Evlilikte '' Aşk karın doyurmuyor '' düşüncesine mi yoksa, '' Sevdiğimle barakada olsam dahi yaşarım '' düşüncesine mi sahipsiniz?
Vede görücü usulü evlilik düşünenler varmı aramızda?
Vede görücü usulü evlilik düşünenler varmı aramızda?
Şöyle bir düşünce yapım var benim "Sevdiğim adam olsun, hayırlı birisi olsun, kimseye de muhtaç olmayalım o bana yeter" düşüncesi... Süper zenginlikte gözüm yok, hem kendi evime hem de komşumla paylaşmaya yetecek kadar olsun kafi, daha fazlasını da Allah bize nasip ederse o da Allah'ın yüceliğinden, kudretindendir...
Aşk karın doyurmaz aş doyurur ve o da parayla emin edilir , karnın doysun başını sokacak evin olsun yeter asgari şartlar bunlar , eve başını sokunca k*çta açıkta kalmasın tabiii ...
barakada ben kendim yaşayamam zaten bırak hatunu oraya sokayım. ama çok lüks içinde olmasına gerek de yok. sonuçta barınmadır yani çok da abartmamak gerek.
görücü usülü ise bazı bölgelerimiz için gerekli yoksa millet bekar ölür gider bu toplumsal yapıda. ama bence gereksiz son derece aslında.
Görücü usulü evlilikler mi son derece gereksiz?
evet.
Olabilir.. Bende tasnif etmiyorum..
Birincisi aciz olduğun için eldekiyle yetiniyorsun...
İkincisi de bir takım hisleri yaşayamıyorsun...
barakada yaşarım diyenler hayatları boyunca babasından harçlık alıp bir fatura bile ödememiş kızlar. evlendiklerinde birgün evin elektiriği kesilsin bak o sevgiden eser kalıyormu.
aynen öyle kardeşim bir gün değil 1 saat kesildi elektriğim eşim demediğini bırakmadı bir haltı beceremiyosun dedi daha neler neler
Cevap
3Cevap
Gerçek aşk gözüde gönlüde doyurur.Olmadı beraberde çalışır kazanırız.Görücüye gelince belki derim çünkü aile işin içine girerse en azından onların insaf sarraflığı benden fazladır.
dostum acı ama gerçek "seninle barakada bile yaşarım" diyen paran olmayınca yaşamıyor paran yoksa hiçbirşeysin bu böyledir, hayat pencereden baktığınız kadar tozpembe değil hatta simsiyah...
Kaçınılmaz gerçek... Yaşasa bile hayatının celladı olup çıkıyor...
Biliyorum bende boşandım. Sonradan görmeden korkacaksın abi, özellikle... Benim gibi okumuş bir insan, nasıl oluyorda böyle bir fertle evlenebiliyor anlamadım...
zaten 1 sene sürdü evliliğim. Kağıtta evliydim, kalben bekardım... Var olup da yoktu hayatımda...
Rahmetli babam hep, '' evlen de görürsün, evlende görürsün '' derdi... Gerçekten de eskrimler insan sarrafıymış...
Ebemi her açıdan gördüm. Röntgen, robot resim, karakalem,:)))))))))))
valla ben sevdiğim olsun her yerde yaşarım bunu çok samimi söylüyorum isteyen inanır istemeyen inanmaz
Sevdiğim ile barakada bile sevişirim düşüncesine sahibim ben.
geçinebilecek kadar kazancı olsun ne çok fazla ne de gereğinden az diyorum. Yani ikisinin ortası.
ask karin doyurmassa, parada ruhu doyurmaz, ama hangi yüzyilda yasiyoz ya bende oda calisir barakada yasamamiza gerek kalmaz. görücü usulü evligile kendi acimdan karsiyim baskasina saygi duyarim
artık bu kapitalist dunyada maddiyat iliskilerde önemli bir yer edindi, kim ne derse desin illaki geçim sıkıntısı yüzünden kavga edenler ayrılanlar oluyor.
Evlenmeyi komple düşünmüyorum ama sevgi harbiden karın doyurmuyor. Nice evlilikler bitti, geçim derdine...
Bitmeyenlerin bile evlilikleri, harala gürele bir ambiyansda geçiyor...
aşksız olmaz ama sade aşk da karın doyurmuyor
görücü usulü evliliğe olumlu bakıyorum
çok zengnlıge gerek yok adam gıbı calıssın haytındakılerı kımseye el actırmasın yeter
aşk karın doyurmaz gardaş
Doğru diyosun. Ondan yemek yapanım yok herhalde benim :D:D:D
:)))
İkisini de düşünmüyorum.
sevgilimle barakada olsam dahi yaşarım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar