Hemen her konuda ün yapmış mankenlerle ya da ne biliyim ünlü birileriyle kıyaslıyorum kendimi

Lütfen sıkılmadan okuyun, rica ediyorum.

arkadaslar merhaba. az sonra anlatacaklarıma lütfen mantıklı ve ciddi cevaplar verin, zira yorumlarınız benim için gercekten degerli. 18 yasındayım, son 1 yıldır bende şöyle bir kompleks olustu. hemen hemen her konuda ün yapmıs mankenlerle ya da ne biliyim ünlü birileriyle kıyaslıyorum kendimi. son zamanlarda sosyal payşasım sitelerindeki abaza insanların yaptıklarından dolayı olabilir. örnegin yok efendim adriana lima, megan fox ya da kate upton gibilerine aşırı ilgi göstermelerinden ileri geliyor olabilir diye düsünüyorum. bu örmekler daha da cogaltılabilir. sanki onlar yaratılmamıs da baska bir alemden gelmiş gibi davranılmıyor mu? bakın bu kesinlikle kıskanclık degil. cevremdekiler gercekten cok güzel oldugumu söylerler. ama ben bu huyumdan vazgecemiyorum bir türlü. her an aklımda. her an kıyaslıyorum kendimi bir şekilde. daha önce sevgilimle bu konuda aramızda bir hadise olmustu ondan da kaynaklanıyor olabilir, ama artık gercekten ciddi boyutlara ulastı. o insanların hiç kusuru yok mu yani, mükemmel olan onlar mı ? isimlerini duyunca tüylerim ürperiyor diyebilirim. sizce bundan nasıl kurtulacagım, ya da bir psikoloğa danısmalı mıyım ?
Güncellemeler
+1 yıl
vakit ayırıp cevap veren herkese şimdiden cok tesekkür ediyorum.
Hemen her konuda ün yapmış mankenlerle ya da ne biliyim ünlü birileriyle kıyaslıyorum kendimi