Söz yüzüğü hangi parmağa takılır, söz yüzüğü hangi ele takılır?
Evlenmeden önce yani nikah kıyılmadan önce, söz yüzüğü nikah gününe kadar sağ elin yüzük parmağına takılır. Nedeni çok romantik aynı zamanda da oldukça bilimseldir. Çünkü sol elimizin 4. parmağından geçerek direk kalbe giden bir damar vardır ve yüzüğün bu parmağa takılması çiftlerin birbirine kalben bağlandığı anlamını taşımaktadır.
söz yüzüğü hangi parmağa
Nikah kıyıldıktan sonra alyans nişan yüzüğünün üstüne gelecek şekilde sol eldeki yüzük parmağında olmalıdır. Nikah kıyılana kadar düğün sırasında tektaş söz yüzüğü sağ ele takılıp sol elin alyans için boş kalması sağlanabilir. Erkek ise eğer alyans haricinde başka bir yüzük kullanıyorsa bunu çıkarması ya da ters çevirmesi uygun olacaktır. Erkekler de nikahtan sonra alyansı sol elin yüzük parmağına takmalıdır. Yani kısaca; 💍 Sağ elinde yüzük bulunan birini görürseniz o sözlü, nişanlıdır. 💍 Sol elinde yüzük bulunan birini görürseniz o artık evlidir.
Söz sağa takılıyor... Alyansta sola takılıyor ama bazıları da.. sol parmağa hiç bişey takmıyorlar sağa takıyorlar... onuda öğrendim.. sol elile taharet alındığından daha hijyenik olması için sağ parmağı tercih ediyorlarmış...:)
Sol yüzük parmağına takarsın..Genelde söz yüzüğü ince belli belirsiz veya ince tek taş olur...Bir bakışta bu kızı sözlü diye anlaşılır..Evlenince daha kalın yüzük aynı parmağa takılıyor..
Söz yüzükleri kadın içinde erkek içinde sağ ele takılmaktadır. Fakat, yüzüklerin anlamını en iyi çiftler bildiği için esasında hangi ele takıldığının önemi yoktur. Sembolleştirilmiş bir gelenek var 'Romalıların 'Vena Amoris' dedikleri damar sol el yüzük parmağından direkt kalbe gider' bağlılığı kalpten gelmeyi simgeleştiriyor diyebiliriz. Genelde evliliklerde tercih edilir tabii ki; ama bana kalırsa söz aşamasında da çiftler birbirine kalbi duygularla bağlandığından sol ele takılması hoş olabilir. Sevginin getirisi aşkın tutkulu kavramını böylece içsel duygularınızla yaşamakla kalmaz ayrıca sembolleştirmiş olursunuz.
Söz ve nişan yüzükleri sağ elin yüzük parmağına takılır. Nikahtan sonra sol elin yüzük parmağına takılır ve anlamı oldukça güzeldir. Sol elin yüzük parmagındaki damar direkt kalbe gider❤
Bunu daha once arastirmadim. Yuzuk takmadan once bana mutfakta fisildayarak 'sag eline takacaksin' dediler. Buyuklerimizi dinleyip, oyle yaptim. Fakat bende tam dogrusunu bilmiyorum
En İyi Cevaplar