konuşma böyle geçti
Sevgilim telefonunu satıyordu, bana sat dedim?
konuşma böyle geçti
İyi niyetle söylediniz anlıyorum lakin takındıgınız uslûba bakacak olurcak gurura dokunur türden kasti ve bonkörce hareket edilmiş hissi yaratıyor
-Paraya ihtiyacı oldugunu zorda oldugunu biliyorsunuz yardımcı olmak için telefonu satın almak istediginiz->sevgilinizin gururuna hatta diger kişiler tarafından dahi böyle anlaşılır bu çok parası var bana yardım ediyor hemde küçümser şekilde algılanabilir
-olumsuza kolaylıkla ayak uydurabilen anlamlar türüyor cümlenizden
-sevgiliniz durumun farkında oldugunuzun farkında onu sıkan tavırlarınız hayır sizce iyi niyet olsada kötü sonuçlar çıkıyor bu gibi cümlelerden
•Anlatmak istediginizin bu olmadıgını ve telefoncuya ya da pahalıya satabileceginiz bir yer bulun[Benim gönlüm el vermez derseniz telefonu satıcam bahanesiyle alın parayı takdim edin sevgilinize]
•uslûp farklılaşmasından kaynaklanan bu durumu izah edin gönlünü alın
•Olası durumlarda sorunu kendinize çevirmekten ziyade alternetifler türetin çünkü acınası halde oldugunu muhtaç oldugunu düşünebilir kişi.
Telefonun kalsın al parayi ihtiyacını gör olunca bana ödersin dmeliydin.
Geri ödemesi konusunda şüphelerim var. isteyemem ben
bende bilmiyorum ki.
Daha kibar yardım teklif etseydin keşke, çok bariz olmuş abi sadaka alıyormuş gibi hissetmiştir...
yok abicim o kadar kıro gibi değil. dedim aşkım 1800 e oraya satacaksın. ben alayım telefonunu 1900 lira vereyim dedim.
Tamam istediğin kişiye sat de :D
herhalde barışır
Cevap
7Cevap
kardeş benim s*kimde kafa var sende yok :/ bunu nasıl dersin
neden dostum ne demişim ki
kardeş kız arkadaşın o sen erkek arkadaşın kankla konuşur ibi yapmışın. sn öyle diyince parayı borç vermek yerine telefonumu almak istedi gibiisinden düşünmüş olabilir
Ee normal sanki sevgili degilde bacanak gibi konusmussun kizla
dedim aşkım 1800 e oraya satacaksın. ben alayım telefonunu 1900 lira vereyim dedim.
bu da mı bacanak gibi olmuş :(
Ee tabii normal yardim etmek isteseydin pek bisey demezdi biraz mahcup olurdu ama boyle olmamis bee kardesim
borç versem ben geri isteyemem ki
Sevgilindende istemiycen heralde hem zaten sen istemesende o sana verirdi
yok ufak tefek denedim. en son 200 lira borç istemişti. maaşımı alayım vereceğim demişti. 200 lirasında değilim ama istemedim denemek için 2 ay oldu paranın konusu bile açılmadı. zaten dese ki aşkım borcum vardı sana onla sana birşeyler alalım derim. ama yok ilk kez borç aldı onu da böyle yaptı
O zaman bosver o kizi sen
Hic mi utanmadin bunu soylerkn? :D saka bir yana muhtemelen parasi var ve ben ihtiyactn satiyorum neden para vermiyo da telefonu satin aliyo diye dusunms olabilir. Yok abi yaranamazsin.
kanka 2 bin lira benim 1 aylık maaşım ben o kadar kredi ödüyorum evlilik için para biriktiriyorum. kız keyfine 3 bin lira borç yapmış. bende ahh sevgilim kıyamam satma al sana 2 bin lira demek gururuma dokundu.
Cok yalnış hareket etmişsin emmi. Kıza amcaoğlu gibi davranılır mı :D
sonuçta akrabam olma adayı. kız yarın obür gün demicek mi sen böyle değildin.
Keşke sevdiğine yardımcı olsaydıN. O parayi ona verip ihtiyacini karsilamasini isteseydin.
Çok ağır olmuş.
yardımcı oluyorum işte. borcu yaparken ben her ihtiyacımdan kısıyordum.
Yar. raam;
Kız senden para koprarmaya çalşmış olabılır değilse eğer
Maden kıza sevgilim diyorsun maden sende para var neden borcları kapatmıorsun
bana mı sormuş o borçları yaparken. dedim bak bunun ödemesi var o kadar harcama.
yok elim ayağım tutuyor çalışıyorum ben, karışma benim harcamalarıma derken iyiydi
Dostum vallah bunu demişssen konusmasın. Demek ki senden para koparmaya calısmıs
kanka yoksa adam akıllı davransa zaten çıkartır ben kapatırım borcunu. dedim 1800 e oraya satma 1900 ben vereyim ben alayım telefonunu
gruruna dokunmuş başka bşy yok barışırsınız ama sen alma teli boşver
hatta telefoncuya gidin satın ebraber o kadar istiyorsan ordan geri satın al sen 1 saat sonra
la ver satarım ben de sonra telefonuma bişey oldu adamdan geri aldım dersin
benim meselenin farklı versiyonu.
Gururu incilmis!
gidip adama 1800 e mi satsaydı
100 lira için sanami satsin? Utandirmisin kizi!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar