Ben mühendis olacağim ama erkek arkadaşım lise mezunu. İkimizde bunu sorun yapmıyoruz çünkü aynı şeylere gülüp aynı dilden konuşabiliyoruz. Arada sevgi var en önemlisi. Ama ailem bu eğitim farkından dolayı karşı çıkıyor. Ne yapmalıyım? Biraz motivasyona ihtiyacım var
Cevabın nedir?
Aşk da olsa şimdi üstesinden geliriz gibi düşünebilirsiniz ama evlilik başa gelince başka türlü hissedebilirsiniz. Çünkü evlilik özellikle bu zamanda dewam ettirilmesi çok zor bir olgu. Çünkü insanların anlayışları saygı üzerine değil içindeki bir takım hevesleri tatmin etme olarak değerlendiriliyor. En büyük aşklarda bile o kadar küçük sorunlar dillere düşüyor ki bunlara insanın kendisi bile şaşırıyor. Şimdi erkekler gururlarının incinmesini hazmetmekte çok zorlanırlar. Sizin durumunuz tabiatı ştibariyle ona çok zor zamanlar yaşatacaktır. Siz böyle birieyi hissettirmeseniz bile çok bilmiş düşüncesiz bazı akraba eş dost çevreleri bu duyarlılığı gösteremeyebilirler. Elbetteki siz bu durumda onun yanında olduğunuzu HİSSETTİRMELİSİNİZ. Ama dedim ya evlilikte herşey farklı bir pencereden görünebiliyor. Belki siz bile yaşayacağınız başka sorunlardan sonra bu durumu eşinize hissettirme zafiyetini göstereceksiniz.. Bu konularda tetikte olmak kazım hissen ve zihnen. Evlenmeyin diyemem ama çok daha dikkat etmeniz gerektiğini söyleyebilirşm ve bu kolay olmayacak. Evlilik biraz da -özellikle ilk 2 sene- karşılıklıhislerin dengede tutulması için gayret ederek dewam edebilir. Bu durumda olan bir arkadaşım var eşi doktor kendisi öğretmen. 2 senedir çocuk yapamıyor acaba boşanırmıyız diye. Ki şu an vaziyet onu gösteriyor. Başka bir bayan arkadaşım var. Eşi düzgün bir iş bulamıyor ama kendisi düzenli gelirş olan kariyerli birisi. O arkadaşla 1 yıldır tanışmamıza rağmen evli olduğunu yeni öğrendik. Eşini hep saklıyor çevresinden. Ama kendisi iyi birisi.
Sizi korkutmak istemem. Ama bu durumu eşiniz olmasını istediğiniz kişi ile bütün maskelerden kurtularak apaçık haliyle konuşmanız.. Ve incitmeden.. inşallah dilediginiz gibi olur16 Yorumla
Soran+1 yılBana bu konuyu ilk kendisi açtı üstelik yeni tanışmıştık. Bu bana egolu bı ınsan olmadığını gösterdi ve çokta sevmiştim acıkça söylemesini. 7-8 aydır beraberiz ve seneye düğün yapmak istiyoruz. Onun maddi durumu kötü değil ve evlenince ben onunla beraber küçük bir şehirde yaşamaya başlayacağım. onun düzenli bir işi var ama benim orada iş bulacağım meçhul. Her şeyi önüme koyup düşündüğümde onu sevdiğimi ve denemeye değer olduğunu hissediyorum. Yinede annem ve babam beni çok etkiliyor gönülleri olsun istiyorum
- +1 yıl
Eşinin durumu iyi ve dewamlı bir işi varsa bence sorun olmaz... Kadın erkeğin hayatına daha kolay ayak uydurur sözünü bir yaşlı büyüğümden duymuştum ve bunu gerçek hayatta çok gördüm. Sen de sanırım bir süre belki de evlilik boyunca mesleğini yapamamayı ev hanımı olmayı göze almalısın. Ve bunun. Kararını verdikten sonra artık kurcalamamalı bu durumu başka sorunlarla karşılaştırmamalısın. Anneni babanı mutlaka razı et ama sewdirerek. Onların hakkını görmezden gelme kaderin tokadını yersin. mesleğini ve onun mesleğini yazarsan daha anlaşılır şeyler söyleyebilirim. Ailenin tavrı normal karşılanmalı. Kızlarını o kadaremek vererek okuduktan sonra emeklerinin karşılığını alamayacaklarını da düşünürler ki bu bence bencilliktir. Onlara şunu hissettirmelisin ki, mutluluğun ve huzurun dewamı maddiyattan ve dünyada çok şeyden daha önemlidir.
Soran+1 yılO bir şirkette çalışıyor finans muhasebe karışımı bir işi var. Kira problemimiz falan da yok. Zaten yaşayacağımız şehirde fazla paraya da ihtiyacımız yok ki ben huzur istiyorum para çok derdim yok. İş olanağı yok ama işsiz kalacağımı düşünmüyorum en kötü iş güvenliği uzmanı olup çalışıcam. Annemin babamın rızası tabiki çok önemli beni için içim raaht etmez. ama bu ısrarımın sebebı tanısalar sevecekler ve hatta yaşlandıklarında onlara benden daha iyi bakar öyle bir merhamete sahip. Napıcam bilmiyorum hepimiz ölüp gideceğiz diploma para pul biryere kadar önemli değil mi zaten
Soran+1 yılTeşekkür ederim yardımcı oldunuz :)
- +1 yıl
Ben de bir mühendisi kandırmıştım. Kız bayağı kariyerliydi. Amerikada falan eğitimlere gidiyordu. Türktelekom da daha üni de okurken iyi bir paraya çalışıyordu. Kızı mesleğini bırakmaya bile ikna etmiştim. Çok olgun bir kişiliği vardı. Abisi avukattı. Bir arkadaşını kıza yapmış. Kız benimle konuştu bunu. Kararsızdı. Sonra sanırım onunla düşünmüşki ben bir daha ulaşamadım kıza... :) ben de üni mezunuyum ama mühendis kadar havalı degil mesleğim...
En İyi Cevaplar
+1 yılAynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.. önemli olan birbirinize değer verip ilerleyen zamanlarda bunu kendi aranızda sorun yapmayacağınıza inanmanız ailenizde sizin sevginizi görüp fikirlerini zamanla değiştirebilirler..
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim nezaketinizden dolayı...
+1 yılValla bence ilerde sorun olabilir.. inşallah olmaz ama erkek kendini ezilmiş psikolojisine sokarsa ve sende buna izin verirsen gitmez.. ailenin karşı çıkmasının sebebi de bu
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılEğer erkek kendini yetiştirdi ise sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ne ilkokul mezunu insanlar var. 2 üniversite bitirmiş erkeğe değişmem.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
27Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 482 cevap paylaştı. Bu senin hayatın sizler bunu mesele yapmıyorsanız eğitim farkından kaynaklı kültürel anlamda çatışma yaşamıyorsanız neden problem olsun, Çocukla evelencek olan sensin ailen degil , ailelerim yanımızda ancak bir gün gelip yanımızada artık olamıyacaklar bu hayat yaşam senin ve kararda senin günahıyla sevabıyla aileni uygun birdelle ikna edebilirsin evet erkek arkadaşım lise mezunu ama kendini yetirştirmiş her konuda bilgi sahibi ayakları üzerine basan biri diye aileni ikna et
11 Yorumla
Soran+1 yılBabam şu an benimle konuşmuyor sanki çok kötü bir şey yapmışım gibi. Ve erkek arkadaşım alim değil ama cahilde değil beni etkileyecek kültüre ve zekaya sahip en azından
+1 yılTam anlattığın çifte örnek kuzenimle eşi.
Önemli olan aşk, sevgi ve güven.
Dürüst adam kolay bulunmuyor bacım.
Bunun eğitimini de üniversitede bulamazsın.
Eğer seviyorsan, güvenilir adamsa sonuna kadar ısrar et. Hayat senin hayatın...14 Yorumla
Soran+1 yılBende böyle düşünüyorum. Sonuçta evlenince diplomaları duvara asıp aa ne kadar mutluyuz demeyeceğiz. Birbirimizi seviyoruz. ama ailemin bu hareketi beni etkiliyor ve kırıyor.
- +1 yıl
Kardeşim aileni bir biçimde ikna edeceksin öyleyse.
Adamlığın, insanlığın okumakla olmadığını, dürüst insan bulmanın kolay olmadığını anlat onlara. Eğer siz istiyorsunuz diye üniversite mezunu biriyle evlenip mutsuz olursam bunun hesabını nasıl vereceksiniz öte dünyada filan de.
Bulursun bir yolunu kardeş, yeterki iste😉
Soran+1 yılTeşekkür ettim deneyeceğim :)
- +1 yıl
Rica ettim, bol şans😉
sevgilin mühendis sen lise mezunu olsan sorun olmaz derdim ama tam tersi durumlarda eğer erkek arkadaşının işi ve maaşı senden kötüyse bunu sorun yapacaktır. Hatta bunu hollywoodda bile örnekleri vardı bir haberde okumuştum. Kadın erkekten başarılıysa büyük olasılıkla boşanmayla bitiyormuş bu tarz evlilikler
00 YorumlaBiraz sıkıntı çıkabilir gibi, zor zamanlariniz olabilir. Tartışma anında ağızdan yanlışlıkla aşağılama tarzında kelimeler çıkabilir. Doktor bir bayanla garson bir erkeğin evlendiğini de görmüş biriyim, iki tarafın da dikkatli olması lazım
10 Yorumlaönemli olan ıkınızın arasındagı bag anlasabıldıgınızı dusunuyosan kı bunun tahsılle hıc alakası yok bence diplomalı eşşek de cok ne de ols... Ailen bence diplomasından sa kısılıgını gormeye calıssın ya da gostermeye calıs sen aılene umarım bu sorun kalkar aradan onu tanıdıkca ailen...
10 Yorumlabence arkadaşını ikna et. çalıştır biraz. üniversite sınavına girsin. aöf'ye yazdır. 2 yıllık kolay bölümler var. ufak ufak imtihanlara girer bitirir. sonra 2 yıl daha uzatır. bitirir. böylece sıkıntı kalmaz diye düşünüyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılYa zamanında babasının durumu kötü olduğu için çalışmak zorunda kalmış gidememiş. Bu senede o da bende yazılacağız aöf zaten. kendisi de istiyor. ama bunu sırf ailen kabul etsin diye yapamam diyor haklı olarak. Eğer bunu şart koşarlarsa okumam diyor. Yoksa okuyacak zaten
- +1 yıl
gerçekten okumak istiyorsa o kadar büyütmesin. Sonuçta ne senin ailen ona ne de onun ailesine sana karışamaz. o gerçekten seni seviyorsa, hadi kendisini boşver senin için okuması lazım. yok ailen istiyor yok şu şunu diyor yok bu bunu istiyorlarla olmaz bu iş. Sen tatlı bir dille ikna edersin onu... hadi koya gelsin sana :)
Neden insanlar bunu hep sorun ediyor. Benim sevdigim kizda universte okuyor ve ondan ayrilmak uzereyiz.. Sirf bu okul meselesi yuzunden. Egitim farki varmis ailesi beni sevmemis onlarida karsisina alamazmis.
