5 aydır birlikteyiz bunu ailemden kimse bilmiyor onun bir kaç arkadaşı hariç . Evlenmeyi düşünüyoruz fakat ailemin tepkisinden çekiniyorum.
Cevabın nedir?
+1 yılDedemin erkek kardeslerıyle babaannemın kız kardeşleri evli ve babanemle dedem kuzenler teyze çocukları. Diyeceğim o ki sakat çocuk doğması için teyze-dayı-amca çocuğundan daha yakın akraba olmanız lazım. Ailende sorun yapmaz bence. Benimkiler sevinirdı daha sık görürüz hem kızımızı her tatılde her seyde dıye. Hemde tanıyorum yeğenimı vs dıye. Neyse anlatamadım yaw :) bence işler ciddiyse söyle karsı cıkacaklarınıda sanmıyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılÇok iyi anlattın canım :) Bizde çok var kuzen evliliği amca oğlu yok sadece :) Genelde teyze ve dayı çocukları hiç de sakat çocuk olmadı Allaha şükür. Dinen de sakincasi yok mu. . Teşekkür ederim.:)
- +1 yıl
Dinen de bır sakıncası yok :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim
Soran+1 yılRica ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılAmca kızı, dayı kızı, hala kızı ve teyze kızı ve yenge, yani kardeş zevcesi (Zirahm-i mahrem) değildir. Yani bu beş kadın, yabancı demektir. Bu beş kadın yabancı olduğundan, bunlarla evlenmek caizdir. Fakat, bunlardan ilk dördü ile evlenmek tenzihen mekruhtur
014 Yorumla
Soran+1 yılBilgilendirme için teşekkür ederim
- +1 yıl
Yani evlenebilirsin ama harama yakın mekruhtur.
Soran+1 yıl. Dayımın oğlu ama birlikte büyümedik. Çok çok küçükken görmüştük. Son iki yıldır tanıyorum
- +1 yıl
Dinde büyüdüğünüz yer değil akrabalık dereceniz geçerli.. Mekruh hem de harama yakın. Yine de siz bilirsiniz...
Soran+1 yılBana kaynak gösterir misin bulamadım ben Kuran'ı Kerim'de
- +1 yıl
Eğer Deist değilsen, bunun Hz. Muhammed Mustafa (S. A. V) 'ya sorulmuş olduğunu ve cevabını bilirsin..;)
Soran+1 yılDeğilim sadece sağlam kaynak istiyorum. Hadis ya da Kuran -ı Kerim de olmasi lazim
- +1 yıl
Hadis-i Şerif'tir, hadis değil... Hadis-i Şerif demelisin..:) Hadisin anlamı farklı. Hukuken de dinen de 4. dereceden kan bağınız var evlenebilirsiniz caizdir ama harama yakın mekruhtur. Gerisi size kalmış..
Soran+1 yılDipnot : Hâlâ bir kaynak bulamadım ben. Eğer öyle bir şey varsa bilmek isterim. Teşekkürler
- +1 yıl
Hadis-i Şerif var dedim ya...
Soran+1 yılİşte o hadis-i şerifte mekruh demiyor işte dayı oğlu için ben de onu diyorum
- +1 yıl
Çocuklar zayıf ve hastalıklı doğabilir.. deniyor. Sigara içtiğini düşün... Sigara senin sağlığını bozabilir mi? Evet... Tahrimen mekruhtur. Peygamberimizin sigara mekruhtur diye kesin bir lafı var mı? Hayır... Ama harama yakın mekruh olduğunu biliyoruz. :) Ben ne dersem diyeyim sen bildiğini yapacak mısın? Evet... O zaman tek duamız, Allah (C. C) sağlıklı, hayırlı evlat versin..:)
Soran+1 yılBelirtilen amca ve hala çocukları diye ondan söyledim. Amin inşallah cümlemizin
- +1 yıl
Dayı da.. Niyet kati, bizden bu kadar..:)
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kuzen Kardeş yarısıdır Nasıl yapnız bunu yahu yazık..
Ailken Tepki göstericektir..
Kuzenin Dayıdan ise ya da amcadan Sana ŞLunu Diyecekler Sen Benim Kızımdırn! Nasıl bunu yaparsınzı..
Babanda Kuzenine Sen benim oğlumdun Nasıl bunu yaptın dşiyuecek.. yazık
Just.01 Yorumla
Soran+1 yılBizde kuzen ilişkisi kardeş ilişkisi gibi değildi. Ben onu çok çok küçükken görmüştük dayımın oğlu. Hayatta asla "asla " dememeyi öğretti bana. Ben de çok karşıydım ama büyük konuşmamak gerekiyormuş
Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. insanlarda ki bu şiddet niye ne var yani kuzeniyse olamaz mı
03 Yorumla
Soran+1 yılBen de anlamıyorum niye :( Biz onunla aynı büyümedik farklı şehirlerdeydik zaten..
Soran+1 yılİnşallah.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
37Cevap
Aile & Toplum konusunda 705 cevap paylaştı. Hiç yargılamayacağım, insanlık halidir diyeceğim ana tek bir şey söyleyeceğim;
"ÇOCUKLARINIZ ENGELLİ DOĞABİLİR"
Bir şekilde birbirinizi sevmişsiniz, nasıl olduğunu bilemem ama olan olmuş. Ama ne olursa olsun çocuk yapmayın, akraba evlilikleri çocuk yapmak için son derece tehlikelidir, engelli çocuk doğumu akraba evliliklerinde çok yüksek orandadır.Bunun ciddi biyolojik sebepleri var, bir bilene sorabilirsin, sana detaylı anlatacaktır.
Eğer çocuğunuz engelli olursa bunun vebalini çekebilecek misin?00 Yorumla
+1 yılçok garip. senin annenin kardeşinin oğlu, seninde kardeşin sayılmaz mı?
şimdi "biz beraber büyümedik." diyebilirsin ama yinede kardeşin. Yani herhangi bir kişi aynı anneden doğduğu kişiyle de beraber büyümediği için ilişkisini savunsa bunu normal karşılar mıydın? Tabi ki karşılamazdın kimse karşılayamaz biraz daha geniş çerçevede düşünmelisin bence. her türlü düşünceye saygılı olunmalı yazdıklarımı kınama gibi algılama ben seni başka pencereye yönlendiriyorum. benim zihniyetim de ilişkinizin mantık ahlak çerçevesinde yeri yok seninkinde olabilir saygı duyarım ama ilerde evlendiğinizi düşün bir okul öncesi öğrt. adayı olarak söylüyorum engelli bir çocuğa sahip olma ihtimaliniz çok yüksek. Kendi hayatını ortaya koyarak bir karar verebilirsin ama bir çocuğun hayatını karartamazsın. Yanlış veya kırıcı bir şey söylediysem özür dilerim.22 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle yorumunu okudum meslektaşım. Teşekkür ederim aynı zamanda saygı da duyarım. Ben asla diyordum kesinlikle karşıydım. Büyük konuşmamak lazımmış. Bizim kuzen ilişkimiz kardeş ilişkisi gibi değildi. Bunu anlamakta güçlük çekiyor olabilirsiniz ama buna rağmen yine de mesafemi korudum. Olaylar nasıl gelişti ben de anlayamadım zaten. Engelli çocuk mevzusuna gelirsek evlenmeden önce kan uyuşmazlığı testi yapılıyor. Bizim ailede akrabalarda çok var. Allaha şükür engelli bir çocuk dünyaya gelmedi. Eğer müslüman isen dinen bir sakıncası olmadığını da biliyorsundur
- +1 yıl
Rica ederim ederim ne demek :) Bende sana teşekkür ederim cevap verdiğin için. Bütün yazdıklarına cevap vermeye çalışacağım eksik kalan bir şey olursa hatırlatırsan tekrar cevaplarım.
kardeş gibi olmama olayını zaten ilk yorumumda açıklamıştım anlamakta güçlük çekmedim fakat sizin okurken gözünüzden kaçmış olmalı isterseniz bir daha okuyun. Daha sonra ülkemizde artık herkese kan uyuşmazlığı testi yapılıyor bunu bildiğinizi varsayarak size şu soruyu yöneltiyorum ; Neden bu kadar fazla engelli insan var ülkede. Kan uyuşmazlığı ve engelli çocuk farklı şeyler sanırım bir göz atmanız gerekiyor. Meslektaş olduğumuza göre sizde bilirsiniz her akraba evliliği engelli çocukla sonuçlanmaz, çocuğun engelli olma olasılığını arttırır. Son olarak konu nasıl dine geldi pek anlayamadım ama soruyorsunuz diye söylüyorum müslümanım ama dinimi tam anlamıyla yaşamıyorum o yüzden ben bu konuda dinin arkasına sığınamam. Siz dini gerekçe gösteriyorsanız bunu sorgulamak zaten kimseye düşmez.
Kuzen kardeş demektir ya.. Nasıl bir sapkınlıgınız var pardon? Hadı zamanında buyukler kız-oğlan dışardan eş bulmasın yabancı girmesın aileye diye akrabayla evlendırırmıs.. Hataymıs. Nasıl olurda kardeşin olarak görmen gerektiği kişiyi evlencegın biri olarak göruyosun. Midemi bulandırdın.
21 Yorumla
Soran+1 yılBizim kuzen ilişkimiz kardeş gibi olmadı ki. Ben onu çok çok küçükken görmüştüm. Büyük konuşmamak lazım. Niye diyorum biliyor musun? Çünkü ben asla diyordum olmaz olamaz böyle bir şey. Hem dinen de sakıncası yok. Kan uyuşmazlığı testi uygulanıyor zaten evlenmeden. Baba tarafımdan kuzenim değil zaten. Eleştiri yapmanıza bir şey demiyorum saygı duyarım ama bizim kuzen ilişkimiz çok farklıydı
+1 yılGenel olarak serbest gorüşlere sahip bir insanim ;ama bana kalirsa bu sapkinliktan baska bisey degil, ask dimi? Yolun basindayken don o yoldan , beraber buyumemissiniz bisey degistirmez , kan davasi sebebi..
00 Yorumla
+1 yılBende nisanlimla uzaktan akrabaydik aileme soyledigimde cok aman an bir tepki gostermediler sadece sasirdilar biraz ama babam ilk basta bir istemedi sonra kendisi konus bakalım dedi simdi nisanliyiz :) sıkıntı olacağını sanmıyorum
09 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah canım. İçime su serptin şu an. İnşallah bir problem yaşamayız
- +1 yıl
Ama biz 1 yil sonra acikladik ikimizde emin olunca haberin olsun
Soran+1 yılAnladım bakalım :) ben daha fazla saklamak istemiyorum. Ne kadar uzarsa o kadar problem çıkma ihtimali yüksek çünkü
- +1 yıl
Sevgilinde mi aciklicak ailesine peki ben 1 yil sonra aileme duyurdum nisanlim daha beni gördüğü zaman ailesine anlatmis :)
Soran+1 yılYok onun ailesinin haberi yok çünkü ben söylemesini istemedim. Eğer duyulursa ikisi de öğrenecek ister istemez.
- +1 yıl
Dogru inşallah ailen karşı çıkmaz bence daha uzun süredir birlikteliginiz olduğunu söyleyin 11 ay de
Soran+1 yılİnşallah tek duam bu. . Hiç yalan söylemek istemiyorum çünkü ne olursa olsun ortaya çıkıyor bir şekilde anlamadan. Şu anda aynı şehirde değiliz bile.
- +1 yıl
Bence bekle bir ay daha
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim :)
+1 yılBence gayet rahat söyleyebilirsin sakıncalı bir durum yok.. Sonuçta herkesin kuzen ilişkisi kardeş gibi olmuyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
+1 yılSoyleseniz istemeyebilirler ama siz dik durursaniz engelde olmazlar hedeflere giden yollardaki dikenleri goze aldiysaniz yola devam
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Bir şekilde herşey olacağına varır ama iş ciddiye binerse gelecekteki çocuklarınız çeker sizin birbirinizi sevmenizi akraba evliliğinden çok özürlü doğan çocuk var
03 Yorumla
Soran+1 yılBizim sülalede çok var akraba evliliği kuzen ve daha uzak akrabalarda. Hiç engelli bir çocuk olmadı Allaha şükür. Hem kan testi yapıyorlar evlenmeden. Dinen bir sakıncası da yokmuş nikah düşüyor yani
Soran+1 yılİnşallah çok teşekkür ederim :) Hayatta hiç bir zaman büyük konuşmamak gerekiyormuş bunu anladım. Bana duygularını açıkladığı zaman bile öyle düşünüyordum. Kesinlikle olmaz asla diyen ben bu durumdayım şimdi. Lütfen beni kınamayın. Sizin için söylüyorum çünkü bir Hadis-i Şerifte kınamayınız kınadığınız şey başınıza gelmeden ölmezsiniz diyor. Benim başıma geldiği için paylaşmak istedim
Aile & Toplum konusunda 486 cevap paylaştı. teyze oğlu amca olundan daha uzak oluyo ama her ne olursa olsun ikiniz KARDEŞ sayılıyosunuz bu işi bir şekilde bitirin
05 Yorumla
Soran+1 yılDayımın oğlu fakat biz çok çok küçükken görmüştük. Son iki yıldır tanıyorum. Birlikte büyümedik
Soran+1 yılSaygı duyarım :) ama büyük konuşmamak lazım çünkü başıma geldi ondan biliyorum
Soran+1 yılİnşallah başına gelmez diye dua edeyim canım.
Kuzen olmamış ama neyse 5 ay kısa bir süre şimdi söyleme iş ne zaman ciddiye binerse söyle yaşın kaç
03 Yorumla
Soran+1 yıl21 yaşındayım . Biz birlikte büyümedik. Çok çok küçükken görmüştük. Son iki yıldır tanıyorum.
Soran+1 yılBende istemezdim böyle olsun ama nasıl oldu bende anlayamadım :( Büyük konuşmamak lazım
+1 yılne taraftan kuzenin oluyor? o bazı aileler için önemli olabiliyor. Ayrıca bence çok sert tepki vermezler. kuzenle sevgilimi olmak doğal bir şey.
02 Yorumla- +1 yıl
sevgili olmak yazacaktım
Soran+1 yılDayımın oğlu
+1 yılçekindiğine göre tepki kötü olacak belli iki aile arasında kriz olabilir dikkat et
01 Yorumla
Soran+1 yılBizim ailede daha doğrusu sülalede akraba evliliği var fakat görücü usûlü ile sevgili olma flört çok kötü karşılanıyor
Yuh artik nasil yapabildiniz bunu nasip yaptiysaniz onuda oyle yapicaksiniz
02 Yorumla
Soran+1 yılHayatta büyük konuşmamak gerekiyormuş. Lütfen kınamayın. Bir hadis-i Şerifte kınamayın diyor başınıza gelmeden ölmezsiniz
- Aile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı.
+1 yılBu gayet normal bir durum bence el ele gecin karsilarina biz birbirimizi cok seviyoruz Allahin izniyle evlenmek istiyoruz sizlerinde rizasi olurmu deyip ellerinden opun
13 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim çok :)
- +1 yıl
Yinede vermezlerse gerisini bana birakin. Cuzi bir rakama işlerini bitiririm
Soran+1 yılYok artık :)
evlenmeye gerçekten kararlıysanız söyleyin ailelere evlenin.
ama flört aşamasındaysanız söylemeyin.10 YorumlaSadece gülerim :D
Yorum yazmana gerek yok :D
Kuzenin ya, canın ya, kalbin :D00 YorumlaBir araştırın bakalım. Bildiğim kadarıyla dayı/teyze çocuklarına nikah düşüyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet abi dinen bir sakıncası yokmuş
- Aile & Toplum konusunda 17,9b cevap paylaştı.
+1 yılo kadar seçenekten yanlış olanı nasıl denk getirdiniz.
tebrikler03 Yorumla
Soran+1 yıl. Dayımın oğlu ama birlikte büyümedik. Çok çok küçükken görmüştük. Son iki yıldır tanıyorum
- +1 yıl
ailende senin gibi düşünüyorsa işler kesinleşince haber verin
+1 yılYani ileride çocuğunuz sakat olursa bu sizin suçunuz hani bilin istedim..
01 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum teşekkür ederim
+1 yılallahaşkına başka birini mi bulamadın kuzeninle birliktesin
02 Yorumla
Soran+1 yılAşk bu tesadüflerle dolu. Dayımın oğlu ama birlikte büyümedik. Çok çok küçükken görmüştük. Son iki yıldır tanıyorum
- +1 yıl
peki bakalım
+1 yılKuzen işleri tehlikeli ayrıca evlenince doğan çocukta sakat olabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim
+1 yılAilenin yapısına göre değişebilir. Doğuda genelde normal karşılanıyor. İlk olarak annenle paylaş ve nabız yokla. Duruma göre hareket edersin.
02 Yorumla
- +1 yıl
Rİca ederim
+1 yılSanırım doğacak çocuklarınızda akraba evliliği yüzünden bir sıkıntı olursa Allah korusun , göze almışsınız herşeyi...
01 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmeden önce testler yapılıyor zaten ki olursa da Allahtan. . Hayatta büyük konuşmamak gerekiyormuş ben bunu anladım
Gizli Üye(30-35)+1 yılNormal evlenin hemen. aile bişey demez. mutluluklar
01 Yorumla
akrabalarıyla evlenen bir sürü insan var bişey olmaz söyle gitsin :)
01 Yorumla
Soran+1 yılSöyleyeceğim canım uygun zamanda ama korkuyorum
+1 yılAileleri topla Kuzeninin pardon sevgilinin elinden tut hey millet biz ensest izzz diye bağırın sonra arkanizdan fatiha okuruz biz :D
05 Yorumla
Soran+1 yılNe biliyorsunuz? Eğer müslümansan dinen bir sakıncası olmadığını biliyorum. Hem biz birlikte büyümedik. Tanımıyordum bile.
- +1 yıl
Fark etmez
Soran+1 yılBilip bilmeden ahkam kesme diyorum ben de
- +1 yıl
Benim amacim seni kizdirmak veya uzmek degil dene ve gör o zaman sonra bana yazarsin
Soran+1 yılEnsest ilişki bu değil ki ama git araştır bak. Kınamayın başınıza gelmeden ölmezsiniz. Ben de çok karşıydım. . Hayatta büyük konuşmamak gerekiyormuş
Gizli Üye(30-35)+1 yılSonra ben sevgilimi kuzeniylw gorusturmeyince bos kiskanclik yapiyo oluyorum al iste
03 Yorumla
Soran+1 yılOlabiliyor böyle şeyler ama canım genelleme bırak görüşsün
Cevap sahibi+1 yılMumkun degil en yakin arkadasim amcasinin ogluna kactigindan beri yasak boyle seyler :D
Soran+1 yılSen bilirsin canım :)
Bence çekinme önce annenle paylaş daha sonra ilerler
01 Yorumla
+1 yılSeninle aynı durumdayız canım benim de dayımın oğlu ve bizde bir yıldır tanıyoruz birbirimizi ve bizde aileye söyleyemiyoruz senin durum noldu ailene soyleyebildinmi
00 Yorumla
+1 yılbende kuzenim le seegiliyim aynı sorun bizdede War bence ufaktan belli et direkt söyleme zaten sewdigini söylediğinde ailenin karşı çıkacağını sanmıyorum biz öyle yaptık
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılalıştıra alıştıra söyle :) birde yanında kolonya ve mendil bulundur
01 Yorumla
Soran+1 yılOlur :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe desem bilemedim. Sizin kararınız açıklayın gitsin.
01 Yorumla
Merhaba son durum nedir acaba birazz bilgi verirmisin şu an aynı durumdayım
00 YorumlaRuh hastası mısınız mk
01 Yorumla
Soran+1 yılHehe senin gibi
+1 yılNe kadar iğrençsiniz ya.
01 Yorumla
Soran+1 yılSağol o senin iğrençliğin :-P
Dünyada erkek mi kalmadı
01 Yorumla
Soran+1 yılBüyük konuşmamak lazım. Bende çok diyordum asla dememek lazım
+1 yılBence vermezler izin.
06 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Kuzensiniz.
Soran+1 yılTamam teşekkürler :(
- +1 yıl
Unutma ama çok seviyosanız aşk nelere kadir.
Soran+1 yılHayatta asla dememeyi öğretti bana :) Çok büyük konuşurdum bu konuda . Hatta duygularını açıkladığında hala öyle düşünüyordum. Sonra her şey değişti birden
- +1 yıl
Doğrudur.
+1 yılBiraz Evliliğin sonucunu da düşünün düz düşünmeyin
01 Yorumla
Soran+1 yılDüşündük bunları
+1 yılAkraba evliliklerine ilişkilerine hayır!
01 Yorumla
Sevgili olacak başka birini bulamadım mi
01 Yorumla
Soran+1 yılBüyük konuşmamak lazım
Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı. Akraba evliliginden sakat çocuk olur
01 Yorumla
Soran+1 yılRomiyo sorum bu değildi..
kuzenim derken tam olarak neyin oluyor? :o
05 Yorumla
Soran+1 yılDayımın oğlu ama birlikte büyümedik. Çok çok küçükken görmüştük. Son iki yıldır tanıyorum
Soran+1 yılCanim bizim ailede daha doğrusu sülalede akraba evliliği var fakat görücü usûlü ile sevgili olma flört çok kötü karşılanıyor. Annemler kuzen ve cok fazla akraba evliliği var ama hiç sakat çocuk olmadı Allaha şükür
çocuğunuz sakat doğar bak
03 Yorumla
Soran+1 yılŞu ana kadar istatistiklerde kayda değer sonuç yok. Bizim sülalede hiç sakat çocuk yok Allaha Şükür yarısından fazlası akraba.
Soran+1 yılYapacak bir şey yok o zaman
Hakkıında hayırlısı olsun canım. 😊
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun canım :)
İş ciddiye binsin bence sonra söyleyin
01 Yorumla
+1 yılOlabilir bunlar hayatın içinde olan şeyler.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Kuzenle nasıl olur hala anlamıyorum ya
01 Yorumla
Soran+1 yılBizim kuzen ilişkimiz kardeş ilişkisi gibi değildi. Ben onu çok çok küçükken görmüştüm. Hayatta büyük konuşmamak gerekiyormuş bunu anladım. Duygularını açıkladığında bile karşı çıkıyordum. Kınamayın başınıza gelmeden ölmezsiniz
+1 yılensest takılıyoruz dıyorsun :D
03 Yorumla- +1 yıl
öyle ama
Soran+1 yılGit ergence muhabbetlerini başka yerde yap. Ensest ilişkinin ne olduğunu bilmeyen asalak gibi yaşama
+1 yılAkraba evliliğine hayır :)
01 Yorumla
daha mutlu olyrlar kiz
04 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah :)
Soran+1 yılEvet niye sevmesin ki
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlerde doğacak cocugunuzun sağlık durumunu düşün
01 Yorumla
Soran+1 yılBen her şeyi düşündüm
Gizli Üye(30-35)+1 yılakraba evliligine karşıyım :(
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. kuzenimle sevgiliz diyeceksin
00 YorumlaAynı şeyı bende yasadım
04 Yorumla
Soran+1 yılSonuç?
Soran+1 yılKarşılıklı bir karar mıydı
ensest ilişki :)
01 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim annem babam değil. Eğer müslüman isen bak ne diyor Kuran-ı Kerim? Bilip bilmeden konuşma
+1 yılçok zor inşallah anlarlar sizi
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah
+1 yılbol sendromlu çocuklar dileriz. man down
06 Yorumla
Soran+1 yılBüyük konuşma! !
- +1 yıl
yürü git.
Soran+1 yılSen git benim sorum burasi
- +1 yıl
babanın sitesi değil.
Soran+1 yılSoru benim sorum Allah Allah ya. Git başka sorulara
- +1 yıl
cevap benim cevabım. uza
Allah belanızı versin terbiyesizler yaa
05 Yorumla
Soran+1 yılDüzgün konuş sana ne oluyor
Soran+1 yılEdebi senden öğreneceksem ooo çok işim var. Önce sen ağzından bela okumayı kes sonra ahlak dersi ver. Biz birlikte büyümedik. Çok çok küçükken görmüştük. Son iki yıldır tanıyorum
- +1 yıl
çidoşş ayıp ediyorsun saygi duy kinama basina gelmesin bence
+1 yılbişey olmaz deyın gitsin :D
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok romantik birbirini seven 2 kuzen
01 Yorumla
Soran+1 yılAy ay ay :)
- Devamını Gör (10)
Devamını Gör(55)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz