Yorumlarınız için teesekkürler buarada.
Kendimde dedim bir kısmını zibidi olur diye, ama adam gibi adam olanıda var.
Ayrıca kızlarının eline su dökülemez. Iltifat edenlerde oldu sevindim bu konu üzerine.
Genellemelere gidildi ama.
gerçek bir konyalı ise delikanlı olur, evlendiği kızda açıklık istemez yani kapanmasını ister. geleneğine saygılıdır. evlenirse güzel bir düğün olur kına gecesi çetnevir. etli pilav verilir. pilavdan kasıtım öyle söylüyoruz çok çeşit yemek veriiyor ama bayılırsın. ilin kızına bakmaz evden işe işten eve gelir. ama harbi delikanlısı ise. ha buradada var yumuşağı zibidisi çok. ama güzel kalpli olanları hala vardır. konyanın erkekleri serttir. aslında böyle tanımlanmasına gerek yok istediğin şehirden olsun heryerde iyileri kötüleri vardır elbet. sadece gelenek farklı olur o kadar. takma bu kadar insanlığına bak yeter.
Eğer ki karşılıklı uyum, paylaşım ve ortak bir sevgi varsa, neden olmasın? Sonuçta Konyalıları hiç kimse klonlamadı, hepsi aynı olsun değil mi? Önemli olan karşılıklı uyumdur, memleketinin hiç bir önemi yok.
anladım
Evet evlenmeyi düsünüyosan bunu engel olarak görüyorsan görmemelisin bir tek konyalı değil nereli olursa olsun seviyosun sonucta senin icin bir engel olmamali derler ya onemli olan ic güzeeliği diye doğru insansa aklındaki kişi nereli ve nasıl oldugunun onemi yok ayrıca arkadasimda konyali hic yanlisini görmedim sıcak kanlı ve çok neşeliler :)
neden olmasın nasip işleri onlar
Bedia abla zaten Konyalı :)
Babası akşehirli , aslen Konyalılar.
hayır, has Konyalı. kayseriyi nerenden uydurdun.
Cevap
125Cevap
Bayadır dinlemiyordum, vesile oldun
Lisede konyalı bir kız vardı iyi kızdı yani diğer şehirdeki insanlardan bir farkı yoktu, konuşması biraz oranın konuşmasına benziyordu buda problem olcak birşey değil insan insandır. Üniversitede gene konyadan gelmiş bir çocuk var iyi çocuk, daha bir yamuğuna rastlamadım. Konyalı insanlarla bir problemim olmuyor, karakteri sağlam olsun yeter.
Teşekkürler yorumun için. Kendin nerelisin?
Balıkesir
tm
.
İnsanlar bilerek mi embesil sorular sorar anlamıyorum? senin nereli oldugunu bılmıyorm her nereliysen biri şu memleketteki biriyle evlenırmsnz vs dese sen ne alaka demicek kadar alcalmamıssındır umarım. Ne alaka? her memleketten ıyı ya da kotu ınsan vardır bu algıyı hala ufak beyınlerımıze yerlestırememıssek ufak beynmz bıle yok demektir.
ben konyalıyım, o yüzden sordum ya.
Konya güzel şehir ama insanından nefret ederim.Bosna mahallesi öğrenci mahallesidir bilirsin.Beş para etmez evlerden 650 tl kira alıyorlar.Esnafı desen öğrenciyi kandırmak için her şeyi yapar.Konya'da çok az içkili mekan vardır nedeni de konyalı salakların ruhsat vermemesi.Yobazlar sana ne kardeşim içer içmez sana ne karışır başkasının hayatı.İçlerinde gerçekten dindar insanlar olsa da sakallı pislikler de çoktur.Kısacası benden uzak olsunlar.
ben dindar sayılmam. ayrıca her yerin iyiside var kötüsüde.
Orası öyle tabi...Ayrıca evlilik nasip işi.Allah yazdıysa Konyalı değil Avustralyalı olsa yine de o düğün olur :)
Konya ya ayrı bir ilgim var bilmiyorum neden :) evlenirim. Severim Konyalıları
Sevindim kendi adıma :)
Sirf konyali ise evlenmem zaten erkegide aynidir kizida fazla dindar daha dogrusu dindar sanan 1 avuc tayip manyagi insanlar ben konyali bir kizdan cennnete girmenin yolu tayipin alti dedini bile duydum ama allh var guzel seks yaparlar sinirlari yoktur.
sen öyle san, ben bir ara inanmcım zayıftı ama sonraları inanmanın en doğrusu olduğunun farkına vardım. O benimle yaradanın arasında, ayrıca öyle tayyipciler yok. Saçma sapağan
benimki konyalı ama şunu diyim cins cins adetleri var. hee uyguladın mı dersen takmadım bile sonuçta kız tarafu ne derse o olur bide benimkiler anlayışlı ama ailenin büyükleri nineler çok fenalar arkamdan çok dedikodu yapmışlrdı neyse adamına göre davranıyorum bende :) sallamıyorum cevabımı pat pat veriyorum nişanlıyım evli değilim daha seviyorum nişanlımı oda beni seviyor ama nebilim ailelere bağlı herşey. ben kürt kızıyım belkide kürtüm diyemi yaptılar bilmiyorum
Konyalılar sevmez kürtleri, yani o anlamda demedim. Tutucuyuz belkide türk kızı arzuluyordu ailesi.
belkide olabilir bizi heralde dağdakilerle karıştırdılar onlarda :) görünce şoka uğradılar kim olduğumuzu :) ailemin hepside belli düzeyde olan kişiler hem maddi hemde manevi hemde dini olarak yaşayış olarakta onlardan fazla öndeyiz. kibir değil canım bunuda belirtiyim demek istediğim. ama daha görmeden baya küçümsemişlerdi bizi hissettim ama neyse dedim bizi görünce şoka uğradılar oarası komikti :) kayınvalidem falan çok iyiler ama nineler teyzeler yaptılar.canım tutculuk değildi yaptıkları ya ilk kürt gelin değilim ki sadece cahaletti benim başıma gelenler :)
Kusuruma bakma, genelde ninelerimiz yörük türklerinden oluşuyor, bunun nedeni kendileri ile gurur duyarlar, yani bunu tekrarlarlar. Bunu sorun etme. Sen anlaşa bilmeye çabalarsan gayet'de geçinebilirsiniz.
aynen canım yörükler benim için sıkıntı yok şükür sonuçta seneden seneye ya görcem ya görmicem :) o yüzden saygısızlık olmaz. ama genel olarak iyiler bazen konuşmalarını taklıt etmeye çalışıyorumda çok fazla beceremiyorum şive güzel :) tabi yaşlılarda var bu şive 'bilmiyorum yerine bilmeyom ya da bilemeyom' diyolar çok hoşuma gidiyor :) öyle canım işte sende konyalısın anladığım ama konya çok güzel bir memleket huzur var
ahahah
Bu parça baya eski ya, al bunu dinle https://www.youtube.com/watch?v=iHBGnxu5O6w
hayır
neden evlenılmesın mevlananın torunuyla? belkı tercih sebebi bile olabılır..yeterkı sehrın gırısındekı cumlelerını kendıne düstur edınmış olsun..ılgından balkanlara goc etmış ordan ankaraya gelmış bırı olarak cok severım konyalıları..
sende'mi konyalısın aslen?
Atatürke benzettim :)
evet biliyorum Konya taraflarından gönderildiler.
amin
şair olarak severim kendisini
konyalı biriyle evlenirdim. her hafta sonu pilava giderdik, akyokuştan konyayı izler, havzanda etliekmek yerdik, alaaddin tepesinde oturur, kültür parkta çay içerdik, davip peopleda kahve içip, meram bağlarını gezer, sonrada silleye pikniğe giderdik :D
Konyalım yürü yürü yavrum yürü fistanını sürü
Şimdi de geçti de burdan Konyalının biri
Hani ya da benim elli dirhem pastırmam
Konyalıdan başkasına bastırmam
:D ne fark eder ya eli yüzü düzgünse olurr :D
Yeni jenerasyon , yakışıklı ve güzel.
Not geçeyim annemde güzeldi gençliğinde baya. Babamsa şarap gibidir, biraz alakasız oldu ama olsun. :)
eli yüzü düzgünse' dedin ona hitaben.
evlenirim tabi hele bide yörükse varya yufkalar bazlamalar evden eksik olmaz yirim etli ekmelerini
Ben daha öğrenemedim nan.
Büyük babannem öyle, nasıl bildin
ben yörüklerin içinde büyüdüm tandırlarındaki ateş sönmez onların :)
anladım çeteneleri durmak bilmez. Ama tatlı olurlar baya.
çeneleri* yalnış anlaşılmasın severim.
o kadarda olsun :) dedikodu olması onlarında ayrı zevkleri ama o değilde kızlarıda güzel oldumu güzel oluyor kıl çadır güzelli :)
Onların eski gelenekleri biliyorsun değil mi?
Varsa halen bilemem.
ben konyalı ya da yörük değilim ama bir çok geleneklerini bilirim
Dedim ya büyükbabannem öyle diye, yeni jenerasyona girdiğimizden türke gireriz.
Dünyadaki Konya şehrinden bahsediyosan evlendirdim evet.
Nedeni ise: İnsan olabilmesi
He dünya dışında Konya diye bir yer varsa evlenmezdim. Uzaylıları pek sevmem.
Türkiye içi Konyalıyı diyoruz. Uzaylılarla samimiyetin ne kadar
Yani arada gidip gelirler bize. Konia gezegenindenler :/ Sorun saçmaydı ama kabul et şimdi :D
Sen hangi ruya aleminde geziyosun kardeş :) astral seyahat falan mı yapıyon? Tek bir tane konya var, ayrica uzaya cikma imkanın mi varda uzaydan bahsediyosan :)
HAHAHAHAHAHAHAHAHA Yarıldım lan :D Ciddiye alan var öldüm ya :D :D Einstein'ın kayıp çocugu seniii :D
Konyalıların çok erkeksi bir tarafı olduğunu düşünüyorum.
Huylarını tam anlamıyla bilemem tabi ama eğer anlaştıysak Konyalı olması benim için asla engel olamaz.
Tabi evlenirsek Konya'da yaşayacağız demediği sürece :)
her biri zibidi değildir, buradakiler genellemekten başka bişey yapmıyor.
Büyük konuşmayım ama ASLA !
Hangi konyalı arkadaşım varsa babasının 2. Karısı var
Hangi çevrede konya'lı tanıdık varsa 2. Hatun mutlaka bak mutlaka var istisnası yok
oha, kusurma bakma tabirime. Ama gel görki bizim ailede öyleleri yok.
mucize derken, kafayı sıyırmadık biz.
sana öylesi denk geldiyse, tanımadığın şehirliyi. Bir aile'ye bakarak , aa ozaman genelinde böyledir herhalde, diyerek genelleyemezsin zaten.
Vauu cidd'misin nerede oturuyorsun , çevren kaç konyalı ile çevrili? mantık sorusu olsun.
2 hatunu'mu var her birinin , vay canına be. Bas baya gıcık olsun diye diyorsun ciğer, hadi hadi çık kabuğundan, ;)
Ya kusuruma bakma :)
ben sana evleneceksin diyemem, bu sorudan ibarettir.
teşekkürler ozaman.
Aşıksam, birbirimizi seviyorsak, anlaşıyorsak, niçin evlenmeyeyim? Aşk engel tanımaz. Şehir, ülke, din, mezhep, etnik kimlik ayrımı yapmaz. Sadece seversin :))
anladım
Babam Konyalı'dır, ama diğer konyalılara benzemez. Gayet modern bir insandır, Konya'nın yobazlarından değildir. İngilizce öğretmenliği ve bilgisayar programcılığı yapıyor.
Iyi benzeri bende var, benimde dedem almanca öğretmeni ve gayet'de çağdaştır.
Neden hayır dersen anlarım ama nasıl yani neden evet? Sevmişse, huyunu suyunu beğenmişse evlenir insan, yoksa kimsenin oturup özel olarak Konyalı eş arayacağını sanmıyorum.
insanları sınıflamayı bırakınız kişinin kendine bakın, sizin bir ömür geçirebileceğinize kanaat getirdiğiniz biri mi onu değerlendirin, konya olunca dur bir düşüneyim demek çok garip geldi bana.
ahanda burada cevabım:) https://inciswf.com/1306682762.swf
acizsin dostum, komik değildi.
o video'dakiler türk soyundan bile olabilirler biliyorsun değil mi
asya'dan geldik
he zaten türk onlar..
soruma odaklanmadın
Konyali degilim oncelille onu belirteyim. Nedem bu soyutlama anlamiyorum. Belki bir konyali diger illerdeki insanlarin ortalamasindan daha iyi karaktere sahip?
evlenirmiyim yok kız :D
ama kızları ile evlenilir, iyi oluyorlar, arkadaşım öyleydi
zibidi olduklarından kaynaklanıyordur. iltifatın için teşekkür ozm.
Bence hak ediyorsunuz, niye'mi 7 seneye yakın arkadaşız: böyle sıcak kanlı ve sevecen, dört dörtlük bir arkadaşım yoktur onun haricinde.
Anladım ^^, teşekkürler yorumun için.
rica ederiim
İrkcilik demis biri , haykirarak guldum asdf. La sanki İstanbul farkli irk adana farkli irk konya cok farkli bir irk.akil fikir ver su insanlara allllam
tövbest
neden olmasın ki. insanları memlekete göre ayırmamak lazım. her yerin iyisi de var kötüsü de var. kafama uyan aradığım yaş farkını karşılayan iyi bir kişiliğe sahip biriyse memleket onemsiz...
anladım
kaç tane tanıdıysam allah korusun , mevlana bu kadar sözü kimlere söyledi zannediyorsunuz adamın bir bildiği var elbette o bile değiştirememiş bunları , allah korusun.
Erkeklerinde kusur arıyorsan tamam anladık ama yinede genelleme. Kızlarına laf yok, birtaneyiz
Mevlana Konyalı değil ki, yalan yanlış öğrenip gelmeyin şuraya.
neden insanları konyalı fan filan diye ayırıyorsun ki. bu ne biçim soru. konyalılar seni bişey mi yaptı diyecem olmayacak
ciğer, ben konyalıyım
yakışıklı kaslı mavi gözlü uzun boylu. geniş omuzlu süper über ötesi bir çocuk çıkma teklifi etti konyalı die reddetttim...:DD:D:DD:D:
Hastasın ozaman. Sorunlu oluyorsun.
Benimde yakınlarım var öyle renkli gözlü, dediğin gibi yakışıklı.
ulan söbü öyle bir şey olabilir mi sence..:/ getir götür algı kaygı tutarı çok zayıff :( çok kötü
espiriydi, öyle mi?
:/...:/
yedim bende, renkli gözlü konyalı erkekler yakışıklı nın ötesi oluyor, nasıl reddetin tribine girdim bende.
Konyalı, Antepli, Rizeli, Tekirdağlı ne farkeder anlayamadım bu bölümü.
Cevabı verdin zaten, aynen bunu sormuştum
Allah'a büyük konuşmayayımda evlenmem heralde. Ağır AKP ' li oluyorlar genelde. Bana ters.
sadece akp'li yok. mhp' ve chp li konyalılarda var.
Seni bizim aile'ye daveerim. B. a
tarafım chpli
davet ederim*
Önyargılarını kırman adına :)
Her yerin iyiside, kötüsüde vardır neden evlenmeyeyim doğru insanı bulduktan sonra?
Doğru diyorsun. Buarada kusuruma bakmasan, resimde apaçi gibi duruyorsunuz...
Öyle ya vallahi öyle çıktık normalde apaçi felan değiliz normal takılan insanlarızda resimde serseri tipi var hepimizde. :D
konyalılara kıran mı girmiş neden konyalılar nasıl soru bu
Memleket olarak evlenirmiydiniz diyorum
Yani neden insan ayırıyım ki? konyalı diye hayvan mı oluyor. bizden farklı mı oluyor? eğer uyuşuyorsak sorun yok.
+++++
Konyalılarda bir sorun mu var ki Konyalı olduğu için evlenip evlenmeme konusunda etkili olacak?
Konya'ya gittim gayet güzel bir şehir. İnsanları da.
memleketi fark edermiydi evleneceğiniz kişinin. fark etmiyor demekki anladım :)
Hayır fark etmez. Diyarbakır, Mardin gibi yerler olursa önyargıyla bakardım. Pkk yandaşı olmadıktan sonra yine sorun yok.
doğru söylemek gerekirse; bende sevmiyorum oralıları.
konya lı birisiylemi evlenmekmi kimseye önyargım yokki konyayı severim bir iki kere gitmişlim var insanları hakkında bir fikrim yok ama seviyorsam oda seviyorsa evet :)
siyasi bakacaksan olaya , konya akp nin kalesi, görüşün bu dogrultudaysa hem konyada rahat yaşarsın, hem köseyi dönersin :)
kendim konyalıyım, ama akp'yi zerre kadar tutmam.
benim ailem'dekiler, evin köşelerine her daim Türk bayrağı asan kişilerden oluşuyor. Ayrıca bu jest'i bir akp'li tarafından kimse göremez.
milletin kafası iyice örümcekleşmeye başlamış. insanlara ayrımcılık yapan faşit zihniyetler. sizden zaten bu beklenir.
aldırma canım
Bursalıdan iyidir :D Şaka şaka ya ne alaka memleket meselesi benim memletekdede afedersın ama pic kaynıo ama ben onlar gıbı degılım nolcak sımdı memleketınden dolayı red mi edicen
değilmi, genellemeler yok mu
var ama takma sen
bursalılar iyi olur , bir akrabam evli ve mutlular.
Açıkcası evlenicegim kisi sadık kalbi temiz ise nereli oldugunun önemi yok kanks
anladım
çok dindar olabılıyorlar. Tek sorun bu yoksa evlenılebılır
sana öyle mi geliyor?
insan olan herkesle evlenilir. tabi karşı cins olacak
www.facebook.com/photo.php konyanın kadınları böyleyse evlenirim. :)
Olabilir gönlüne göre olsun :) ama ben kapalı değilim.
ben kapalı mahiyetinde demedim zaten. kadın ekmeğini taştan çıkarıyor bir erkek işi yapıyor tornacılık zor bir meslek sonuçta ve bunu kadın becermiş. kapalı ya da kapalı olmaması ilgilendirmezki? bu konuya nerden vardın anlamadım :O
Ben farklı algıladım, anladım ne demek istediğini şimdi. Özür.
önemli değil.
aynen katılıyorum.
Konya hakkında olumsuz bir algım yok (Genelde de şuralı iyi şuralı kötü algın yoktur) ondan dolayı evlenirdim.
Beklediğim yanıt buydu zaten. Teşekkürler
evlenirdim sonuçta oda Allah'ın yarattığı bir kul kimsenin kimseden farkı yoktur Allah katında.
Her sehirde her turlu insan vardir nasıl bir soru bu
ne tür bir soru bekliyordunuz
gayet normal bence.
İllere göre mi evlilik yapılıyor?
Biri beni aydınlatsın lütfen!
^.^
Fark edermiydi diyorum
Konyalılar candır ekseriyatı ama... İstisnalar olabilir tabi ama istisnalarda kaideyi bozar. Adamına bağlı vesselam
Önyargılı olurdum. Orada seçimlerde akp almıştı çünkü.
zihniyete bak
Ihtiyarlar veriyor, bizim suçumuz ne?
bir ara'da kutuları alıp götüren bir tayfa vardı, sırf aynı kalsın diye. Işte bilip bilmeden, öyle bir algı içerisindesiniz.
iyi ozaman.
Örümcek bağlamış kafanı.
nesliniz de tükenmiyo bir bitmediniz a...
Tüm iç anadolu böyle, akp ve mhp güçlü. Ama dileğimiz Mhp'ye geçmesiydi. Ama olana mani olamıyoruz, kutular akp'nin elinde. Diledikleri gibi elektiriği kesip, oyları yakıyorlar.
neden evlenilmez ki konyalı biri ile :)
o insan değil mi :))
evlenirim :)
Manyak tabiri, neden varsa o yüzdendir :)
Eski sevgilimin babası Aksarayliydi ama kiz konyada doğmuş büyümüş :) evlenmeyi çok istedik ama ailesi yüzünden ayrıldık
aksaraylılar konyalı değil yalnız, kız doğmuş büyümüş'se bilemem orasını.
neden arıza mıydı babası :S
aksaraylılar cins olur :s konyalı değiller, bence aksaray doğru ilerle sen :P
benim için fark etmiyor akdenizlisin ne gzel, ama kesinllikle doğulu ile evlenmezdim, sevmem oralıları şahsen.
bana mı? sana mı?
ayrıca orta anadolu Konya.
evlenmeye karar vermişsem nereli olduğundan bana ne...ister konyalı ister ugandalı olsun...
ama konyalıysa kesin güzel etli ekmek yapıodur:))
kenyalı olsun konyalı olsun, baldan tatlı olurlar
etli ekmeği yapmasını bilmiyorum ama öğrenmek istiyorum.
Etliekmek evde yapamazsin maalesef :) Onun için taş fırın lazım.
ne alaka konyalı anlamış değilim. her memeleketin iyisi var kötüsü var.
öyle
Kenya dıyoruz bız oraya, kenyalı bırıyle evlenirdim.
kenyalı hımm anladım
evet işyerinde kenyalı diyoruz konyalılara :)
bizde ankaralılara uyduruk şeyler deriz.
:))))))))))))))))))
o da insan değil mi?
nereli olduğunun ne önemi var
önemi yok diyorsun. anladım, teşekkürler yorumun için
Sanki PKK li ile evlenrmisin alevi ile evlnrmisin der gbi olmuş öyle sorsan kabulü var da bu nedir?
Türk olduğumuz halde, eğer bilinçsizse, uzaktan yobaz olarak nitelendirir bazı kesimler.
orta anadoluyu böyle genelliyorlar.
Sen sorumdaki mantığı anladınmı?
Ne kadar saçma bir sorudur ya.
Evleneceğin herifi seviyorsan nereli olduğunamı bakacaksın.
herifi derken
Afyonun kaymağı konyanın manyağı demişler evlenme :)
peki ozaman evlenme
her yerin iyisi kötüsü vardır ;) konyanın kötüleri kadınhanından çıkıyor diyorlar :D
isimleride bir garip ya, kadınhanı olduğundan olsa gerek :))
sen konyalı değil misin :)
O Konyada yaşanan kız isteme merasiminde yaşananlardan sonra hayır diyorum :D
Inandınmı buna
İnanmış cidden :d
Haha :) Yalan haber o.Saf :)
Valla sevgilim konyalı. Nedeni seviyorum daha ne olsun.
Sevindim, siz nerelisiniz
İstanbul
istanbullu ile evli olan bir aile mensubum var'
mutluluklar dilerim ozaman.
Teşekkür ederim...
Sen nerelisin? Bide senin memleketin üzerinden yorum yapalım :)
Evet Evlenirdim dini dili rengi önemli değil yeterki gönlümün sultani olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar