Merhabalar benim saçlarım son birkaç ayda aşırı derecede dökülerek çok azaldı. Şu an dökülme yavaşladı ama zaten çok az saç kaldı olan oldu yani. Hatırlarsanız ilkokul çağında ne kadar gür saçlarımız vardı şimdi ise, çocukluğumda saçlarımı örerken ayırdığım üç parçanın ancak bir tanesi oranında saç var tüm başımda.. saçımı eskisi gibi gürleştirecek formüller arıyorum. Var mı sizin de bunun için kullandığınız işe yarar Saçı gürleştirmek için formüller ? sarımsak işe yarıyor diye çok duyuyorum uygulayanlar var mı? Saçı gürleştirmek için ne yapmalı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 1 yıl
Saçlarımızın gürleşmesi için aslında birden fazla şampuan markalarına sarılıyoruz. Şampuan markalarının yanı sıra saçlarımızın daha sağlıklı şekilde gürleşmesinin farklı yöntemleri de var.
Saç Nasıl Gürleşir?
Ben dahil birçok kişi daha gür, sağlıklı ve güçlü saçlar istiyor. Saçlarınızın köklerden daha hızlı uzamasını sağlayacak bir yöntem yok. Bunun yerine, uçlardaki kırılmaları azaltmak ve dolayısıyla daha gür, sağlıklı, güçlü saçlar elde etmek mümkün.
Şimdi size saçınızı daha iyi gürleştirmeniz için yapmanız gerekenleri sıralıyorum...
1-Bilinçli beslenmek
Özellikle beslenme düzeni gür ve sağlıklı saçlar için olmazsa olmazdır. Somon, avokado, fındık, sebze ve meyve gibi temel besinler saçı gürleştirmek için destek alabileceğiniz gıdalar arasında yer alıyor.
2-Doğru şampuan seçimi
Şampuan seçimlerinizde dikkat etmeniz gereken bir noktada organik ve doğal içerikli ürünleri tercih etmenizde fayda var. Kimyasal içerik barındıran ürünler saçlarınızı matlaştırır ve kurutur bu yüzden organik içerikli ürünler saçınızı besleyeceği için bu tarz ürünlere yönelirseniz saçlarınız için en iyisini yapmış olursunuz.
3-Aşırı yıkamadan kaçınma
Saçlarımızı gün aşırı yıkamanız hem saçınızın hızlı bir şekilde yağlanasına neden olurken hem de gürleşmesini engeller. Bu nedenle saçınızı sık yıkamaktan kaçının lütfen :)
4-Zeytinyağ
Zeytinyağını saç diplerinden başlayarak saç köklerine doğru uygulayın. 30 dakika bekledikten sonra durulayabilirsiniz. Bu yağı saçınıza sürmediğiniz zamanlarda yemeklerinize ekleyerek, doğal yoldan alabilirsiniz.
5-Kırıklarını Aldırın
Daha önce belki de bu öneriyi çok sık duymuşsunuzdur etrafınızda ama gerçekten saçın kırıklarını belirli aralıklarda aldırmanız, saçınızı gürleştiren en iyi yöntemler arasında.
6-Elma Sirkesi
Bir miktar elma sirkesini saç diplerinize masaj yaparak uygulayın ve 10 dakika kadar bekletin. Sonrasında ılık su ile durulayın. Yapacağınız bu uygulama ile saç köklerinizin kan dolaşımının artmasına dolayısı ile saçların daha güçlü ve gür şekilde çıkmasına yardımcı olacaksınız.
7-Yumurta
Ve son olarak yumurta. Saçlarınızın uzunluğuna göre 1 ya da 2 yumurtayı kaseye kırın. İçerisine 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygulayın ve yarım saat bekletip durulayın. Haftada 1-2 kez bu yöntemi uygulayarak saçlarınızın gürleşmesine şahit olun.
Umarım işinize yarar, kolaylıklar dilerim :)
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Ben şampuana çam terebentin koyuyorum. sarımsaklı şampuan denedim. ayrıca, zeytinyağlı sabun veya bıttım sabunu(saç dökülmelerine karşı) kullandım. 1,5 yıl önce saçlarım çok kısaydı şimdi bayağı bir değişiklik oldu :)
12 Yorumla- +1 yıl
bu arada düzleştirici, maşa vs. çok kullanma. saçı yakar :)
- +1 yıl
elsevenin arjinin ve bal sütlü şampuanını kullanıyorum bu aralar :)
şampuan krem yapar çıkarım. bakım makım yapmam ki, saçlarım çok uzun olmasına rağmen. eczanelerde baya popüler bitkisel bi şampuan var senin sorununla alakalı.
10 Yorumla
Valla ben hiçbir formüle inanmazdım sağ ve sol tarafımdan m şeklinde daha genç olmama rağmen saçlarım dökülmeye başlamıştı çok formül denedim ama en son minoxil forte adından çok met edilen bir ilaç buldum ezcanelerde mevcut 3 aydır kullanıyorum hiç saç olmayan yerlerden başta sarı kıl ve çok kısa sürede simsiyah saçlar çıkmaya başladı saçlarım hiç dökülmüyor ve sertleşip dolgunlaştı çok fazla saçım dökülmediydi ama hemen kısa sürede saçlarım normale döndü 6 ay daha kullanıp bırakacağım. Tavsiye ederim ama önce araştır öyle kullan derim bayanlar için olanı biraz daha ucuz.
15 Yorumla
- +1 yıl
nasıl yani benim gibi? ben uzatsam uzayacak kestiriyorum. ayrıca benimki zaten gür
05 Yorumla- +1 yıl
git kazıt bir an evvel uzasın
- +1 yıl
seninle aynı anda başlasak benim 1 yılda yere değer abartmıyorum :)
- 11 ay
Benimki cok uzun olmasına ve ayda bir çok kesmeme rağmen çok çabuk üzüyor ama dökülüyor çok fazla uzadiginda ama 1 ayda yaklaşık 5 cm uzar yani
- +1 yıl
Badem yağı yılan yağı çam terebentin al yanıma gel bacım :)
09 Yorumla- +1 yıl
Evet benm orjinal :D
- +1 yıl
üçünü alıcaksın sürekli kullandıgın şampuanına döküceksin .yılan ve badem yağını 18 er damla cam terebenti 7-8 damla fazla koyma yoksa cam özü gibi kokarsın tecrübe ile sabittir :) bu karısımı yaptıktan sonra banyo yapmadan önce bu ucünü bir kapta karıstır saçlarına güzel güzel yedir .kafa üstüne odaklan ordan dökülme başlar .45 dakka bekle sonra gir dusuna haftada bunu 3 gün yap Ben pazartesi çarsamba cumartesi günleri yapıyordum .ilk 2 ay bisi anlamaya bilirsin. 3 aydan itibaren belli eder
- +1 yıl
şampuana ayrı karışım, başa sürmek için ayrı karışım mı yani? çam terebentin saç derisini kurutuyor zaten. benim badem yağı, susam yağı, hint yağı, çam terebentin yağı, sarımsak yağından oluşan bir karışımım da var haftada bir uygulamaya çalışıyorum ama yeterince gürleşmedi :S
- +1 yıl
olabilir cesitlilik deriye güç katar .dedigim gibi hemen göstermez etkisini sabırlı olmalısın :)
- +1 yıl
Rica ederim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
9Cevap
- m8 ay
Saçını daha sağlıklı bir hale getirmek ve güçlendirmek için istersen saç bakım yağını kullanabilirsin. Yılan yağı, çay ağacı yağı ya da hc care saç bakım yağını kullanabilirsin. Ya da hindistan cevizi yağını kullanabilirsin. Bu yağlar saç sağlığı için oldukça etkili yağlar. Ya da istersen bioblas saç bakım şampuanını kullanabilirsin oda iyi.
00 Yorumla - +1 yıl
İçinde Dimethicon sls paraben alkol gibi şeyler yazmayan şampuanlar kullanın. Herebal diye bir markanın şampuanı var yanlış bilmiyosam diğerlerine nispeten daha doğal olduğunu duydum. Revox ta var güzel şampuandır fakat saç tellerini katılaştırıyor. Duştan sonra azıcık argan yağı ya da badem yağı uçlarına sürmeniz o sertliğini alacaktır.🙏🌼
00 Yorumla Saç Bakım konusunda 620 cevap paylaştı. restorex bende işe yaradı ama cilt doktoru bakar o işe
10 Yorumla- 1 yıl
benimkisi doğuştan gür maalesef hiç bir ürünün bunu sağlayacağını düşünmüyorum
00 Yorumla - +1 yıl
kazıttır ve kastamonu sarımsağı ya da iran sarımsağı sür
01 Yorumla Bence orda burda vakit kaybetme saç çok önemli doktora git :/
10 YorumlaŞampuan pantine iyi geliyor.Bide bioxsin .:) saç kremi dove de ola bilir ^^
00 YorumlaSarimsak iyi geliyor ama cok kalip kana karismamasina dikkat et bi de minoxidil iyi gelebilir
01 Yorumlaev yapımı şampuan tarifleri var nette onlar iyi oluyor
00 Yorumla- 1 yıl
sağlıklı beslenmezsen hiç bişi işe yaramaz
00 Yorumla Çok basit bir yol biliyorum
00 YorumlaAltında başka bir sebep olabilir.
19 Yorumla2 kere ustura vurdurdun mu tamamdır
00 Yorumlasaçlarını baglama fön çekme
daha ıyı olur00 YorumlaYilan yagi.
00 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?