Derler ki yenmez, peki bu durumda uzun süreli ilişkilerde seks hayatı bitmeye mahkum mudur?
Aynı insan bir süre sonra bıkkınlık yaratır mı? Düşünceleriniz neler?..
Aynı insan bir süre sonra bıkkınlık yaratır mı? Düşünceleriniz neler?..
Kural çok basit, tartışmaya gerek yok: TEN ESKİR.
Ten'e alışılır. Birine çok çıldırtıcı gelen bir beden, o kişinin karısına ya da kocasına çok sıradan gelebilir. bu çok normal ve insani. Hayatın bazı gerçeklerini kabul etmemeye çalışmak yerine onu anlama cesaretimiz olması lazım.
Yok efendim ben ömür boyu sadece tek bir erkekle ya da kadınla olurum, falan diyen insanların cinsel hayatının 4 yılda söndüğünü yakın arkadaşlarımdan biliyorum.
İnsanların birbirinin tenlerine karşı heyecanlarını ve cinsel çekimlerini kaybetmesi nedeniyle onları suçlayamayız. kendimizi de suçlayamayız bu bizim başımıza gelince de. bunu sadece anlayabiliriz...
O nedenle bir kadının kendini yeniden kadın gibi hissetmeye ihtiyacı olacaktır. erkeğin de başka bir kadın tarafından beğenilip yine erkek gibi arzulanan biri olduğunu görmeye ihtiyacı olacaktır. Kocasının ya da karısının kendinişini sadece çok sevdiğini ama arzulamadığını bilir insanlar. Oturup film tv izlemek , havadan sudan konuşmak, pc başında vakit geçirmek, şeklinde rutin ve heyecansız hayatlar başlar. Sevişmektense mastürbasyon yapan çiftler biliyorum. Durum bu!
Aldatma konusuna gelince. Evet malesef çok sevdiği bir eşi olan insanlar bile bazen aldatabiliyor ve o ilşiki için bu çok önemli bir can simidi bile olabiliyor. Olaylar karışık yani, misss gibi yaparak yaşamak ve arzularını içine gömerek yaşamak isteyenler için birşey diyemem. Ama içinden gelen sese kulak tıkamayan kadın ve erkekler eninde sonunda bu bitecek olan cinsel çekimden dolayı , malesef başkalrina tensel olarak yönelebilirler.
Tek kritik konu, sevdğiiniz bir eşiniz ya da uzun süreli sevgiliniz varsa, ama cinsel çekim bittiyse, ya uzatmadan hemen bitirin ilişkiyi, ya da basklarıyla olduğunuzda o yeni kişi sizin aklınızı başınızdan almasın, gizli bir macera diye düşünün sadece
Aha bekledigim yorum gelmis, adim gibi biliyordum bunlari soyleyecegini..
ilişkiyi uzatmada bitirin diyecegimi mi?
Yani genel olarak tavrinin boyle olacagini, bir de senin su meshur ten meselen var ya onu kesin araya sokar demistim:)
Bu pilavı çatalla mı kaşıkla mı yediğine bağlı. Uzun süreli ilişkilerde seks hayatı bitmeye mahkum gibi gözükür. Devamlılığı sağlayan her ilişkiyi yaşayanların kendi aralarında kendilerince renk katmasına bağlıdır. Genel bir bakışla toplum olarak monoton bir hayatın içindeyiz. 24 saatimiz nasıl geçiyor ki? Sosyal hayatımıza ne kadar zaman ayırabiliyoruz? Kendimizce monotonluğa düşmemek için neler yapıyoruz kısaca... Aşırıya kaçmadan tadında olmalı her şey.
Dediğim gibi pilavın çatalla mı yoksa kaşıkla mı yenildiğine bağlı.. Aynı insanın bir süre sonra bıkkınlık yaratacağını sanmıyorum öyle olsaydı evlilik diye bir birliktelik olmazdı. Bıkkınlık yaratacak bazı noktalar da var evet. Amaç bıkkınlığa götürecek kadar yolundan sapmamalı. Karşılıklı iki kişi arasında söylenmeden anlayabilmeli bazı şeyler. Dil tercüman olmaz vücut diline...
kasik catal da degisik bir bakis acisi olmus tebrik ederim..
Papaz her gün pilav yemez derler, ama o pilav bir gün bezelyeli, bir gün mısırlı, bir gün domatesli, bir gün patlıcanlı, bir gün havuçlu, bir gün hamsili, bir gün mantarlı, bir gün bademli, bir gün nohutlu... olursa, papaz ilk günkü bezelyeli pilavı özleyebilir bile =)
Benim ilişkim dört küsür yıllık, uzun sayılmaz, bu dört küsür yılın son iki küsür yılında, her sabah gözümü açtığımda onu görüyor, Tanrı'ya şükrediyorum. Bir şeyleri rutine bindirmemek de bizim elimizdeyse, olumsuz anlamda bir fevkaladelik yaşamadığımız sürece ben bu adamdan bıkmam, düşünmesi bile tuhaf. Eğer yaşarsak, ve ben sabahları gözümü açınca saçları ağarmış, yüzü gözü kırışmış bir adam görürsem, eminim yine Tanrı'ya şükrederim.
ben de sana katilyorum ve ayni sekilde dusunuyorum, fakat bazen ayniliklardan sikilmiyor muyuz, kendimizden bile, o yuzden arada kafam karisiyor.
hergün olursa bıkkınlık değil ama tutku azalır. eskisi kadar tutkulu sevişemez insan. 1 gün ara vermekte fayda var. hem sonra farklı pozisyonlar ve fantaziler uygulayabiliyorsa çitfler hergün pilav yenmiş olmaz.
Cevap
11Cevap
sade pilav,üzümlü pilav,şehriyeli pilav,iç pilav,nohutlu pilav,mantarlı pilav,domatesli pilav,meyhane pilavı,bademli pilav,safranlı pilav vs vs...hergün farklı bir çeşiti yenilebilir,ama özü aynı prinçtir.Dolayısı ile aynı kişi ile seks hayatınızı çeşitlendirebilirsiniz...Bence yenir :)
Bir gun canin makarna istemeyecek mi diyorsun yani?
Ac kalacaksin acc...:)
Derine inince doğru benzetme değil.
Yemek beslenme ihtiyacını karşılar ve pilav da bunu karşılamaya aracıdır.Seks de bir ihtiyaçtır ama uzun süreli ilişki de farklı ihtiyaçları (aidiyet, aile olma, gelecek garantisi yani düzenli ve statülü toplumdan onay alan bir ilişki yürütmek) karşılar. pilavdan sıkılmak bu ihtiyaçları gözardı etmek ki eden de zaten hergün pilav yemez.
Cozum onerisi sunmamissin ama..
gercekten oyle olmus bu defa..Evet son noktayi koymussun burda, tercihlerimiz bizi biz yapar demissin kisaca:)
Yenir yenir.Her gün o pilavın içine başka bir malzeme katarsan neden yenmesin.her gün değişik bir tat alırsın o zaman o pilavdan.Onu diyenler aldatmayı masumane bir duyguymuş gibi göstermeye çalışan zavallılardır...
ne kadar iyi niyetliymişim yaa, en sevdiğim yemek pilavdır.. çinlilere filan bir gönderme var sandım soruda, cevapları görene kadar.. her gün pilav yerim yani.. ama mümkünse pirinç pilavı olsun..
Bu da iyimser bakis olmus..
16 yıldır hep piav yiyorum :))) ama hala eşim de ben de bugün neli pilav olacağını kestiremiyoruz... bununla ilgili sanırım ;)
super bir iliskiniz var demek ki, tebrik ederim..
Pilav hep aynı ise sıkılmak kaçınılmazdır. Çiftlerin her ikisinin de monotonluktan kaçmak için çaba göstermeleri lazım yoksa yatak odası alarm vermeye başlar bu da ilişkiyi etkiler kavgalar artar.
Bir ilişkiyi başlatmak kolaydır. Zor olan ise bu ilişkide istikrarlı olmaktır.
Doğru kişiyle başlayan ilişki, bitmez.
Bitmeyecegine olan inancin ve guvenini takdir ediyorum ama ya biterse, hayat cilveli...
Pilav aynı kalsa da biz her gün aslında bir miktar değişiyoruz. Yani buradan bakınca pilav aynı pilavmış gibi görünmüyor. Ben yerim. Olsa da yesek.
Cok politik ve dogru bir tespit, tebrik ederim.
Yenir yenir çok değişiklik arıyosan üstüne kuru fasulye,döner,vs vs tatlarla değişiklik yaparsın pekte leziz olur
hayır canım olur mu öyle şey seks sekstir.. yani bir insan tatmin olmak istedikten sonra bin türlü şey bulur. nasıl bıkabilirsin ki iktidarsız ise o farklı, ama bıkmazsın. O bence kişinin arayışa girme sebebi
anladım fatih ben bu olaya katılmıyorum..seksi seven biri olarak alıştıgım beden vücut ile birleşmek her zaman daha kalıcı.haa bana deyinki başkalarından beklentim daha fazla anlarım.ama uzun süreli ilişkilerde seks bence daha doruga cıkar.26 yasındayım 10 senedir aynı adamla hiç bıkmadan
yenmez ama iki gunde bir yenebilir tabi yiyen insan severse
yemek benzetmesi çok saçma geliyor bana :S çinli köylüler sadece lapa yiyor çok mu sadıklar şimdi eşlerine :D hergün farklı bir gün değilmi her gecede farklı olmuyormu aynı kalanlar insanlar sadece
bu söze katılıyorum nasıl yıllarca evli kalabildiklerine hepsi mecburiyetten evlerinde kalıyor uzun aşk yok aldatanda aldatıyor
esasında insan bıkıyor değişiklik arıyor bu yalan değil hergün pilav yenmiyor insan bazen kurufasülyeyi de arıyor:))
yenmiyor arkadaş. ama arada seriler meydana glmiyorda değil :)
pilavın nasıl yapıldığı ve lezzeti de önemlidir ama kuru kuru pilav her öğünde yenmiyor.
Iste gercek ve klasik erkek yorumu olmus bu
İkisini de severim... :D
espirili insan:)
hergün pilav yenmez...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar