Merhabalar,
Umarım kardeşiniz ve kız arkadaşı mutlu bir evlilik yapmıştır. Eşim Kırgız ve dört senedir evliyiz, öncesinde de üç senelik bir birlikteliğimiz vardı.
Öncelikle Kırgızlar'da Allah'ın birer kulu =).
Bana göre Türkler ile Kırgızlar arasında İslam inancı dışında neredeyse hiç bir benzerlik yok. Dilleri tamamıyla farklı. Ortak atadan geliyoruz benzer bir toplumuz diye düşünmeyin. Örneğin yüz mimiklerini çok çok az kullanırlar. Bu nedenle biz Türklere biraz soğuk gelebilirler.
Genellikle Kırgızlar Türkleri çok fazla sevmezler. Bunun temel nedeni Sovyet rejimi yıkıldıktan sonra, Kırgızistan'da çalışan Türkler'in davranışlarıdır. Ancak sizi aileden birisi olarak gördüklerinde, aile ilişkileri bizlerden çok daha sağlamdır. Örnek vermek gerekirse, en küçük erkek evlat kendi annesine bakmakla mükelleftir. Yani gelinler kaynanalarına hizmet ederler.
Evlerine bağlı, hizmet eden, tamahkar insanlardır. Ancak evlenmeden önce "süt parası" istenir. Bir nevi başlık parasıdır. Eğer aile kızlarıyla ilgiliyse, bu parayı ister. Düğünler oldukça masraflıdır. Kırgızlar için düğünde yapılan gösteriş önemlidir. Ama dediğim gibi en önemlisi "süt parası"dır.
Bana göre evlilik ve yuva kurmak için, Türk hanımlarına göre çok daha avantajları vardır. Ancak beş parmağın beşi nasıl bir değilse, az da olsa iyi aile terbiyesi almamış olanları da mevcuttur. Kırgızistan'da bölgeden bölgeye eğitim farklılıkları mevcuttur.
Son olarak evlendikten sonra gelininiz eş durumundan TC vatandaşlığına geçebilir. Bunun için üç sene beklenmelidir. Başvuru süreciyle bu süre dört seneyi bulur ve TC vatandaşı olana kadar çalışma izni olmaz. Çalışkanlık ve iş ahlakı açısından da bizden daha önde insanlardır.
Yemek-içmek açısından Kırgız konyağı, Kımız ve at etini tavsiye ederim. =)
Mutluluklar dilerim.22 Yorumla- +1 yıl
İnşallah bizde kırgız kızı bulup evleniriz
- +1 yıl
İnşallah bizde kırgız kızı bulup evleniriz nasip olursa
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Kardeşim buralara kadar araştırma yaptıysan eğer umarım geç kalmamışsındır. Çünkü ben de buralara kadar baktığımdan yorum yazma ihtiyacı hissettim.
Arkadaşlık sitesinde bir Kırgız kızı ile tanıştım, pansiyonda kaldığını iş sezonunun bittiğini ve parasının kalmadığını söyledi. Öyle ki yemek param da bitti dedi. Ben de saf saf yemek için para gönderdim aç kalmasın diye. (Açlık kötü bişey, beni can evimden vurdu). Daha sonra telefonda uzunca görüşmelerimiz oldu. Kız tam benim hayalimdeki gibiydi. Aşık oldum evlilik ümidi besliyordum.
Düşünüyorum o da taa kaç bin km uzakta bir ülkeye gelmiş çalışmak için ve buralarda yalnız. Ben de yalnız yaşıyorum. Maksadım evlilik yapmaktı.
Antalya daydı kendisi, pansiyonda kalıyordu. Borcu çoğalınca pasaportunu pansiyona bırakmış. o olmadan da yolculuk yapamaz.
Ark. larıma bu konuyu açtım.
Bana dedikleri para gönderme sakın, gelmezler. Paran gider.
Kıza o kadar bağlanmışım ki bu riski göze alarak para gönderdim.
Sonuç: Gelmedi. numaram engellendi.51 Yorumla- +1 yıl
Merhaba... ben kirgizstanliyim. YOZGATLiyla evliyim bizim hiç problemimiz Olmadi çok sukur.. köye de gideriz çapa yaparız.. hiç bir lüks olmadanda yaşamını sürdüre bilir bir gerçek kırgız kızı. Ama uzak olması sorun olabilir anne babanı özlersin... sene de 1 kere gidiyorum.1. ay kalıyorum. ve. Hepsi bir degil ama kişiden kişiye değişir. annesi babasına saygılı olan bir kırgız kızı hiç bir zaman ailesini bırakmaz kocası dovse bile birakmaz.. bizde bir kocadan çıkmak ve ayrışmak çok kötü bisey çok ayıp. Anne babanın yüzüne bakamazsın...
102 Yorumla- +1 yıl
Keşke bende temiz bir kırgız kızı bulsamda evlensem
- Aile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı.
+1 yılBenim o sekil tanidigim var. Kirgizistanli kiz arkadasim ile Turk arkadasim evli, hatta ben tanistirmistim:) 3 senedir evliler, bi de bebisleri oldu, cook mutlular:) O konuda sikintiniz olmasin zaten onlarin da soyu Turk oldugu icin uyum problemi yasamayacaktir. Zaten kulturleri bizimkinden cok farkli degil:) Sadece dine bizden biraz daha fazla bagli olduklarini soyleyebilirim. Hayirli olsun sizin icin:)
59 Yorumla
Soran+1 yılÇok tatlılar maşallah mutlu olsun herkes :)
- +1 yıl
Insallah insallah:)
- +1 yıl
Sagol şeker:)
- +1 yıl
Bize de yardımcı olursanız bizde evlenmek istiyoruz. evde kaldık..
- +1 yıl
Benide birisiyle tanistirsana..
- +1 yıl
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
+1 yılbenim dayım kazakistalı biriyle ewlendi iğrençti yemek kültürü falan sıfırdı buralara ayak uyduramadı dayım 3-4 kişiyle daha tanıştı uzun sürmedi. yani baban haklı bence uzak dursun onların hepsi uyanık türklere yamanıyolar. erkeklerde inanıyo işte dişiyi görünce napsın :)
43 Yorumla
Soran+1 yılBu yorum içinde teşekkürler, Çoğu iyi diyor ama kötü örnekleride görmek lazım.
- +1 yıl
obez olmaz yada çok kalıplı olmaz zayıf zaten. yada yüzmeye gitsin en mantıklısı o ciddiyim
- +1 yıl
kırgız birini tanımamıştım çok hoşuma gitmişti eğer olsaydı evlenirdim onlar da evlerine bağlı hanım kişiler çok kültürleride bazı özellikleri hariç aynı sayılır.ama bir uyarı ben kıza hegün bir adet çiçek bırakıyodum bigün dedimki bu gün iki tane bırakayım, oda arkadaşınada güya jest yapmak istedim meğer çift rakamlı çiçek vermek onların kültüründe cenazesi olana verilirmiş... bilginize..
37 Yorumla
Soran+1 yılTamam ama kardeşim çicek almaz onun yerine gel iskender yiyelim der öyle nato kafa bi mühendis :))
- +1 yıl
ya insan hayata bi kere geliyor Renkli bir evlilik olur .burada yaşarlar oraya tatile giderler ne bilim farklı insanlar insanın ufku genişler 50 sine 60 ına geldiğinde insan şöyle bi geriye baktığında gördüğü gezdiği yerler valla bence çok eğlenceli olabilir.Ne oldu amcayı ikna edebildinizmi :)
Soran+1 yılamca istemiyorum ben ama buna rağmen istiyorsa diyeceğim birşey yok diyor. Yani kardeşim ısrarcıysa gidicez mecbur demek istyor:) bugece kırgzstan bilet fiyatlarına falan baktık şubata doğru daha belli olur sanırım:)
Soran+1 yılsağol,Allah razı olsun
- +1 yıl
Gizli Üye(36-45)+1 yılBabamın eşi Amerika'lı ve bir erkek kardeşimde var bu evlilikten :) Aynı şekilde çok yakın bir arkadaşımın abiside Ukrayna'lı bir bayanla evli 2 tanede çocukları var sorunsuz ilerliyo evlilikleri. Benim gördüğüm bu evliliklerde Türk kanı taşımamalarına rağmen hiçbir sorun olmadı. Umarım mutlu olurlar...
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim Allah herkesi mesut bahtiyar etsn diyelm:)
özbekistanlı bi kızla evlenen arkadaşım var.. 2 sene oldu.. gayet de güzel gidiyor.. kız inanılmaz saygılı, terbiyeli, becerikli vs... yav misal kaynanasını her gördüğünde sarılan bir gelin olabilir mi.. o sarılıyor valla:)
en azından Türk kanı taşıyorlar, uyum sorununu çabuk atlatırlar diye düşünüyorum.. sanki bizim halis muhlis Türk hanım kızlarımız çok mu uyumlu alla alla:)34 Yorumla
Soran+1 yılPeki özbekistanlı kızımızın ailesi nerde ? Türkiye de mi?
Soran+1 yılhmm anladım:) teşekkürler
- +1 yıl
- Aile & Toplum konusunda 732 cevap paylaştı.
+1 yılBen olumlu 2 örnek, 1 tane de olumsuz örnek çift tanıdım. Mesele şahıslar arasındaki uyumdan başka bir şey değil inan. İstersen Alaska'dan evlen, kültür farkı falan ikinci planda. İki kişi arasındaki uyum, saygı, sevgi ve anlayış temelini oluşturur.
24 Yorumla
Soran+1 yılÖzel değilse örneklerin nerelilerdi?
- +1 yıl
Olumlular biri Kafkas Rus, biri Türki cumhuriyetlerden biri ülkeyi hatırlamıyorum. Olumsuz ise Azeriydi.
Soran+1 yılHmm anladım:) yorumun için çok teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim.. Ağabeyine mutluluklar dilerim.
Ben bu mesajı yazdığımda, kardeşiniz evlendi ise mutluluklar dilerim. Evlenmediyse, evlenmesin... Sessiz görünüp, asla bizim kültürümüze alışamıyorlar. Çok kıskanç oluyorlar, çalışmak istemiyorlar ve evlenip çocuk olsun, bana baksın düşüncesi hakim... Yemek kültürlerini bilmiyorum ama, lezzetli olmuyor hazırladıkları yemekler... Eş, dost, akraba, arkadaş bunları unutun, çünkü hiçbirini istemiyorlar birkaç gidip gelmeden sonra... Onların derdi, o ülkeden buraya gelip evlenip çocuk yapmak ve biraz durumunuz iyiyse, mirastan pay almak hepsi bu... Yalancılar, birebir tartışmayın, kardeşinize olmadık kelimeler ekleyebilir. Türkçeleri yetersiz olduğu için kardeşinize herşeyi farklı anlatır evinizde huzur bırakmaz... Çok konuşmuyorlar, espri anlayışları yok. Toplumla yaşamaktan haberleri yok, kafasına göre takılıp heryerde kavga çıkarıyorlar ve ağlamaya başlıyor mağdur rolü yaparak... Allah kolaylık versin...
34 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılKardeşim, ben 5 yıldır evliyim. Nasil bizim ülkede iyi, kötü ve serefsiz bayanlar varsa, para icin yatanlardan tut anasini babasını satanlar, her turden esrarcısı, alkoligi varsa ordada var tabi. Zaten uzun zamandır görüşüyorlar diyorsun onlar sevmisse alsın evlensin insallah iyi olur. Kultur yonunden cokta olmasa bizden farklı yönleri var. Dogum gunleri, yılbaşı, cadilar partileri, manikür pedikür falanlar filanlar... zaten kardrsin biliyordur bunları o yuzden sorun olacağını sanmıyorum. Ben kimsenin lafina bakmadim. aldim. ve mutluyum o da aevlensin hataysada kendi hatası olur. Ülkemiz kızları cok iyi sanki.
60 YorumlaBir kaç tane tanıdıklarım var. Gayet iyiler mutlular. Hatta 2 tane dünya güzeli erkek çocukları var.Kırgızlar aileye bağlı misafirperver saygıllılar. 2 sene önce kırgızistandaydım.Harika bir yer. Hepimizin atalarımız ordan gelme onlar da Türk kardeşlerimizdir.Türkçeyle kırgızca çok yakın birbirine Türkçede sorun yaşayacağını sanmıyorum.Ayrıca 2 arkadaşım da severek evlendiler bazı engellerle yüz yüze kaldılar sizin drum gibi vs.Ama hiç bir zaman yılmadılar birbirine daha da bağlandılar ve herkese aşkın gücünü gösterdiler.Umarım herşey güzel olur ve evlenirler.
31 Yorumla- +1 yıl
+1 yılBırakın evlensinler
4 -5 tane keçi alıp
Dağda bayırda vursunlar kendilerini
göçebe doğal bir hayat sürsünler :D
KIrgız hatun her türlü uyum sağlar buraya ...22 Yorumla
Soran+1 yılondan şüphe yok :) evlilik olur mu sorun çıkıyor mu çevrenizde varsa boşanmışlar yada çok mutlular
- +1 yıl
çevremde var benim bir şey olmaz Alın KIrgız gelini ...
Kültür Kültüre karışsın ...
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. kardeşine sor bakim baldızı varmıymış. ben Türkiyede bulamadımda :) birbirlerini seviyorlar köstek değil destek olmak lazım. ama her şeyi düşünmek lazım.şimdi kız heyecanlı mutlu olumlu bakıyor. ya ilerde ne olcak. anne baba hasreti olcak. mesafe uzak olduğu için sorun olcak. bu sadece bir tanesi. herşeyi düşünmek lazım
12 Yorumla
Soran+1 yılaynen doğru söylüyorsun.
- +1 yıl
+1 yılvallaha ne yalan söyelyim canım o akdar yandı ki artık türk kzılarıa ilgim azaldı eline veren kolu alamıyor kimse üstüne alınmadı gözleri yükseklerde türk kızlarının bende arayiş içindeyim kırgız olsun kazak olsun bulacağim bir tane not evelrine ailelerine çok bağlı oluyorlar öyle derler
20 Yorumla
+1 yılBenim aslım Çerkes'dir,Bu yüzden o coğrafya hakkında az biraz bilgi sahibiyim,Türki cumhuriyetlere gitmişliğimde vardır,Kardeşin çok iyi bir seçim yapmış,( O coğrafyadan çıkabilecek en iyi millet,mesela Azeri deseydin kapınızdan içeri sokmayın derdim ) Umarım mutlu olurlar..
06 Yorumla
Soran+1 yılTürkiye'de yaşamamış biri ama, bende aslında öyle düşünüyorum telefonda cok cana yakın konuşuyor ve buraya gelince ailesi biz olacağız kimsesi olmayacak. Neden bize saygısızlık yapsn ki? Can atıyorum bi yengemle gezmek için bende:)
- +1 yıl
Güzel bir birliktelik olur emin ol,zaten bende birgün evlilik düşünecek kadar aklımı kaybedersem,oralardan,kafkaslardan bir kız isterim :)
Soran+1 yılhıhıhihi oğlanlarımızı kafkas kızlar kapıyor, Türk kızları çürüyecek bu gidişle :))
- +1 yıl
Beter olsunlar,hepsinin kökü kurusun :D Onların kahrı çekilirmi be hayat boyu :D
Soran+1 yılaaaaa şuna bak:)) kızlar toplanın hepberaber rocknrollaya kafa atıyoruz :)
- +1 yıl
+1 yılUyum sağlaması hiç zor olmaz eğer kız türkiyeye gelecekse vlenince. Çünkü türkçeyi hiç bilmeyen intrnational öğreniler üç dört ayda neredeyse deyimleri anlayacak ve kendilrini ifade edecek kadar konşabiliyorlar. Dert etmeyin uyum sağlama konusunu.
00 Yorumla
+1 yılAssallamu alleykum kardeşler? Kirgizistanliym ben İzmir de 1s oturdum, beni bir güzel türk kızıyla tanistirin ve evleniyim benim cok ilgimi çekiyorlar Kirgizistanda Türkiyeli ogrenciler cok ama TC da da var daha onceden tanismis turk kiz arkadaslarim Ama Türkçe yapmam gerekiyor? yardımcı olun buna ve Sonra İn Şa Allah bendeyardımcı olurum
21 Yorumla- +1 yıl
gel bro ben yardım ederim sen de yardım edersin ödeşiriz
+1 yıl5 para etmezler dönüp arkana bakmıyacan nerde diye hepsi yalancı inanılmaz onlara sırf burada yaşamak için iyi oluyorlar benim başımdanda geçti evlenecektim kız geldi benim gibi kaç kişi daha varmış evlenecegi adamlar beni arıyorlar telefonda kızın yaşı 19 şimdiki gittig, i adam ise 55 yaşında yüzde 90 yalancı bide türk insanını sevmezvler
31 Yorumla- +1 yıl
Ammmmma abarttın yaaa. Beş parmağın aynı mı senin? Ben de 2,5 senedir türk vatandaşıyla evliyim, Adanada oturuyorum. Şu zamana kadar hiç kavga etmedik, etmeyeceğiz de inşallah. Gayet güzel anlaşıyoruz. Benim gördüğüm kadarıyla burda da aynı, kötüsu de var iyisi de var. Sanki türk kadınları sütten çıkmış ak kaşık (hepsi değil tabi)
+1 yılBenim fikrim gelin adayının kırgızistanda nerede yetiştiği, çünkü burada kendi öz kırgız kültürünü benimseyen daha çok köylerınde yaşayan bir kısım var. Bu kısım genellikle bizım anne ve babalarımızın dönemindekı gibi aileye büyüge saygınlığı yüksek olan kısım fakat bide rus kültürünü benimseyen kırgız olduğunu unutan bir kesim var şimdi ben muallakta kaldım gelin adayı hangi kesimden d. d.
10 YorumlaKırgız bir ruh ikizimi bulduğum bir sevgilim var. Onun diğer Kırgız bayan arkadaş çevresinide iyi tanırım. Çok çalışkan ve iyilik sever insanlar. Yalnız sana şunu söyleyeyim bir Kırgız kızı türk erkeği Tarafindan 1 kere dahil aldatilirsa, kız bunu yakaladığı taktirde evlide olsa anında ayrılır. Daha önce türk erkekle evlenip aldatilinca ayrılan Kırgız bayanları tanıdım. Yani senin kardeşinde ilerde en ufak bir aldatma egilimi olursa o evlilik kesin bitecek kız ayrılacaktır. NOKTA
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBnmde bir sevgilim var kırgızistanda ya ben oraya gidecem ya o buraya gelecek bilmiyorum aileminde haberi yok ama kimin ne dediği umrumda değil ben onunla evlenicem tek sıkıntı biraz para lazım işte :) saygılar.
11 Yorumla- +1 yıl
kardeş nasıl tanıştınız
selam bende kirgiztanda evlendim arkadaşlar tavsiye etmem paran varsa yanında lar yoksa giderler ve annesine babasina bakman gerekir ben iki sefer evlendim her ikiside aynı oldu bu devirde insan kendi anne babasına bakmıyor yane benden bu kadar
21 Yorumla- +1 yıl
Evet kardeş iyi tespit. Zaten onca yolu buraya gelip para kazanmaya ve ailesine gönderme ümidi ile geliyorlar. Ailesi ön planda olmazsa olmaz.
Ben de buraları okuduğum halde, göz göre göre, böyle bağıra bağıra dolandırıldım. Kızı çok sevmiştim halbu ki. Bu oros.. lar Türk erkeklerini çözmüşler nasıl davranacaklarını iyi biliyorlar. Ne olurdu bizim Türk kızları da çözseler ve öyle davransalar. Ne işimiz var bizim elin kızıyla.
merhaba . Ben kirgizstanliyim 2 senedir Türk vatandasiyal evliyim türkiyede yasiyorum Evliligimiz gayet güzel gidiyor en kisa zamanda bebeğimiz olocak bence kardesiniz gerçekten çok seviyorsa evlensin diyorum saygilar.
22 Yorumla- +1 yıl
Merhaba. Benim size çok önemli bir sorum olacak. Kırgız bir bayanın daha önce evlenip evlenmediğini veya en önemlisi çocuğunun olup olmadığını tam olarak nasıl öğrenebiliriz?
evlensin ya..ne güzel,farklılıklar güzeldir..babanda bıraksın yani napıcak sanki ;=)
05 Yorumla
Soran+1 yılaynen ama oldu da bi boşanma durumunda hele ortada da çocuk varsa yaşanabilecek dramları biliyoruz. Türkiye içinde olsa gürci olsa kürt olsa laz olsa çerkez olsa hadi neyse ama taaa bilmem nerdeki ülke :/ zor.
Soran+1 yılEvlilik öncesi alınan mallar paylaşılamıyor biildiğim kadarıyla. Ama mesele evlilik sözleşmesi mal parada değil, ayrılık olmadan huzurlu bir evlilik sürdürme
Soran+1 yılÖyle şey mi olur? kardeşimin mutsuz olması üzer tüm aileyi, hele birde çocuğu olurda ayrılırlarsa herkes için çok üzücü sonuçlar çıkar kilometreler arasında.neyse yinede teşekkür ederim
+1 yılkısmet bu işler neden olmasın hayırlısı olur umarım
02 Yorumla
Soran+1 yılSağolasın
- +1 yıl
sen sağol iyi geceler...
+1 yılvar, hepsi türkleri kandırıp vatandas olmak icin yapıyorlar
13 Yorumla
Soran+1 yılzaten o kırgızistan dışında gelişmiş bi ülkenin vatandaşlığına sahip, böyle birşeye ihtiyacı yok yani anlayacağın.
- +1 yıl
en gelişmiş Türk cumhuriyeti burası ama
Soran+1 yılTürk Cumhuriyetlerinden bahsetmiyorum. -üçüncü- farklı bir ülkenin vatandaşı.
+1 yılİnşallah bizde kırgız kızı bulup evleniriz
00 Yorumla
+1 yılbence çok iyi yapmış.
00 YorumlaEvlensin.
03 Yorumla
Soran+1 yıltamam sen öyle diyorsan
- +1 yıl
ama istersen ozelden yaz, benim Kirgiz ev arkadaslarim vardi universitede
- +1 yıl
nasil? evlendiler mi?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!