Sizce böyle bir şey için en uygun yaş nedir?
Veya böyle bir şey olmalı mı?
Böyle birşeyi yapmış olanlar; artı ve eksileri neler?
Veya böyle bir şey olmalı mı?
Böyle birşeyi yapmış olanlar; artı ve eksileri neler?
4 kez çeşitli zamanlarda yaşadım.
Üniv -2 yıl. Üniversitedeyken süper oluyor. Zaten deli gibi aşıksın kıza. O da sana. Gözünüz başka bir şey görmüyor. Öğrenciliğin zorlukları, uyuz hocalar, uyuz arkadaşlar, sinri bozucu okul durumları ve dersler gibi zorlukları paylaşıp birbirine sıkı sıkı sarılan çocuklar gibi yaşayabiliyorsun.
İş hayatında 4 ay: Valla çok kıskançtı, canından beziyorsun. Okuldan tanıdığın bir kıza bir rastlayınca evde sabaha kadar tartışma krizler vs. oluyor.
İş hayatında 1.5 yıl. Güzel . Huzur verici, ama kadın ufaktan ufağa hayatına burnunu sokmaya başlıyor. eşyalarını karıştırma hakkı görüyor ve saygısızlığa varan şeyler oluyor.
iş hayatında 3 yıl. Başlarda çok güzel. artık bir süre sonra evli gibi oluyorsun. ciddi bir ev ekonomisi uyguluyorsunuz. yemektir, alışverişlerdir vs. Ama bir süre sonra sıkıldıktan sonra hayatlar o kadar iç içe geçiyor ki kimse aynı evde nefes alamıyor.
Evler keşke ayrı olsa aşkımm yaaa demeye başlıyorsun. soluk almayı ve kendini özlüyorsun. olumlu yani birbirini çok iyi anlıyorsun, eve gelmek bir keyif haline geliyor. Sevdiceğin dizinin dibinde oluyor. onunla uyanıyorsun, hastalansanız birbirinize bakıyorsunuz. ortak arkdaşlarınızı yemeğe içmeye çağırıyorsunuz falan filan.
niye ki?
ben ;Japonya'da yaşamıyorum. Ayrıca arkadaşlarımın cogu boyle yasiyor. doktor, bankacı, ogretim gorevlisi, muhendis, işsiz, kitapçı vs...Her kesimden insan boyle yasayabilyiyor. sorun yok ki. Siz belki kendinizi kapatmıs olabilirsiniz etrafı gormek icin bu ülkede sevgili darkhorn...inanın böyle. Saygılar
Gerçekten ciddi bir ilişkiyse eğer olumlu bakarım. Ama çabuk karar verilmemesi gerekiyor bence. Birlikte yaşamanın çok farklı bir şey olduğunu düşünüyorum çünkü. Kimseyle de uzun süreli birliktelik yaşamadığım için bilemiyorum daha fazlasını da.
Ben sevgiliyle yasamayi dogru bulmuyorum.Oyle olunca noluyor anlamiyorum ki?Sevgili desen sevgili olmuyorsun evli desen evli olmuyorsun.Yasam sekli olarak bunu kabul edenlere bir diyecegim yok, cogu sartlari geregi boyle yapiyor genelde.Ama durun biz birbirimizi taniyacagiz, begenmezsek sevgiliyken cayariz olur biter, direk iliskiyi eskitmek manasinda bana gore.Siz sevgilinizle yasadiginiz eve anne babanizi davet eder misiniz, veya ne sifatla sevgilinizin ailesiyle gorusursunuz?He biz yapiyoz, haberiniz olsun o yuzden beraberiz ,ama evlenmekte yemiyo zor gelio bize demek oluyo.Ben erkeklerin uydurmalari olarak goruyorum bunlari; bir kadin olsun, ortaligi toparlasin, yemek falan yapsin, istedigimde burda olsun ama cok fazla dayanamam zaten, bi gun canim sikilinca postalarim nasilsa fikri yatiyor altinda gibime geliyor.Beni seven bir adamin bana bir imzalik gururu cok gormesi tumden korkunc.Buna niyeti yoksa ne isi var yanimda?Ha diyelim ki adam coraplarini saga sola atiyor; ogrendin iste ne olacak, adami sevmekten mi vazgececeksin?Bos palavralar bunlar.Kendinizi kandirmayin derim. Gidin sevgilinizin evine yatin kalkin ne istiyorsaniz yapin ama beraber yasamayin derim.
Astrella senin birlikte yaşamak konusundaki ısrarın evliliğin yani nikah cüzdanının baskısı mı?
Birlikte yaşamakta aslında özünde evlenmek gibi birşey aslında aynı şeyler
Allah huzurunda imam nikahı ve kanunlar onünde haklarının korunabilmesi için resmi nikah yapıyorsun
beraber yaşamakta nikah yok yani dinimizde ZİNA denilen olay var
ama senin baya olarak birlikte yaşamayı savunman evlilik korkusu olduğunu düşündürdü
ama aslında savunduğun veya korktuğun şeyler aynı kapıya çıkıyor özünde
yaştan ziyade o olgunluğa erişip erişilmediği önemlidir.ama tabi 23-25-30 yaş falan daha iyidir diyorum.18 ve altında böyle bi durum bence kötü sonuçlar doğurur genellemeye baktığımızda bunu görüyorum.sevgilinin ne kadar güvenilir olduğu.ve sevgilini yıllardır tanıyor biliyor olman daha avantaj olur.ama şahsen ben karşıyım aynı evde yaşanmasına.ilerde evlilik düşünüyorsanız hiçbir tadı kalmaz.baştan sıkılmaya başlarsınız.ilk hayal ediş ve ilk zamanlar yaşayış güzel olabilir ama bu evlenipte boşananlar boşuna boışanmıyorlar.erkenden yıpratmayın kendinizi akışına ve güzelliklerine bakın.herkes bu konumda olamıyo ama gayette iyi ilişki yürütüyo bence sizde öyle yapın canım..
Hmm güzel cevaptı:) da su evlenip boşanma konusuna takıldım. Yani böyle bir deneyim için illa evlenilmeli mı? Evlenmeden bir süre en azından yaşanmamalı mı? Yani demek istediğim; evlenmeyi düşünüyorsunuz fakat birbirinizi daha fazla tanımak adına böyle birşey yapmaya karar veriyorsunuz?
Bence hiçbir sakıncası olmamalı. Tabi bu süreyi uzatıp engineer in dediği gibi herseyi tüketmemek kaydıyla :)
her şey tadında güzel diyorum.sevgiliyken evliymiş gibi davranmak başta hoş gelir daha sonra monotonlaşırsınız.sevgilinle aynı evde yaşamadanda onu tanırsın.birbirinize gider gelirsiniz sen yemek yaparsın edersin birlikte film izlersiniz vs ama aynı evde birlikte bıktırmadan birbirinizi.dışarda vakit geçirmek.ne bileyim.daha çıkın kayın.denize gidin yüzün.balık tutun.kayıkla açılın.vs vs daha çok tanırsınız birbirinizi farklı aktiviteler karakterinizin farklı yönlerinide ortaya çıkarır
hmm anladım canım :) ama dediğim gibi evliliğede birşeyler bırakılmalı diye düşünüyorum.ama illa insanlar bunu istiyorsa kimse karışamaz ve birşey diyemez buna kimsenin hakkı yok.yaşayacaklarsa hani çok boğmadan birbirlerini yaşasınlar daha güzel olur.eski ilgi bitmemeli buna dikkat edilmeli.
Cevap
8Cevap
nişanlılık dönemi evlilik kararı veren bireylerin birbirini tanımaları için kendilerine tanıdığı deneme süresidir Tanıma sürecinde cinsellik olmazsa çiftler birbirine dokunmazsa tenlerinin sıcaklık ve uyumunu hissetmezse olmaz ama tanımak için de illaki birlikte yaşamak gerekmez. Nişanlılık döneminde de çiftler birbirini tanıyabilir.
Ben birlikte yaşamanın olgunluk ve sorumluluğunu kaldırabileceğimi düşünsem de ailem kesinlikle izin vermez
Evlenmeden tanımak açısından cinsellik EVET
Birlikte yaşayarak çiftler birbirini daha iyi tanıyacaklarını düşünsem de örf ve adetlerimizden ve aile baskısından dolayı üzülerek HAYIR
ben evlenmeden tasvip etmiyorum böyle birşeyi. çünkü bişeyleri erken tüketmenin anlamı yok. düşünün; aynı evde yaşamak dahil herşeyi tükettiğiniz bir ilişkiniz var... belki de artık evlilik aşamasına geldiğinizi düşünüyorsunuz ama evendiğiniz zaman yaşayacak çok özel şeyler bırakmamışsınız. gereksiz. bence bazı şeyler zaman içine saklanmalı
en uygun yaş 25 30 arası ben sevgilimle aynı evde yaşadım ama sadece 3 ay birlikte kalabildik yani tam bir evlilik hayatı gibi oluyor ve anladık kı biz sık görüşmeyince daha mutlu oluyoruz.. tek iyi yönü ayrılırken mahkeme avukat falan uğraşmıyorsun aslında çok güzel mantıklı bir şey...
Evlilik dediğin kadınla erkeğin bundan sonraki hayatında maddi kazançlarını ve mal mülklerini yasalar önünde paylaşmasını sağlayan belediye önünde atılmış bir imzadır.Bunun ahlaki açıdan ne değeri olduğunu ben bir türlü anlamıyorum.Evliliğin büyük oranda maddiyata bağlı olduğu günümüzde bence dost hayatı yaşayanlar cıkarlardan yoksun daha samimi ve içten birliktelikler yaşıyorlar.
evlenmeden birlikte evlilik hayatı yaşamaya verilen masum isim.
kesinlikle yaşamak lazım. evlenmeyi düşünüyorsam tabi.yoksa her önüme gelenle yapmadım.birbirini çözmek daha kolay oluyor. tepkilerini ölçmek,yaşam tarzının içinde olmak çok farklı..yaşanmadan bilinmez.ben pişman değilim.bana çok faydası oldu.
Sevgili ile beraber yaşamanın yararlarına inanıyorum.
Resmen reşit ve maddi geliri olan insanlar sevgilileriyle beraber yaşayabilirler.
En büyük yararı, insanın kendisini keşfetmesine olanak sağlaması.
Eğer aynı yatak paylaşılmayacaksa olabilir.Onun dışında erkeğin gözünde değer kaybedeceğimizi düşünüyorum.Nasıl olsa her istediğimi rahatça yaşatıyo bana evliliğe ne lüzum var der doğal olarak.Aklın yolu birdir...
tamda düşündüğüm şey bu aralar, umarım en kısa zamanda, ama önce sevgili bulmam lazım (mesaj değil, bir anlam içermiyor), paranoyak oldum bea iyice. Her yazdığımın altında bir şey aranacakmış gibi...
ne kadar gezsen dolaşsanız bile canım benim aynı evde kalmadan huyunu suyunu öğrenemiyorsun..
Maddi yönden bir sıkıntı yaratmıyorsa herhangi bir eksiği olacağını sanmıyorum.
En uygun yaş 25 ten sonrasıdır. O yaştan sonra yavaş yavaş ergen olunur çünkü. Eğer iki tarafta uygun buluyorsa (çevre aile kültür vs vs) şartları zorlamadan denenmesinde ve evliliğe dönüştürülmemesinde yarar olabilir.
bence olmamalı yanlış türk aile yapısına uygun değil bana da çok ters geliyor ...
ben isterim ama tabi artı eksisi iki insann anlaşıp anlaşamayacağına kişiliklerine bağlıdır yani çok ıyı de olur çok kötüde sonuçlanabilir
kişi canı ne isterse onu yapsın.. olumlu ya da olumsuz fikrim yok. haa ben yaşar mıyım hayır. şimdiden hayatıma bu denli yerleşmesini istemem..
evliliği tercih ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar