Soru açık gençler, müslüman olmayan biriyle evlenir misiniz? Müslümanlık dininde kadınların müslüman olmayanlarla evlenmesi neden yasak erkeklerin değil?
Haksızlık değil mi bu?
Haksızlık değil mi bu?
Onu bende bir ara araştırmıştım ama üstünde durmamıştım
Senin kocan dediğin kişi Hak dinlerden biri değil Ateist Yani Allah ve herşeyi tamamen inkar eden biri Ateist ile Müslüman evliliği Dinin hayatında önemli bir yeri varsa yanlıştır
Yok diyorsan istediğin gibi yapabilirsin ailene onun inancını da söylemeye gerek yok
Ama yok ben müslümanım diyorsan Allah inkar eden biri ile evlilik düşünmek yanlıştır oturup sorgulayın isterseniz ama ateist müslüman evliliği onayı yoktur Yani asıl sorulması gereken soru Ateist ile müslüman evlenebilir mi hayır
hayatta hiç bir zaman hayatta yapmam deyip büyük konuşamamak lazım , çünkü neyi istemem dersen onla sınanırsın, Allah hepimizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın, kaderde varsa değiştiremezsin
Zorunluluk yoksa ise erkeğin de gayrimüslim kadın ile evliliği yasaktır. Yani evlilik konusunda bir adaletsizlik söz konusu değil. Birazcık araştırsanız bu konuları, bilip bilmeden dine inançlara saldırmasanız olmaz mı?
-Gayrimüslim bir kadınla evlenmem.
-Müslümanlık dini ne ya!
Ben araştırdım zaten, erkekler için de hayırlı bir şey değilmiş ama kadınlara kesinlikle yasak, evlenirlerse kafir sayılıyorlar. Anlatabildim mi?
Müslümanlık dini kelimesinde hiçbir sakınca görmüyorum
Hayırlı bir şey değil demez; zorunluluklar (savaşlar, salgın hastalıklar, hicret gibi bir göç hareketi sonucu Müslüman bir eş adayı kalmaması) dışında erkek için de gayrimüslim kadınla evlilik yasaktır. Kadın için bu özel durum da geçerli değildir. Bu durum negatif bir ayrımcılık veya haksızlık değildir.
İslam diye bir din var, o dine inananlara Müslüman deniyor. Müslümanlık dini diye bir din, bir din adı yok. Kaba etinizden element uydurmayın!
evet evlenirdim. aşkın dini imanı olmaz
Cevap
64Cevap
Evet evlenirim. Din kişisel bir şey ne alakası vardır evleneceğin adamla veya kadınla. Sonuna kadar katılmıyorum ve saçma buluyorum. *daha din yüzünden sevdiğin adam ile evlenmezken *Dünya barışı diye ortalıkta geziyoruz.
Olayda haksızlık falan yok. Bazı gerçekleri kabullenemeyip duygusal davranıyorsunuz. Bir arkadaşım var babası ateist annesi kapalı. Kız da babasından etkilenip ateist oldu. Bu durumdan dolayı Müslüman kadın Müslüman olmayan erkekle evlenemez. Soruna gelince de. Evleneceğimi sanmıyorum.
Haksızlık değil erkek zaten müslüman olmayan biri ile evlenirken onu musluman yapıp evlenir eğer bu konuları biliyorsa zaten ama kadınlar bunu yapacak kadar güçlü değil bu benim kendi gorusum onun haricinde söylenecek tek söz var vardır Allah in bir bildiği
Müslüman değilim. Aşırı dindar değilse müslüman olanla da evlenebilirim. Dini baskılara hiç gelemem arkadaş :D
İslam, nakli bir dindir.
Aklî değildir.
Yani; tabi olani nakledilene inanır.
Kendisi, yeni kurallar koymaz, mevcut olan kurallara alternatif olan. .
Evet evin dediğin gibi; İslam, mü'min kişiye ehli kitap ile evlenme müsaadesi vermiş ancak mü'mine kimseye bunu müsaade etmemistir. Mutlaka bunun bir gerekçesi ve açıklamasi vardır. Fakat ne? Bunu araştırmak lazım...
Neden öyle değil de, böyle olmalı da... denilemez.
