Bak, otur, ben gibi al eline o yüce kitabı. Önce yaradanına şükret, sonra Allahım bende sorgu var, şeytanıma aldandım öğrenmek istiyorum deyip şüphesiz aç o kuran ı. Sonra gel karşıma konuş. Bitirince birde hadis kitaplarına göz gezdir, uyan, sonra geç karşıma konuş. O da bitince Madem herşey bir düzen içinde yaradılmış, nedenleri sorgulamaya başlarsın, inkardan çıkar, sebepleri öğrenirsin o zaman kalbin genişler Allah öğretir işte.
Bak sana bir örnek verecem.
Saçını sakalını kesmeyi bırak. Ne olur? Gittikçe modern toplumdan uzaklaşırsın içine kapanır yobaz görüşlere maruz kalır pis herif okur çıkarsın.
Ama berber karşında, sen ona gitmezsen o sana ne yapaBilir. Seni yaradan iradeyi aana bırakmış, ben verdim ona şükretmek düşer demiş, düzeni yazmış ve o zamanın şartlarını o zamana ait anlatmış, sonra Efendimiz s. A. v. Bize çözümlemiş, hangisinin evrensel mesaj hangisinin ne şartlarda ne yapılması gerektiği ayrılmış.
E şimdi sorarım, sen Berber var diyorsun, evet var. Ama kalkıp gitmeye tenezül etmiyorsun. E suç kimde? şimdi sen berberi niye kötüledin? O işini yapıyor, gelme mi dedi sana? Anladın mı arkadaşım. Bak senin dilinde örnek verdim ilkokul çağı oldu biraz ama idare et.18 Yorumla- +1 yıl
Sen somut soyut'u karıştırıyorsun. Oturmuşunuz 7. kattaki arş'a soyut bir varlık herşeyden üstün. Neye bağlasana o çıkar zaten. Ben sana Zeus'u, Odin'i, Ra'yı , Osiris'i , Chac'ı , Anubis'i , Chang'e'yi örnek verirsem sende çıkamazsın işin içinden. Ama dersin onlar mitoloji haklsında seninki de mitoloji fakat farkında değilsin.
- +1 yıl
Ya bir kak git. Otisi motisi ne diyon sen, bak sana sen hindistana yerleş, tam sana göre. Birsürü tantı var, kendi hayalgüçleriyle yaptıkları pilli, kurmalı, güneşte parlayan falan. İstediğini seç. A buldum, Öküzün kuyruğuna tapan ni kesim var. Tam senlik. Öküzlere o isimleri takarsın, bitanede buzağı doğar, o nada kendi adını verir taparsın. Nası olsa hepsi hayal ürünü sorun yok :)
- +1 yıl
Saçmalıyorsun farkında değilsin. Göktaşı yeryüzüne düşmesede ozonu deliyor buda uzayda ki zehirli gazlar ve küresel ısınma demek. Ya hadi tamam o ilahi güç göktaşına çare buldu ya deprem ve tsunami? Yaşamış toplam hayvanların %96sının yok oluşu? Kıl dönmesi? Apandist? şu an 20lik dişlerin etkisizliği? Sünnet madem yararlı neden sünnetsiz doğduk?
- +1 yıl
Laf, görüşlere açık olana anlatılır, sen gibi Yobaz lara değil. Daha ilk sorunun cevabını kavrayamadan soruları sayıyor sıralıyorsun. Bu ne peki? Ne bu baskın çıkma derdin? Sen bildiklerinin kaynaklarını hayal ürünü mitolojilere ya da tesadüflere mi bağlıyorsun? Darwin kaç maaş bağladı sana da satın aldı?
Bak Bu saydıkların gibi yüzlerce binlerce soru sor hepsinin cevabı var bende. Öprenmek isteseydin bıkmadan usanmadan yazardım sana tane tanE. Ama ne yazıkki anladım o beyincik çoktan iflas etmiş, bişeylere sığınıp sadece inkar etmeye programlamış kendini. Sen karşı çıktıkların yukardakilere açıklamalarıma mantıksızlıkları söyle sonra yenileri sıralaSaydın ben sana müslümanlık görevim olan bildipimi öğretirdim. Haydi sana güzel bir sözle veda edeceğim gereksiz cahille cahil olmaya gerek yok.
Allaha emanetsin kardeşim. :) Allah ıslah etsin seni.
En İyi Cevaplar
Keşke sadece imam nikahı saçmalık olsa (:
716 Yorumla
Soran+1 yılBaska ne
Soran+1 yılEvet din diye insanlari kullaniyorlar. Hala bunu destekleyen kadinlarin olmasi uzucu...
- +1 yıl
Şşt, ergenler, din hakkında atıp tutmayın. Öylr aklınıza gelen kulaktan dolma yobaz bilgileriylede burada yandaş aramayın. Hele sen e. i. g. Alan,
Kurandan ayetler seçilip tek bir anlama sığdırılmaz, onların yobaz olduğu gibi sende bir yobazsın çünkü sanada banada verilen aynı kitabı okuyup iyice çözümlemek yerine böyle klavyenin ardından atıp tutarsınız işte.
Kadının eşit olduğu, sadece ama sadece ev işleri nedeniyle bir tek mükellefliği hariç diğer her konuda Allah katında da eşit olduğu kuranda bildirilir. sadece erkeğin evine
ekmek getirdiği dönemlerde kadın bütün gün evinde oturduğu için o zamanın dili itaat olarak anlatıldı. Haricinde mecbur savaş, afet, çaresizlik olmadığı durumlarda tek eş tabiiki helaldir. Üzerine kuma almak, sırf cinsel dürtüsü için dini araya koyarak nası olsa hakkım var diye kadını ezmek yobazlığın alası, ezilen kadının da kendi saflığıdır. Günümüzde kadın erkek iş imkanları da hemen hemen eşit olduğu için bu kavramlara da gerek kalmamıştıR. - +1 yıl
Çok bilmiş arkadaş emin ol bende zamanında senin/sizler gibi imanlı biriydim. Ama birşeyler yanlış bunu unutma. Kadın erkek eşit mi dedin? Erkeğe verilen miras 1 ise kadına verilen miras neden yarısıdır? Kadını yatağında boş bırakma hakkı kimdedir? Kadın erkeğe vurabilir diye bir ayet göster bana amaa erkek kadını dövebilir var. Kuran apaçık dille yazıldıysa neden farklı anlamları çıkıyor bana bunu açıkla?
- +1 yıl
Çok bilmiş önyargılı, önce o gözlükleri çıkar biraz geniş bak. Zamanında imanlıymışsın ya, otur oku bakalım o ayetleri o zamanın şartlarını anlatan ve kadına vurma hakkını ne için yazdığını. Eş yani erkek savaşa gider, dönerde karısını bıraktığı gibi sadık bulmaz ise diye açıklar ve o ayetlerin o zamanı anlatan hadisleri de vardır. Sen şimdi imanlıydın o zaman şu an değilsin ya, ee, yan bakan kızla sabaha kadar vakit geçirince ama evlenilecek kız görmeyince ne oluyor o zaman? Sen doğru kuran yanlıl mı oluyor. Evet evet ben çok bilmişim ne mutlu bana. Yaşın kadar gel, burada kızlara yalakalığa gerek yok, az buçuk imanında varsa ondan da olacan. Görüşlere açık ol, öğrenmeye açık ol ki yobazlık etiketini herkes görmesin.
- +1 yıl
Kadını yatağında yalnız bırakmak ta ilk açıklamama dahildir.
O bir uyarıdır erkeğin şiddet göstermemesi içİn. Tane tane açıklar.
Miras hakkına gelince, aç bakarayı oku, mezhepçilerin çevirisinden değil düzgün olanı oku. Bak bakalım nası dağıtılıyor, günümüz mahkemeleri bile o kadar ayrıntıyı anayasa kitabından bakarak aktarır. Sen gibi yobazca, kadına herşey yarım demez. Çok bilmiş ergen - +1 yıl
Doğruyu söyleyince yalaka mı oldum? Erkek ne kadar güçlü olursa olsun bir kadına vuramaz. İnsanlık dışıdır ayıbıdır. Erkek birden fazla kadınla evlenebilir değil mi? Tam tersini düşün karının birden fazla adamla evlenmesini? Şu dini öğreneceğinize biraz empati öğretselerdi keşke ama nerde bizde o toplum.
- +1 yıl
Yahu geri misin, ben sana erkek kadına vurabilir mi dedim? Erkek birden fazla kadınla evlenebilir mi dedim. Sen 20 olduğuna rmin misin ayrıca, laf cambazlığı yapma doğruyu söyleyince diye. Ben burada sen öğren diye yazmıyorum, sen gibi cahil düşünenler merak edip açıp okusunlar diye yazıyorum. Aklın sıra yağcılık yapıyon işte nşye bu kadar zorladın. Seni kusursuz yaradan elbette yönetmek için de kusursuz bir düzen kitabı indirdi. Sen mantıklı sor, görüşlere açık ol sana öğretilir yeterki iste. Ama sen inkar edersen ben ne yapsam öğrenemen ancak yer altından kaudığında 3buçuk atarken imana gelir o zaman şüphesiz okursun kuranı. Taa en başından sonuna okudukça hangi ayetlerin birbirini tamamladığını görürsün ama Beyin lazım diyorum işte düşmüyor. Bak onca emek ettim sen bana kadına vurmayı savunduğumu ima etmişsin. Eşit olmadığını. Azcık akıl olsa bidaha okursun madem aynı şeyi söylüyorsak ben neden savunma yapıyorum Sana, çok bilmiş :D
- +1 yıl
Sen demedin kuran dedi. Bana şimdi tam tercüme edilemiyor deme madem tercüme edilemicekti neden Arapça'yı seçti? Apaçık dille ayetleri indirdim diyor neden çelişki var? Benim Kuran-ı okumadığımı nasıl ve nereden çıkayorsun. Yaptığın tek şey saygısızlık yok cahilsin, yalakasın. Yalaka olan sizlersiniz haberiniz yok. Yalaka kime denir onu öğren önce. Allahın gözüne girmek için bin bir takla atıyorsunuz.
- +1 yıl
Ne mutlu bana o zaman. Bak sen gibi olmadığım için ne kadar mutluyum. Savunduğum yaradanım, ben Allahın rızası yolundayım, onun yarattıklarına yaranmaya ihtiyacım yok. Sen anlamayacaksın, ezerim cahilsin diye, şüpheyle okudun diye. Ezerim çünkü sana aklı veren Rabini, sahibini sen o akılla inkar ediyon diye. Hadi gücün yetiyorsa kendin kur bu düzeni. Ya da hadi tırnağının bir kopyasını yap, sen bak kuyruk acın kabullenememek, kadın haklarından komple inkara gittin hadi bakalım hodri meydan. Yoktan varetsene, sayısız canlıyı birbirine uyum zincirinden bir düzeni sen kur. Küçücük beynin almaz Yaradanına inkar edenler kalpleri mühürlülerdendir. Bunu da unutma. Allah ıslah etsin. Yaz dur bakalım, sadece özentisin. Yarın imanında bir kızı kazanmak için namaza da başlar sen gibiler :)))) sabahlara kadar eğlenir birinin koynunda, sonra onu ezik görür el değmemiş arar sen gibiler. Açıp anlamadığını birdaha okumak yerine, takar gözlüğü dünyaya o iki çerçeveden bakar. Fazlasını almaz çünkü beyin
+1 yılsen imam nikahıyla dini nikahı ayır önce, imam kıyıyor diye imam nikahı olmuyor, onun asıl adı dini nikah ve bunu tüm dinlerdeki nikahlarla kıyaslarsan en iyi olanı İslam dininin nikahı, kadınlara boşanma hakkını vermiyor diyerek yanlışı söylüyorsun, eğer evlenmeden önce kadın kocasına ben senin haklarını istiyorum bana verirsen evleniriz derse kadında dinen kocasına boşadım seni diyerek boşayabiliyor, yalan yanlış oradan buradan saçma sapan ülkelerden duyduklarınla gelip burada bir dini veya nikahı kötüleme hakkına sahip değilsin, otur ergen yerinde sana dini konular ağır gelir, iyi günler
30 Yorumla
+1 yıl3 hakkıda erkek alırsa kadın boşanma durumunda mehir alır yani istediği herhangibi maddi şey ev, araba... ya da o üç hakkı paylaşırlar yani boşanmayı beraber karar verirler. imam nikahı kıyılırken imam bayana bunu sorar bayanda mehir olarak istediği varlığı ya da boş ol deme hakkını seçer. dini nikah kıyılırken erkeğin boş ol deme hakkını istersen boşanma için ortak karar vermeniz gerekir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
+1 yılSaçmalik mi
Ağzini topla ben topluycam yoksa. Arastiradan yargilayanlara sinir oluyorum.
O 3 kere boş ol deme hakkina talak denir ve günümüzse bu talaklardan birini kadin alabiliyor.
Erkek sinirli bir aninda dese bile nikah düşmüyor.
Dini nikah gerekli bişey sevmesende saygı duymak zorundasın.815 Yorumla- +1 yıl
Terbiyesiz mi? Saka misin kizim sen dinimin gerekli gordugu biseye sacmalik diyorsun milleti de gunaha sokuyorsun Allah adini ağzina aliyorsun bir de bee
Sen saygi duy ben acikladim sana yobazmis hay hay efendim.
Soran+1 yılAllah inancim var ama senin gibi dusunmeden aileden gelen inanci devamli kilmiyorum. Dusunme yetenegim var anlayacagin. Dogmatik dusuncelerinle hayatinda basarilar...
- +1 yıl
Soran sana hic bisey demiyorum ben ya aileden gelen inanc mi sence bu
Dogmatik dusunce ha
Allah islah etsin seni. - +1 yıl
@CİMcİmE_ ne sacmaliyorun sen tovbe ya
Nikâh, aralarında evlenme engeli olmayan kadınla erkeğin evlenme kararlarını şahitler huzurunda açıklamalarından ibarettir. Dini nikâh, dinimizin öngördüğü şartlara uyularak kıyılan nikâhtır. Bunun, şahitlerin ve karı-koca adayının durumu, kocanın kadına mehir ödeme yükümlülüğü ve velinin onayı gibi Medeni Kanunda bulunmayan tarafları vardır.
Ayrıca Medeni Kanun, sütkardeşliğini ve din farkını evlenmeye engel saymaz.
Bunlar hem dinimizin yüklediği hak ve sorumluluklar hem de psikolojik bakımdan medeni nikâhın yeterli görülmemesine sebep olmaktadır. - +1 yıl
- +1 yıl
@Julieeetttt kb.
Al canım @CiMcİmE_ https://hizliresim.com/og73Vq
+1 yılYa toplum saçmalığı boşver erkeğe nasıl boşanma yetkisi verildiyse kadına da boşanabilme yetkisi verilmiştir. Sağda solda cahil halkın seni bosadim boş ol boş ol lafları ile boşanma olmaz. Boşanma dinde nasıl nikah kiyarken ortaya şahit koyar biz artik boşanıyoruz sizde şahit olun diye boşanılır. Hatta bir ara bir kadın peygamber efendimize gelip ya Muhammed kocam bana şiddet ediyor ne yapmalıyım diyor. Düzelmeyecekse boşan diyor.
11 Yorumlacanım eger sen imam nikahı olmadan once imamın onunde mustakbel esine dersen ki bosama hakkını bana da ver diye eger o da sana verirse sen de bosayabilirsin fakat erkekler kızlar sinirlilikle hemen beni bosar kafasıyla davranarak o hakkı vermeyebilir ama eger verirse sende bosarsın ;)
20 Yorumla
+1 yılSende çok saçmasın bu kadar belli etmeseydin keşke cahiliğini, büyük bir puzzle da bir parçayla bütünü göremiyorsun olayın bütünü araştır sonrada rabbim nasip ederse hidayet versin yoksa bu özentilikle işin zor keşke sana faydası olacak şeylere özensen :)
30 Yorumla
+1 yılEvlenme-Boşanma işi sırf kadınların elinde olsaydı, bir tek nikah sağlam kalmazdı. [Dostoyevski] Ayrıca belli şartlar altına kadına da boşama hakkı verilir.. Kuş kadar beyninle kadının veya erkeğin doğasını yaratıcıdan iyi bilemezsin he bilebileceğini düşünüyorsan haşa kuş kadar bile beynin yok üzgünüm
00 Yorumla
+1 yılSadece bos ol kelimesine takilirsan sacma gelir ayni zamanda kadinin ortada kaldiginda kendini gecindirebilecek kadar Altin veyA para almasi da var nikahin icinde
55 Yorumla
Soran+1 yılKadin zaten erkegin eline bakiyorsa bu da ezikliktir
- +1 yıl
Herkes anasinin karnindan zengin dogmuyor kucuk hanim. Babanin parasinibyemeyi birak da ondanbsonra konusalim
Soran+1 yılKendi calisip meslek sahibi olanlar da babasinin eline bakiyor dimi?
- +1 yıl
Herkesin hayati senin dusundugun gibi olmuyo malesef
bır talak hakkı alabılıyorsun zaten nesı sacma dını nıkah olmadan nıkah olmaz bosamaya gelınce zaten kımse bos ol demıyor mahkeme bosuyor ayrıca talak hakkı sende olunca sende bosayabılıyorsun Allahın talak hakkını erkege vermekle bıldıgı bırsey var elbet kımse Allahtan fazla bılemez Allahın ılmı herseyı kusatır kapsar Allaha ınancın varmıs anlarsın dusununce saygılar..
10 Yorumlaimam nikahı Allah katında yapılan birşeydir, herşeyin bir kuralı kaidesi var buda böyle biraz kabullenmeyi öğrenin artık ya
70 YorumlaBence eleştirmeden önce bazı şeylerin gerçekte ne olduğunu anlamak için okumak gerekiyor. Fikir sahibi olmadan önce o işin ilmini okumak lazım. Ama malesef ki burada gördüğüm kadarıyla okumadan çok fazla yorumlar olmuş. Yorum yapmak tabi ki serbest ama hassas konularda yorum yaparken 3 kere düşünmek lazım en az.
00 Yorumlaataerkil düzenin kendine yonttuğu bir uydurma. sonra araştırmaktan aciz yobazlarda bu hurafeye balıklama atlar. evlilik için iki insanın aralarında anlaşmaları yeter. kilise nikahından evrilme imam nikahıda tamamen bir safsatadır.
10 Yorumla
+1 yılİmam nikahı dinimizde erkeğin ve kadının birbirine helal olması içindir ayrıca 3 defa boşal demeyle boşolunsada erkeğin bunu sölememesi gerek zaten sölicek karakterde bir erkekse zaten karaktersiz demek :)
12 Yorumla
Soran+1 yılSonuc olarak bilemeyiz kim karakterli kim karaktersiz
- +1 yıl
evlenmeden iyi tanırsan sorun kalmaz ama yinede yaparmı yapar ama zaten günümüzde boş ol boş ol diyen yok direk boşanıyorlar :)
+1 yılİmam nikahinda kafinin ortada yani zor durumda kalmamasi icin bosandiklarinda ailelerin onceden aralarinda anlasttigi mal veya para gibi seyleri kadina verilir ayrilirken
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 863 cevap paylaştı. eziklik mi bilmediğin için saçmalıyorsun nikah kıyılmadan önce kadın imama bende boşanma hakkı istiyorum demesi yeterlidir... imam da ona göre kıyar nikahı
42 YorumlaDini nikah olmadan birbirlerine dokunmak haramdır. Anlayın artık şunu. Ne kadar cahilsiiniz
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBazen banada saçma gelir ama söyle düşünürüm sonra bizim dünyada evlilik icin resmi nikahimiz gerekli yoksa evli sayilmayiz ahirettede ayni sey gecerli orda evli sayilmak icin imam nikahi sart
Bana gore boyle00 Yorumla
+1 yılİslam gelmeden önce kadına verilen değer neydi peki soran kendi kendine bunu sordun mu?
01 Yorumlasaçma buluyorsan kıydırmazsın. saçmalık falan demek olmuyor.
50 YorumlaPeki arkadaşım Allaha inanıyo musun sen inançlı biri misin?
04 Yorumla
Soran+1 yılAllaha inaniyorum daha fazlasina degil
Soran+1 yılBen deistim. Sadece yaraticiya inanirim...
Nasıl ki masal diye, bir olgu var, din diye de bir olgu var.! Halkımız mitolojiyi çok seviyor maalesef.! olmayan bir ilahi kudretten, olmayan bir ilahi adalet arıyorlar.!
00 YorumlaAynen söyle ki millet en küçük kavga da söyleyebilir ve o kişi ona haram olur.
00 YorumlaKadinin da ayni sekilde hakki var biraz basiretli biri olsaydin arastirirdin.. ama cehalet diz boyu
20 YorumlaEksik bilgilerle ahkam kesmeyin adam akilli arastir sonra yargila sacmaligini
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSensin sen. Sen evlenme o zaman. Tövbe estağfurullah yaa sabah sabah neyin kafası bu.
40 YorumlaInancımızın saçmalığını iddia etmek kimseye düşmez , beğenen inanır beğenmeyene zorlama yok.
00 Yorumla
+1 yılSaçmalık senin kokuşmuş embesil hayatındır. Değerlerimiz hakkında düzgün konuş. Yarım yamlak bilginle ahkâm kesme
25 Yorumla
Soran+1 yılOnce sorgulamayi ogren sen. Deger dedigin gelenekten ibaret.
- +1 yıl
Gelenekten ibaret öyle mi? Kaç tane islami kaynak okudunuz hanımefendi, hangi islam bilgininden icazet aldınız. Bilip bilmeden konuşma Allah aşkına
- +1 yıl
@CiMcİmE_ İslam diğer dinler gibi dogmatik değildir. İslamın araştırma ve pratiğe dökme zemini vardır. Dinin tek kaynağı kur'an değildir
+1 yılTovbe de. Hakim bosuyorum diyincede eziklik olmuuor mu
00 Yorumla
+1 yılAllahin emrettigi hi birsey sacmalik degildir. erkekler kadinlardan ustundur bunu bayan olarak soyluyorm sana sacma geliyosa yapmazsin kimsenin neye inandigini elestirmek bize dusmez
00 Yorumla
+1 yılImam nikahi nda erkeğin boşanma hakkı varsa kadının da bize anlatılan dini boş ver sen kurani oku dinini öğren er şey orda açık yazmış
00 Yorumla
+1 yılDinlerde rezillik bitmez
31 Yorumla- +1 yıl
Adam akilli bir arastir sonra rezillik de
Bence sen sacmasin dine sacmalik diyemesin gotu basi oynayan adamlarin olursa soyle 3 kere yollar adam bulursanda onun yukumluluguu ve agirligi bilir
00 YorumlaResmen cahillik ya 😫
30 Yorumlakıydırma o zaman saçma deme bilip bilip bilmeden konuşma
00 Yorumla
+1 yılKalıbınıza tüküreyim işinize nasıl geliyorsa öyle yorumluyorsunuz dini
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılResmi nikahın olsa dahi imam. Nikahı olmadığı takdirde zinaya girilir
00 YorumlaÇok saçma ya cidden de öyle
20 YorumlaEvlenince imam nikahı kıymam
124 Yorumla- +1 yıl
sadece inanmakla oluyosa sen Allah'a inan ama namaz kılma zekat verme oruç tutma o zaman niye yapasın ki bunları demi nası düşünce anlayışınız varya Allah bunların hepsinden hesap sorcak dini nikahı kıydırmazsan belkide ömrün boyunca kocan/karın bildiğinle zina yapacaksın bı günahın hesabını nası verceksiniz
- +1 yıl
gerekire kıydırmam peygamberimiz zamanında resmi nikah mı varmış da yaptırcam onu bir kağıt parçası için ben Allah'ın nikahını yaptırırım ona sığınırım ona güvenirim gerisi fasa fiso resmi nikah sadece insana evlendiğinizi duyurma ve eğlenme amacıyla yapılan bişey gereksiz yani şimdiki zamanda mevlütlü nikahlar yapılıyo ben davuş zurnayla değil kur'anı kerim'in okunuşuyla yani Allah'ın nikahıyla evleneceğim inşallah gerisi yalan.
Aşk İlişkileri konusunda 446 cevap paylaştı. bullshit
20 YorumlaBizde öyle bir şey yok.
00 Yorumla
+1 yılTövbe de günaha giriyprsun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen detaylarını biliyor musun imam nikahının
33 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsana soru sordum detaylarını bilmiyorsan eksilemeyceksin, eig seçtiğin adamda sende cahilsin. önce bir öğren ne olduğunu ondan sonra nefret et. bilmediğin birşeyden nasıl nefret edebiliyorsun cahil
Cevap sahibi+1 yıl@NetGeaR doğru söylüyorsunuz. sadece duymak istediklerin duyup görmek istediklerin görüyorlar. ama üzülüyorum insanların anlamadan dinlemeden çamur atmalarına. hoş altına çamur değse altınlığından bir şey kaybetmezki. bizler islamı ne kadar savunmaya çalışırsak çalışalım islamın kendisini savunması kadar savunamayız.
+1 yılbiraz arastirip, soruyu oyle sOra bilirdin.
10 Yorumla
+1 yıliyi sen imam nikahı olmadan evlenirsin :)
20 YorumlaPapaz nikahı daha kötü. Kolay kolay bosanamiyorsun
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 340 cevap paylaştı. Cehennem Loading %..87
03 Yorumla
Soran+1 yılBaskalarinin dinini sorgulamak da dinsizliktir😃
Soran+1 yılSeni ilgilendiren durum yok. Git kendi inancini sorgula.
Gizli Üye(30-35)+1 yılkadın boş ol diyemiyormuymuş?
00 Yorumla
+1 yılsadece görusune saygı duyuyorm desteklemıyorm
00 Yorumla
+1 yılÖyle de imam nikahıda şart da
01 Yorumla- +1 yıl
Dini nikahi papa mi kiyiyor l*n
Ne sacma bir insansin sen? Allaha sukur ben aklima takilanlari ve dinimi arastirarak yasiyorum.
Konusmayi kestim farkindaysan yazip rahatsiz etme mumkunse.
Gizli Üye(30-35)+1 yılnie sen sadece imam nikahıyla mı evlenceksin allahın katındaki nikaha mı saçma dion
02 Yorumla
Soran+1 yılBen devletten alinan kagit parcasina da sacma diyorum
Cevap sahibi+1 yılsende tuhafsın o zaman öyle beraber yaşayın evlenme beraber yaşa ne bilion senide bırakmıcağını
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAcınası
20 Yorumla bence de saçma
169 Yorumla- +1 yıl
Cidden sen ne sacmaliyorsun ya
- +1 yıl
Bak kizim nesin bilmiyorum ama dinimi senin gibi sacma gorusleri olan insanlarin agzinda gormek beni uzuyor.
İslam sadece Kuranı mi baz alir saniyorsun sen? İslam Kuran hadis ve sünnetin aydinlattiği yolda ilerler. burada gelmis biseyler biliyormus gibi konusunca hakli oldugunu mu saniyorsun. Ustte acikladik iste keske alinsaydin ustune. - +1 yıl
Kuran Allahin kelamidir. Ona sozum yok olamazda. Kuran bize yokl gosterici bir kitaptir. Ama peygamberlerin de gorevleri vardir. Tebliğ tebyin ve teşri bunlari tek tek arastir. Peygamberler insanlara örnek insanlardir.
Kuran namaz kilmamizi soyler ama nasil kilindigi Kuranda yazmaz mesela. Biz bunu hadis ve sunnetten oğreniriz. Yani sen hadis ve sunneti yok sayamazsin - +1 yıl
Belgenin kralı...
https://hizliresim.com/og73Vq - +1 yıl
Bakara suresi 221
Yine onu (kadını üçüncü defa) boşarsa, (kadın) onun dışında bir başka kocayla nikahlanmadıkça ona helal olmaz. Eğer (bu koca da) onu boşarsa, onlar (ilk koca ile karısı) Allah'ın sınırlarını ayakta tutacaklarını sanıyorlarsa, tekrar birbirlerine dönmelerinde ikisi için günah yoktur. İşte bunlar, Allah'ın sınırlarıdır; bilen bir topluluk için bunları (böyle) açıklar. - +1 yıl
Bakara suresi 230
Kadınları boşadığınızda, bekleme sürelerini de tamamlamışlarsa -birbirleriyle maruf (bilinen meşru biçimde) anlaştıkları takdirde- onlara, kendilerini kocalarına nikahlamalarına engel çıkarmayın. İşte, içinizde Allah'a ve ahiret gününe iman edenlere bununla (böyle) öğüt verilir. Bu, sizin için daha hayırlı ve daha temizdir. Allah, bilir de siz bilmezsiniz. - +1 yıl
Nerde mi
Yazik ya sana. Profil resmin kadar konus.
daha fazla muhatap olamiycam israrla ayni seyi soyluyorsun acikladik ya. - +1 yıl
Allah'a şükür şimdye kadar kur'an a ve Allah'a muhalif hiçbir hareketim olmadı Allah'ın izniyle olmaz da her gün Kur'anı kerim okumaya çalışan bir insana sen dinini kurandan öğrenmeyen dersen mallık etmiş olursun tartıştığın kişilerin kim olduğuna bak da öyle tartış derim yoksa çoook yanılırsın..
- +1 yıl
Sacma sapan konusma kizim muslumanligima laf etmek sana mi kaldi. Cok sukur Kurana da hadisede sunnete de inaniyorum ben.
Dinimin ongordugu biseye sacma demiyorum. burada insanlari elestirip bos konusacagina git ve arastir. - +1 yıl
Ben muslumanim cok sukur ve sunnete de uyarim ve sunnete uyan kisilere sunni denir.
Sen simdi bana musluman degilsin dedin dimi? Hemde ben musluman oldugumu soylerken?
Seni muslumanliga davet ediyorum. - +1 yıl
ne alakasi var simdi
Konuyla uzaktan yakindan alakasi yok. Anlami cok derin ve guzel bir ayet.
Ama internetten bulup konu olmadigi halde buraya yapistirmak hos değil.
Sana iyi gunler. - +1 yıl
Dinin gereklerine sacma demekle musluman oldugunu mu saniyorsun sen
Namaz kiliyor musun. Sunnete hadise uyuyor musun kac kez kurani acip okudunda beni elestiyorsun. Ben ic rahatligiyla diyebiliyorum elhamdulillah muslumanim. Ayrica ne ara müfessir oldun da ayetle tefsir ediyorsun. Tovbe ya. Kizim sabah sabah sinirlerimle oynama hadi cicislerini de al ve git. - +1 yıl
dini tefsir eden Allah'tır. Kuran kendi kendini açıklar.
(Bu), âyetleri muhkem kılınmış (sağlamlaştırılmış), sonra Hakîm (hüküm sahibi, hikmet sahibi) ve Habîr (herşeyden haberdar) Olan’ın katından fasıl, fasıl açıklanmış bir Kitap’tır. Hud/1
Olay namaz kılmakla bitiyorsa mekke müşrikleri de namaz kılıyordu. (Maun suresi)
Önemli olan Kuran'ı kaç kez okuduğun değil Kuran'ı anlayıp anlamadığındır canım ;) Allah hükmüne kimseyi ortak etmez. Peygamber yalnızca kendisine vahyolunana uyar. Hiçbirşey anlamadığın ortada sen atalarını izlemeye devam et. - +1 yıl
Bak kizim ağzimi bozmak istemiyorum senin amacin ne
Ben cok sukur namazimi da kilarim dua mi da ederim gerekirse Kurani arapca okur gerekirse meal tefsir okur feyz alirim.
Sanane? Sorgulamak sana mi kaldi beni? Herkesin mezari ayri sen once bir kendini duzelt.
Muslumanim ben elhamdulillah.
Konu bu degildi ben sana sorulan sorunun cevabini verdim hala sacma sapan konusuyorsun. Ve bu canimi sıkıyor!
Atalarimi mi takip ediyorum
İmanin sartlarini biliyorsun degil mi? İcinde kitaplara iman peygamberlere iman da var. Peygamberler bizim atalarimiz. Bizi doğru yola ulastirmaya calismis elçiler.
Elbette onlari örnek aliyorum.
Hic bisey anlamadigim ortada mi
Sen once bir git aynaya bak olur mu?
Edepli edebinden susar senin seviyene inmiycem. Artik hakkimda konusmayi kes. Muhatabim degilsin. - +1 yıl
peygamberi örnek alan Kuran'a uyar. sen peygambere değil rivayetlere ve falanca mezhep imamlarına uyuyorsun. ayrıca sen beni sorgularken iyiydi dimi? Kuran'a uyan hadis dediğin böyle olur:
Kuran'dan başka hidayet kaynağı arayan sapıtmıştır" (Tirmizi 2906)
Peygamberin vefatı yaklaştığında odada içlerinde Ömer'in de bulunduğu bir kaç kişi vardı. Bir ara peygamber : 'Geliniz, sizin için bir daha asla sapmayacağınız bir yazı yazayım.'dedi. Bunun üzerine Ömer: 'Peygamber hastalığın etkisiyle ne dediğini bilmiyor, Kuran yanınızda, Allah'ın Kitabı bize yeter!' şeklinde konuştu." (Buhari, Cihad 176, Cizye 6, İlim 49, Merza 17, Meğazi 83, İtisam 26; Müslim Vasiyye 20,21,22; Hanbel 1/222,324,336,355). - +1 yıl
Benden Kuran dışında hiçbir şey yazmayın. Kim benden Kuran dışında bir şey yazmışsa imha etsin.” (Müslim, Sahihi Müslim, Kitab-ı Zühd; Hanbel, Müsned, 3/12, 21, 33)
El Hatib’teki hadis şöyledir: “Biz hadis yazarken Hz. Peygamber yanımıza geldi ve ‘Yazdığınız şey nedir?’ dedi.
‘Senden işittiğimiz hadisler’ (sözler) dedik.
Hz. Peygamber; ‘Allah’ın kitabından başka kitap mı istiyorsunuz? Sizden evvelki milletler Allah’ın kitabı yanında başka kitaplar yazdıkları için yoldan çıktılar.’ dedi” (El Hatib, Takyid,) - +1 yıl
Sen nasil bir sapıklık icindesin? Ne diyon hala ya
Hadisler Allahın kelami olarak kitap halinde mi yaziliyor
Hadisler peygamberin söz ve sünnetlerini içerir günlük hayatta kullanabileceğimiz dini bilgileri mesela.
Sen hadisleri inkar mi ediyorsun
Peygamberin sözünü
Gelmis bana inkarcilarin one surdugu seyleri mi savunuyorsun? Hicmi arastmadin o dediklerini
Hadis inkarcıları, el-Hatib el-Bağdâdî’nin eserine aldığı Ebu Hureyre ve Ebu Said El-Hudri’ye aid aşağıdaki rivayetleri sürekli gündeme getirerek Hz. Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem) Efendimizin güya Hadis-i Şerif’leri yasakladığını ve bu nedenle hadislerin dinde delil olamayacağını iddia ediyorlar. - +1 yıl
Inkarcıların delil getirdikleri sözkonusu iki Hadis şöyledir:
“Biz hadis yazarken Hz. Peygamber yanımıza geldi ve yazdığınız şey nedir? dedi. Senden işittiğimiz hadisler (sözler) dedik. Hz. Peygamber Allah’ın kitabından başka kitap mı istiyorsunuz? Sizden evvelki milletler Allah’ın kitabı yanında başka kitaplar yazdıkları için yoldan çıktılar.” (El Hatib, Takyid, sayfa 33)
Ebu Said el-Hudri’den rivayet edilen bir haberden öğrenildiğine göre, bu sahabi “hadis yazmak için Hazreti Peygamberden izin istemiş, fakat o, bu izni vermekten çekinmiştir.” (El Hatib, Takyid, sayfa 32)
Ve daha bir kac tane uydurma.
Bana bunlarla gelme kizim. - +1 yıl
Cidden dusuncelerini bir gozden gecir dogru degiller.
- +1 yıl
Mumin dini konularda hassas davranir.
Sacma demez yargilamaz. muslumanim diyen birine musluman degilsin demez. Once kendini duzeltir sonra milleti elestirir. burada yedi saat boyunca ateistin biriyle de tartistim ben.
Ve sen muslumanim dedigin halde onun kadar tartismaci davraniyorsun. İlginc.
Neyse bu konuyu burada kapatiyorm diycegimi dedim daha fazla vakit ayiramiycam. - +1 yıl
Ya onune ayet sundum gerekli aciklamayi yaptim neden gerekli oldugunu acikladim daha ne istiyorsun benden
Gecmise mi gidelim? - +1 yıl
Hala gelenek diyor kizim dini yonden bazi seyleri resmi nikah karsilamadigi icin kiyiliyor o nikah bassin artik o kafan.
- +1 yıl
Ayet tefsir etmedim ben senin gibi müfessirlik yapmadim.
O ayette nikahtan bahsediyordu.
Ben sana sabahtan beri dini nikahin gereklilighini savunuyorum sen hala yok imam bilmem ne.
Git senin kini papaz kiysin o zaman bir düş yakamdan be!
- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılBilemedim şimdi.
00 Yorumla Ergen özenti
20 Yorumla
+1 yılYaş kaç
00 Yorumla
+1 yılSende diyebiliyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana katılıyorum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?