Hayati mesele! Lütfen yardım edin!

hiç bir zaman Allah'ın varlığından şüphe etmezdim. Dua ederim arada bir yani Allah'a olan inancım tamdır hala. Ama son birkaç gündür elimde olmadan Allah'ın varlığını sorgulamaya başladım. Aklıma sürekli saçma şeyler takılmaya başladı Allah'ın varlığı, dinin varlığı ve benzeri şeyler işte. En sonunda inancımı kaybetme yoluna girmişim gibi geldi ama inancımı kaybetmek istemedim youtubeyi açtım "Ateizmin çöküşü diye bir video vardı onu izledim, sonra internette dini hikayeler falan okuyordum kendime gelmek için. Sürekli kendime "acaba gerçekten öyle midir?" "eğer öyleyse neden şöyledir?" "gerçekten de şu var mıdır?" gibi dinle alakalı sorular soruyordum kendime. ama asla dile getirmedim. benim irademle mi iradem dışında mı bilmiyorum. Dua ediyordum yine de. Neyse ki inancımı kaybetmedim. Ancak sorun şu ki Allah'tan bir anlık şüphe edersek dinden çıkıyormuşuz diye biliyorum. Hala bu nasıl aklıma gelebildi anlayamıyorum. Dinden çıktım diye ödüm kopuyor. Dinden çıktıysam geri dönebilir miyim? eğer dönebiliyorsam bunu nasıl yapabilirim? Lütfen acil! Çok kötüyüm! çünkü o sadece düşünmekle yetinmek değildir açtım bir de dini hikayeler okuyup "Ateizmin çöküşü" videosunun 5-6 dakikasını izledim!
Hayati mesele! Lütfen yardım edin!