Bkz;üstteki açıklamalar...
müslümanlıkta doğan çocuk babasına nisbet edilir, yahudilikte ise çocuk anneye nisbet edilir, bundan dolayı müslüman bir müslüman bayan gayri müslim bir kişiyle evlenirse bu nikah sahih olmaz, müslüman bir erkeğin ancak ehli kitap (yahudi ve hristiyan) bir bayanla evlenmesi caizdir, bunun dışında erkek içinde nikah sahih olmaz
Müslüman olmayan tercihimdir erkek olarak.. ve asla onu müslüman yapmak için etkilemeye çalışmam.
Müslüman biri, başka bir dine biat eden biriyle evlenemez zaten.. İnancına göre haramdır bu. Ayrıca kadin tek degil, erkekte evlenemez.. Bu konu hakkında daha geniş bir bilgiye sahip olursan anliyacaksinidir.
bir dayanağım yok ama erkek daha baskın olduğu için evlendiği kişiyi müslüman yapma olasılığı daha yüksek fakat kadın daha uysal olduğu için bir çoğunda evlendiğinde din değiştirir (genelleme yapmak istemem)
Erkekler kadınlara göre baskın olduğu için kadınların gayrı müslümlerle evlenilmesine izin verilmemiştir çünkü çocuğunuz olduğu zaman erkeğin ailesi onu kendi dinine yönlendirir
Ateist olan biriyle evlenmekte sorun olmaz o zaman? Çocuk kendi istediğine inanır, bağımsız olur?
evlenirim. haksızlık değil. çünkü kadınlar hemen etkilenip din değiştirebilirler. ama erkekler daha sabit fikirlidir. (sabit fikirlilik belkide burada işe yarıyor.)
Şu varki onunla konuşup mantıklı bir şekilde müslümanlığa islama davet ederdim gelmezse kendi bilir evlenmezdim
Seve seve evlenirim. Dinin aptalca kısıtlamalarından kurtulmuş bir insan değerlidir benim gözümün önünde.
haksızlık değil, soy erkekten geliyor çünkü; ha bunu bilmeyen camdan atlasın zaten. sorundaki ince ayrıntıya cevap verdikten sonra asıl soruna geleyim, Müslüman olmayanlarla böyle ciddi bir konuda işim olmaz.
bir de aslında o mevzuda İslam kadını yüceltiyor. nasıl mı? Müslüman bir kadın Müslüman olmayan bir erkekle evlendi mi büyük olasılıkla o erkek tarafından kendisi inancı yüzünden hor görülme olasılığı ezilme olasılığı fazladır. Ama Müslüman bir erkek Müslüman olmayan bir kadınla evlendiğinde o kadının ezilme olasılığı bile yoktur. çünkü İslam'ı özünde kadına hürmet vardır. ha Müslüman erkeklerin çoğu bu ilkeye uyuyor mu uymuyor mu tartışması yapmayacağım herkes kendi yaptıklarının karşılığını alacaktır zaten ben dinimizin özünden bahsettim.
Dediklerinize katılmıyorum. Eşim Hristiyan, bunca yıllık evliyiz ve aramızda hiçbir şekilde dini yönden aşağılama ya da ezme olmadı. İkimiz de birbirimizin inancına saygılıyız.
Bu durumda kadına hürmet veya ezme, aşağılama dinle değil insanlıkla, zihniyetle, sağduyu ile alakalı bir durum. Kişide bu saydıklarımın hiçbiri yoksa dindar da olsa beş para etmez gözümde. Bu yüzden evlenirken din değil insanlık önemli olmalı.
@Freyja88 hayatımı inançlarıma göre şekillendirmeyeceksem samimiyet nerede kalıyor? bence şu an baya baya saçma konuştuğunun farkına vardın umarım. böyle entelektüel düşüneceğim diye iyice değerlerin suyunu çıkardınız. neyseniz o olun yeter ya da ne haliniz varsa o. kalkıp da dini kendinize benzetmeyin.
Kime göre neye göre saçma. Samimiyet adı altında dinin suyunu çıkarıp insanları yobazlaştırıyor, saçma sapan kuralları din adı altında ortaya atıp hem akıl hem mide bulandırıyorlar. Kendine müslüman diyen dar kafalı yobazları gördükçe medeni düşünen akıl ihsan sahibi bir hristiyanla evli olduğum için ne kadar şükretsem azdır.
Neyse, daha fazla tartışacak değilim. İyi geceler.
evlenmezdim herhalde büyük konuşmamak lazım kadınların yasak çünkü eşinin dinini değiştiremezsin erkeklerin değil onun sebebi ise erkekler eşlerini kendi dinine alabilirler bu kdr basit
Ateist birinden bahsediyorsak? Dine yönlendirme söz konusu değil.
Haksızlıkla ne alakası var , evlendiğinde erkeklerin din değiştirmesi mi yoksa kadınların değiştirmesimi daha kolay en azından benim bildiğim bir kaç olayda kadınlar din değiştiriyordu.
Benim etrafımda gördüğüm ve Ruslarla evlenen erkeklerin eşleri hiç de müslüman olmadı ama ve onlar ayıplanmadı, kadınlar ayıplanıyor sadece.
1. si zaten amaç müslümanlığa geçsin değil , olay erkeğin evlilikte daha baskın taraf olduğu için bu konularda daha çok sözünün geçmesi. Yani daha da açarsam , bir hristiyanla evlenen erkeğin din değiştirmesi , bir hiristiyanla evlenen müslüman kadının din değiştirmesinden daha zordur. Kaldı ki bunu sadece bugün için düşünme , bundan 100 yıl öncesinide düşünmen gerek ya da 500 yıl öncesinide.
valla biz karı koca dinsiz kitapsısız gayet mutluyuz :D
Tebrikler!
teşekkürler @RuHastasıpsikoloG
Rica ederim. Dinin kısıtlamalarından kurtulmuşsunuz ne güzel :)
ya insanlar sanıyor ki insan olmanın özü dinden geçiyor ama yok öyle bişey içinde nasıl bişey taşıyosan osun sen din durdurmaz durduramaz o yüzden haklısın dinin kısıtlamasındansa kendi doğru yanlışlarımızı kendimiz seçiyoruz ayrımnı yapıyoruz ve ona göre yaşıyoruz. :D @RuHastasıpsikoloG
Zaten ahlak denen yasalar dine ait değildir. İnsan mantığıyla doğru ve yanlışı ayırabilir =))
Ya evlenmem der felan evlenirim büyük konuşmamak lazım Allah nasip etmesin. Bende bu kadınlar evlenemez ama erkekler evlenebilir şeyine çok sinir oluyorum ama mantıklı bir açıklaması vardır herhalde.
Bana saygıduyduğu sürece sıkıntı olmaz her koyun kendi bacağından asılır derler
Müslüman değilim ve müslüman olmayan kimseyle evlenmem.
Evlenmem. Benim dilimden dinimden olsun yine de kısmet
Hyr nedeni kızların erkeklerden daha çok acık olmaları. Düşün kız herkezle yatmış bunu kim alır !!!
Müslüman olmayan birisiyle evlenmek çocuğun dini açısından sakıncalı. Yok ben çocuğumu müslüman yetiştirebilirim diyorsan sen bilirsin.
haksızlık yok tercih meselesi sadece hayırlı değildir der... yasak nerde geçiyor? :)
Her yerde. Müslüman olmayan biriyle evlenilirse "kafir" sayılıyorlar
Erkek arkadaşım ateist benim, ne zaman bundan bahsetsem herkes aynı şeyi söylüyor, doğru mu yanlış mı cevap verecek bir şeyim olsun diye google'dan araştırma yapmışlığım var, hocalar şunu bunu paylaşan herkes söylüyor bunu
Evlenirim tabii ki dine göre sevgili, eş, arkadaş vesaire seçilmez.
Evlenmem, çocuğum hangi kültürde büyüyecek hangi dini benimseyecek... Türk be müslüman bir eş isterim :)
Zaten müslüman değilim sorun olmazdı öyle bişey söz konusu olsa 😆
eğer çocuklarımı müslüman yetiştirmeme izin verecekse evet
Evlenmem açık ve net, benim olan sadece bu dünyada değil ahirettede benimle olmalı.
çünkü müslümanlıkta kadınların bir önemi yok ama evet evlenirdim.
Ehli kitap (hristiyan yahudi vs) olursa evet ama inançsız olursa hayır
Erkekler musluman olmayan bir bayanla evlene birlir ama bayan evlenemez Allah yasakliyor
Haksizlik tabi. Kadinlar dinde esit degilin bir diger kaniti. Ama ben evlenirim kime ne
Kesinlikle öyle düşünüyorum ben de ama ailemi de kırmadan nasıl ikna ederim bilmiyorum
Valla bu konuda sansliyim ben. Ailem karismiyo hic insan olsun sevsin deger versin yeter diyo. Aile ikna et ama boyle yavas yavas birden yapsan ikna olucaklari varsa da olmaz
müslüman olmayan biriyle evlenirim onuda müslüman yaparım iki türlü sevap kaparım :)
Müslüman bir erkek müslüman olmayan bir kadınla evlemez. Müslüman olması olması lazım.
evkenrim neden olmasın da kadınların yasak olduğunu bilmiyodum
asıl müslümandan kaçın
Doğru bir söz!
Evlenirim din evlilikte o kadar önemli değil bence
Onun icin dinimi bile degistirirm
-Tugce kazaz :D
Ne kadar da espırılı bır kız :)
Müslüman olan benimle evlenmez zaten :D
Kafama sıksan evlenmem
Evlenirim.
Dinle evliliğin ne alakası var yahü.
Müslüman aileler çocuklarının müslüman olmayanlarla evlenmesine izin vermiyor çünkü dinlerinde yasak.
Müslüman etmek için evleniirim.
insan kalmayı başaran biri olsun yeter.
Evlenirim, sakıncası yok benim için.
Erkeklerinde yasak kim demiş bunu sana.
ehli kitabla erkekler evlenebilir ama ateist dinsiz yani hiç bir inanan olmayanla evlenemez. ama hirisityan veya yahudui bir bayanla evlenmek genede sakıncalıdır anneler evlatlarıyla gün içerisinde daha çok beraber olduğu için çocuğun dini üzerinde etkisi olabilir ve buda tehlikeli yani iyi bir şey değil evlenmemesi daha iyi
https://www.youtube.com/watch?v=OZcA2YHWJMY
Araştırdım internetten
Ehli kitap Hristiyan ve Musevi ile bir Müslümanın evlenmesinde hiçbir sakınca yoktur. Yalnız İncil ve Tevrat tahrif edilmiş kutsal kitaplar olduğu için ehli kitap değillerdir. Yani insan eliyle yazılmış kitaplara (bozulmuş değiştirilmiş dinler) inandıkları için Hristiyan ve Museviler ile Müslümanların evliliği de aynı şekilde yasaktır.
@Bendenduymusolma hakısın abi zaten cübbeli hocamızı dinlediysen tam açıklamasını yapmış. Eyvallah. Hatta nikah düşmesi bile olabiliyormuş biz kısaca mekruh diyebilirz demi abi bana öyle geliyor. Sonuçta o evde bir din baskısı olacak çocuklara
Bugün yaşayan ehli kitap Hristiyan ve Museviler olsa dahi Müslüman erkeğin o ehli kitap Hristiyan ve Musevi kadın ile evliliği yasak olmazdı. Evlilik zaruriyeti olmamasına rağmen bir Müslüman kadın ile evlilik yapabilecek iken ehli kitap bir Hristiyan veya Musevi kadın ile evliliği mekruh olurdu.
Nikahın düşmesi konusunda bilgim yok. Sadece mantık yürütüyorum; teyemüm abdesti alan bir insanın suyu görünce teyemmümü bozulur ama gayrimüslim kadın ile evlilik yapmış Müslüman erkeğin Müslüman kadın görünce nikahının düşmesi gibi bir durum söz konusu değildir zannımca. İslam'ın tek eşlilik, iki ve daha fazla eşlilik konularında da birçok ağır şartı var. Evlilik müessesine korunması ve devam etmesine ilişkin bildiklerimi de hesaba katınca nikahın düşmesi öyle kolay değildir, diyorum.
@Bendenduymusolma Haklsın abi aydınlattığın için sağolasın bu bilgiler için. Eyvallah. Allah c. c cümlemize hayırlı bir eş nasip eder inşallah
Rica ederim. Allah herkesin gönlüne göre versin...
büyük sorun olur bu heralde
Müslüman olma sen de.
Değilim ama aileme söyleyemiyorum, çok dindarlar..
müslüman değilim bana uyar yani
Innsan olsun yeterli din dil irk ayrimi yapmam
evet evlenirim çünkü caizdir bacım
evlilik kriterim din değil
herkesin dini kendine önemi yok :)
Bence normal din ırk insan olsun yeter
Hristiyan veya yahudi olursa evet
Evlenmem zaten dediğin gibi evlenilmesi de yasak
kadın erkek eşit değiş işte
Olabilir sonradan musluman olma şartıyla
İslamda kadın müslüman olmayan biriyle evlenemez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?