Günlüğümü izinsiz okuyan sevgiliye ne yapmalı?

arkadaşlar yaklaşık 10 aylık bir ilişkim var ve sevgilime falsh bellek lazım olduğu için içinde günlüğüm olan flashımı vermiştim. bana sorsanız o günlüğü okur mu okumaz mı diye kesinlikle okumaz derdim ama o okumuş dediğine göre başını ve sonunu okumuş ama anlattıkları tamamını okuduğunu gösteriyo. nasıl böyle bir saygısızlık yapar anlamıyorum. ben ki bu insanla gelecek düşünürken onun yaptığı bu saygısızlığı nasıl kaldırabilirim. ve o günlüğü okuduğu gerçeğini 5 aydır benden saklıyomuş kendimi kandırılmış gibi hissediyorum. o günlüğün içinde yazanların hiç biri kötü şeyler değil ama sonuçta benim 2 yıllık geçmişimden bahsediyoruz. ve o bunları bana sormak yerine günlüğümü okumayı tercih etti. daha öncede bilgisayarıma format atsın diye verdiğimde dosyalarımı karıştırmış ve bu yüzden büyük bir tartışma yaşamıştık sonra özür dilemişti hiç bakacağını düşünmezdim ama yanılmışım. aramızdaki tek problem bu da değil en yakın arkadaşım bir erkek ve gerçekten çocuğun benim hakkımda hiç bir kötü düşüncesi yok ve bizim tanışmamıza vesile olan bir insan sırf çocuk zamanında bana bence siz başlamayın kişilikleriniz birbirine uymuyo dediği için ve benim en yakın arkadaşım olduğu için ne küfürler etti çocuğa. bu hiç hoş bir şey değil ben bıktım artık ama bir okadar da seviyorum evet belki benim için zor olacak ama kendimi unutmaya zorlayabilirim o da beni seviyo bununda farkındayım ama işte bazen sevgiyle işler yürümüyo sizce ne yapmalıyım?
Günlüğümü izinsiz okuyan sevgiliye ne yapmalı?