+1 yılsen yabancı bir yere gittiğinde ilk etrafı incelemez misin? bu da onun gibi alışana kadar ötmüyor. bir de alışana kadar ufacık şeyden bile korkabiliyorlar .benim kuşum her müzik açıldığında ötmeye başlıyor, bir de aynaya baktığında da ötüyor. konuşması ile ilgili bir şey duymuştum: kuşun erkekse dişiye göre daha çok kelime öğrenebiliyormuş. ama bir süre boyunca hep dinler, konuşturabilmek için sabır gerekiyor. şimdi ötmüyor ve konuşmuyor olabilir ama hareketleri bile öğrenebiliyor. mesela bir arkadaşımın kuşu yanağına gelip öpücük sesi çıkarıyordu.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGünün Sorusu mu?
''Rom'' koy bence :]64 Yorumla- +1 yıl
Gül için, teşekkürler :]
- +1 yıl
Bende sorunu beşledim.
- +1 yıl
Im üzüldüm. Kuşu alırken dikkatli alacaksın,anlayan biri anlar onu. :[
+1 yıldaha kafesine ve ev ortamına alışmadı biraz zaman geçsin bi etrafını iyice tanısın öter bazen bu 1 2 ayı bulur dikkatini çeken şeylere meraklandıkça otmeye tepki vermeye baslar televizxyon muzik bilgisayar ekranı gibi ritmik seslerede karşılık verir ama zamanla tabi sürekli onla baş başa olur konusursan 1 sure sonra sana alısır ve basını sısırır sabah yanında ıse sureklı otererk uyandırır yanındayken uyutmaz vb tani birazda kuşun kendii içinde bitiyor hareketli maceracı erkek bi kuşsa fena bi şey olacagı kesin çünkü benimki öyle :)
10 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 889 cevap paylaştı.
+1 yılSeni şuan yabancı olarak görüyordur. ilk bi kaç gün sevmeye çalış. yanında kuş sesi değilde hareketli pop şarkısı çal.
1 komşunun kuşu bayağı evcilleşmiş
2 napcan köpeği dışarı çıkartıp tuvaletini yaptırcanda poşet taşıycanda pisliğini alcan
3 Erkekse Serseri Dişiyse Nazlı koyabilirsin.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
109Cevap
+1 yıl:D :D sabah sabah ne güldüm ya :D selam arkadaşım öncelikle kuşuna mal benzetmesi yapmak olmamış.. o daha sana yeni yeni alışmaya başlıyo neticede yabancı bi ortam ısınmaya çalışıyo ona biraz izin ver.. sen hemen gittiğin ortada evdeki gibi olabiliyomusun.. hayvanlardada adaptasyon süresi dye bşey var o sana alıştyıktan sonra bak bakalım kafese giriyomu.. komşunun kuşu ötüyo babacım dyo demşsn bu da komşunun oğlu avukatlık okuyo bizimki daha bişey yapamadı gbi olmuş :D dipnotların baya bilgi verici :D ama neticede kuş almışsın yapıcak bişey yok :D kuşunun ismi için de çıtçıt fırfır isimlerini önerebilirim :D marjnal isim sevdiğimden onun dışında sana kalmış.. ama benbu süreç içinde ona iyi davranıcandan eminm :D ona şarkı besteleyebilirsin mesela seni sesnden tanır ve yaklaşır :D
Dipnot: ben tavşanıma yaptm :D
dipnot : Veteriner Teknisyen adayıyım
dipnot: Başarılar :D (ne alaka bende anlamadım ama :D )30 Yorumla
+1 yılDaha yeni almışsın bi müddet ötme zaten ortamını yadırgar sonucta o kadar kuşun içinden cıktı tek kaldı simdi. Küsmesi normal zamanla alışacaktır. Bende de 2 tane var hiç susmuyorlar bi ötmeye başlasın da bak susması için dua ediceksin o zaman. Ben üzerlerine örtü kapatıyorum korksunlar diye şerefsizler ondan bile korkmuyorlar :D
20 Yorumla
+1 yılBu amca da senin gibi bir soru sormuş ve senin gibi yanlış anlaşılmıştı
https://www.youtube.com/watch?v=gSCUfkAEySE:))
21 Yorumla
+1 yıl:D:DD:DD:D alemsin yaaaaaaaa :D:D bizdede kuş var adıda erkek adı erkek diye aldık kız çıktı yumurtladı 20 yi geçik yumurtası oldu saklıyoz hatıra hiç yavrsu olmuyor yanındada kocası varken bile :D:DD yumurtlayıncca çok asabi oluyorlar dağıtıyorlar ortalığı ve feci ısırıyorlar ve ciykliyolar bizm kuşta uçamıyor :DD::D koşan kuş bizimkide :D
20 YorumlaYabancı ortam ilk önce kafesine ondan sonra eve alışması gerek.Çok sık yerini değiştirmeyin onda huzursuzluk yaratır.Kafesinin yanına bazen biraz ekmek bazende bir dilim sebze takın bir kaç ay soğuk duracaktır ondan sonra ilgiye bağlı olarak yakınlaşabilir sizlere.Kuş eğitmek sanıldığı kadar kolay birşey değil ha dedinmi konuşma ele gelmez özellikle ilk günlerde salarsan evin için onu kafese koymak için yakalaman uzun sürebilir.
00 Yorumlayavru ise 1 haftadan önce ötmesini bekleme ve kafesini açma. ortamı tanımasına kafesten izin ver. daha sonraları yemeğini elinle vermeye felan çalış. hayvan alıştıkça öter. kuşlar harika bir uğraştır onlara iyi bak dostom ! bu amerikan filmlerini izleye izleye kafayı yedim. ne var biliyor musun ? kafayı yedim dostum.
00 Yorumla
+1 yılEl bekle bir kuş alışsın yerine. 1 hafta kendi haline bırak sonra yavaş yavaş ama düzenli bir biçimde konuşmaya başla kuşunla. İlk 2 hafta salma kuşu sonra perdeleri indirip aç kafesi ama kendi çıksın ve girsin. Tedirginliği geçene kadar eline alma bırak kendisi gelsin. Hem kuşunun cinsi ne sadece sarı bir kuş demişsin. Kuşunun türüne ilgili araştırma yap ve asla ama asla kuşunu bakımsız ce ilgisiz bırakma
00 Yorumlakuş bakımı zordur .. video genelde işe yarar ama demek ki böyle durumlar da olabiliyor .. bence en güzeli kuşunu alıp komşuna git .. komşunun kuşu öttükçe komşunun kuşuyla oynayarak, severek ödüllendir .. belki bu sayede eğer ötersem ben de ödüllendirilirim diyerek senin kuşun da ötmeye başlar ..
00 Yorumlavalla benimki ilk aldığım günden beri ötüyo susturmak için neler yapıyorum bi bilsen :D Bende bununla ilgili bir soru sormuştum benim kuşumda ilk aldığım gün aşağıda duruyodu yukarı çıkmıyodu şimdi evin içinde yürüyo konuşuyo bile :D isim olarak fıstık veya bıcırık çünkü söylemesi için kolay isim olmalı.. benimki fıstık :D
00 YorumlaDili var mı diye kontrol ettin mi? Yeni aldığın ortama alışması lazım büyük ihtimal gürültüden televizyondan filan uzak tut sakin bi ortama koy bi kaç gün alışsın keyfi yerine geldiğinde öter. Kuşta alışırsa sana eğer iyidir çok sevecen olurlar. İsim olarakta kızsa Papatya erkekse Güneş öneririm
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılşu ana kadar benı en cok güldüren soruuu bu oldu:) kuş uzmanı olarak arkadasım şöyle yardımcı olayım sana. o kuş yerini yadırgamıştır. haliyle yeni bir ortama girdi arkadaslrından ayrıldı. belki saçma geliyodur ama şunu unutma. hayvanların da insanlar gibi psikolojisi var. bir haftaya kadar ötmeye başlar. ben cok besledim ben de ilk aldıgımda aynı senın gibi kuşun gibi oluyor. sabret ve onu cok ve bence yanına bir arkadaş al. ben hayvanların tek olmasına şahsen karsııyım.
00 YorumlaKuşu kendine alıştırmak için 1 hafta boyunca hergün eline al ve sev.
İlk hafta kafesini açma evi tanımadığı için uçarken çarpar 1 hafta sonra az çok hafızasına almış olur (kuş beyinli deselerde ) daha az çarpar. Eğer konuşsun istiyorsan kesinlikle yanına başka kuş koyma hergün cici babacık gibi kelimeleri sık sık söyle :) umarım zamanla konuşur :)00 Yorumla
+1 yılyanına bir kuş daha koy bir gün dursun, sonra ayır onları bak bir daha susuyor mu :) ondan sonra bi soru sorarsın ks'de "kuşum hiç susmuyor, gece gündüz ötüyor, napmam lazım?" diye :)
30 Yorumlakuşuna müzik dinletmeyi denedin mi? isim olarakta bence "yahni" vrebilirsin
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGerçekten bu soru ancak bu kadar ilgi çekici bir başlıkla sorulabilirdi :)) İyi davran kuşuna öyle mal falan deme hisseder. Sabırlı ol, belki bir hastalığı var. Ben zamanında yavru muhabbet kuşu almıştım ve hiç uçamadı. Doğuştan kanadındaki telek sayısı eksikmiş sanırım. Neyse yıllarca omzumda, elimde taşıdım dışarı bile çıktım onunla velhasıl kelam ötmezse de geri vermeye kalkma yazıktır
10 Yorumlaneyse verilmiş sadakan varmış , ya ilk anladığım gibi olsaydı.
gencecik çocuk yazık olacaktı.20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 320 cevap paylaştı. oncelikle hayirli olsun :) otmez tabi yavrudur buyuk ıhtımalle ve alısması gerekir mekan degisikligi sarsmistir kusunu :)
isim olarak kisa bir isim dusun..mesela arkadasimin 2 tane var biri bira digeri cerez :)10 Yorumla
+1 yılAllah iyiligini versin bende basligi okuyunca :)) neyse sana daha alismadi ve yerini yadirgiyor 3-4 gun sonra oter :) dipnot 3 : cilek :))
40 Yorumla
+1 yılBenimde sarı bir kuşum vardı çok ötüyor diye kafesi camdan aşağı atmıştım bırak ötmesin çok çirkin bir şey yok yinede ötsün diyorsan bir eş al veya kızdırıcı yem yedir birde benim kuş yüksek müzik sesinde çok öterdi.
00 Yorumlahacı lal olmuştur o kuş
Dipnot 1A: komşuda pişer bana da düşer
Dipnot 1B: Komşu komşunun külüne...
Dipnot 2A: System error
Dipnot 2B: Arazilerin satışı onaylandı hükümet köşe olacak
gider de gider10 Yorumla
+1 yılyazıkk olmuşş :( aldığın yere git hesabını sorr , utanmıyomusunuz hasta kuşu sattınız bana dee bağırr :) nasıl atlatıcamm ben simdi bu durmu dee, ağlaa :) belki yeni kuş verirlerr
11 Yorumlamuhabbet kuşu falan mı..bnde sultan papağanı almıştım ilk 4 gün falan hiç konuşmadı cık bile demedi :) ama şimdi bülbül gibi şakıyo maşllah :)) alışması lazım ve baya da ilgilenmen lazm sürekli yer değişikliği yapma yadırgar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl73 Yorumla- +1 yıl
sdflkjsdfsdflkjsdf
- +1 yıl
MAL.avi
- +1 yıl
offf cuk oturmus
Komşun o kuşu yavrudan alıp günde en az 2-3 saat sadece kuşla ilgilenmiştir .
Köpek istiyorsan barınaktanda alabilirdin illaha cins olcak diye bir kaide yok
Kuşunun ismide sarı renk ise yumurta olabilir00 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=TT1zRc1ax1Q
bu şarkıyı dınle sen.
40 Yorumla
+1 yılAydın koy adını. Kuşum Aydın dersin. Onunkide ötmüyodur zaten. İyi bir ikili olurlar.
42 Yorumla- +1 yıl
Kuşum Aydında ölse keşke. Oda hastalansa
ötmemesi sorun değil. zamanla öter. ya uçup gider de kuşsuz kalırsan ne yapacan.
köpek alsaydın çok havlar mı diye sorardın.
kuşa isim : bungee jumping
not : bağırmak yok:)10 Yorumla
+1 yılKuşun öldü mü ? Adı Romeo olsun erkekse.
Köpek alacak paran mı yok ? Hesabını ver hemen yatırayım :D13 YorumlaBelki yeni yuva olduğu için korkuyordur,alışmaya çalışıyordur hayvan :) şımarık olsun adı :D
10 Yorumla
+1 yılBütün kuşlar ötücek diye bir kural yokki, nasıl insandan insana karakter vs değişiyorsa bu kural hayvanlarda da aynı. endişelenmeni gerektirecek bir şey olduğunu düşünmüyorum ben.
00 Yorumla
+1 yılbendede iki muhabbet kuşu var.biri akıllı diğeri saf.kuş sesi açınca akıllı olan tepki veriyor diğeri dediğin tabirle mal mal bakıyor.çözümünü aramıyorum ben neyse o işte
00 Yorumla
+1 yılalışacak daha yeni almışssın, bir hafta sonra başlarr ötmeye, bende lisedeyken bi kuş almıştım adınız tuz koymustum sonra öldü , ondan beridir almıyorum
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 325 cevap paylaştı. hasta olabilir veterinere götür havalar soğuk zaten üşümüştür evin sıcak bir bölümüne koy kafesini veterinerler genelde kuşlardan ücret almıyorlar çok teredüte kalırsan götürürsün
00 Yorumla- 30 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 391 cevap paylaştı. Yok cidden 21 aralıktan sonra değişiklikler oldu. Demiştim size kıyamet farklı şekilde kopucak diye dinlemediniz
20 Yorumla:) ilk zamanlarda alışana kadar sessizligi tercih ediyorlar bi zaman sonrada sussun diye bakarsnız :)
21 Yorumla- +1 yıl
bence ötecek amaaa güzeli görünce ötecek.
Gülmekten karnıma ağrılar girdi şuanda yaa off :DSD:SD:SDS:DSD
33 Yorumla- +1 yıl
sende mi :))
+1 yılsen problemli bir adammısın yoksa burada dalgasına takılan bir boş insanmı çözemedim senin üzeirne deney yapmak lazım bu dipnotuda unutma : ya olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol :S
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 698 cevap paylaştı.
+1 yılyanlış seçim yanlış seçim.kuş hasta filan değildi.hayvanı strese soktun.
hem sen kuş dili biliyormusun.00 Yorumla eve veya sana alışamamıştır 2-3 gün sonraa hareketlenir . mesela bizde var karşısına ayna koyuyoruz akşama kadar aynanın karşısında şarkı söylüyo :D
edit: sarkıyı kendine göre söylüyo :D00 YorumlaYeni evini yadırgamıştır,sen hiç ilk defa birine yatılı misafir olduğunda yattığın yatağı yadırgamadın mı? Bir süre sonra alışır üstüne fazla varma? Rahat hissetsin?
00 Yorumlakuşunun adı "ötücük" olsun bence =D şu an uydurdum içimden geldi =D soruna çok güldüm o yüzden +5 veriyorum =D
00 Yorumla
+1 yılyerini yadırgadığı için normal. Başka bir ortamdan başka bir yere geliyor. Haliyle ürküyor hayvan. Sana alışınca ötmeye başlayacak..
00 Yorumlabizimde muhabbet kuşu vardı, karga beslesek ondan iyiydi, gıcık gıcık sesler çıkarıyordu namussuz. kedi al en güzeli oynarsın en azından.
dipnot : ötmeyen kuşu aldığın kediye ilk öğün olarak verirsin.00 Yorumla
+1 yılahahahaha ilk görüşte kahkaha attım, açıklamayı okuyunca rahatladım :)
Kuşun dişiyse ötmeyebilir..Erkek kuşlar daha fazla öter..Erkekse ve ötmüyorsa, hasta olabilir..Veyaz biraz zaman gerekebilir alışması için..
Kuşunun ismi romeo olsun :)00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl194 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılahahah
Soru başlığını okuyunca yanlış anlayan sadece ben değilimdir umarım. :) Birinden duyduğum bitkisel bi ilacı tavsiye edecektim tamda. :(
00 Yorumla:( YAZIK YAA HALSİZ DURUR ZATEN ANLAMAN LAZIMDI ÜŞÜTMÜŞTÜR HEMEN ÖLÜR HASSASTR BENMDE VAR SARI LİMON ADI
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 517 cevap paylaştı. HAYVAN BARINAKLARINDA BİR SÜRÜ KÖPEK VAR ORADAN AL
PETSHOPLARA GİTMEYİN !10 Yorumlakesin sebebini söylyüm: alışana kadar ötmez. birkaç güne kadar ötecek. bizim 2 kuş var birinin adı miniş diğerinin adı mnikuş. komşununki çiko. sen de bunlardan koyabilrisin.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılYa eve alisamadi ya da hasta. Sen gotur bi kuscuya. Cunku muhabbet kuslari cok neseli hayvanlar
10 Yorumla
+1 yılaaa :O her zaman haklı çıkıcm diye birşey de yok tabi :D
00 Yorumla
+1 yılYanına getir bakayım dişi kuş ötmezse birşey bilmiyorum
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. La soruyu okudum yarıldımmmm :D kuşum ötmüyor, la ne fesat adamım :D
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı. Muc muc gel oğlum uç hadi uç cik cik de bir kere de muuc muuucc...
00 Yorumlakuşa C yada Ç harfi ile başlayan isim koyarsan daha çabuk konuşur.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Sen kuş dursun öyle, benim kuş arkadan seninkine dublaj yapsın...İyi fikir bence,değerlendir.
00 Yorumlahastalanmış olabilir.. üşüyorsada ötmez.. tüylerini kabartma ve tek ayak üzerinde durma varmı
03 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenimde sarı bi kuşum vardır çok uysaldı uçmuyodu konuşmuyoduda çünkü ben ona öğretmedim :D adı çıtır dı :D
10 Yorumla
+1 yılilk zamanalrda mekan değişikliğinden dolayı bir travma geçiriyorlar aptallaşıyorlar ortama alışsın ötmeye başlar konuş onunla yeşillik ver marul kıvırcık gibi
00 Yorumla- Devamını Gör (141)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat