evet çiftler neden birbibirlerinden sıkılır.. evli olanlar sevgili olanlar malesef çok uzun süremeyen ilişkiler var bunun nedenlerinden biride birbirlerinden sıkılıp soğudukları için... sizce ilişkisi olan evli veya sevgili sevdiğinden e.. eşinden ne olurda soğuyabilir ondan sıkılabilir? .. vedde merak ettim sorum erkeklere eğer bi erkeğin eşiyle cinsel hayatı iyi gitmiyorsa karısından soğur mu sıkılır mı ? çok seviyor olsa bile ?
Cevabın nedir?
+1 yılDorothy Dix'e göre bir kocanın mutluluğu herşeyden önce karısının huylarına bağlıdır. Bir kadın onun her arzusuna karşı koyacak, her hevesini kıracak, her şeyi eleştirecek ve neden başkaları gibi daha fazla para kazanmadığını söyleyecek olursa, zavallının kolu kanadı kırılacaktır. Tekrar uçabilmesi güçleşecek, hatta imkansız olacaktır.
Bu gibi sözlü saldırılar aile mutluluğunu her şeyden fazla sarsar. Karı koca arasındaki, sevgiyi, saygıyı, güveni ve bütünlüğü yok eder. Bunları benim uydurduğum sözler sanmayın. Dr. Lewis M. Terman binbeşyüzden fazla evlilik üzerinde incelemelerde bulunmuş ve istisnasız bütün kocaların, en fazla, hanımlarının rencide edici hareket ve sözlerinden yıldıklarını tesbit etmiştir. Başkaları tarafından yapılan incelemeler de, başka hiçbir tavrın (zina dışında), hiçbir sözün bu kadar ciddî sonuçlar ortaya çıkaramayacağını göstermiştir.
Ne yazık ki, tâ mağara devrinden beri kadınlar kocalarına bu şekilde tesir edebileceklerini zannetmişlerdir.
Eflâtun bile bundan çok çekmiş ve zamanında şirret karısı Xanthippe'den kurtulmanın yollarını araştırmıştır. Napolyon ve Abraham Lincoln gibi meşhur adamlar da aile hayatlarında en fazla bundan şikâyetçi olmuşlardır. Agüst Sezar ikinci karısı Scribonia'yı, artık tahammülü kalmadığı için boşamıştı. Günümüzde de hâlâ bu taktiği benimseyen kadınlar vardır ve onların elde ettikleri sonuçlar daima olumsuz olmaktadır.20 Yorumla
+1 yılcinsellik evlilkte onemlidir tabi ama skliyirlarsa bence cok cabuk tuketimden kaynaklidir herseyi hizli yasiyorlar bes on yil iliski olurnu yahu evlenince yasayacak bisey kalmiyor geriye bence fazla uzatmamak lazim evlenince tanimaya devam etmeli yeni yeni yonlerini kesfetmeli sonra cocuk gelir onun buyumesi var heyecanlar hic bitmez katlanir
25 Yorumla
Soran+1 yılaynen burda 5 yıllık ilkişkim bugün bitti yazanlar hakkındada böyle düşünüyorum 5 yıl birlikteler niye evlenmemişler yada 5 yılllık ilişki ne olduda bitti diyorum
- +1 yıl
ben 2 yili bile goze alamiyorum kisaltmaya calisiyorum 5 yili hayatta cekemem
Soran+1 yılsöylediklerine sonuna kadar katılıyorum :))
- +1 yıl
tskler :)
Soran+1 yıl:)
+1 yılbence evli çiftler birbirinden sıkılmaz...
bi zaman sonra heyecan biter hayat rayına oturur
sıradanlıklar başlar...
ve bunun akabinde çevre gözlemlenir insanların hepsi mutlu sanki kendisi mutsuzmuş hissine kapılır... genelde kadındır bunu böyle hisseden... ve bu yüzden heyecan yok diye heyecan ararlar... burdan evli çiftlere sesleniyorum... heyecan seviyesini baştan yüksek tutmayın... sonradan beklentiler çok oluyor ona göre... bi kararında gidin..10 Yorumla
+1 yılEvlilik öncesinde tahammül sınırlarını başka kişilerle zorlamaktan ve dolayısıyla da eşine gelince sıra,sabredememekten.
Saygı yoksunluğu,iletişim kuramama,üste çıkma çabası,elindekinin kıymetini anlayamama,günlük rutinin dışına çıkılmaması,aynı pencereden bakmaya gayret etmeme,iç ve dış bakıma özen göstermeme...bu sebepler olabilir.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
14Cevap
+1 yılİnsanlar uzun süre beraber olduklarında birbirlerine özel davranmayı bırakıyorlar, evde kendine dikkat etmeme, paylaşılan romantik ve özel anların azalması, iş sorunlarını eve taşıma vs.vs. Bir de birinize karşı flörtünüz, baştan çıkarma çabalarınız tamamen bitmişse yada cinsellikde rutine binmişse geriye dır dır yapan bir ev arkadaşı kalıyor. Soğumayalım da ne yapalım.
Cinsel hayat iyi gitmiyorsa kötü, hiç umut yoksa erkek arayışa geçebilir.10 YorumlaÖncelikle sadık olmak lazım.Ama sadakat ve güven yoksa evliliğin yıkılması kaçınılmaz.Tabi bunu dışında da birçok etken var.Birlikte birşeyler yapmak önemli.Yürümek,sinemaya gitmek veya daha farklı aktiviteler.piknik gibi :) Aklıma bu geldi şimdi.Cinsellik konusun gelince,herşey cinsellik değil ama Türkiyedeki boşanmaların %50 si cinsellikten olduğuna göre çok önemli olduğu sonucu ortaya çıkıyor.
20 Yorumla
+1 yıltabiki sıkılır, evlilikte yada birliktelikte en önemli şey cinsel hayattır, helede erkekler için inanılmaz önemlidir, her ne kadar bunu inkar etsekte gerçek bu.. Renklendirin cinsel hayatınızı, eğe siz isteksizseni ilaçlar var kadınlar için azdıreıcı tarz, değişik fantaziler deneyin onu deli edin, yatak odasında ayıp olmaz bunu unutun. Orasını ayrı bir dünya olarak görün ve eşinizinde bynine bunu kazıyın.
11 Yorumla
Soran+1 yılevli eğilim merek ttiğim için sordum :) ama evlendiğimde öyle yaparım :D
+1 yılSondan başlayalım; Evet, cinsel hayatın yerinde gitmemesi çiftleri uzaklaştırır. Ancak tek sorun bu da değil. Çiftler birbirleri ile zaman geçirirken ne konuşurlar ? Sadece birbirlerinin fiziki yapısı üzerinden mi sohbeti yürütürler ? Hayır. olmamalı da zaten. Ancak insanlar yaşamak için dünyalarını da beslemek zorundadır. Bunun için ne yapılır ? Kitaplar, gazeteler, tv vs. Beslenmek zorundayız. Önce kendimiz için. İşte o zaman konuşacak şeyler de çok olur.
00 Yorumlaİlişkinin heyecanı biter maratonlaşmaya başlar beraber yeni şeyler keşfedemiyorlardır paylaşamıyorlardır ve en kötüsü birbirlerine tahammülleri kalmamıştır.
10 Yorumlavayy soruya bak, kompozisyon konusu gibi, giriş gelişme sonuç, yalınız sonuç bölümü cinselliğe bağlamış hatun, ama sana kısa cevap vereceğim, ilişkide kopma noktası vardır, buda kişilere göre faktörel değişiklikler mevcuttur. ve tek noktaya indirgenemez.
15 Yorumla
Soran+1 yılcinsellik evliliğin bi parçası .. yoksa sen farklımı düşünüyorsun?
- +1 yıl
hayır ben farklı düşünmüyorum cinsellik tabi ki bir parçası, sen eğer bunun sorun olduğunu düşünüp baştan sorsan daha net cevaplar alırsın, yatakta iyi değilsek evlilikte ne kadar mutlu oluruz diye sorman daha net sonuç almaya yetecektir. ama yatak da süper olmak, ilişki için de devam etmeyi gerektirecek bir şey değilidir. her zaman daha iyisini veren olur ama daha iyi anlaştığını bulmak biraz sor bulunun birşeydir.
Soran+1 yılçiftler birbirlerinden niye sıkılır diye sordum.. cinsellikte bundan bir parça olduğu için örnek gösterdim ..
- +1 yıl
cinsellik evlikte daha önemli, yani aynı evin içinde yaşamak çok çok farklı bir şey, sıkılmamak elde değil, zamanla her insan sıkılıyor ve sevgi belli bir aşamada pek değerli olmuyor, gurbet-kusu3'nun değiği gibi çocuk gelince eve yeni 10 yıllık konu ve hareket geliyor, ama evliliğin dışındaki ilişkide her şeyi yaşadıysanız ayrılık kaçınılmaz olur. zamanından önce öten horoz hep kesilir bunu da unutmamak lazım.
Soran+1 yılcavabınız için teşekkürler :)
çünkü insanlar seçeneğin çok olduğunu düşünüyorlar elbise değiştirir gibi sevgili değiştirmeye alıştılar özellikle 25 yaş öncesi çok rahat davranıyorlar en ufak şey problem oluyor bi bakmışsın pat ayrılık.
00 Yorumlaelektrikler kesiliyor arada... kadın soğuk davranmaya başlıyor, erkek de alttan almayınca bomba patlıyor
00 YorumlaDoğru düzgün biri olsun asla sıkılmam ne olursa olsun yeterki mutlu olayım her şeyi çözeriz
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 773 cevap paylaştı.
+1 yılPartnerlerin birbirlerini anlamaması ve konuşarak paylaşmaktan çekinmesi.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHergun aynı yemek yenmez dıyorum ve şimşekleri üstüme çekiyorum :)
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 709 cevap paylaştı. Gercek cift olmadiklari icin.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılher gün aynı kişinin yüzünü görmekten insana bıkkınlık geliyor
00 Yorumla
+1 yılhep aynı kişi sıkılmamak elde mi..
00 Yorumlacok gördüyünden olabilir bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmonotonluktan ...
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem