Sevgilimi sevdiğim halde ilişkiden neden soğuyup sıkılıyorum?

İlk kez bir sevgilim oldu. Severek isteyerek başladığım bu ilişkiden gittikçe soğuyorum sıkılıyorum bazen boğuluyorum. Sevgilim tatlı iyi bir insan. Kalbi temiz, kişiliği düzgün üzülmeyi hiç hak etmiyor, tipi ise ortalama ama olay bu değil. Ben inişli çıkışlı hissediyorum ilişki beni tutmuyor. Beni akıp giden sohbetler, eril enerjiyi yansıtan davranışlar, zeka ve zekayla yapılmış espriler etkiler. Ancak ilişkimde sanki hep bir döngü içerisindeyiz. Aynı konular, aynı saçma şakalar, aynı konular üzerinden yapılan makaralar. Sohbeti beni çekmiyor. Ben mesela maçlarla ilgilenmiyorum, konuşmak keyifli gelmiyor ve sevgilim bunu biliyor ama kendisi sürekli maçlardan konuşuyor, o seviyor diye dinlemeye çalışıyorum. Uzun uzun yazılan veda mesajları, mıç mıç haller, her gün ne yaptığımın sorulması, iltifat etmek için söylenen saçma sözler falan sıkıyor gerçekten. Sevgilim ise bana düşkün, beni gerçekten seviyor. Ben de onu seviyorum ama sevdiğim halde neden böyle hissediyorum? Bu yüzden kendimi kötü ve tam bir ergen gibi hissediyorum. İlişkimi henüz bitirmek istemiyorum ama böyle devam mı edecek yoksa değişecek mi bilmiyorum. Kafam allak bullak ne hissettiğimi anlayamıyorum, ne yapmalıyım?

Sevgilimi sevdiğim halde ilişkiden neden soğuyup sıkılıyorum?