2 yıldır süren bi ilişkim var. birbirimizi çok seviyorum eskisi gibi heycanlanmasak da (aşkın bittiğini düşünüyorum) seviyoruz birbirimizi.ama ilk sene beni çok kısıtladığı için şimdi bana söylediği herşey batıyo. aşırı kısıtlayıcı değil ama ben özgür yetiştim ve özgürlüğün bi insan için en değerli en önemli şey olduğunu düşünüyorum. asıl konuya geleyim. benim arkadaşlarımla dışarı çıktığım zaman kızması. kızlarla değil erkeklerle. ben aslında eskiden hiç kızmazdım ona takmazdım ama o beni kısıtladığı için ben de kısıtlıyorum. misilleme yani. neyse ben bu kısıtlamadan kurtulmak istiyorum. onun için bi çok erkek arkadaşımı hayatımdan sildim ama bu böyle devam edemez. bi de biraz sıkıcı olduğunu düşünüyorum ilişkimizin ve beni çok yıprattı. herşeye ağlıyorum üzüntüden değil sınırden. bi örnek veriyim. ev arkadaşımın kuzenleri gelcek biri kız biri erkek. kalçaklar. tanıştım ikiside çok tatlı iyi insanlar. dışarı çıkçaklar akşam beni de çağırdılar. erkek arkadaşımın fikrini almak için aradım tamam dedi ama binbir tavır. aslında düşününce haklı ama ben farklı insanlarla da takılmak istiyorum her insan ister bunu. ve bu tavrı için de acayip sınır oldum of bilmiyorum ben napiçam görünürde pek bise yok gibi ama ben sanırım özgürlüğüme fazla düşkünüm sırf bu yüzden ayrılmak bile istiorum ama çok seviyorum ya da bağımlıyım. yardım edin bana lütfen
Cevabın nedir?
Yanlış şeylere yanlış kelimeler ifade ediyorsun. Özgürlük dediğin, bir başkasının özgürlüğünü kısıtlamayak şekilde sınırlıdır. Özgürlük diye bir şey yoktur anlayacağın. Özgürlük daraltılır, mesela yönetimde özgürlük, dışarı çıkmada özgürlük vs. Senin istediğin başka erkeklerle takılmaktaki özgürlük.
Sen basbayağı artık erkek arkadaşın heyecan vermediği için, başka erkeklerle takılmayı istiyorsun. Mesafe ne olursa olsun, karşı cins heyecandır.Kendini iyi hissettirir sana.Ama insanın her istediği, insana faydalı olmuyor ne yazık ki. Ne istediğin değil, ne yapman gerektiği önemli.
Özgürlüğüme fazla düşkünüm diyerek kendine bahane bulmana gerek yok. Çocuğa haksızlık edeceğini düşünüp, bahane yoluna girmişsin. Gerek yok, dürüst ol kendine. Gerçektende bitmiş ilişkiniz bu yüzden ayrılacaksın.
Sevgilinin olmadığı yerlerde , erkeklerle takılmak hiç bir erkeği rahat ettirmez. Başka erkeklere ihtiyaç duyulduğu vakit öyle yada böyle, iş sıkıntıda.
Bu sınırı kim koyuyor anlamıyorum ki. o zaman oda gitsin başka kızlarla sevişsin. Sana da derki, ben başka insanlarla takılmak istiyorum her insan ister bunu. Seni de sevdiğini söyler.Gerçektende seviyordur.
Yani bunun bir belirleyiciliği yok. Sen nasıl kendin için bir sınır belirlemişsen, oda kendi için bir sınır belirleyebilir. O zaman söz edemezsin?
Ama iyi bir insansa, sana benzememek için senin yaptığın gibi yapmayacaktır. Kişiliğini bozmayaacktır. Sen öyle takılmaya devam et, merak etme sonunda istediğin olur. o senden ayrılır.için rahat eder.16 Yorumla
Soran+1 yılarkadaşım sen her takıldıgın kız arkadaşınla sevişmiyosun heralde? 3 kız bı erkek takılınca sevişilmiyoru. sevısmekle oturup bı yerlerde bıseyler ıcmek arasında fark var. ayrıca bn ona da gel dıyorum ama gelmek ıstemıyor. sen bı kız bulunca dıger butun kızlara selam dahi vermeden hayatını surdurebılır mısın? hıc sanmıyorum
- +1 yıl
Ben sen sevişiyorsun demedimm. Sen kendine böyle bir sınır koymuşsan, oda kendine sevişme sınırı koyarsa ne yapıcaksın? Senin kendine koyduğun sınıra uymak zorundaysa, sen neden onun koyduğu sınıra uymak zorunda değğilsin? Onun içinde odur sınır..Oda gider sevişir o zman. Sonra sana da istersen sende yap der. ne mantık.hangi kitapta yazıyor bu sınırlar, bu kurallar.
Kendi vicdanınzı rahatlatmayın "ama seviyorum" diye. Amacın br şeyler içmekse gider kız arkadaşlarınla içersin. Erkeğe ihtiyaç.
Soran+1 yılsevişmek farklı erkek arkadaşlarla oturmak farklı bir sınırdır. sevişmek isterse gider sevişir ama ben olmam hayatında. ayrıca benim derdim illa bir erkek olsun değil. 3 kız oturunca bir erkek arkadasımıza rastlarız gelır oturur o da bizimle. ve bu da ne münasebet neden geliyor olur. git mi diycem adama?
- +1 yıl
Bak evet farklı sınırdır. Ama o böyle bir sınır koyarsa, senin mantıkla sen de bir şey diyemezsin demek istiyorum. Oda öyle diyecektir işte, erkeklerle görüşmek isterse görüşür ben olmam diyecektir. He burada sorun yoksa, tabii ki de verdiğin örnekte bir suçun yok. Zaten erkeklerle aynı ortamda bulunmak değil sorun. Onlara karşı bir takım davranışlar sergilemektir. Sen bunu yapmadıysan sorun yok. O içinden gelen şeyi, sana inanarak bastırır. İsteyerek tavır almaaz yani. Biraz da yardımcı olursun
Soran+1 yılerkeklere karşı davranışlarımda sınırlarımı korurum o da bunun farkında ve bana güveniyor ama bu tavırlarına anlam veremiyorum her neyse teşekkür ederim cevapların için :)
- +1 yıl
Bu cuneyti dinleme kimse senin ozgurlugunu kisitlayamaz bu cuneyt geri kafali olan erkeklerden anlasilan ilk firsatta ayril ondan ilerki zamanlar hayati sana dar eder evlenince hersey daha da berbat olacak once istedigin gibi giyinmeni engelliycek ondan sonra disari degil erkek kiz arkadaslarinla bile diari ciana izin vermiycek ama hergun kendi arkadaslariyla disari cikicak hicbirseyi beceremiycegini Zavallinin teki oldugunu soyliyerekten seni asagilayacak sonu içki kumar tek gecelik ilişki ve seni oldurmek olucak arkadaslarin senin helvani yiyecek haberlerde kadin cinayetinde senin ismin geçcek ilk firsat ayril erkek arkadasindan
En İyi Cevaplar
"aslında dusununce haklı ama ben farklı ınsanlarla da takılmak ıstıyorum" bak bak bak bak... o zaman kimseye bağlanmayacaksın hanfendi. herşey gönlünce olmuyor işte o insan senin keyfinin kahyası değil bu karşılıklı ilişki ve karşılıklı ilişkilerde karşılıklı fedakarlıklar gerekir. özgürlüğüne düşkünsen bunlara katlanamıyorsan ayrıl, kimseyede çile çektirme bari gitsin çocuk kendine göre birini bulsun. yanlış yetiştirmişler seni eğer bu kadar özgür yetiştirmişlerse. adam izin veriyor bide tavır yapıyormuş. izin verdiğine şükretmiyor da... neyse
06 Yorumla
Soran+1 yılben sanırım derdımı anlatamadım. farklı ınsanlardan kastım ornek vereyım. bölumu bıtırdım ogretmen olarak atandım. ogretmenler arasında bı yemek duzenlenıcek vs. dogal olarak erkek ogretmenler de olcak ve ben bu yemege gıdınce tavır olucak. normal mı?
- +1 yıl
ben seni yanlış anlamadım. ne demek istediğini anladım ama sevgilin varsa bazı şeylerin kısıtlanmasına razı olacaksın, senin sürekli erkeklerle arkadaşlık kurmanı kıskanacak tabiki de. sana izin vermiş ama kıskandığı için de dırdır edecek biraz katlanacaksın. hem sevgilim olsun hem bana karışmasın olmaz yani
Soran+1 yılben bı çok şeyden fedakarlık ettim tabi o da etti. ama bu onu görmüyor ve en ufak şeyde sen onunla oturdun sen şunu yaptın bunu yaptın. zoruma gidiyor ve madem yaptıklarım görülmüyo diğer ınsanlar tarafından normal algılanılan ama benım sevgılım tarafından anormal algılanılan şeyleri yapıyorum bu sefer.
- +1 yıl
ya ben sana demiyorum ipleri karşı tarafın ellerine ver. tabiki bazı şeyleri yaşaman lazım gezmen tozman lazım ama bunun dozunu bilin işte sevgilin varsa tamamen özgür olamazsın. biraz o biraz sen orta yolu bulmanız lazım. ama sevgilinin kıymetini bilmezsen sonra çok pişman olursun kıskanmalarını bile özlersin haberin olsun
Soran+1 yılben zaten tamamen özgür değilim. sevgili varsa tabi ki kısıtlanmak gerekir ama aşırı değil
- +1 yıl
Hadi ordan insanin sevgilisi dahi olsa onu kisitlayamaz boyle bir hak yok
Sana yardım nasıl edilebilir ki? Senin düşüncelerin belli zaten güzelim..Sen özgür bir yapıya sahipsin ve kısıtlanmak bunaltmış seni.Ve bir tercih yapmak zorundasın.Ya sevgilini bırakıp özgürlüğüne kavuşcaksın (ki bir çok insan karşılıklı sevgiyi bulamazken bunu yapacaksın)..Yada aşkına sahip çıkıp özgürlüğünü her ikinizin huzursuz olmayacağı bir düzende yaşamaya çalışcaksın.Haa yadaa senin gibi özgür ruhlu bir sevgili arayacaksın..Ama şunu söyleyeyim sana özgür ruhlu bir erkekle olduğun zaman emin ol şuanki aşkını çok ararsın...
18 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın buldugum seyin kıymetını bılıyorum zaten ama konusucam hayatımızı kısıtlamamız gerekıyo kendımıze ait alanlar şart. ama o buna tavır yapıcak
- +1 yıl
Buarada soruyu soran arkadaş! evet en güzeli oturup konuşmanız..tavır yapcaktır tabiki..ama bunu güzel bir dille anlatmalısın ona..bana karışmaa özgür bırak gibi sert tavırlarla değil de canım farkında mısın bazı davranışlarımızla kısıtlamalarımızla sevgimize zarar veriyoruz huzursuz oluyoruz.böyle olmasındansa bu huzursuzlukları nasıl azaltabilirz diye bir düşünelim elimizden geleni yapalım birbirimize karşı ütfen falan diyee konuşabilirsin
Soran+1 yılben ılıskının başlarında buna benzer yumuşak bir tavırla konuştum fakat pek bir işe yaramadı neyse artık yapıcam bişeyler cevaplarınız için teşekkürler :)
olayın tersini düşün sen ne yapardın hayatında kız arkadasları var ve onlarla zaman geçirmek istiyor.Bir gün normal karsıladın 2 gün sonra doğanın kanunu seviyorsan kıskanacaksın...tahammül edemiceksin ki senin sevgilinde de bence bu durum var ki benim görüşüme görede haklı eğer gerçekten karsılıklı bir sevginiz varsa bunu harcama kolay bulunmuyor hem düşün benim sevgilim (eski oldu :)) sırf dar pantolon gfiydim diye terk etti beni yani yine senin ki iyi sabretmiş :))
02 Yorumla
Soran+1 yılooo seninki gibi bir sevgilim olsaydı nasıl olurdu düşünemiyorum olmazdı heralde :)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
7Cevap
Aynı durum bende de var sen tek bi açıdan bakıyorsun bide sevgilinin açısından bak seni iyi anlıyorum çünkü yaşadım sevgilim senin dediğini söyledi bana ama bizim durum daha farklıydı. Kısıtlayan o sonra işine gelmedi bi kaç çevre yaptı başladı ben özgür biriyim diye. Şimdi ben kız arkadaşımın bi erkekle gezmesine karşıyım çoğu kişi karşı çünkü erkekler önüne çıkan kıza yazarlar o yüzden karşıyım. Ayrıca bi erkekle bi kız dost olmaz ben erkeğim ordan biliyorum. Sen demişsin ki ben öğretmen oldum öğretmenler arasında yemek oldumu bunu katıla bileyim ben buna karşı değilim sevgilinde değildir. Eğer tek sorun buysa bu sorun bile değil oturup birbirinizi kırmdan konuşunca halledersin meseleyi. Heycanınızın bitme nedeni sürekli aynı şeyleri yapıyor olmanız olabilir. Aşkın bitse bile ayrılsan onu özlersin ve arkadaşın dediği gibide seven kişiyi bulmak zor. Daha iyi yardımcı olmam için yorumumdaki yanlışları söyle
03 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın ama ben erkek dostum arkadasım olsun derdınde değilim. her yaptıgım yeni çevre onu geriyor. kız ya da erkek bu da yıpratıyo bızı
Soran+1 yılöyle yapıcam. teşekkürler
sen kararını zaten vermıssın :) aynı durumu bende yasadım ılskmz bıttı ve ben o özgrlgü doya doya yasıyorum. şu an o benımle yenıden olmk ıstedgnde sırf ozgrlgm gıtmesn dıye tekrar olmuyrm
02 Yorumla
Soran+1 yılkurtulduysan bi daha bulaşma bence de
Sen çok sıkıcı bir insansın.. Karşındaki sürekli seni elde tutmaya çalışarak değerli günlerini yiyecek.. EaaaHH !
01 Yorumla
Soran+1 yılbu benım sıkıcı oldugumu değil karşımdakinin sıkıcı oldugunu gösterir.
+1 yılileride problemli bir tipe dönüşür, bunu geç bence sen.
01 Yorumla
Soran+1 yılonu da yapamıyorum işte
+1 yılkısıtlanmak istemiyorsan tek takılacaksın, başka çaresi yok bu işin :)
05 Yorumla
Soran+1 yılsevıyorum ama onu :(
- +1 yıl
en iyi cevap vermiş zaten cevabı :) Birinden birini seçmek zorundasın.
Soran+1 yılkonuscam sınırlarımızı belırtcem artık yapcak bısey yok :). bu arada özgürlük kavramını dıger erkeklerle sevısmek olarak algılamadan yanıtladıgın ıcın tesekkur ederım
- +1 yıl
Özgürlük aslında kişiye göre değişen bir terimdir. Sen bana göre özgürlük şudur dersen özgürlük o olur. Ben özgürlüğü bir kalıba sokarak cevap vermedim. Sonuç olarak aşk bir tutsaklıkdır iki tarafta özgürlüklerinden taviz verirler. Eğer bundan taviz vermek istemiyorsan bu iş olmaz, olayın özeti bu. Bu sadece senin değil bir çok özgür kızın genel problemi :) Özgürlükleri kendilerine göre değişken ama sonuç hep aynı.
Soran+1 yılhaklısın. özgürlüğümden gereken tavizi veriyorum zaten ama gerekmeyini vermek yanlış bence :)
zamana bırak belkı senı sewdıgınden kıskanıyrdur sewen ınsan kıskanır
04 Yorumla
Soran+1 yılsevgısınden değil kendısının kız arkadası yok dıye boyle yapıyor. ah pardon bı tane lıseden kız arkadası var dıger arkadasları ve o kız cıkınca ben hıcbıse demıyorum aynısını ben de beklıyorum ama olmuyor
Soran+1 yıloyle yapıyorum ama onun hosuna gıdıo
Gizli Üye(36-45)+1 yılİngilizce'ye ı harfini eklediğin için tarih sana minnettar kalacak.
212 Yorumla
Soran+1 yılyahu onu rastgele yazdım neden bu kadar taktınız? ıngılızcede herseyı mukemmel kullanıyosunuz da bu mu sorun oldu :)
Cevap sahibi+1 yılEvet.
- +1 yıl
:-) +1
Soran+1 yılpekala o zaman :))
Cevap sahibi+1 yılBu arada benim ingilizcem yetersiz. Bir şey sormak istiyorum. Free'den kastın bedava mı?
?!'^!+)!^!?
Soran+1 yılfree hem noun hem de verb. ben noun olarak(özgür) anlamını kullandım.
Cevap sahibi+1 yıl"Bedava" olsa daha güzel olurmuş. Peki teşekkür ederim.
- +1 yıl
:))) koptum +++
Soran+1 yılben bu insanları anlamıyorum. neden böyle bi paylaşımda bulundum diye hemen kaşar gibi algılanıyorum da yok free yok bilmem ne diye yorumlar yapılıyor ki. ben kendimden eminim ve burda böyle yorumlar yapanlardan da bir çok insandan da daaha namuslu oldugumu düşünüyorum her neyse bu da neden böyle diyosun bız onu kastetmedik yaran mı var tarzı cevaplar alcak ama şu kadarını söyliyim bir insanı free diye adlandırmak iftira atmaktır.
Cevap sahibi+1 yılBen bir şey söylemedim. İngilizcem iyi olmadığı için doğrusunu öğrenmek istedim hepsi bu. Sen niye alındın ki bu kadar? "Free" olmak isteyen sensin.
Soran+1 yılBedava" olsa daha güzel olurmuş. Peki teşekkür ederim.
bedava olmak istiyorum tarzı bir cümle sana neyi çağrıştırıyor?
Cevap sahibi+1 yılAyıp şeyleri. Hiç hoş değil.
Ayni şey bende de var ama özgürlük istiyorsaniz ayrilicaksiniz seven insan kiskanir çünkü bundan rahatsız oluyosaniz zorda olsa birakicaksiniz :)
00 Yorumlatanışıcanda nolcak...kalıcı olana dğer göster.
09 Yorumla
Soran+1 yılonemlı olan onunla ya da bununla tanısmak deıl hayatım boyunca butun erkeklere kendımı kapatamam kı flört anlamında da değil arkadaslık vs
Soran+1 yıle o zaman sokağa da çıkmayalım :)
Soran+1 yılsenın basına geldı sanırım bu anlattıgın tarzda bıse :))))
Soran+1 yıleğlenin bakalım gençler :)
+1 yılokumadım. ingilizcede "ı" diye bir harf yok
08 Yorumla
Soran+1 yılıngılızce ogretmenlıgı okuyorum ve bu sekılde kullanımı yaygın
- +1 yıl
sen ingilizce diye urduca falan öğreniyorsun sanırım
Soran+1 yılpeki :)
- +1 yıl
"ıngılızce ogretmenlıgı okuyorum ve bu sekılde kullanımı yaygın"
Başka okula gidiyor olmayasın?
Soran+1 yılfxinturevi arkadaşım. Türkçe'de ıngılızce diye bir şey yok. İngilizce var. :)
- +1 yıl
aslfkafaş ne kullandın kız sen aynından yolla adresi veriyim pmden xd
- +1 yıl
Soran, sen ingilizceyi boşver annem, türkçe öğren önce. İyi bi' çevirmen olmak için önce anadilini iyi kullanman gerek. Bak tırnak işareti (") kullanmışım. Yani, alıntı yapmışım. Benim değil, senin yazın yani bu.
Cevaplayan, abi akşam akşam sürpriz midir nedir ya. Haha güldürüyor beni.
Soran+1 yılpekala :)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih