Allah uygun görüp karşına prensini çıkarmayacak, öncelikle onu unut.
En önemlisi ilk talibim ile evleneceğim düşünce yapısını tamamen unut. Uzun süredir beraber yaşayıp ta bir hayat geçirmeye karar veren eşlerin dahi birbirini hayattan soğuduğu şu günümüzde sadece hayatında biri olsun diye evlenmek kör kuyuya atlamaktan farksız. Belki su vardır kuyuda diyorsun da taş attığında ses gelmiyorsa neden o kuyuya atlamaya çabalıyorsun?
Bir hobi, bir meşgale bul. Çevren genişlesin, mutlaka seninle ilgilenen biriyle yeni dostluklar kazandıkça tanışırsın zaten. Bir ilişki edin, öpüşmeniz koklaşmanız şart değil illa bunları istiyorsa senin yanında olman o adama yetmiyorsa düşünme bile bırak o adamı, onun amacı farklıdır zaten.
24 yaş evlenmek için henüz çok genç bir yaş, bakma sen milletin 20 sinde evlenmesine çoğu cinsellik kurbanı kalanı da gençlik ateşi ile risk alanlar. Evlilikten önce en az 1-2 senelik hir dostluğunuz, ilişkiniz olmalı evlilik çok ciddi birşeydir, arada karşılıklı sevgi, saygı ve sarsılmaz güven olmadıkça geminin tek rotası denizin dibidir.
Asla yalnız değilsin, ailen yanında arkadaşların vardır illa bir erkeğe ihtiyacın yok, ha o da olacak ama bu tip şeyler zamanla gelişmeli, aceleye ya da emiri vakiye gelmez.
Tabi terzi kendi söküğünü dikemez de, işte olması gereken, yapman gereken bunlar ^^00 Yorumla
En İyi Cevaplar
sana altın ogudum olsun.. sakın ama sakın evlenemk ıcın evlenme.. benım adamım bu demeden gırme bu ıse.. gıdıp mutsuz olup harap olacagına evınde babanın dızının dıbınde oturman daha hayırlıdır emın ol.. kı zamanı gelecek bırgun sende evleneceksın hıc acele etme.. allahın sana uygun gordugu an ve ınsan nasılsa gelecek.. sen su anda o gun ıcın donanım edınmeye bak.. o gun geldıgınde hazır olmalısın!
151 Yorumla
ay evde kalmışsın ya nasıl bu kadar bekleyebildin yuh yani 24 yaşına gelip evlenememek ne demek :O
canısı kafayı mı yedin sen? bu nasıl bir düşünce tarzı her şey bitti evlilik kaldı 30 a kadar yolu var evliliğin01 Yorumla- +1 yıl
Bence öyle aşırıda düşünme bak devlet açıkladı 27 yaş altı evlenecek kızlara çeyiz desteği veriyor düşün yani devlet dahi umudunu kesmiş 27 yaş üstü kızlardan evlilik konusunda :-)
+1 yılilk onune cikanla evlenilmez ama herkes zman zman boyle dsunur sevdgin istedigin biri yok mu sevgilin konustugun olsun simdilik ciddilesirse devami gelir zaten
01 Yorumla
Soran+1 yılMalesef yok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
145Cevap
Mantıklı yanları da var mantıksız da. Diğer dı ile görücü usulü desen daha güzel olur. Çünkü insanları hemen tanıyamazsın, çok duydum evlendikten sonra içkiye başlayıp eşine kötü davranan, yani köprüyü geçene kadar maske takmış yüzlerden bahsediyorum. 24 yaş çok geç bir yaş değil hatta düşünmene bile gerek olmayan bir yaş, nasıl olsa kısmetin karşına çıkacak bu bunalıma sürükleyerek yanlış bir karar verme ihtimalin yüksek.
Daa kötüsü olabillirdi die düşünerek kendini biraz rahatlatman ve şükretmen gerek. Evlenip mutsuz umutsu bir yaşam, ya da ayrılmış olmak daha mı iyi, geç kaldığın bişey yok, lütfen bu düşüncelerden kurtul.00 YorumlaAh be çocuğum; daha yaşın çok genç. Bakma sen toplumun ölçülerine. Önünde yaşayacağın çok güzel günlerin olacak. Bak benim senden 3-4 yaş büyük kızım var. KOAH hastasıydım ama şimdi büyük ihtimalle akciğer kanseriyim, gitmiyorum doktora, gitemeyeceğim de. Kızım bilmiyor ve deliriyorum "torun" diye, ama o bekar, biraz da şansı yok. Evlenmesin, eğer mutsuz olacaksa.
Yapma kızım, sabret. Bu dünyada hala iyi insanlar var. Umudunu asla yitirme. Seçici ol. Mutlaka karşına güzel bir adam çıkacak.
"Nasıl başlarsa fırtına / ÖYle diner birdenbire / Işık yener karanlığı / Bak çocukların gözlerine / Umudu kesme (yurdundan)"20 Yorumla
+1 yılbak çok yanliş duşunuyosun illaki seninde anlina yazilmiş birisi vardir ve saati gunu gelmeden kafayida yesen evlenemezsin allah ne derse o olur ikincisi iyi kotu demiycem diyorsunya bu çok yanliş karşina çikan kotu olursa ve evlendikten sonra bu kotulukler karşina geldiginde ne olacak sen allaha şukret o zamani gelince karşina iyi birini çikarir inşallah isyankar olma ben 26 yaşindayim bende bekarim ama hiç isyan etmedim allaha sigindim ve zamanin dolmasini bekliyorum ve mecburda bekliyecez o izin vermesse zaten olmaz iki dunya bir araya gelsede olmuyacaktir
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 771 cevap paylaştı. 22 yaşındayım bende kimse ile çıkmadım hatta normal bir kız arkadaşım bile olmadı cunku ben ıstemedım sevmediğim kisilerle isim olmaz 5 vakit namazımı kılmasamda bosuna günaha gerek yok he tabi oldu sevgilileri gorunce ic gecirmisliğim ama evlenecegım kıza ıhanet edemem pişman mıyım değilim yalan sevdalar hepsi Allah' kısmetini elbet verir sen dert edme
böyle bir başlık atmanda saçma senin gibi birisi evde kalmaz merak edme :)
kısmetini bekle evimi işimi ayarlayayım hala evlenmemiş olursan ben istemeye gelirim seni00 YorumlaValla ayni duygu bendede var. Ne diyeyim!! ..26 yasindayim çok kiza talip oldum calmadigim kapı kalmadı ama olmayinca olmuyor bir sekilde reddedildim...
fakat allah tan ümit kesilmez arayışa aramaya devam. Ne yapalım benimde bir çok arkadasim evlendi ve ben psikolojik olarak yadırgıyorum onlari...
Ne yapacagimi bilemiyorum artık bazi bazı ağlıyorum ama Allah her şeyin en iyisini bilir Senin ve benim için hayırlısı ve daha iyisi elbet bir gun karşımıza çıkacaktır.). Bekleyelim ve sabredelim biliyorum zor olduğunu ama bundan başka çaremiz yok ikimizinde İnşallah Allah ikimizede tez zamanda hayırlısı ile b ir kismet/nasip çıkarır...01 Yorumla
Soran+1 yılamin
+1 yılKomik olmaya çalışma irade sahip çık.
Hayatta 3 şeyi çok iyi sececeksin
1. Mesleğini
2. Çevreni
3. Eşini
aksi takdirde düşündüğün gibi değilde yaşadığın gibi düşünürsün. Düşünsene çocugun olduğunda ve o büyüyene kadar sana zindan ederse eşin ve sadece değil kendin için oğlun için katlandığın hayatta hep yalnız olmaya mahkum olduğunu!!!
Bu daha acıdır...10 YorumlaBana göre, evlenmiş olmak için evlenilmez.
Bir birliktelikte, özellikle de evlilikte, fikir, duygu uyumu ve cinsel uyum olmalı.
Yanlış anlama, yargılamıyorum, tanımadığım birini yargılamak, haddim de değil zaten.
Ama, hem "muhafazakarız" diyorsun, hem de isyan ediyorsun.
Sabıra, tevekküle ne oldu?
Her işte, bir hayır vardır derler.
Senin de bir kısmetin çıkar, günün birinde.00 Yorumla
+1 yılNereli olduğunu bilmiyorum ama çevrenden çok etkilendiğin belli yaşın evlilik yaşı ama birde nasip kısmet kader var işin içinde bence bekle yazdıklarına göre okul yeni bitmiş iş arıyormuşsun belki yarın bir işe başlarsın ve orda adam gibi adam biri karşına çıkar inş acele etme yani allah gönlüne göre versin
10 YorumlaNe olursa olsun birisi tanimalisin iyice ve ezbere evlilik olmaz çünkü sen istesende kalp istemez bu evliliği olmayacak bir ilişki ise onay vermez ve evlendiğini düşünürsek her kavganizda koçan diyecek ki sana ben seninle zorla evlenmedim ya sen kendin istedin diye bahanesi hazır olacak o yüzden gerçekten sevebileceğin birisiyle evlenmelisin doğru olan budur.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 975 cevap paylaştı.
+1 yılseni yanlız bırakmayacak biriyle evlenmen gerekiyor evlendiğin halde yanlız kalsan neyapacaksın seçimini
iyi yap dua et yaradana hakkında hayırlısı olsun şöyle dua edebilirsin Allahım hakkımda hayırlı olanı gönlüme razı eyle gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı. İyi kötü demeden evlenerek hiç bir şey kaybetmezsin emin ol..
Çünkü deneyerek ve severek de evlensen senin iyi sandıkların kötü çıkacak..
Ben kaç kızla çıktım sayısını hatırlamıyorum.. Hepsi mi kötü olur arkadaş.. Evet hepsi kötüydü.. Güzeli çirkini okumuşu cahili farketmez, hepsi yalancıydı, hepsi karaktersizdi..00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen niye agliyosun bakiyim ya :( ? Kiyamam ben sana. Canini sıkma lütfen. Akısına birak gitsin ya daha gencsin. Birak evlensin onlar zamani gelince sende evlenirsin. Biliyorum sefkate ihtiyacin var korunmaya sevilmeye ihtiyacin var ama sabret lütfen üzülme :(
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Düşüncelerimmmmm..
Başta bu soru pek uaşamaz bnce izdivaça giriyo..
2. si böyle bir soru sorarken gizli deilde açık profilden yazman daha etkili olırdu..
Nse yargılamıuım bn seni.. biraz çevrendeki arkadaşlarnla falan dışarolara çık sosyalleş derim. bn..00 Yorumla
+1 yılHer gece gönlümün sevemediği bir adamın koynunda uyumaktansa yalnızlıktan geberirim daha iyi...
79 Yorumla- +1 yıl
Birlikte yalnızlıktan geberelim mi kadın?
Şaraplı, müzikli bir şeyler olur :* @_Bluelady - +1 yıl
Bu yalnızlıklar hep güzelleştiriyor bizi :* @_Bluelady
- +1 yıl
O eksiler, kalbin beyinden çok bel altına kan pompaladığı adamlara ait bizde onları sevmiyoruz haklılar anacım. :*
Sen evlenmezsen ben evlenmezsem kim evlenecek l*n bu adamlarla :/ @_Bluelady - +1 yıl
Kalk gidek buradan bazıları açlıktan gereksiz bulup beynini yemiş :/
- +1 yıl
Seviyom seni kadın :* @_Bluelady
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılyalnizligin yagmurlarindan kacarken, aceleye getirip yanlis birini secersen birlikteligin siddetli gecimsizlik dolu'suna tutulabilirsin
yaş olarak normal evlilik yaşını gecmemişsin ve 30 yasina kadar acele etmene gerek yok
cabuk olup kirli olmasindansa gec olsun temiz olsun00 YorumlaBende 26 yaındayım ama bu türlü naibimi bulamadım. Muhafazakar bir aileyiz aynen senin gibi benimde ne sevgilim nede arkadasım oldu insallah sende bende gecim dirlik verecek eş buluruz.
12 Yorumla
Soran+1 yılamin
Aşkitooom herkesin bir kısmeti vardır bir yerde bekliyodur merak etme seen. Hem geç olsun güç olmasın şimdi sen istiyosun dite balık gibi atlama acele işe şeytan karısır bakalım bir tanıs belki mutsuz olcaksın ona göre seni hak edenle ol :)
10 Yorumla
+1 yılAblacim sacmalama, ne bu şiddet bu celal! Az bir soluklan biraz sabırlı ol. Herkes kendi eşiyle ve YAZILAN VAKİTTE evlenecek! Az sabret ve hayirlisini iste yoksa sonrasinda bir ömür boyu pişmanlık hiç çekilmez. ..
10 YorumlaSen aslında kendin ile anlaşmayı dene tek başına olmak sana insanları ve kendini tanıma fırsatı verir insan olarak everimini tamamla boş oturma düşün araştır oku yoksa herzaman yanlız kalan sen olacaksın cinsel dürtüleri nin hükmüne girme herzaman yanlız olacaksın evlilik kararını vereceğiniz insan düzgün olmalı ya da boşer evlenm 1 ay sonra hamile kal akıllı olma zaten hep işkence anlaşılmaz uyumsuz oluyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirde benim gibi olduğunu düşün Sadece sen değilsin ki kimler var kimler.. Bırak sevgili ben bıktım artık hangi arkadaşımı görsem evlenmişler ailelere karışmışlar. Sevgilin olsa ne olacak ki oda sanki senin gibi mi düşünüyor Anlıyorum senide beni kim anlayacak orası mechul işte..
00 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=flV25Uf9yxgşaka bir tarafa hata edersin
32 Yorumla- +1 yıl
Hahahahahahahahahahahahahagahaga
+1 yılSonra tekme dovuslu evlilik yasarsin 😒 geç olsun hayırlısı olsun ayrica yas araligin gayet yerinde dua et bence hayirlisi için geri kalanini Allaha birak 😉
10 YorumlaSonra pişman olursun yoruldum mağaza gezmekten ilk çıkan elbiseyi alıcam demek gibi olmuyo bunun sonu. Hayatın hakkında şans oyunu oynama
22 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum.
Senin okulun yok mu be önce okulunu bitir sonra işini bul sonra otur talibini bekle ama önce okulunu bitir
02 Yorumla
Soran+1 yılOkul bitti
+1 yılkendıme alamam ama bı arkadasım var muhafazakar namazlı abdestlı tam aıle olarak bırı tanıstırmak ısterım cemaate baglı saygılı durust bırı tanısıp gorusmek ıstersen tabı
00 Yorumla
+1 yılSen nasibini burada dillendirecegine dualarinda ara bak nasil buluyorsun o zmaan :)
10 Yorumla
+1 yılBide yanlış kişiyle evleniyorsun ozaman napcan bide muhafazakar biriymişsin boşanma falan zor olur ayrıca nasip kısmet işleri bunlar, senin daha iyi bilmen lazım, doğru kişiyi bekle.
40 YorumlaHata yaparsın. Kötü birisiyle bile bile neden evlenesin? Evlendin diyelim ki. Mutlu mu olacaksın? Ani kararlar vermekten kaçın. Allah korusun ama bugünlerini arar olursun.
00 YorumlaSen ne mükemmel bir şeysin. Allah sahibine bağışlasın bence sabret bulacaksın birini.
10 Yorumlaşurada taş çatlasa 2 sene daha geceleri ağlarsın ama birisi bir çıkar karşına bütün ömrün boyu ağlarsın D:
10 YorumlaSevgilin olmasa da bir sevdigin olsaydi, arkadas cevren olsaydi kuzu. Bu kadar yalnizliga gerek yoktu :) ama bence hala gec kalmadin. Ve Sakin dedigin yanlisi yapma. Hayat bu kadar kotu degil. Elbet biri cikicak karsina ;)
01 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşlarım vardı tabi ama hepsi kız. Sadece bir kişiden hoşlandım o platonik olarak kaldı
Benimde olmadı.
ama şunu biliyorum ki...
Arıya bal
kelebeğe çiçek
tırtıla ot
insana eş çok
yalnız doğru zamanda doğru insanla.00 YorumlaAllah hayırlısını nasip etsin inşallah vardır bir bildiği sıkma canını 😊
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTamda ben senin istediğin gibi biriyim bende muhafazakarım seni istiyorum evlen benimle gizli
www.kizlarsoruyor.com/.../q2898191-on-yargisiz-olanlar-bakabilir-mi-bende-ki-dert-hic-bir-erkekte00 Yorumlametini okumaya başlarken kendimi esra erolda evlenmek için sıra bekleyenler tarafında oturduğumu hissettim
10 YorumlaKotu bir kisi ile evlenip hayatini karartma. Gene azda olsa secici ol bence.
02 Yorumla
Soran+1 yılZamanında çok seçici davrandım galiba. Korkuyorum artık
+1 yılAbartmasan diyorum 24 yasindasin daha yalnizlikta kurtulmak iciin sacma sapan bir evlilik yapip hayatin boyunca pisman olmak mi istiyosun
20 Yorumla
+1 yılbizim düşüncemizden çok sizin düşünceleriniz önemli Allah hayırlısını versin iyi aile kızı olduğunuz belli helal biri çıkar inşallah karşınıza
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin inşallah
Aşk İlişkileri konusunda 524 cevap paylaştı. bir arkadaşımda aynı durumda hatta bir kaç kız önerdi ailesi yakınları (hatta ben bile) hiç biri olmadı. kimisiyle ailesiyle bile görüşme yaptı ama sıfır. bence siz ikiniz bir tanışın. walla ben arkadaşıma kefilim :)
00 Yorumla
+1 yılSosyalles muhafazakarlık insanlardan soyutlanmak değildir kız erkek arkadaşların olsn anlaşabiliceğin biriyle evlen şu an baban bakıyo sana ama evlenmek için evlenirsen genellikle bikaç aydan sonra kötüleşiyor
00 Yorumla
+1 yılÖyle düşünme.. İnançlı biriysen Rabbimize bırak kısmetini...:)
00 Yorumlaarmut mu seciyon bacim. Allah cikarir elbet karsina birisini
00 Yorumlaaynı durumu bende yaşıyorum ne yapacaüğımı bilemiyorum iş var herşey var ama malesef hayırlı bir eş yok bencede bekle rabbim elbet hayırlı birisini nasip eder
00 Yorumla
+1 yılBelki iyi niyetinden böyle yazdın ama Bunu her yerde söyleme.
Sonra bu kızın ateşi başına vurmuş derler:d02 Yorumla
Soran+1 yılIma ettiğin şey aklımın ucundan bile geçmiyor inan. Benim derdim başka.
- +1 yıl
Bilemem derdini her yerde anlatma içinde tut bazı şeyleri diye söyledim.
kötü biri çıkarsa şimdiki duygu ve düşüncelerinin yerini pişmanlık alır...
00 Yorumla
+1 yıl24 yaşındasın.. önünde daha zaman var.. ilk talible evlenirim deme.. iyi olan biriyle değil.. seni iyibirisi yapacak adamla evlen..
00 YorumlaBak kendinde demisin taliplerim oldu. cesme akarken testini doldurmamisin dmk. kendini kasip cok bilmislik yaparsaan olacagi budur. simdide bole evde kal. iyi olms sana.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılHaklısın bence
Evlenme zamanın gelmiş
Ama öyle ilk çıkanla da evlenme az daha sabırlı ol
Allah karşına birini çıkaracaktır01 Yorumla
Soran+1 yılInşallah
Gizli Üye(36-45)+1 yılTalibine iyi mi, kötü mü diye bakmadan evlenme, iyi bir talip çıkana kadar iffetini muhafaza etmeye devam et. Bu sefer de bir ömür pişman olursun.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEsra Erol'a katıl tam senlik manyadın mı öyle mi gösteriyorsun ilk çıkan insanla evlenecem ne demek yahu :D Arkadaş çevren veya iş çevren ile bulursun birini... 24 artık geç bir yaş değil
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılYaşın daha genç, çok seçici olmakda kötü ama ilk isteyenle evlenmekde.
20 Yorumla
+1 yılŞu an fena halde saçmalıyorsun. Evlenmek için evlenilir mi yav sonra manyağın birine çatta pişman ol... Aceele etme
00 YorumlaSacmaliosu yalnizliktan dolayi boylesın ani kararlar veripte başını yakma sonra... son pismanlik fayda etmiyor bilesin.
00 YorumlaBence nasibi ni allah tan dilemelisin ben ole yapıyorum herşeyden önce hayırlısı
10 YorumlaHiç arkadaş ortamın olmadı mı? Ne bileyim yaşın 24 hiç sevgilim olmadı diyorsun ne kadar muhafazakar olursan ol bu bana garip geldi biraz...
01 Yorumla
Soran+1 yılArkadaş ortamım genellikle kızlarda ve almanlardan oluşuyordu
+1 yılkader kısmet işi bunlar dua et ama kendini paralamana gerek yok herşeyin zamanı var
00 YorumlaO kadar hayattan bezdirici insanlar varki, yalnızlığını özleme ((;
00 YorumlaSakın güvenmeden sevmeden evlenme.. Mutsuz olmak var işin ucunda, bunu her zaman göz önünde tut
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılsaçma düşüncen var sosyal çevren yok mu hiç oradan kendine sevgili edin
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Daha çok geç değil ki bir sürü vaktin var millet o yasta daha yeni okulu bitiriyor..
00 Yorumla- Devamını Gör (118)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat