+1 yılDinen ve dolayısı ile ahlaken değerlendiriyorum;
1) Eşinin yaptığı kesinlikle çok yanlış.
2) bu konuda dinlemediğinde dövme hakkın var.
3) bu maddede bu dövme hakkının dinen nasıl bir dövme hakkı olduğunu sana anlatıyorum. Lafzi yorumunda ilk anlaşıldığı gibi değil kelimenin tam manasını yüklediğimiz zaman bir fiil olarak dövmedir. Sınırı vardır. Öyle bir sınır ki, acıtmayacak, ağrıtmayacak, morartmayacak, zarar vermeyecek. Kısacası neredeyse dokunmak diyebiliriz. Bundan ötesi haddi aşmaktır.
4) yaptığın Allahtan gelen emanete hıyanet, peygamberin emrine de karşı gelmektir.
5) - bu kendi yorumum - karısına iyi davranamayan adamım diye geçinmesin. Hiçbir geçerli sebebi yoktur.
6) evet eşinin yaptığı da zina ve eşine asiliktir.
Nasıl çözülür?
*diyalog kur. (kelime anlamı; anlaşmak üzere başlatılan karşılıklı konuşma)
*iyi davranmak insanı yumuşatır. İster istemez. söylediğin şeyleri doğru düzgün bir şekilde ne kaba ne fazla naif söyle. Sözünü dinlemezse dinen yapabileceklerin önce hayatını tamamen 'normal' sürdürüp sadece yatağını ayırmaktır. Yani 1 nevi cinsel hayata ara. Ardından bahsettiğim neredeyse dokunma denebilecek dövme hakkı. Tekrar açıklıyorum bunun başka karşılığı olmadığı için dövmek kelimesi kullanılıyor. Ayrıca eşini de çok fazla sıkma. Sıkma derken insanlarla ilişkileri konusunda. Ne gibi mesela, başbaşa kalınmadığı sürece karşı cins 2 kişinin normal konusmasında (kendileri art niyet sahibi olmadıkca ki gönüllerini yarıp bakamazsın) bir sakınca yoktur.
Kısacası bundan sonra sen müdahale tarzını değiş, o da tepkisini değişsin. Karsındakinin en az senin kadar insan olduğunu ve cocuklarının annesi olduğunu unutma. Yanlarında dövmüyorsun da haberleri olmayacak mı sanıyorsun? Cocuklar senden nefret etmeye baslamıstır bile. Üstelik senden gördüklerini de eşlerine uygulayacaklar ve cocuklari da öyle yetişecek. Tamir edilemez mi bu durum? Edersin. Ailene karsı sünnete uygun davran. Onlarla vakit geçir. Eşinden helallik al gönlünü kazan. Tatlı dil.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılKarınla konuşmayı dene bunları yapmaması gerektiğini anlat dövmek işin kolayı ne var bir kadını dövmesinde ama döversen senden nefret eder oda sonuçta bir birey kim bilir ne kadar kötü hssediyordur dayak yiyince konuşmayı denemelisin onun hassas noktasını bularak
02 Yorumla
Soran+1 yılben çok konuştum bu benim kararım benim tercihim diyor dayağımı yiyor.
Soran+1 yılförüştüm dik başkı söz geçiremiyorlar
Al karsına tatlı dılle konuş cocuklarımız var evlılıgımızın guzel gıtmesı ıcın ıkımızde bırbırımıze cekı duzen verelım de. Anlat sevmıyorum rahatsız oluyorum gıyım tarzından ben senın kocanım benı dınlemek zorundasın de aynı şey benım ıcınde gecerlı de. Dayakla adam olunmaz onu sıl at kafandan kadınlar yapmayacagı varsada ınadına yapar kendımden bılıyorum.. Ha eger onlara ragmen baktın aynı yola gelmıyor ya onu ıstedıgı gıbı rahat bırakacaksın ya da sureklı bırbırınızı uzup kırıp sonu husran olur gerek yok bunlara...
04 Yorumla
Soran+1 yıltamm dövmem bundan sonra
Soran+1 yılrica ederim.
Soran+1 yıl:-)
Pisikoloğa gitmelisin
045 Yorumla
Soran+1 yılPsikoloğada gitmiştik 2 yıl önce ama karım laftan anlamıyor bir kaç kere sözümü dinlese belki düzelicek herşey o kadar dayak yiyor yinede aklı başına gelmiyor.
Soran+1 yıliyide oda beni takmıyo önceden hiç dövüyordum daha köyü oluyorsdu
Soran+1 yılben psikoloğu dövecektim karıma sulandı.
Soran+1 yılbende istemem kadına şiddet uygulamayı
Soran+1 yıle dayanamıyoprum öyle açık giyiniyor giyinme diyorum dinlemiyor erkeklerle muhabbetler ohbetler gezmelr bendde dayanamayıp dövüyorujm gecen gözüünü morartytım ama sonra pişman oldum
Soran+1 yılüff sus ya ben yardım istiyorum sen ne diyorsun
Soran+1 yılben dövmeden öbncede yapıyoru diyorum
Soran+1 yılbenmi ilgi göstermiyodum benim opna gösterdiğim ilgiyi dünyada hiçbir kadın görmemiştir be
Soran+1 yılönceleri hiç dövmüyordum ki son zamanlarda yeni ev aldık buraya taşınınca sosyete arkadaşlar edinince zaten çoğunun koocası yok onlarlatakılınca tamemen değğşti
Soran+1 yılcanı karadenizi gezmek istiyormuş hanım efeninin sabah uyandırıp hadi seni karadenize götürüyorum hazırlan derdim ben ona ne isterse yapardım
Soran+1 yıltamam
Soran+1 yılboşanamıyorum işte öyle bir sorun var biz çok kalabalık bir aileyiz ve biraz belalı tipleriz aileer keser.
- +1 yıl
Al karını karşına konuş ama vurmadan ben sana aşığım senin benden başka erkeklerle olmana dayanamıyorum kıskanıyorum falan de ama dövdüğün için de bir özür dile be kardeşim normalde çiçek verilmesinden nefret ederim ama sen bu karına bir demet gül papatya falan al o zaman yumuşayabilir
Soran+1 yılYa işte bilmiyorsun tanımıyorsun ben bunların hepsini yaptım yatağa gül yaprakları donattım ilgisiz veya yalnız bırakmadım hiç sadece beni dinlemiyor ve umursamıyor yani bu kadın dayak istiyor işte ben o kar düşünmeme rağmen bunun çöözümünü bulamadım dayanamyıp dövdüm.
Soran+1 yılyani yumuşatmak imkansız kadını ama bu aralar benden korkuyorr baya.
Soran+1 yılelimi kaldırınca vuracam sanıyo tırsıyo
Soran+1 yılNeyse çocuklar anneme gidiyor yarın bizde tatile gidicez antalyaya ben orda yeni bir sayfa açabilirim belki geri döndüğümüze yeni bir eve taşınıcaz orda olmaz kendini kaybetti o insanlarlada konuşmasını yasaklıyacağm
Soran+1 yılArabayla
Soran+1 yılAma ordan taşınmamız gerek kesin olarak
Soran+1 yılTamam bak seni dinleyeceğim zaten 2 gün kalıcaz hiç kötü söz olmayacak sinirlensem bile gıkım çıkmayacak görelim bakalım ne değşecek mereak ettim
Soran+1 yılTeşekkür ederim bu arada
Soran+1 yılYordum senide
Soran+1 yılDaha olmadı ama olursa yazarım 2 gün sonra buraya :)
Soran+1 yılBu gun hic tartismadik birbirimize sarilip agladik cok guzel bir gun:)
Soran+1 yılMuthis bir gun ve muthis bir gece gecirdik insallah boyle devam eder.
Soran+1 yılAmin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
+1 yılevet yanlış yapıyorsun onu çok kıskanıyor olabilirsin ama bu onun karşısında seni özgüvensiz yapıyor onu biraz serbest bırak ve sen de kafanı toparla ayrıca onunla tanıştığında öyle miydi önemli olan o sevdiğiniz insanlara hayal ettiğiniz kişilikleri koymazsanız çok mutlu olursunuz
02 Yorumla
Soran+1 yılyok ilk kabul ettiğimde böyle değildi sonradan yeni taşındığımız yer biraz daha sosyete kesim onlara baya ayak uydurdu yakıştıramıyorum davranışlarını ters konuşmalarıda bardağı taşırıyor
- +1 yıl
anladım
sende onun hosuna gitmeyecek seyler yap fazla ileriye gitmeden sana bunu soylediginde zaten anlamıs olacak. dovme bende bu sekılde bir aılede büyüdüm. cocuklar anlar. hisseder. ki o kadın dayktan korkmuyor artık pek yasama sevinci kalmamıs. al karını yemege götür. cicek gonder biraz ilgini belli et onu o kıyafetlerle baska bir erkegin gozunden kıskangını soyle. eminim anlayacaktır. ama tatlı dilli ol herseyden once.
00 Yorumla
+1 yılelin kırılsın ne olursa olsun o kadına vurmaya hakkın yok işte senin gibilerini aldatmak müstahak insan müsfetteleri bide çocuklarımın yanında yapmıyoorum diyosun unutma karşındakide başkasının çocuğu
30 YorumlaEğer eşinin yaptıklarını hazmedemiyorsan ve senin uyarılarına kulak asmıyorsa uygun bir dille ayrılacağını söylersin o da hala yapmaya devam ediyorsa zaten sana yeterince değer vermiyordur ayrılırsın ama kaba saba hareketler bir sonuç getirmez
13 Yorumla
Soran+1 yılayrılmamız imkansız 3 çocuğumuz var ve aileler buna asla izin vermez.
Soran+1 yılgörüştüm dik başkı söz geçiremiyorlar
Tabiki de yanlis seyi yapiyorsunuz. Eger ozgurlugunu kisitlayip ustune bunu yapiyorsaniz kusura bakmayin ama OKUZUN tekisiniz. Gucun ona yetiyor degil mi?
21 Yorumla
Soran+1 yılevet gücüm yetiyor keşke yetmee öyle bişey yapmasam
- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılOh oh ne iyi yapıyorsun bence bunlar az biraz elektriğe ver biraz benzin dök azıcık yak yetmezse parmakları kır ve testereyle kes. Seninkide iş iş değilki sönük kalıyorsun..
11 Yorumla- +1 yıl
İşte sizin gibileri elime verseler 24 saat 48 saat üşenmeden döverim hatta az biraz elektriğe veririm biraz benzin dökerim azıcık yakarım yetmezse parmakları kırarım ve testereyle keserim
+1 yılOnun huyunu bilerek evleniyorsun çocuklarınız varsa onlara da yazık sizin kavganızı çekmek zorundamılar bu yüzden herkese tavsiye veriyorum zaten huyunu bilerek ciddi düşün diye
03 Yorumla
Soran+1 yılevlendiğimde hanım hanımcık giyiniyordu yeni taşındığımız yer biraz daha sosyetik bir mekan onlara uydu tamamen özendi.
- +1 yıl
Hep eşinden arama başta söyleyecektin ben böyleyim söyle bir adamım diye ama kadına el kaldırdığına göre adamım demekte biraz zor olsa gerek
Soran+1 yılValla benim ki gibi seninde karın olsa sende aynısını yapardın çünkü dayanılacak gibi bişey değil
Tabiki yanlış sana nasıl katlaniyor böyle düzgünce konusmazsan dinlemez ben olsam inadına devam ederdim
11 Yorumla
Soran+1 yılya konuşuyorum 2 konuşuyorum
3 konuşuyorum 4 konuşuyorum 5 konuşuyoum beni de sabrımın sınırı var sonra dayanamıyorum.
İkinizde yanlışsınız. Ama karına el kaldırma al karşına konuş.
06 Yorumla
Soran+1 yılkarşıma alıp binlerce defa konuştum ama laftan anlamıyor bak şimdi gidip yine döveceğim sinir oldum ya
Soran+1 yılboşanmamız iimkansız
Soran+1 yıltamam bunu dedniyeceğim mantıklı.
Soran+1 yılkeserim hepsini makasla
+1 yılTabiki yanliz yapiyosun hatta cok yanlis yapiyosun. Giyimi cok acik olmadigi surece bence baski altinda tutmamalisin. Cunku senden sogursa donusu olmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılçok açık
- +1 yıl
Ne kadar açık
evlendiğinde aklın neredeydi cühela kadın senin gibi olsa gerek ki hala sana katlanıyor
03 Yorumla
Soran+1 yılevlendiğimde hanım hanımcık giyiniyordu yeni taşındığımız yer biraz daha sosyetik bir mekan onlara uydu tamamen özendi.
Soran+1 yılçocuklarınm yanında daha hiç kavga etmedik.
+1 yılHe dövsen o karida gö t korkusu olurdu. Acik sacikda giyinmezdi herkezlede hemen muhabbet kurmazdi.
03 Yorumla
Soran+1 yılkarıda gö t korkusu yok işte artislik var fazlasıyla girdiğimiz ortamlarda onu rencide edemediğm için deli ediyor adamlarla konuşuyor etewk giyiniyor her aldığı kıyafetin en az bir tene dekoltesi olmak zorunda koton manyağı oldu çıktı.
- +1 yıl
Burcu ne
Soran+1 yılbaşak.
yanlış yapıyor tabi ama eşinde doğru yapmıyor ne desem bilemedim
03 Yorumla
Soran+1 yılvalla bende bilemedim en son ağzını burnunu kıracam su kenarına atacam o olacak.
Soran+1 yılayrılmam imkansınz
Eşinin yaptıkları da çok hoş değil ama kimsenin canını yakmaya hakkın yok. Kaldıramıyorsan ayrıl.
05 Yorumla
Soran+1 yılAyrılmamız imkansız.
Soran+1 yılailevi sebeplerden
Soran+1 yılonlar cezalandırır işte bilmiyorsun
Allah korusun ama bu ilişki aldatmaya gider sende yanlışsın o da yanlış
01 Yorumla
Soran+1 yılo vary aöyle birşey yapsın onu gebertirim.
+1 yılHem onun özgürlüğünü kısıtlıyıp hemde dövüyosun ha senin gibileri elime verseler üşenmem 24 saat döverim öküzzzz
20 YorumlaKarısını döven biri olduğunu sanmıyorum. Çünkü burası öyle birine fazlasıyla elit
01 Yorumla
Soran+1 yılBende elit olmayan bir insan değilim ama çok sinirleniyorum ve dövüyorum.
1 yılYAPIŞTTIIIIR AMIANKYOUM DÖV HAKEDİYOR MEMELEREDE VUR
00 Yorumla
+1 yıltroll paylaşım olsa gerek
11 Yorumla
Soran+1 yılyok gerçek
Gizli Üye(25-29)3 aysakın kavga etme el kaldırma kaldırdın ise ölçülü yap omzunu sık hafif itekle yumruktan kastın umarım direk değildir poposuna filan vur
00 Yorumla
+1 yılVurma konusunda abartmissin ama kizmakta haklisin
06 Yorumla
Soran+1 yılKızıyorum kızıyoeum ama en sonunda dayanamıyorum dövüyorum.
- +1 yıl
Kendine hakim ol abi :(
Soran+1 yılolmak istiyorum ama olmyor geçen gözünü morarttım sonra çok üzüldlüm.
- +1 yıl
Sinir hapi kullan boyle giderse sen onu oldurursun de
Soran+1 yılzaten kullanıyorum da en sonunda o olacak gibi düzelmezzse ama bir şey buldum bundan sonra açık aldığı her kıyafeti kesecem bakalım nereye kadar alacak
- +1 yıl
O da olabilir bak :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılS*ktir git am*k trolü
11 Yorumla
Soran+1 yıltrol ne demek ya
+1 yılAdam gibi karşına alıp konuşsan da dövme
04 Yorumla
Soran+1 yılkonuşuyorum da laftan anlamıyor pişmiş pişmiş konuşuyor.
- +1 yıl
Layığını bulmuşsun ozaman
- +1 yıl
Senin erkekliginde adamliginda bir bayana vurcak kadar iste :))
Soran+1 yılkonuşma fazla kaşınma
- Aşk İlişkileri konusunda 897 cevap paylaştı.
+1 yılİkinizde yanlışlar yapıyorsunuz :D
01 Yorumla
Soran+1 yılben dayanamıyorum dövüyorum
+1 yılumarım artık dövmezsin
01 Yorumla
Soran+1 yıldayanamıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılhayvanlık parayla değil ya.
02 Yorumla
Soran+1 yılneyle ya?
Cevap sahibi+1 yılboşan kardeşim o zaman madem böyle bidurum var
Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. haklısın ağzını burnu kır belkı aldatıyor senı
01 Yorumla
Soran+1 yılaldatmayı g tü yemez.
Az bile yapıyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yılsaol kardeşim.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası