Selam olsun Piraye'ye,Müjgan'a,Tomris'e,Hürrem'e,Vera'ya ve uğruna dizeler yazılan tüm kadınlara..

Masallarda Yarım Kalır Sevgili.
Bir kalemin karaladığı her satırda sözlerin kırılışı gibi, her satırın sonuna düşemeyen noktalarda nefesler son verir cümleye. Boğuk heceler buruk harfler eşliğinde düğümler yine her bir kelimeyi. Kağıt üzerinde kırık cümleler. Ama ardı arkası kesilmeyen uzun ve bir o kadar gözlerin uç noktasında ufkun zorlandığı mesafeler.. Derinden bir " ah " geçer benliğinin içinden. Çarpıp durur onlarca maziye.
Sonra umut odalarında suspus olmuş yahut can çekişen veya ağlaşan ve can vermiş olan hayallerle burkulur.. ve dil güçsüzse eğer, kalem konuşmaya başlar. " Sevgili... Sana, dilimi büklümlerinden kurtarıpta fısıldayamadığım o kadar hecem var ki, ağırlığından mecalsizdir sesim... ve dilime güç yetiremediğindendir, sesimin nefessiz kalışı. Satırlar sunsun sana hislerimi sevgili, dudaklarım orucunu kalemimde bozsun..
Karartısı eksik olmayan yüreğimin ve odamın yarınlarına zayıf düşüyor küçücük umut tanelerim. Büyüsü bozulan sevinçlerim, ümitlere küstüğünden bu yana; emanet olan hislerimi umut zerrelerine bölerek: kimsesiz bir çocuğun yoksulluktan yokluğundan dolayı bir ekmek parçasını azar azar tüketişi gibi, o da yarınlarını umut zerrelerine yükleyerek, nebze nebze tüketiyor sevgili.
Okuduğun cümlelerde dokunur musun hecelere. Belki kurudur gözlerin, dudaklarına düşmemiş olabilir gözler... bir damla yol bulup duraklarında kuruyan hüzünlere, mührünü bozması adına ses olmamış olabilir ağlaman için..
Sevgili, dokun hecelerime..
Dokun ki yüreğinde ışıksız kalan her his; kuytularda özleminden ayrı kalan her umut gibi ümitsiz ve yarınsız ve gözlerini kimse görmesin diye dirseği ile kapayan bir çocuk misali hüznü yüreğini ıslatan göz yaşı gibi ıslaktır.. .. ve yarım kalan bir masaldır gözlere değmedikçe satırların yürekten kaleme sessiz düşüşü..
Masallarda yarım kalır sevgili, bakışlarında umut hayat bulmadığı sürece..
aşklove
Bir öyleyim bir böyle.
Ne ben söyleyeyim ne de sen söyle.
Anlam yükleyeceksek eğer birşeye.
Uğraşmayalım , alıştık boşvermeye.
Yalansız sevdim seni.
Ama hiç anlamadın beni.
Ne tam anlatabildim bu sevdamı.
Ne sen anladın bu mecnun kılıklı adamı.
Bıraksak şu su gibi akan zamanı.
Durdursak şu aşk dedikleri yalanı.
Durdursakta görseler dışarıdaki soytarıları.
Gör ondan sonraki milyonlarca ayrılıkları.
Sorarım bir kalp bu kadar kolay mı kazanılır?
Yoksa durup boş boş mu bakılır?
Kiminin sevdiği burnunda tüter.
Kiminin ilişkisi 3-5 gün sürer.
Kimisi ölüp ölüp dirilir.
Kimisi nefret biriktirir.
Hayatta yapacaksan bir delilik.
En büyük delilik , evlilik.
(yazdım ama yerine ulaşmadı)
olmuyor bazen ilkim diyecek insanı bulamıyorum
yok be ne karatması mutluyum ben önemi yok o kadar (-:
çok çok doğru zaten nickimden de belli olmalı (-: cıvvvvvvvv
Öğretmenimmm sizde şairlikte mi vardı ne hoş :D :D
Bilmiyordum duyguları gökyüzü edinen adam vicdanlıdır, merhametlidir öğrencilerin şanslı galiba :)
(-: ne diyeceğimi, ne yazacağımı bilemedim teşekkür ederim ama çok var böyle kişi (-: evet duygusal, vicdanlı, merhametli olduğum doğrudur. yalnız olduğumda içten yaşarım ama günlük hayatımda biraz neşeli biraz sert bir bakışa sahibim sanırım (-: @Kisstanblue
Hepsinden gerekli zaten salt bir yön hayat için imkansız olurdu ;) Hayatta iyilerden çok yok maalesef ya da biz denk gelemiyoruz :)))
her iyi kendi gibi en az bir iyiyle denk gelir (-: ayrıca evet sanırım eğlenceli hale getirmek lazım bu hayatı yoksa fuşşşşşşşşşş cuppp düşer oturursun çukurun en derinine (-:
@Kisstanblue
👍😉😄
@Kisstanblue 👍😉😄 (-:
Bana hergün yazıyordu 5 ay önceki eski sevgilim
Beni çok sevdiğini asla bırakmayacağını söylüyordu fakat ilişkimzin 20. gününde ygs için beni bıraktı. Sonra da aslında onu bahane ettim ben seni meğer hiç sevmiyormuşum sadece çok güzel olduğun için etkilenmişim senden dedi
O günden sonra hiçbir erkeğin sevgisine inanmıyorum
Üstelik aynı sınıftayız ve benim yüzüme bakmıyor :(
Troll değil gerçekten böyle erkekler var
AA yanlış olmuş https://hizliresim.com/oAo3oQ
Attım yeniden :D
:D nick bende kalsın ya :D üyenin biri :D hahha:D baya güldüm
:D bende gülmüştüm baya :D haha :D
Hemen kaydettim zaten :D :D güzel yazmış
Hahaha :D çok teşekkürler :D :D
Hahaha :D burdan o maviliye teşekür ediyoruz o zaman :D görür inşallah :D
Cevap
58Cevap
Adına şiir yazılmaz aslında o kadına ,
Hissedebildigin en güzel yeri sol taraftadır aslında
ama sen gidersin gülüşünü çizersin güven duvarları arasındaki mutlu yarınlara..
Sevebildigin , sahiplenebildigin kadar seninle yaşar o da , Yakınlaşabildigi kadar , paylaşır kalbini gökyüzündeki açık mavi tonlarında..
Yüregine söz verir..
Şair degilde şiir olacam bu hikayenin sonunda..
Zamanla romanlaşır arzular , hiç istemedigi kadar cehennemin dibini yaşar , o dile getiremedigi pişmanlıkların boşlugunda.
:) Güzel yazdım bu sefer.
Ah be kadın.. @evrin Ne güzel sızmıştım , ıssızlaşmıştım kendii içimde. hayallere dalmıştım , şu yorumla beni düşlerimden uyandırdın.
Tebrik etmenize gerek yok. Ben tesekkur ederım aslında. Siz vesile oldunuz şu an bunları yazmam
Tebrik etmenize gerek yok. Ben tesekkur ederım aslında. Siz vesile oldunuz şu an bunları yazmama.
5 sene önce çok sevdiğim değer verdiğim bir insan vardır hala öyle benim için onun için çok yazdım ilk kez bir bayan için şiir yazacak kadar aşık olmuştum hiç yazmamıştım çok yazdım ona çok beni şair yaptı bunu yazmıştım bir tanesi inşallah iyidir kendisi 5 senedir görüşmeyiz ama benim için değerli bir insan her zaman yanında olurum dost arkadaş olarak bir alosu yeter
Çarpıyor sayende kalbim
İnan yerinden oynuyor
Gördüğüm zaman seni
Duramıyorum yerimde
Ellerimi sallayarak
Merhaba demek istiyorum
şimdi bu şiirse kardeşim ben divan şairiyim sevgilime söyliyimde değerimi bilsin mk :D
Franz Kafka'nın Milenaya, Raif Efendi'nin Maria Puder'e duyduğu derin bağlılık içimi sızlatacak cinsten. Ve senin saydığın tüm o kadınlar.. Özellikle Tomris.. 3 şairi kendisine aşık etmeyi başarmış bir kadın:)
Ruhumu canlandırırdı öyle bir aşk yaşamak, yaşadığımı hissettirirdi. Ama ben o kadınlardan değilim. Kalbim kırık hatta sevgiye. Bu birazda bir kadını seven erkeğin yüreğine bağlı. Beni öylesine seven bir erkek olmadı. Olmayacakta belki..
Bundan 2 sene önce almaya ya giden sevgilime şiir yazmıştım. Kendimde şiirlerle ugraştıgım için daha kolay oldu yazmak ve seslendirmek ama ne yazıkkı dedim ya 2 sene önce sevgilime yazmıştım şiiri ama şu an sevgilim yok 2 senedir butun şiirleri kendime yazıp okuyorum 5 tane bestem var seslendirdigim:))
ewet ama şunu anladım bir insan romantık ve aşk olmadımı hiç bişi yazamıyo benım sevgilim var ken bundan 2 sene önce aşktan guzel şeyler yazıyordum sonra ayrıldım ayrılıkla ilgili yazmaya başladım:)) ama şu an 5 tane bestem var seslendirdigim gine aşk olmam gerekıyo yeniden yazabilmem için:))
:)) gerçek aşk bulmak cok zor ya ondan 2 senedir kımseylen olmuyo olacaksa öbür boyu olsun..
amın ne diyelim herşeyi hayırlısı sadece su dunya benı öbür boyu gerçek seven birini istedim oda olmuyo
ewet aynen öyle herşeyin hayırlısı olsun diyelim allah hakkımızda hayırlısı neyse o olsun..
Bence -günümüzde- bu bir "erkek eleme faktörü" olarak kullanılmalı...
... bir erkek şiir mi yazdı, cinsel seçilim onu elesin...
Trend, bilimle, felsefeyle, teknikle, dinle, tarihle...
... kısacası bilgiye gönül vermişleri tercih etmek olsun...
Kadınım,
Sen güldüğün zaman ömrüm uzayacak.
Sen öyle kadın kadın bakınca,
Bütün hastalıkları soyunacağım üzerimden.
Geldiğin gün,
Kimse bilmeyecek kimseye benzemediğini.
Kadınım,
İnsanlığın ödülü,
Evimin ışığı,
Nabzımın atışı,
Dünyam senin kalbin kadar...
Ne kadar cok sevsemde sevgimi ne kadar belli etsemde hic ugruna siir yazilan kadinlardan olmadim. Esas kadin degil öbür kadindim hep. Bu yüzden kendi yalnizligimda kendi kalabaligimda boguluyorum. Ama piraye gibi olacaksa sonum. ... birakin yazmasinlar bana şiir.
adına şiir yazılmamış kadınlar..
bu başlıkta beni tıklayın :P
www.kizlarsoruyor.com/.../q2528226-bir-cumle-kurun-siire-cevireyim-ister-misiniz
katılımlarını da bekliyorum :P
Haketmedi... :/ :'(
https://i.hizliresim.com/ORmErA.jpg
İnşallah olur, 3. kişilerin lafına bakarak aramızı bozdu :/
Beni üzende o zaten :(
Unutamıyorum ki üzmesine izin vermeyeyim :(
Olmuyo işte bende şans yok :D Sevdik birini oda 3. parti programları kullanıp ban yedi hayattan. Ben yalnız kaldım :D :D
Neşem yerine geldi yav :D Sağolasın :)
Ahah sağol :D
Şiirden hoşlanmam şarkıyı tercih ederim bir arkadaşım kenan Doğulu nun en kıymetlimsin şarkısını söyleyip cd ye çekip bana hediye etmişti muhteşem ötesiydi :)
Tam benlik konu, en sevdiğimden :)))
Ben senin sevgilin, eşin, baban, ağabeyin, arkadaşınım..
Biri bitse biri kalır, seni hiç bırakmayacağım..
-Cemal Sürey (y) a
Görenlere duyrulurrrrr :( :D :D
Evet bizi bekletip üzüyorlar sürünsünler :D :D
Adına şiir yazmaya ne hacet..
Kadın kendi şiirdir zaten..
Satırlara sığmayan aşkımı kırık dökük türkçemle
ve birazda aşkınla yoğrulan düşüncemle
Adına şiirler yazdım.
Baharda bir çiçekti bana seni hatırlatan
Dertlerimden bunaldığımda beni rahatlatan
Sesine şiirler yazdım.
önemli değil. şimdi yazdım aşk acısı çekince yazıyor insan.
Kıskandım o kadınları, ölmeden biri de bana şiir yazar umarım o duyguyu tatmadan ölmek istemiyorum :)
Kadının adına şiir yazan erkeğim.
Yoksa nasıl süslerdi kağıtları kalemim?
Bir yare, bir sevgiliye gider
Kağıda dökülen tüm sözlerim.
Sadece şiir değil, fıkra, hikaye, derleme vs yazanımız oldu :D
şarkı felan ithafen yazıldı söylendi ama şiir yazılmasını isterdim :)
Nerde bir şiir yazanım olmadî :D senin oldu mu :)
Ne siiri destan yazan bile oldu. Sirf teklifini kabul edeyim diye nerden alinti varsa almis yazmis guya etkileyebilcek
Uc dizelik bir siirimsi bisey yazmisti ve sabah sabah tutusturdu elime. Cok hostu
Bana bir akrostis yapmıştı bir cocuk erkeklerden soğuma sebebimdi
Tomris Uyar 3 şaire de adına şiir yazdırmış bir kadındır..
Evet yazılan şiirleri okudukça ben böyle miyim vaov diyesim geliyordu :)
Hayır sadece 3 kişi yazdı biri şu an ki sevgilim diğerleri de çok asikti ama itiraf etmeliyim ki biri sevgilimden bile güzel yazıyordu silip attigima pişman olmuştum :(
Kesinlikle her ne kadar kötü yazsam da seviyorum işte :)
Inşallah teşekkür ederim :)
Selam olsun onlara
Ben de ite kaka isteyince bir şeyler yazılıyor işte, amatörce :)
yazılmamıştır bana, yazılmışsa da günışığına çıkmamıştır.
En güzel dizeler yerine ulaşmayanlardır. Çook yazdım da ulaşılmazlar hep ulaşılamadılar.
Var var :) ama saklanıyor kerata. Ya mesafeler engel olmaya çalışıyor ya da mantık. Aşkta mantık arıyoruz. En basidi şu platformda bile aslında aynı kafa yapısında olan tanışsa arkadaş olsa görüşse evlenebilecek çok insan var. Ama sistem izin vermiyor. Öğretilen şu. Herkese sapık gözüyle bakacaksın ya da burdaki tüm kızlar yollu. İşte sorun bu
Onlar kadar degil tabii. Lakin bana da yazıldı siir :)
Benim icin önmli olan süslü şairane ya da bir yerden copy paste yapılmış cümleler siirler değildir. Gerck duygularla s9ylenmiş samimi birkac kelime ya da cümedir önmli olan
Oho yaza yaza şair oldum yakınların bana sair lakabını taktı ;)
şiir yazıp bir çok şarkı söyledi ve en son hediyesi ''Aldatmak'' oldu
Adıma şiir yazılmadı ama papatyalardan taç yapıldı :)
ilkokulda ahmet diye bir çocuk akrostiş şiir yazmıştı bana şimdi napıyo acaba :p
bide kantinden oyuncak saat falan alıp hediye etmişti Allahım ya ne günlerdi :D
hala daha hatırlarım yüzünü doğulu saf biriydi Allah gönlüne göre versin :p
Aman salla hahah :p
Adına şiir yazılan kadınlardan mısınız? diye sormuş, ben dahil cevap verenin alayı erkek :) Bu ne yaman çelişki :)
Yok. şiirde çok güzel ama roman yazılmış olsaydı keşke bana dair. klasiklerden olsaydı. . ne güzel olurdu, hep okurdum.
https://hizliresim.com/ZLmZ7g elim kaydı yanlış oldu ya. s
Ahahhahaha 😂😂😂 getmeyeydin Megan 😂😂😂
Kızın tekı bana akrostij şiir yazmıştı benımkı yanından bıle gecemezdı tabıkı çok mutlu olmustum. :)
Adina siir yazilan kadinlardan biri degilim.
Hatta dur bir dkk ben kadin bile degim lğğğğn =_=
"Komik şey seni :-)" ?
Bu ne simdi? Saka mi bu komik olan ne?
Ben guluyor muyum..
Alt tarafi kadin ne siiri yazacakmisim. Sadece kadin. Bu olayi biraz buyutmemis misin teyze?
Atarli genc ne alaka gelmis kendi capinda egleniyorsun. Sana mi sorucam ne yapip yapmayacagimi.
Haddini bil oyle gir altimda yorumunu yap..
Yazılmadı. İstemiyorum da yiyorsa icraat gösterin :P hayallerle yaşamak istemiyoree
Oylede denilebilir (:
Bu gece adina siir yazilmayan kadinlara icelim diycem de, bize de yazilir elbet😄
Hayır adıma karı yazılan şiirlerden değilim.
Bu işte bir terslik var :D
Adını söyle bir şiir sallicam sana kıyamadım asdasd
Soransın dedik ne demek şiir istemiyorum
Oğuz kıyamadı sana yazacam bir tane ilhamı bekliyorum
R leri söyleyemem ama yine çok pis sallıyorum
Anla artık sana şiir yazıyorum
Napayım daha oku bari baş harfleri bak kızıyorum
Al aasdasd
İstesem çokda iyi yazarım da kafam dağınık bir eig at hayrına bari :p
Havada takla mı atayım :D:D
Eig için ağzımla guş bile tutarım :D
Al tuttum geldim :D
https://hizliresim.com/22BjRO
Ohooo olmaz ki böyle :D
Sus ağlayacağım duygularımla oynadın. s
O lanet olası eigi istiyorum o kadar fotoşok yaptım :D:D
Sus gidip ağlicam asdsd
Sus ve pembe ayıcığımı bana ver ona sarılcam asdsd
Ahahaha yakışır tabi asdsd
Eig at artık layn asdsd
O zaman pembe ayıcığı ver :D:D
Bir daha ver :p
F alakaya yatırsalarda
A dını kalbime gömdüm
T aş lara beni atsalarda
M imarim sensin
ALLAH şahidim'dir ki sevdigim kıza benden armagan olsun
Olsun ben sevdigime yazdım altta şu isimlere yazılmayan arkadaşa sesleniyorum aşıksan eger degil şiir hinaye bile yazarsın
Hikaye :) teşekkur ederim aleykum selam da soyleyemem ona :)
Tsbikide ama artık eic imi istiom
Hakeden olursa onun olsun :) teşekkurler şimdiden
:))
Hani eig im :(
Biz kimsenin Vera'sı, Milena'sı, Tomris'i ya da Lavinia'sı olamadık. Biz bu çağın hiç sevilmeyen kadınlarıyız..^^
Hayir degilim ama sinifta bir bebe var onune gelene asık oluyor ve onlara siir yaziyor hayatimiz tehlikedeee sjsjsjsj
Hahahahahahahahahah
adına şiir yazılacak kadın varda biz mi yazmadık herkeze değeri kadar değer veririm daha karşıma çıkmadı :)
oda bir çözüm tabiki :)
yazarım şiirde ben dugusala bağladığımda salaklasıyorum o yuzden odun kalmak iyi :)
aynen bak profile ayıyım sonradan sen bole değildin diyenler cıkmasın diye sölüyorum pazarlamada dürüstlüğe cok önem veririm :)
bizde böle :)
Şiir değil şiir defteri yazdım da nafile işte. Soyleyemedim diyemedim
Eveet benim icin yazmamistida yazdiklarindan okumustu eskidenn cok eskiden...
Şiiri çok severim genellikle yazarim yazanlardan olmuştur bilmemm :)
Uzun dizeler paylasalim :) şiir degil ama olsun ;)
Nefesini nefesine Dayayıp "Seni Seviyorum! Diyesim var, Bende Seni.. "Demeni beklemeksizin, Seni karşılıksız sevesim var.." Özledim İste diyip Başımı Omuzuna yaslayasım var. Tutasım Var Ellerini Sımsıkı.. Sonra nefesinde Kaybolasım Var, Gözlerine bakasım var uzun uzun, Bıkmaksızın.., Kısaca Sana Aşık Olasım var, Daha Çok Sevesim , O İki Cümleyi Kulağına Fısıldayasım var Seni Seviyorum.. diyerek :)) ;)
bana yazan olmadı yahu :DD neden sürekli kadınlara şiir yazıyor bu erkekler arkadaş kadınlar yazsın şiir.
gerçi kadınlar sürekli hikaye anlatıyor :D
adıma şiir yazmasada benim ben kurduğu hikayelerin başrolundayim :)
erkeğin huyunur dişi sinek görse şiir yazar adama bahane lazım:DD
ondan memleketi batırıyor bu kadınlar :D
ümit vermek insanın yüreğinde sevgi çiçejkleri açmasına sebep olur :) o açan sevgi çiçekleri kişinin ruhuna güzel rayihalar bırakır :DD
karın tokluğuna iş yapma :))
biz insanların karnına değil yüreğine hitap ediyoruz efendim:D
bakış açını değiştir :)
www.kadinsirlari.com/.../...%B1-karikat%C3%BCr.jpg
Yazmadım yazmayı hakedecek biri olmadı. haketmeyenler icinse ne gerek var yazıpta bir yerlerini kaldırmaya
Selaamm olsun Ağrıya selaamm olsun İstanbula
Mevlanayaaa
Selaamm olsun konyaya yunusa bektaaaşaass
Noluyo l*n asdgg
Her ismin bir şiirselliği vardır ama şimdi mehpare ya da düriye gibi tuhaf isimlere şiir yazılmasını beklemeyin yani.
şiir yazmak basit bir iş dahilere göre.
pekçok dahi duygusal tipleri bikaç kelime oyunu ve kafiye düzeniyle kandırıp şair payesi aldılar.
yazıldı ama duygusuz olduğum için etkilemedi
neden böyleyim yeaa?
Ne kadınlar sevdim Zaten yoktular Böyle bir sevmek görülmemiştir Demiş Atilla İlhan üstad
Güzel şiir yazan adamları üzdük 😔 evet yazan olmuştu ama elimin tersi ile itmiştim.
Pöf aynn 😔
Hiç Adına şiir yazılanlardan olmadım ama bazı şiirleri okurken kıslanmıyor değilim:)
Adıma şiir yazılmadı ve yazılmasın o ne ya öyle çok itici :d
Eski sevgilim adımı dövme yaptırmış kalbinin üstüne bu yetmezmi :):)
Bilmiyorum orasinida o düşünsün :)
sevdiği kadının adına şiir yazabilecek erkeklerdenim
anla işte :)
yazarım yani de öyle birini bulmak lazım öncelikle
siz bana isminizi yollayın ben size şiir yazarım, dert mi allahınızın aşkına
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar