıp giderler, ayrı. Ancak bazı aileler gelip 1 ay kalıyorlar ki, sahiden bu iki taraf için de zor bir durum.
00 YorumlaEvet rahatsız eder.
İkimizde çalışıyor olacağız sonuçta eve geldiğimde sessizlik isterim.
Misafir zaten sevmem..'Çok sık' diyorsun ben sıkça çağırmayacağıma göre davetsiz geliyorlar demektir ki bu durumdan hiç hoşlanmam.04 YorumlaSık gelmesi elbette rahatsız etmez ama bunu kontrol amaçlı yaptıklarını hisdedersem evet. Yani kendilerine göre bir düzen oluşturmamı beklemeleri biraz can sıkıcı olabilir 🙈
06 YorumlaAdabıyla oturup kalkacaksa gelsin. Her geldğinde düzenime karışıp sağda solda benden konuşacaksa gelmesin. Çoğu bunu yapıyor ama. Belki bilerek belki bilmeyerek. Oda anne sonuçta. Kendi annem gibi yanında rahat olamıyorsam gelmesin bir zahmet.
00 YorumlaO akrabalara bakıyor. Yani hangi niyyetle gelmelerine ve nasıl insan olmalarına bağlı. Şu an için eşimin hiç bir akrabasıyla bağlantım yok. Kendi akrabalarımla da tabi.
01 YorumlaHer gün de gelmesin tabii ama :D çünkü bizim de özel hayatımız var. İnsan eşiyle yalnız kalıp gezip tozmak, film falan izlemek isteyebilir sonuçta :)
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılKendi ailemden nasıl rahatsız olmuyorsam onlardan da rahatsız olmazdım muhtemelen, evlenirken kart atta düğüne gelelim.. :)
06 Yorumla- +1 yıl
Ohhooo torunlarım gelir artık.. :)
- +1 yıl
O kadar yakın ki sorma gitsin.. :) sadece emekli olunca bir ihtimal torunum olur diye düşünmüştüm..
- +1 yıl
😊 😊 😊
+1 yılYANİ EDEBİLİR TABİKİ BİZİMDE İŞİMİZ GÜCÜMÜZ VAR HERKESİN EVİ OCAĞI AYRI * MUHABBET TEZ AYRILIK GETİRİR
10 YorumlaEder. Etmelide.
Eşimle daha çok yalnız kalmalıyım10 Yorumlaeder tabiki daha yeni evlnmişizi birbirimizi aynı evin içinde tanımaya çalışıyoruz. Sonradan gelcklerse gelsinler
00 YorumlaHayır etmez, misafiri çok severim ki sevdiğim adamın ailesi başımın üzerinde yerleri var..
020 YorumlaCani sikiliyorsa benimle konusmak ogluyla gorusmek istiyorsa herzaman gelebilir ama fesatlik pesindeyse hatami ariyorsa rahatsiz eder illaki
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 17,2b cevap paylaştı.
+1 yılGELEBİLİR..
iyiyse hoş gelir gelmeleri kötü kişikse zor gelir insana..
ama önemli olan içindekini dışa vurmamaktır gelsinler idare etceksin 2 saat01 Yorumla Eder tabiki çunku geldklernde herşeye karişip müdahale etmeye çalışıyorlar
10 Yorumla
+1 yılsürekli misafirlik olayı sıkar bir süre sonra arada gidip gelinmeli bence. tadında kalmalı
00 Yorumla
+1 yıleder evet, zırt pırt rahatsız edilmek istemem, yalnızlık damarlarımdaki kana işlemiş :D
00 YorumlaÇok sık gelen herkes rahatsızlık verir bir süre sonra.
00 YorumlaTabiki rahatsiz eder. Oglu onlari o kadar cok yaninda gormek isteseydi evlenmezdi sonucta :D
00 Yorumlaeder. oto boka karısıyolar sonra esim onlarla kavga edişyo
00 Yorumla
+1 yıltabiki gelip gitme olur ama abartıpta her gün gelmeleri bir süre sonra problem olur ve eşle ufak çaplı kavgalara neden olabilir özel hayatı kısıtlar
00 YorumlaEder tabi çalışıyor olcam ne kendime nede eşime zor zaman ayırırım zaten gezip tozamam hem :) 40 yılda bir gelsinler :p
02 Yorumla
+1 yılHer hafta 1 kere yeter :D Biz de zaten ziyarete gideriz
00 Yorumlayeni evlilerin genel problemi çevremde fazla duyuyorum bundan dolayı ayrılanları
01 YorumlaYani eder tabi onunkiler gibi benimkilerin de çok gelmesi yanlış. Her şeyin fazlası zarar.
01 Yorumla
+1 yılAz ve öz olsunki özleyelim birbirimizi özledikçe onlara karşı sevgim çoğalsın ☺
03 Yorumla- +1 yıl
Öyle diyorum 😏
Aile & Toplum konusunda 12,8b cevap paylaştı. dozunu ayarlamak benım goevım olduğundan bır problem olmaz
01 YorumlaOlurum hem de çok. Tadında bırakmak gerek bazı şeyleri..
00 YorumlaHergün gelirse evet snucta esimle yalnız kalmak isterim.
00 Yorumla
+1 yılonun ailesi benim ailem istediği gibi gelir giderler tabiki sorun etmem
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşimin anne babası benim anne babam ve biz aynı evdeyiz sorunumuz yok :)
00 Yorumlagelsinde sık gelmesin :d sonuçta evlenmişiz aile olmuşuz herkesin kendi ailesi var ya :d
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSıklığına bağlı, ama haftada bir falan rahatsız olmam
06 Yorumla- +1 yıl
Anlaşmıyorsam gelmesinler zaten :D
- +1 yıl
Kötü o :D Kimle anlaşmıyorsam o gelmesin o zaman :D
- +1 yıl
Kesinlikle :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılben istemem gelmelerini. çok aileci bir tip olsam ana babamn dizinde oturrdum zaten. sadece eşim ve ben olalım
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 16,6b cevap paylaştı. Rahatsız eder tabii.. Mesafe mutlaka korunmalı.
01 Yorumla
+1 yılHer sey tadinda guzel @Belinelli
01 YorumlaEvet Cok rahatsız eder
00 Yorumla
+1 yılYok canım onun annesi benm annemdir. :)
00 Yorumla
+1 yılevet eder hatta hiç gelmesin :D
01 Yorumla
+1 yılDuruma gore degisir bu
02 Yorumla- +1 yıl
Normalde rahatsiz etmez nasilki ben aileme deger veriyor hep yanimda olsun istiyorsam oda esimin ailesi ve gelip gitmeli ama arada problemler oluyorsa anlasamamazliklar oluyorsa geldklerinde huzursuzluk oluyorsa evet geldikleri rahtsz eder...
2 gunde bir gelirlerse rahatsiz eder
00 Yorumla
+1 yılEder tabi.
10 YorumlaÇok sık gelip giderse olabilirim
00 Yorumla
+1 yılEvet abartmamak lazim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlerde çok problem oluyor. Özel hayatın kalmıyor
00 Yorumlaetmez aksıne mutlu eder
00 YorumlaEtmez
10 YorumlaEvet eder
00 YorumlaEder
03 Yorumlaherhalde sıkılırım..
00 YorumlaEder.
00 Yorumla
+1 yılEder evet..
03 Yorumla- +1 yıl
Sık sık gelmesin sonuçta bizim yeni bir düzenimiz var.
Benim ailemde gelmesin mesela.
+1 yıleder tabi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. hem de çoook
00 Yorumla
+1 yılEvet rahatsız olurum
00 Yorumla
+1 yılÇok sık olursa evet
00 Yorumla
+1 yılEder tabii
00 YorumlaHayir sorun degil
00 Yorumla
+1 yıleder tabi