Tüm bunlar sabrımın mükafatı mı?

Babam onu öğrendiğinde beni okuldan almak istedi. Hakaretler etti. Kendisinin sevgilisi var beni de öyle pislik zannetti. Kırtasiyeye gitsem o. oldum. Her türlü şeyi söyledi yani. Peki eski sevgilim ne yaptı bekliycem diyip 2 ayın sonunda başkasıyla sevgili oldu ve bana nispet yaptı.. El ele önümden geçmeler aşkımlı bitanemli kahkahalar... Ben ona o kadar aşıkken ve evde tonla sıkıntı çekerken dersler bir yandan derken kafayı yemiş durumdaydım. O ise yeni sevgilisiyle parklardı cirit attı... İlaç kullandım olmadı. En son bunun üstesinden ancak kendim gelebilirim dedim ve kendimi teselli ettim. Ders çalıştım bazen ağlayarak bazen babamın kötü hakaretleriyle. O kız bulaşıyordu bana mesela ağzının payını verince sevgilisine şikayet ediyordu o da annemi arıyordu. Tabi annem derslerimle ilgilendiğimi biliyordu.. Her neyse zaman geçti 4 sene oldu ve şu an GERÇEKTEN unuttum onu. Bugün bir arkadaş bahsetti öyle aklıma geldi. O okumamış sevgilisiyle ayrılmış. Bir yerde çaycılığa başlamış. Madde kullanıyormuş... Bense İTÜ de mühendislik okuyorum. Ailemdeki herkes babam bile saygı gösteriyor. Eskiden bana küfür eden babam şimdi canım kızım diyor... Yani her şey tersine dönmüş durumda. Ciddi anlamda huzurlu ve mutluyum şu an... Allah gerçekten sabredenlerle berabermiş onun adaleti gerçekten çok büyükmüş... Lisedeyken biri dese ilerde böyle böyle olacak mutlu olacaksın imkansız derdim ama hayatta ne olacağı belli olmuyor. Şükürler olsun Rabbime...
Aslında sormak istediğim bir şey yok yazmak istedim sadece ama illa soru sormak gerekiyorsa
sizce şu an ki durumun sabrımın mükafatı mı?
Tüm bunlar sabrımın mükafatı mı?