05 Yorumla
Soran+1 yılikna etmeye çalıştı mı? Çünkü ben elimden geleni yapıyorum. İki kişi birbirini sevdikten sonra diploma bir kağıt parçası
- +1 yıl
Nasil ikna edeyimki kardes. Bana diyorki. "Annem seni sevmiyor seninle olmami istemiyor seninle evlenmem icin izin vermezse onu karsima alamam diyor " guya o okul okumus. Benim hareketlerimi sevmemis kadin. Halbuki kizin annesi beni birkez gordu ve hakkimda hic birsey bilmiyor. Kiz beni sevdigini soyluyor. Yahu madem okumussun neden ailenin iliskine engel olmasini istiyorsun ! Bu bence daha buyuk cahillik.+ okumus adam olunca iyimi olacak orasida mechul. Ben kiza dedim kizim evleniceksek adam gibi yolumuza devam edelim yok annem bunu dedi sunu dedi vs olacaksa bitsin dedim. Sonradan mesaj yazmis yok ya ben seninle evlenicm diye. Ama tam olarak icim rahat degil. Kizi ben cok seviyordm. istese hemen evlenirdim. Okulunu bitirsin diye bekliyordum ama bu meseleyi duyunca guvenim sarsildi. Hatta onun beni sevmedigini bile dusunuyorum. Seven insana kimse engel olamaz. Sonucta o adamla anne baba yasamiycak.
- +1 yıl
Bu aralar iliskimi askiya aldim. Yavas yavas kendimi ondan sogutuyorum. Ayrilacagim. Cunki benim hak ettiigim bu degildi. Ben ondan canimi bile esirgemezdim. İlk defa bir kizla evliligi istedim. bence bu ailenin istememesi sadece bir bahane. Benim sevdigim kizla evlenmeme hic bir allahin kulu olumsz bakamaz ben seviyorsam aileme sadece mutlu olmak duser. Sonucta cocuk degiliz.
Soran+1 yılAnne baba rızası tabiki önemli ama sırf eğitim farkı yüzünden karşı çıkıyorlarsa bunu kabul edemem. Bu okulu ben okudum ve evleneceğim kişiyi ben kabul ettikten sonra kimseye laf düşmez. Hatta böyle seylerin dil dal olması benı cok uzuyor. Sevgilime olabildiği kadar duyurmamaya incitmemeye çalışıyorum. Kız arkadaşın seni seviyor mu sevmiyor mu bilmiyorum ama seviyorsa savaşmalı
- +1 yıl
Birtek biz deliyiz. bizden baska sevgisinin arkasnda durup fedakarlik yapacak kimse yok. onun hic gayret ettigini gormedim. okuluda ailesinin baskisiyla okuyor. ailesi onu cok kisitliyor. babasi lanet bir insanmis kendiside sevmiyor. ama benimlede olup rahat etmek icin ugrasmiyor. Onu cok seviyordum ayrilamiyordumda ama artik yavas yavas ayriliga hazirliyorum kendimi. Bende kotu ihtimallere asla yer yok ama insanlar oyle degil. olduysa oldu olmadysa ne yapalm diyorlar. bence sen onu seviyorsan bu konulari hic dusunme bile kararli ol. ya da ayril birgun daha fazla o sana baglanirsa daha kotu olur.
hiç bir asrada fark yok ama tabi senin işine falan karışmayacaksa önemli olan insanlık bende iktisat mezunuyum ve nişanlıyım nişanlım lise mezunu bir sorun olmuyor..
10 YorumlaŞimdi şöyle sen ondan daha çok alacaksın bu kesinnbirşey oda kendini ezik hissedebilir buda sorun olabilir
02 Yorumla
Soran+1 yılsen bana hissettirmezse benim için problem değil diyor
Aynı dilden konuşabiliyorsan , ya senin mühendisliğinde sorun var , ya da lise mezunu olduğuna şüpheliyim çocuğun:)
Ben de mühendisim de ondan biliyorum:)13 Yorumla
Soran+1 yılAyni dilden kastım rulmanları ya da mukavemeti konuşmuyoruz. Hayatta ki fikirlerimiz, görüşlerimiz, zevklerimiz aynı
Soran+1 yılKonuşacak daha önemli şeylerimiz var inan bana :)
aileler yüzünden ne sevigiler bitiyor.
en son sevdiğim kızla eğitim farkı vardı annesi karşı çıkıyordu baktım olmayacak ben gerdek de senle değil kızınla yatacam dedim kapadım telefonu04 Yorumla
Soran+1 yılov sert olmuş :)
Soran+1 yılAnneme bazen ben mal mıyım eşya mıyım da iyi mesleği olan bir adamla evlenmek zorundayım demek istiyorum ama diyemiyorum tabi :)
Mühendisler mütevazı olur evlenebilirsin sevgi ile onuda geliştirebilirsin
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 542 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik para üzerine kurulacaksa malesef evlenemezler. Eğer ortada aşk varsa aşk sınır tanımaz
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,8b cevap paylaştı.
+1 yılSizin için bir problem yoksa başkalarının ne dediği pek önemli değil :)
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenir neden evlenmesin. Burnu yükseklerde olan Lise mezunu ise ne olacak
00 Yorumla İleride komplekse girmeyecekse olabilir çünkü erkekler böyle şeyleri kendilerine dert edinirler.
00 Yorumla
+1 yılGerdekte başını kimse tutmucak kendı dusuncelerınızı kullanın kendı fıkırlerınızı senı dogurdu die hayatına karısmak zorunda değil
00 YorumlaNe olmuş yani mühendis omuşşan atomu mu parçaladın Nobel fizik ödülü mü aldın aldığın basit bir diploma. Dert etme sorun olmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılBende hiç önemsemiyorum ki sanki okula gidince kültür mantarımı oluyoruz. Ama aile ve çevre böyle düşünmüyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkumadan adam olunuyo adamsa sorun değil ailene bakma
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsorun olmaz düzgün bir insansa para kazanılır basit şeyler
10 Yorumla
+1 yılevlenemez diye birşy yok , neden olmasın.. ama sonradan senin kazancın onu rencide etmesin
00 Yorumla
+1 yılİstiyosan evlen ama evlilikte maddi sıkıntılar çıkabileceğini düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılUlan LGBT ler evleniyor, sen mühendis ile lise diyorsun. bir saçmalamayın allah aşkına.
00 Yorumla
+1 yılerkek bunu sorun etmiyecekse bir ömür boyu aileyi ikna edin.
00 Yorumlabir zaman sonra sorunlar çıkıyo
08 Yorumla
Soran+1 yılYaşadınız mı?
Soran+1 yılmerakla bekliyorum
Soran+1 yılBana da sürekli bunu söylüyor. Evet ikimizde sorun yapmıyoruz ama ilerde sinirle falan ağzından kaçarsa ben bunu kabul edemem diyor. Ben gerçekten önemsemiyorum çünkü aramızda ki şey her şeyden kıymetli ve temiz. Önemsemediğim halde ağzımdan çıkar dıye bende çok korkuyorum
Soran+1 yılEyvallah yardımcı oldun sağolasın :)
+1 yılyani bir üni. okusa idi iyi olurdu
10 YorumlaEvlenebilir bunda bir sakınca yok
00 Yorumlaevlılıgın bır kuralı yok
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. sakıncası var evlenir tabi
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 454 cevap paylaştı. evlenin
00 Yorumla
+1 yılSevgilin çalışıyo mu
02 Yorumla
Soran+1 yılevet çalışıyor düzenli bir işi var. Evimizde aldık hatta benim o şehirde iş bulacağım meçhul
- +1 yıl
Bisey diyemiyorum karar sizin
+1 yılEvlenir.
00 Yorumlaevlenmemesi lazım
04 Yorumla
Soran+1 yılsebep
Soran+1 yıl30 yaşına gelmiş çocukluk falan yok :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence ayrıl
00 Yorumla
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı