Termometre ile termostat arasında ki fark.....

Az önce bir yerde okudum.Steve Goodier "Termostat ve termometre arasında fark vardır"der."Termometre sıcaklık ölçer;ama yaptığı ölçü ile ilgili hiç birşey yapmaz.Oysa termostat sıcaklığı ölçmekle kalmaz,ona göre tepki verir;sıcaklık yüksekse ısıtma işlemine son verir;sıcaklık düşükse ısıtma işlemini yeniden başlatır.Termometre edilgin,termostat ise etkin bir aygıttır.İkisinin de konusu sıcaklık olmasına karşın,sıcaklık konusunda sadece termostat tepki verir".

Ben Steve Goodier'e katılıyorum.Kimi kişiler termometre gibidirler;kendilerine zarar verecek şeylere bile karışmazlar.Karşılaştıkları sorun ve zorluları fark etmenim ötesinde bir şey yapmazlar,bir çözüm bulmaya çalışmazlar,yaşamı yalnızca seyrederler,kendilerini her zaman güçsüz hissederler.

kimi kişiler ise termostat gibidirler;onlar güçlüklerle karşılaşır karşılaşmaz harekete geçerler.Daima birçözüm yolunun bulunduğuna inanırlar,tepki gösterir,kararlar alırlar ve harekete geçerler.

Siz hangisisiniz acaba termometre mi termostat mı?
Güncellemeler
+1 yıl
ya iyi de ben bu soruyu kişilik kategorisinde sormuştum neden değişti acaba yönetim duy sesimi!
Güncellemeler
+1 yıl
şükür ki yönetim duymuş sesimi kategori kişiliğe çevrilmiş:))
Termometre ile termostat arasında ki fark.....